Γατο"μαμά"...έφαγε το ένα της μωράκι!

chica

Νεοφερμένο μέλος

Η Κυριακή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 45 μηνύματα.
Σήμερα για πρώτη φορά, ήρθα αντιμέτωπη με ένα φρικιαστικό γεγονός...Στο σπίτι όπου μένω έχουμε, εκτός των άλλων κατοικιδίων, υιοθετήσει 5 γατοαδερφάκια τα οποία πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Το ένα εξ'αυτών είναι θηλυκό και πολύ πρόσφατα, εδώ και 20 μέρες, γέννησε για πρώτη φορά και μας έκανε όλους πολύ χαρούμενους.
Παρ'όλα αυτά, επειδή θεωρώ ότι έχω μία σχετική πείρα με τις γατούλες, είχα την εντύπωση ότι συμπεριφερόταν η μαμά-γατούλα πολύ περίεργα. Καταρχήν, το γεγονός ότι γέννησε σε σημείο πολύ εκτεθειμένο, συγκεκριμένα εκεί που κοιμόταν ανέκαθεν με τα υπόλοιπα αδελφάκια της, με προβλημάτισε αλλά σχετικά άμεσα αναθεώρησα γιατί νόμισα ότι απλά θα νιώθει ασφαλής εκεί. Έμεινε σε αυτό το σημείο για κάποιες μέρες, και προς έκπληξή μου τα υπόλοιπα αδελφάκια της συνέχισαν να κοιμούνται μαζί της - μαζί και τα νεογνά!!! χωρίς αυτή να ενοχλείται. Στην συνέχεια αποφάσησε να μετακομίσει, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε εντοπίσει το σημείο που τα έχει. Εν τω μεταξύ, το δεύτερο στοιχείο που με προβλημάτιζε ήταν το ότι ενώ περίμενα ότι θα "βγαίνει" μόνο για να φάει εκείνη, άφηνα για αρκετή ώρα τα μωρά της και άραζε κανονικά με τις ώρες χωρίς να ανυσηχεί...και όλα αυτά συνεχίστηκαν μέχρι και την σημερινή ημέρα η οποία έφερε το ένα μωρό της στο μπαλκόνι του σπιτιού μας-έξω από την μπαλκονόπορτα- και το έτρωγε προς μεγάλη μας ΦΡΙΚΗ!!!:(:(:(:( Στην αρχή, νομίσα ότι το έπλενε επειδή ήταν η κουρτίνα στο ενδιάμεσο κλπ, αλλά όταν αποφάσησα να πάω να το κοιτάξω, να το χαιδέψω κλπ αντιμετόπισα το τρομερό θέαμα και η γάτα έφυγε μονομιάς......
Από εκείνη την ώρα είμαι συγκλονισμένη αλλά και ανύσηχη για την τύχη των υπόλοιπων γατιών...Έχετε ακούσει εσείς αντίστοιχα περιστατικά? Πάσχουν οι γάτες από επιλόχεια μελαγχολία? Τι να πω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μαλλον το γατακι ειναι ηδη νεκρο και μετα το εφαγε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη και ο πρώτος τοκετός της γατούλας; Τέτοια κρούσματα και συμπεριφορά μπορεί να συναντήσει κανείς σε ανώριμες για να γίνουν μάνες γατούλες.

Γιατί όταν ακούω 5 γατοαδερφάκια , 1 γατάκι γέννησε , όλα μαζί τα γατάκια παθαίνω κάτι ?????
5 γατάκια και χαρούμενοι που το ένα γέννησε χωρίς να είναι κανένα στειρωμένο......πόσα άλλα θα γεννηθούνε??
και μέχρι πόσα θα συνεχίσουν να σας κάνουν χαρούμενους??
Δείτε το λίγο πιο σοβαρα το θέμα , συγνώμη αν είμαι αυστηρός αλλά το θέμα εδώ δεν είναι αν ή γάτα έφαγε το ένα γατάκι
που σίγουρα ήταν νεκρό από πρίν .

