Γιατί γκρινιάζει ξαφνικά;

lucky_cat

Νεοφερμένο μέλος

Ο lucky_cat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αργοστόλι (Κεφαλλονιά). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Παιδιά, γεια σας!!!!!!!Η Μίνα είναι η πρώτη μου γατούλα(τώρα κι εγω μαθαίνω για τις γάτες) και είναι 5,5 σχεδον 6 μηνών!Δεν έχει στειρωθεί ακόμα καθώς ο γιατρός ειπε περίπου σε ένα μήνα!!!Τις τελευταίες 10-15 μέρες η συμπεριφορά της έχει αλλάξει εντελώς!!!!! Έχει γίνει επιθετική,(ενώ πριν μόνο δάγκωνε καμια φορά)δαγκώνει συχνα και πολύ, και επίσης βγάζει πολύ συχνά τα νυχάκια της για να μας γρατζουνίσει!!!!Αυτό όμως είναι το λιγότερο.......!Νιαουρίζει και γκρινιάζει πολύ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα!!!!Εδώ θέλω να πω πως οι δικές μας συνήθειες δεν έχουν αλλάξει καθόλου έτσι ώστε να την επηρεάσουν!!Αν αποκλείσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας που ίσως να έχει(θα την πάμε στον γιατρό να την δει), λέτε η αλλαγή συμπεριφοράς να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι λιγο πριν την στείρωση????????Please,βοηθήστε και εμάς τους καινουριους...........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως η γατούλα σου παρουσιάζει σημάδια οίστρου??:hmm:Είναι μικρούλα ακόμη αλλά έχω ακούσει οτι μπορεί και σ'αυτή την ηλικία να μείνει έγγυος..Καλύτερα να μιλήσεις και στον κτηνίατρό σου για την συμπεριφορά της να σου πεί ειδικότερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οιστρος ειναι...Μολις της περασει κατευθειαν για στειρωση,και προσεχε μη σου ξεφυγει και ζευγαρωσει.Μεχρι να τελειωσει υπομονη...

Η μικρή σου παιρνάει τον πρώτο της οίστρο. Επ'ουδενί μην την αφήσεις να βγεί έξω γιατί θα σου έρθει Χ 3 ίσως και 4 ίσως και 8!!!!
Βρες ένα καλό γιατρό και πήγαινε την για στείρωση, ωστε να μην ταλαιπωρείται το ζωάκι έτσι.
Αχχχ απο μικρή στα βάσανα η γατούλα σου αλλά θα ηρεμήσει και θα ησυχάσει όταν στειρωθει. Και αυτή και εσυ;)

Την ίδια γκρίνια εμφάνισε και η Ηλέκτρα μου πριν μερικές μέρες. Νιαούριζε συνεχώς χωρίς λόγο και ήταν γενικά ανήσυχη. Είναι 6,5 μηνών και απ ότι κατάλαβα και μου είπαν αυτό οφείλεται στον οίστρο. Κανόνισα ήδη την στείρωση της για αύριο. Μάλλον και εσείς πρέπει να το κανονίσετε μόλις τελειώσει ο οίστρος της!!!

Όπως είπαν και τα κορίτσια, η μικρή σου περνάει οίστρο γι' αυτό στον γιατρούλη και γρήγορα! Και από πέντε και από πεντέμιση μηνών μπορούν να ξεκινήσουν οι γατουλίνες, συνήθως όταν συμβαίνει νωρίς οι ωοθήκες τους είναι και οι δύο υπερπλήρεις! Οπότε προσοχή μην σου ξεφύγει, πόρτες,παράθυρα κλειστά και ραντεβού για εξέταση και στείρωση!

Όλα θα πάνε καλά!

Έχω να προσθέσω κάτι που ίσως να σας ακουστεί χαζό αλλά μου το έχει πει κτηνίατρος! Αν η γατούλα είναι τρικολόρ (συνήθως άσπρες/μπεζ/γκρι) - που είναι πάντα θηλυκά σε έτσι περίπτωση - είναι ιδιαίτερα τρελλά με την καλή έννοια πάντα :P
Δηλαδή εκφράζονται έντονα και με δαγκωνιές και δεν ανέχονται τα πολλά χάδια κτλ. Επίσης διεκδικούν το δικό τους πολύ έντονα. Αν είναι λοιπον τρικολόρ - απλά απόλαυσέ το!! :lol:

