Γερμανικό ρεπορτάζ...που τα λέει όλα!

christina.maria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Χριστινα-Μαρια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.693 μηνύματα.
Δε θα πω τίποτα. Μόνο διαβάστε αυτό το κείμενο και βγάλτε συμπεράσματα...:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οσο και να τα λενε,δυστυχως οι περισσοτεροι δε βαζουν μυαλο...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια , αλλά τουλάχιστον θα ήταν καλό να το μάθει ο κόσμος και να μην αγοράζει γάτες από pet shops , ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα γατάκια που περιμένουν στη σειρά για υιοθεσία που είναι πολύ πιο υγιή και έχουν ανάγκη περισσότερο ένα σπίτι. Θέλουν γάτα ράτσας; Ας την πάρουν από εκτροφείο. Αν και ποτέ δεν κατάλαβα τι κερδίζουμε παραπάνω αν πάρουμε γάτα ράτσας. Φυσικά δε θέλω να πω κάτι για σένα , αφού θες να δημιουργήσεις εκτροφείο (παρεπιμπτώντος εύχομαι να έχετε πολλά γατάκια από τη breena και την Ηλένια:)) αλλά σε όσους παίρνουν περσικές , σιαμ , αγκύρας (και πάει λέγοντας) μόνο και μόνο για να καυχιούνται και όταν μεγαλώνουν τις παρατούν στο δρόμο για να τις πάρει άλλο pet shop και να τις κρατήσει σε άθλιες καταστάσεις...

αλλά όπως είπες οι περισσότεροι δε βάζουν μυαλό...:(

τραγικο:(

Αυτοι που τις παιρνουν μονο για μοστρα δυστυχως συντηρουνται απο αυτους που τους δινουν γατακια...δυστυχως ή ευτυχως ειναι ενας φαυλος κυκλος αυτος που πρεπει να σπασει,και να καταλαβουμε ολοι οτι οταν δινεις ενα ζωακι,ασχετως γενεαλογικου δεντρου,εχεις μεγαλη ευθυνη και εισαι υποχρεωμενος να του βρεις ενα σπιτι που θα το αγαπουν και θα το σεβονται,οχι που θα το θεωρουν διακοσμητικο.

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια , αλλά τουλάχιστον θα ήταν καλό να το μάθει ο κόσμος και να μην αγοράζει γάτες από pet shops , ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα γατάκια που περιμένουν στη σειρά για υιοθεσία που είναι πολύ πιο υγιή και έχουν ανάγκη περισσότερο ένα σπίτι. Θέλουν γάτα ράτσας; Ας την πάρουν από εκτροφείο. Αν και ποτέ δεν κατάλαβα τι κερδίζουμε παραπάνω αν πάρουμε γάτα ράτσας. Φυσικά δε θέλω να πω κάτι για σένα , αφού θες να δημιουργήσεις εκτροφείο (παρεπιμπτώντος εύχομαι να έχετε πολλά γατάκια από τη breena και την Ηλένια:)) αλλά σε όσους παίρνουν περσικές , σιαμ , αγκύρας (και πάει λέγοντας) μόνο και μόνο για να καυχιούνται και όταν μεγαλώνουν τις παρατούν στο δρόμο για να τις πάρει άλλο pet shop και να τις κρατήσει σε άθλιες καταστάσεις...

αλλά όπως είπες οι περισσότεροι δε βάζουν μυαλό...:(

Συγγνώμη αλλά το να θέλεις μια γατούλα ράτσας δε νομίζω πως είναι κακό κι ας μην έχεις εκτροφείο. Δε νιώθω ανώτερη επειδή πήρα γατούλα ράτσας ούτε έχω σκοπό να την παρατήσω στο μέλλον, ήμαρτον! Αλίμονο αν όσοι είναι θαυμαστές μια συγκεκριμένης φυλής κάνουν κι από ένα εκτροφείο. Πολύ σωστά πρέπει να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς ώστε να γνωρίζουμε τους προγόνους της γάτας και να μην υπάρχει κίνδυνος από κληρονομικές ασθένειες αλλά δεν είναι κακό να θαυμάζουμε τόσο μια ράτσα (φυσικά δεν εννοώ μόνο την εμφάνισή της) και τελικά να αποκτήσουμε μια γάτα που ανήκει σε αυτή. Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να υποστηρίζουν τους εκτροφείς αυτοί τι θα έκαναν; Θα αντάλλαζαν γάτες μεταξύ τους;