Η γέννηση καινούργιων γατουνιών ειναι πάντα ένα χαρούμενο και γλυκό γεγονός!!Απ την άλλη καλό θα ήταν οι γάτες ,αρσενικές και θυληκές, να στειρώνονται!Θα πρέπει ,όμως, να μην είμαστε αυστηροί με αυτούς που δεν το κάνουν γιατί δεν ξέρουμε ,το βασικό ,την οικονομική τους κατάσταση.Η κοπέλα υιοθέτησε 5 γατάκια για να τα σώσει από το δρόμο έχει όμως 400 ευρώ, το λιγότερο,για να τα στειρώσει;Ίσως θα ήταν καλύτερο να της συστήσετε κάποιο οικονομικό κτηνίατρο ή κάποια φιλοζωική που κάνει την επέμβαση με ελάχιστα χρήματα για να την βοηθήσετε Κυρίως εσείς που,όπως παρακολουθώ,ασχολείστε με την εκτροφή των γλυκών σφιγγο-γατουνιών!!!!

Η γέννηση καινούργιων γατουνιών ειναι πάντα ένα χαρούμενο και γλυκό γεγονός!!Απ την άλλη καλό θα ήταν οι γάτες ,αρσενικές και θυληκές, να στειρώνονται!Θα πρέπει ,όμως, να μην είμαστε αυστηροί με αυτούς που δεν το κάνουν γιατί δεν ξέρουμε ,το βασικό ,την οικονομική τους κατάσταση.Η κοπέλα υιοθέτησε 5 γατάκια για να τα σώσει από το δρόμο έχει όμως 400 ευρώ, το λιγότερο,για να τα στειρώσει;Ίσως θα ήταν καλύτερο να της συστήσετε κάποιο οικονομικό κτηνίατρο ή κάποια φιλοζωική που κάνει την επέμβαση με ελάχιστα χρήματα για να την βοηθήσετε Κυρίως εσείς που,όπως παρακολουθώ,ασχολείστε με την εκτροφή των γλυκών σφιγγο-γατουνιών!!!!
Υπαρχουν τροποι να στειρωσεις 5 γατες με πολυ λιγοτερα απο 400 ευρω.
Επισης επειδη συνεχεια αναφερεατι το κοστος μιας στειρωσης ως παραγοντας που δυσκολευει καποιους, θα ηθελα να υπενθυμισω οτι το κοστος του να μεγαλωνεις-ταιζεις-αποπαρασιτωνεις-εμβολιαζεις τα γατακια που γεννιουνται ειναι πολυ μεγαλυτερο.

Σε αυτά που λες συμφωνώ απολύτως, όμως ας μη είμαστε τοσο επιτιμητικοί σε κάποιον που δεν στειρώνει τα ζώα του αλλά να συμβουλεύουμε και να δίνουμε διάφορες λύσεις!!!