Έχω να προσθέσω κάτι που ίσως να σας ακουστεί χαζό αλλά μου το έχει πει κτηνίατρος! Αν η γατούλα είναι τρικολόρ (συνήθως άσπρες/μπεζ/γκρι) - που είναι πάντα θηλυκά σε έτσι περίπτωση - είναι ιδιαίτερα τρελλά με την καλή έννοια πάντα :P
Δηλαδή εκφράζονται έντονα και με δαγκωνιές και δεν ανέχονται τα πολλά χάδια κτλ. Επίσης διεκδικούν το δικό τους πολύ έντονα. Αν είναι λοιπον τρικολόρ - απλά απόλαυσέ το!! :lol:

Εγώ που έχω τριχρωμούλα είναι απίστευτα χαδιάρα και πολύ πολύ τρυφερή γατούλα.:P:P:P Αλλά έχεις δίκιο στο ότι είναι πεισματάρα και τρελόγατο!!!:):)

:lol:H μητέρα μου έχει τρικολόρ - παιδιά ανέβηκε πάνω σε δέντρο τόσο ψηλό και αναστάτωσε ολάκερη τη γειτονιά που χρειάστηκαν 7 πυροσβέστες για να την κατεβάσουν

:lol:H μητέρα μου έχει τρικολόρ - παιδιά ανέβηκε πάνω σε δέντρο τόσο ψηλό και αναστάτωσε ολάκερη τη γειτονιά που χρειάστηκαν 7 πυροσβέστες για να την κατεβάσουν

Και της Ηλέκτρας μου της αρέσουν τα ακροβατικά!!!!!:P:P:P

Ευχαριστώ για τις συμβουλές-απαντήσεις! Τη Δευτέρα θα μιλήσω με το γατο-γιατρό και αν τη δει και το εγκρίνει πάμε βουρ για στείρωση.

Η δική μου είναι 6 μηνών κατ' εκτίμηση (γιατί ήταν αδέσποτο όταν την πήρα) και τρικολόρ... τρελή είναι λιγάκι αλλά ποτέ δεν γκρίνιαζε έτσι! Τα γατο-νιαουρο-παράπονα άρχισαν πριν καμιά 15αριά μέρες.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές-απαντήσεις! Τη Δευτέρα θα μιλήσω με το γατο-γιατρό και αν τη δει και το εγκρίνει πάμε βουρ για στείρωση.

Η δική μου είναι 6 μηνών κατ' εκτίμηση (γιατί ήταν αδέσποτο όταν την πήρα) και τρικολόρ... τρελή είναι λιγάκι αλλά ποτέ δεν γκρίνιαζε έτσι! Τα γατο-νιαουρο-παράπονα άρχισαν πριν καμιά 15αριά μέρες.

Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Και εμένα που είχε την ίδια γκρίνια, πήγαμε σήμερα στην κτηνίατρο για στείρωση και όντως διεπιστώσαμε ότι ήταν διογκωμένη η μήτρα της αρά ήταν στην αρχή του οίστρου της. ;);) Καλή επιτυχία σας εύχομαι!!:):)

Υ.Γ. Μου φαίνεται όλα τα τρικολόρ είναι τρελά!!!!

Κάτι καινούργιο τώρα...

Η Μίνα τα έκανε εκτός αμμολεκάνης σήμερα παρόλο που την άμμο της την καθάρισα σήμερα και την είχα αλλάξει όλη πριν 2-3 μέρες(χρησιμοποιώ την ίδια μάρκα-είδος άμμου εδώ και μήνες).

Δεν φαίνεται να έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Τρώει κανονικότατα και αρκετά. Μόνο που επειδή έχει (ή περιμένει) οίστρο γκρινιάζει και φοβούμενος μη φύγει την έκλεισα σπίτι(συνήθως την άφηνα να κυκλοφορεί και στο μπαλκόνι όσο έκανε ζέστη). Υπάρχει περίπτωση λόγω του "επικείμενου" οίστρου να κάνει αυτά τα περίεργα ή παίζει να την στρέσσαρα για κάποιο λόγο (πχ επειδή την έκλεισα μέσα κτλ). Η άμμος που την κοίταξα δεν είχε ακαθαρσίες, λες και δεν την χρησιμοποίησε. Την είχα αλλάξει πρίν 2 μέρες για την ακρίβεια όταν συνήθως την αλλάζω όλη κάθε 5-6 μέρες. Επίσης, η Μίνα δεν τα έκανε σε άσχετο σημείο αλλά ακριβώς δίπλα στη λεκάνη. Εκεί τα έχει κάνει και παλιότερα όταν η άμμος της δεν ήταν καθαρή.

Επίσης παρατήρησα ότι τώρα τελευταία όταν καθαρίζεται γλυφει είτε τα γεννητικά της όργανα είτε τον πρωκτό της... Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι απ τα δύο καθαρίζει. Έχετε δει κάτι παρόμοιο?