Συγγνώμη αλλά το να θέλεις μια γατούλα ράτσας δε νομίζω πως είναι κακό κι ας μην έχεις εκτροφείο. Δε νιώθω ανώτερη επειδή πήρα γατούλα ράτσας ούτε έχω σκοπό να την παρατήσω στο μέλλον, ήμαρτον! Αλίμονο αν όσοι είναι θαυμαστές μια συγκεκριμένης φυλής κάνουν κι από ένα εκτροφείο. Πολύ σωστά πρέπει να απευθυνόμαστε σε εκτροφείς ώστε να γνωρίζουμε τους προγόνους της γάτας και να μην υπάρχει κίνδυνος από κληρονομικές ασθένειες αλλά δεν είναι κακό να θαυμάζουμε τόσο μια ράτσα (φυσικά δεν εννοώ μόνο την εμφάνισή της) και τελικά να αποκτήσουμε μια γάτα που ανήκει σε αυτή. Αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να υποστηρίζουν τους εκτροφείς αυτοί τι θα έκαναν; Θα αντάλλαζαν γάτες μεταξύ τους;
ε..καλα....αυτο δεν ειναι σκεπτικο βρε για να παιρνουμε γατες ρατσας...δηλαδη τι θα κανουν οι εκτροφεις..,.με το ιδιο σκεπτικο,θα επρεπε να αγοραζουμε και γουνες...γιατι πως θα συνεχισουν αυτοι να κανουν τη δουλεια τους...:mad:..απλα..καποιοι εχουν μερακι καποιες ρατσες..κανουν εκτροφειο..και οταν ειναι σωστοι..πολλα μπραβο τους!!!:)..εξαλλου..εγω το βλεπω και σαν συνεχιση μιας ρατσας...παντα βεβαια ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ..

Μα βρε παιδια δεν ειπε η κοπελα να μην παιρνει καποιος μια γατουλα που του αρεσει αν ειναι ρατσας,καταδικασε το να την παιρνει καποιος μονο και μονο για να εχει να λεει οτι εχει γατα ρατσας...ξεκαθαρα το λεει.

Μα βρε παιδια δεν ειπε η κοπελα να μην παιρνει καποιος μια γατουλα που του αρεσει αν ειναι ρατσας,καταδικασε το να την παιρνει καποιος μονο και μονο για να εχει να λεει οτι εχει γατα ρατσας...ξεκαθαρα το λεει.

ναι βρε..εγω απλα απαντησα σε αυτο που ειπε η αννουλα...:)

Εγώ έμεινα στην πρόταση που λέει πως δεν κατανοεί τι κερδίζουμε με μια γάτα ράτσας. Δεν το διάβασα σωστά μάλλον και δεν το έπιασα το νόημα. Έχω ταραχτεί κάπως και δε νιώθω. :(
Έφη μου πάντως αν θεωρείς πως κάτι δεν είναι σωστό δεν το υποστηρίζεις. Και η εκτροφή δεν είναι κάτι κακό. Δεν είπα πως όσοι παίρνουν γατάκια από εκτροφείς σκέφτονται τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι :P Απλώς αν είχαμε όλοι από ένα εκτροφείο θα το χάναμε λίγο. Anyway συγγνώμη για την παρανόηση, μη χαλάμε και το θέμα του κοριτσιού.. :redface:

Εγώ έμεινα στην πρόταση που λέει πως δεν κατανοεί τι κερδίζουμε με μια γάτα ράτσας. Δεν το διάβασα σωστά μάλλον και δεν το έπιασα το νόημα. Έχω ταραχτεί κάπως και δε νιώθω. :(
Έφη μου πάντως αν θεωρείς πως κάτι δεν είναι σωστό δεν το υποστηρίζεις. Και η εκτροφή δεν είναι κάτι κακό. Δεν είπα πως όσοι παίρνουν γατάκια από εκτροφείς σκέφτονται τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι :P Απλώς αν είχαμε όλοι από ένα εκτροφείο θα το χάναμε λίγο. Anyway συγγνώμη για την παρανόηση, μη χαλάμε και το θέμα του κοριτσιού.. :redface:
βρε συ..θα με τρελλανεις τελειως;;;;;;;;;:confused::confused:..ειπα εγω οτι ειναι κακο να αγοραζεις απο εκτροφεις;;;ισα -ισα...το αντιθετο πιστευω...εγω απλα απαντησα στο ερωτηματικο σου..αν δεν αγοραζουμε απο εκτροφεις..αυτοι τι θα κανουν..εκει ειναι η ενσταση μου...αγοραζουμε απο εκτροφεις,διοτι θελουμε το γατακι μας να ειναι υγιες..και να μη υποστηριζουμε τον καθε ασχετο ,που δεν κανει εξετασεις ουτε τπτ...οχι γιατι δεν θα ξερουν τι θα τα κανουν τα γατια τους οι εκτροφεις..τοσο δυσκολα κατανοητο ειναι αυτο που λεω;;;:confused:..σορυ οντως για το οφ..:)