Το γατάκι κατά πάσα πιθανότητα ήταν ήδη νεκρό, και η μητέρα μάλλον το έφαγε για να προστατέψει τον εαυτό της και τα υπόλοιπα μικρά από τους κινδύνους που θα προκαλούσε η αποσύνθεση του μικρού κοντά τους (μολύνσεις κ.λπ.). Επομένως μη θυμώνεις με τη γάτα...από τον τρόπο που γράφεις (γατο"μαμα") μου δίνεις την εντύπωση ότι την κατηγορείς και την αποστρέφεσαι. Πράγμα που να πω την αλήθεια μου φαίνεται λιγάκι αστείο...Οι γάτες δεν λειτουργούν με ηθικά κριτήρια, ούτε αντιμετωπίζουν τα μωρά τους απαραίτητα όπως εμείς. Επίσης όπως ήδη σου έχουν πει, κάποιες λόγω του νεαρού της ηλικίας τους στερούνται του ενστίκτου της φροντίδας των μωρών τους. Αυτό συμβαίνει, είναι μέσα στη φύση τους και προφανώς δεν φταίνε αυτές για αυτό. Θα έλεγα κι εγώ, συμφωνώντας απόλυτα με τους προλαλήσαντες, ότι εμείς που σε σύγκριση με τις γάτες αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα πιο πολύπλευρα (για παράδειγμα με λήψη υπ' όψιν και ηθικών παραγόντων) ίσως πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με το κατά πόσο είναι καλό να αναπαράγονται οι οικόσιτες γάτες μας για εμάς και εκείνες, και να βλέπουμε λίγο πιο μακριά και χωρίς προκαταλήψεις του τύπου "το θηλυκό γεννήθηκε για να γίνει μαμά", που ούτε καν για εμάς τους ανθρώπους δεν ισχύουν πλέον απόλυτα. Και άλλωστε όπως βλέπεις, άλλο είναι "μαμά" στον κόσμο της γάτας και άλλο στον κόσμο του ανθρώπου. Μια μαμά γάτα εκτός του ότι ίσως φάει τα νεκρά της μωρά, θα ζευγαρώσει πιθανόν και με όσους "γιους" της επιζήσουν. Είτε μας αρέσει ή μας σοκάρει, είτε όχι.

Όντως ήταν η πρώτη εγκυμοσύνη της γάτας και κατ'επέκταση δικαιλογεί την συμπεριφορά της. Απλά, επειδή δεν έχω έρθει ξανά αντιμέτωπη με μία κατάσταση γέννας, με σόκαρε το γεγονός ότι είδα να συμβαίνει αυτό μπροστά στα μάτια μου και γι'αυτό ζήτησα άμεσα την βοήθεία σας.
Στην συνέχεια, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, θα ήθελα να πω ότι μέχρι και την στιγμή που η γατούλα γέννησε ήταν ανέφικτο να την στειρώσω καθώς ήταν σε ημιάγρια κατάσταση και όποτε πήγαινα να την χαιδέψω ή απλά να την πλησιάσω στο ένα μέτρο έφευγε σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αδέλφια της που ήταν πιο ήμερα. Μετά την γέννηση εξημερώθηκε και πλέον είναι σε κατάσταση να στειρωθεί εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα 2 μηνών από την γέννηση των γατουνιών - όπως και θα συμβεί. Όπως και να'χει αν και είναι ευχάριστο να τριγυρίζουν μικρά γατάκια στο σπίτι...

Chica, το ίδιο θέαμα με εσένα αντίκρυσα και εγώ σήμερα. Είχε γεννήσει μία αδέσποτη γάτα στο μπαλκόνι μας και σήμερα πέθανε το ένα μωρό της και μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να το τρώει.

Μου έχει τύχει και εμένα αρκετές φορές...
Την πρώτη φορά ήταν όντως πολύ σοκαριστικό το θέαμα.

Μίλησα με τον γιατρό μου για το θέμα και μου είπε ότι συμβαίνει...Και συμβαίνει εξαιτίας των ορμονών...
Και άλλες φορές συμβαίνει γιατί λείπουν κάποια στοιχεία (βιταμίνες και ουσίες) από τον οργανισμό της γάτας, τα οποία και εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο...

Δε νομίζω ότι σχετίζεται άμεσα με την απειρία της γάτας.. (αν δηλαδή είναι πρώτη γέννα - σίγουρα στην πρώτη γέννα είναι πιθανό μια γάτα να μην μπορέσει να φροντίσει σωστά τα μωρά της και έτσι αυτά να πεθάνουν)... Και στις δύο περιπτώσεις που το έχω δει και οι δύο γάτες ήταν ώριμες.. δηλαδή είχαν γεννήσει κι άλλες φορές και είχαν μεγαλώσει τα γατάκια τους... Και μετά τα περιστατικά προέκυψαν κι άλλες γέννες με φυσιολογική εξέλιξη...

