Γδέρνουν ζωντανά ζώα για να φτιαχτούν διάσημες...μπότες

Nattii

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Nattii αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 335 μηνύματα.
Σοκαριστικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και συγκεκριμένα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας
ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία για την κατασκευή της μπότας Ugg ή όπως λένε κάποιοι υπέρμαχοι της εταιρίας για την κατασκευή φθηνής απομίμησης της μάρκας.

Στην Αυστραλία λέγεται ότι χρησιμοποιείται μόνο μαλλί προβάτων για τις μπότες Ugg και πωλούνται σε αστρονομικά υψηλές τιμές αφού έχουν γίνει μόδα από τους stars ενώ η αρχική τους χρήση ήταν....ως παντόφλες μές στο σπίτι. Η μεγάλη ζήτηση, ακόμα και για απομιμήσεις, οδηγούν στην εκμετάλλευση των ζώων με την κατασκευή παρόμοιων απομιμήσεων που πωλούνται για λίγα ευρώ.

''Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες Ugg, ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης Ugg που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς: η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή. Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά και εν συνεχεία πετιούνται σε σωρούς.''

Το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα ζώο χωρίς δέρμα να προσπαθεί να σηκώσει αδύναμο το κεφάλι του. Σημειώνεται πως αντίθετα με την εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες, που έχει απαγορευτεί, η εισαγωγή γούνας από νυκτερευτές παραμένει νόμιμη στην Αυστραλία. Η επικεφαλής της Humane Society τονίζει πως το πρόβλημα με το εμπόριο γούνας από νυκτερευτές στην Αυστραλία είναι γενικότερο και δεν περιορίζεται στις Ugg και τις απομιμήσεις τους, αντίθετα η γούνα τους χρησιμοποιείται σε δεκάδες προϊόντα.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, πρέπει πάντα να αποφεύγουμε οποιοδήποτε αντικείμενο ρουχισμού με γούνα ή δέρμα αφού από πίσω κρύβονται βασανιστήρια ζώων.

Υπάρχει σχετικό βίντεο στη σελίδα Αν δεν αντέχετε ΜΗΝ το δείτε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν το είδα το βίντεο αλλά φαντάζομαι πόσο φρικτό είναι μόνο και μόνο από την περιγραφή!!!! Μα καλά τί μπρόει να κάνει ο άνθρωπος για τα χρήματα... η μανία και η απληστία του δεν έχουν όρια!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το είδα το βίντεο αλλά φαντάζομαι πόσο φρικτό είναι μόνο και μόνο από την περιγραφή!!!! Μα καλά τί μπρόει να κάνει ο άνθρωπος για τα χρήματα... η μανία και η απληστία του δεν έχουν όρια!!!!

Μην το δεις!!!
Είναι απίστευτα σκληροί....
Μα δεν είναι τραγικό? Για να γίνουν μπότες!!! Αν δηλαδή οι μπότες είναι κατασκευασμένες από άλλο υλικό και όχι γούνα ή δέρμα ζώου δεν είναι καλές! Πιο πολύ με εκνευρίζουν όσοι τα αγοράζουν και καμαρώνουν που πρόκειται για γούνα ζώου. Με αηδιάζουν αυτοί οι άνθρωποι, οι ανίδεοι..

Μην το δεις!!!
Είναι απίστευτα σκληροί....
Μα δεν είναι τραγικό? Για να γίνουν μπότες!!! Αν δηλαδή οι μπότες είναι κατασκευασμένες από άλλο υλικό και όχι γούνα ή δέρμα ζώου δεν είναι καλές! Πιο πολύ με εκνευρίζουν όσοι τα αγοράζουν και καμαρώνουν που πρόκειται για γούνα ζώου. Με αηδιάζουν αυτοί οι άνθρωποι, οι ανίδεοι..

Ναταλάκι μου έχεις δίκαιο!!!! Είναι πραγματικά αηδιαστικοί!!!! Κανένας δε σκέφτεται τα δικαιώματα των ζώων. Για την ακρίβεια ο άνθρωπος θεωρεί πως τα ζώα δεν έχουν δικαιώματα...

Να ξερετε οτι δεν ισχυει κυριως για τις μποτες Ugg!!