Αχ φοβάμαι πως δε μιλάω σωστά και δε γίνομαι αντιληπτή. Δεν είπα ότι υποστήριξες κάτι τέτοιο. Αυτό σου το είπα σχετικά με την απάντησή σου στην ερώτηση που έθεσα για το τι θα κάνουν οι εκτροφείς αν σταματήσουμε να υιοθετούμε τα γατάκια τους. Αν και πάλι δεν κατάλαβες στείλε μου πμ να σου εξηγήσω εκτενέστερα :P

Αχ φοβάμαι πως δε μιλάω σωστά και δε γίνομαι αντιληπτή. Δεν είπα ότι υποστήριξες κάτι τέτοιο. Αυτό σου το είπα σχετικά με την απάντησή σου στην ερώτηση που έθεσα για το τι θα κάνουν οι εκτροφείς αν σταματήσουμε να υιοθετούμε τα γατάκια τους. Αν και πάλι δεν κατάλαβες στείλε μου πμ να σου εξηγήσω εκτενέστερα :P

δεν πειραζει καλε...σε καταλαβα..απλα ο καθενας εκφραζεται με εναν συγκεκριμενον τροπο...φιλακια..:D

αν καποια στιγμη παρω γατα ρατσας θα το κανω επειδη θα ψαχνω για ορισμενα χαρακτηριστικα που μου αρεσουν. Πχ μ' αρεσουν οι μεγαλοσωμες, φουντωτες γατες με χαιτη ή οι μακρυτριχες color point (flame point για την ακριβεια). Αν δεν μπορεσω να βρω τετοια ημιαιμη γατα θα επιλεξω μια νορβηγικου δασους ή μια ιμαλαιων. Δεν ειναι κακο να θελεις ρατσα για τους σωστους λογους. Αν πχ ηθελα μια νορβηγικου δασους για να λεω οτι εχω γατα ρατσας, τοτε ναι, θα υπηρχε προβλημα. Το οτι μια γατα ειναι ρατσας δεν σημαινει οτι υπερεχει απο μια ημιαιμη. Το προβλημα ειναι οτι πολλοι θελουν γατα ρατσας για να κανουν επιδειξη και δυστυχως αυτο το φαινομενο ειναι πολυ εντονο στην ελλαδα. Αυτοι λοιπον, επειδη δεν εχουν ιδεα για το συμβαινει, καταφευγουν στις βιτρινες των pet shops και ενθαρρυνουν το εμποριο των ζωων.

όλες οι γατούλες είναι ξεχωριστές και αν είναι καθαρόαιμες , ημίαιμες ή αδεσποτούλες δεν έχει καμία σημασία! Εγώ κατέκρινα τους ανθρώπους που παίρνουν γάτες ράτσας μόνο και μόνο για να το λένε δεξιά κι αριστερά , να παίρνουν βραβεία για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και να καυχιούνται , αλλά φυσικά δεν είναι όλοι όσοι έχουν γάτες ράτσας έτσι... όσον αφορά αυτό που είπα ότι δεν καταλαβαίνω τη διαφορά όταν έχεις γάτα ράτσας , εξέφρασα την προσωπική μου γνώμη , δεν ήθελα να κατακρίνω κάποιον. :) Ίσως και να φάνηκε σαν να το είπα έτσι , αλλά δεν είχα πρόθεση. Άλλωστε όλες οι γατούλες είναι όμορφες, ίσως βέβαια μερικοί άνθρωποι να έχουν άλλα γούστα. Όμως όταν διαβάζω για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους όπου βρίσκονται οι γάτες των pet shops και πόσες αρρώστιες παθαίνουν δεν μπορώ παρά να εκνευριστώ και να νευριάσω... Ίσως και γι' αυτό να φάνηκα κάπως επιθετική και με συγχωρείτε...:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back