Συμφωνώ πως η στείρωση είναι το πλέον σημαντικό! Δυστυχώς και στις 2 περιπτώσεις, τις γατούλες αυτές τις είχα στον κήπο μου αλλά ήταν άγριες και δεν μπορούσα να τις πιάσω... Συν το ότι ήμουν και μικρή και εγώ ηλιακά...

Παντως φαινεται να το κανουν και αλλες γατες

Εγώ δεν έχω αρκετή εμπειρία από γέννες,για έχω αρσενικά γατιά.Πριν 2 χρόνια είχε γεννήσει το κουνέλι μου και ήταν τελείως αδιάφορο για τα μικρά του....:(Πάντως το γεγονός ότι μια γάτα προσπάθησε να φάει το μικρό της (Νεκρό ή όχι) είναι φρικιαστικό....:eek::eek::eek:

Εγώ δεν έχω αρκετή εμπειρία από γέννες,για έχω αρσενικά γατιά.Πριν 2 χρόνια είχε γεννήσει το κουνέλι μου και ήταν τελείως αδιάφορο για τα μικρά του....:(Πάντως το γεγονός ότι μια γάτα προσπάθησε να φάει το μικρό της (Νεκρό ή όχι) είναι φρικιαστικό....:eek::eek::eek:

...Αλλά όπως είπαν και οι φίλες πιο πάνω, συνήθως απόλυτα φυσιολογικό.

Θέλω τη βοήθεια σας!

η γάτα μ γέννησε πριν 20 μέρες!

σημερα πεθανε το 1
και αυτη την στιγμη το τρωει!

είναι λογικό?

πρεπει να ανησυχώ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: θέλω τη βοηθεια σας!

Γεια σου Θεώνη, εμένα δεν μου έχει ξανατύχει αλλά το έχω ακούσει πολλές φορές, ότι δηλαδή εφόσον κάποιο γατάκι γεννηθεί νεκρό η μαμά του το τρώει για να είναι καθαρή η φωλιά για εκείνη και τα υπόλοιπα γατάκια, οπότε δεν είναι κάτι μη φυσιολογικό...τα άλλα γατάκια είναι εντάξει??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι αλλα εμενα δε γεννηθηκε νεκρο! ειναι περιπου 20 ημερων και πεθανε!! τα αλλα ειναι ενταξει! αν κ δεν ειναι πολυ καλη μανα αυτη!

Πιστεύω ότι εξακολουθεί να ισχύει το ίδιο, αφού 20 ημερών είναι ακόμα πολύ μικρούλι και εφόσον πέθανε μόνο του η γάτα θα κοιτάξει να φροντίσει τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην ζωή, γιατί το ένστικτό της λέει πως η φωλιά της πρέπει να είναι καθαρή.Όταν λες ότι δεν είναι καλή μάνα πως το εννοείς?δεν τα ταίζει?πάντως το ότι έφαγε το γατάκι δεν έχει να κάνει καμία σχέση με αυτό, είναι καθαρό ένστικτο!!

γενικά λείπει πολλές ώρες απο τη φωλιά της!

δεν ξέρω εγώ αηδίασα!
πφφφ δεν την θέλω!

μα είναι δυνατον να τρωει τα γατιά της? ποτέ ξανά δεν μ έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο!

Απάντηση: Θέλω τη βοήθεια σας!

Δες πρέπει να είσαι βασικά ψύχραιμη, είναι απολύτως φυσιολογικό.Εάν αποφασίσεις τελικά να μην την κρατήσεις την γάτα τουλάχιστον κράτα την για άλλους δύο μήνες τουλάχιστον και μετά βρες της σπιτάκι!τα γατάκια θα τα κρατήσεις όλα ή θα τα χαρίσεις???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back