προσφατα μου εφερε ο θειος μου απο την Αυστραλια μποτες Ugg και πριν 1 βδομαδα διαβασα κι εγω αυτο το κειμενο!! Οπως μπορειτε να φανταστειτε τραβαγα τα μαλλια μου και ημουν ετοιμη να της πεταξω!!
Η εταιρια εχει βγαλει ανακοινωση οτι οι αυθεντικες μποτες Ugg φτιαχνονται μονο απο μαλλι προβατου(αλλωστε παιδια φαινεται!! λιγο πολυ ολοι μπορουμε να καταλαβουμε την αληθινη γουνα απο το μαλλι προβατου!!) το λεει και το site, το γραφει πανω και το πιστοποιητικο που εχει μεσα το κουτι!

Επισης στην Αυστραλια δεν εισαγετε τετοιο μαλλι και δερμα(εχουν πολυ αυστηρους νομους στην εισαγωγη προιοντων γιατι ως μια νεοκατοικηθησα χωρα κινδυνευει απο πανδημιες και ιους )και τα προβατα δεν θανατωνονται μονο για ugg αλλα και για καταλανωση κρεατος.

Οι αληθινες UGG κατασκευαζονται στην Αυστραλια και Νεα Ζηλανδια και οι UGG R που εχουμε εδω κατασευαζονται στη κινα!

Η γουνα αυτου του ζωου χρησιμοποιειται για τη κατασκευη μιας απομιμησης των UGG τις MUGG( ή καπως ετσι) γιατι ειναι πολυ φθηνη και πεφτει το κοστος!!

Ναι, αλλά η έρευνα που έγινε διαψεύδει την εταιρία. Ακόμα όμως και αν χρησιμοποιείται στις απομιμήσεις είναι κατακριτέο.
Και μην κοροϊδευόμαστε, σε εποχή κρίσης ζούμε. Πολύς κόσμος αποφεύγει τις αυθεντικές και προτιμά τις απομιμήσεις. Αυτά τα ζωάκια όμως σε τι έφταιξαν για να το ζήσουν αυτό? Ειλικρινά, κάποτε συμπαθούσα τους κινέζους και τους θεωρούσα πολιτισμένους. Πλέον όμως έχουν πέσει απίστευτα στα μάτια μου. Παλιοεκμεταλλευτές.

Ναι, αλλά η έρευνα που έγινε διαψεύδει την εταιρία. Ακόμα όμως και αν χρησιμοποιείται στις απομιμήσεις είναι κατακριτέο.
Και μην κοροϊδευόμαστε, σε εποχή κρίσης ζούμε. Πολύς κόσμος αποφεύγει τις αυθεντικές και προτιμά τις απομιμήσεις. Αυτά τα ζωάκια όμως σε τι έφταιξαν για να το ζήσουν αυτό? Ειλικρινά, κάποτε συμπαθούσα τους κινέζους και τους θεωρούσα πολιτισμένους. Πλέον όμως έχουν πέσει απίστευτα στα μάτια μου. Παλιοεκμεταλλευτές.
Αχ βρε Ναταλια μου μην παραμυθιαζεσαι με τον πολιτισμο τους και εμεις σαν Ελληνες εχουμε μακρυα ιστορια πολιτισμου, κοιταξε ομως τον συγχρονο Ελληνα, μονο για χαστουκια κανει, πολιτισμος μηδεν δυστυχως.:(

Απομιμησεις δεν εννοω αυτες που βλεπεις εδω στην Ελλαδα με τα 20-25 ευρω που υπαρχουν στα καταστηματα!!
το συγκεκριμενο ζωο χρησιμοποιειται για τη κατασκευη τις συγκεκριμενης μαρκας που εγραψα που αποτι θυμαμαι απο αυτα που διαβασα δεν ερχεται καν εδω(ουτε εχω δει κι εγω πουθενα)!

Οπως και να εχει πιστευω οτι ο καθενας μπορει να ξεχωρισει την αληθινη γουνα απο το μαλλι προβατου και την ψευτικη γουνα οποτε αν κατι σας φαινεται περιεργο απλα μην το αγοραζετε!!

Οσο για την ερευνα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να παιζει απο πισω! Κι εγω παντως στην αρχη φρικαρα και μου ρθε να τις καψω!

Βάσω έχεις δίκιο. Είχα κι εγώ μικρότερη τις ψευδαισθήσεις μου!
Όπως και να 'χει εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω ούτε τις συγκεκριμένες ούτε και κάτι παρόμοιο. Καταρχάς γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την προέλευσή τους και κατά δεύτερον γιατί έχω αηδιάσει αρκετά με όσα έχω διαβάσει και δει και δεν θέλω να έχω κάτι που να τα θυμίζει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back