ΥΓ. Δυστυχώς σε γιατρό δε θα μπορέσω να την πάω πριν την Τετάρτη μήπως μου λύσει την απορία.

Ναι,μαρκαρει την περιοχη της.Ειδες τιποτα περιεργα υγρα στο αιδοιο της;Ειναι ο πρωτος της οιστρος;Γενικα εχει ορεξη;

Μαρκάρει την περιοχή ??? Με σκατουλάκια? Είναι αποτελεσματικό πάντως... φαίνονται από μέτρα μακρυά! (ξέχασα να πω ότι δεν ήταν ούρα στο προηγούμενο πόστ)

Όρεξη έχει αρκετή... για φαί, για παιχνίδια, για δαγκωνιές και φυσικά για γκρίνια! Πριν λίγη ώρα τίμησε και την αμμολεκάνη κανονικά παρόλο που δεν έχω αλλάξει άμμο. Νομίζω, βάση τον παραπάνω, ότι ίσως τα έκανε "εκτός" γιατί:

1) Ζορίστηκε που την έκλεισα μέσα για κανά δύο μέρες τώρα.
2) Της βγήκε στρες (ετεροχρονισμένα) γιατί έλειπα αρκετές ώρες τις προηγούμενες μέρες.
3) Για άλλο λόγο που δεν πάει το μυαλό μου.

Στην 1η περίπτωση τι κάνουμε τώρα που χειμωνιάζει? Η γάτα μπορεί να θέλει να την μπαλκονόπορτα ανοιχτή για να βολτάρει στο μπαλκόνι αλλά εδώ φυσάει και βρέχει πολύ συχνά. Αφήστε που πολλοί λένε ότι αν την αφήνω έξω θα "την κάνει"...

Βάζει κάτι άλλο ο νους σας?

Φυσικά και θα την κάνει... και θα γυρίσει και σε ενδιαφέρουσα.:|

Πιστεύω, όταν θα την στειρώσεις όλα θα γυρίσουν στα φυσιολογικά, τώρα είναι "τσίτα", ζητάει την προσοχή σου, μαρκάρει, αφήνει ίχνη, οι ορμόνες κάνουν πάρτυ...

Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο οι γάτες θέλουν να χουζουρεύουν. Αν τώρα η δική σου είναι πιο άτακτη, εφόσον στειρωθεί, και το επιτρέπει και το περιβάλλον, αυτοκίνητα, σκύλοι, κακοί άνθρωποι, και είναι ασφαλές να βγεί, ΙΣΩΣ να την άφηνες να παει μια βόλτα... αλλά ειναι διακινδυνευμένο πολύ. Δυστυχώς στις πόλεις οι γατούλες είναι ασφαλείς μόνο μέσα...:redface:

Μπορείς να περιφράξεις το μπαλκόνι τόσο καλά, ώστε να μην μπορεί να πηδήξει? Αν ναι, είναι μια λύση...

Πιστεύω ότι η γάτα σου κατούρησε γιατί ήταν θυμωμένη μαζί σου είτε επειδή την άφησες μόνή είτε επειδή δεν την αφησες να βγει στο μπαλκόνι.
Υπάρχει περίπτωση να περιφράξεις το μπαλκόνι; Έτσι θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και τη γάτα ευχαριστημένη :)

Βασικά δεν κατούρησε... έκανε το άλλο! Το μπαλκόνι είναι περιφραγμένο αλλά αυτή σκαρφαλώνει πάνω στο κάγκελο και σουλατσάρει κανονικά κάνοντας επίδειξη ισσοροπίας!

Την Τετάρτη πάμε για στείρωση, μίλησα με το γιατρό τηλεφωνικά και του περιέγραψα την κατάσταση και 99% θα τη στειρώσουμε μεθαύριο.

Ελπίζω να ηρεμήσει λιγάκι...

Οπως σου ειπα,πιθανοτατα μαρκαρει.Ναι,το κανουν και με ουρα,και με κοπρανα,γιατι στο μυαλο της γατας σου το οτι μαρκαρε με ουρα και δεν ηρθε κανεις αρσενικος σημαινει οτι πρεπει να αφησει περισσοτερα ιχνη.Μην τη βγαλεις εξω,θα σου φυγει σιγουρα και θα γυρισει εγκυος το λιγοτερο,με ενα καρο ασθενειες και τραυματα το χειροτερο.Υπομονη οταν συνελθει απο την επεμβαση και σιγα σιγα θα επανελθει στα φυσιολογικα της.

παιδιά δεν προκειται να γίνω ποτέ γατοπαππούς!!!!Η Μίνα είχε όντως οίστρο,πήγαμε στον γιατρό και της έκανε την στείρωση!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back