Γιατί κάνει έτσι ο Rory μου;

Giannis-Vivi

Δραστήριο μέλος

Η Βιβή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει 687 μηνύματα.
καλημερα ,σημερα ειδα το ρορυ να κανει κατι που για μενα ειναι περιεργο...αν λοιπον και στειρωμενος απο το απριλιο του 2008 σημερα την ωρα που του εβαζα φαγακι σηκωσε την ουρα του και εκανε οπως οταν τα αρσενικα ψεκαζουν...δεν τον εχω δει να το κανει ποτε ξανα και αλλο ενα που ειδα ειναι οτι οταν του εβαλα στο μπολ του το φαγακι του το μυρισε και μετα εσκαβε γυρο απο το μπολ του με τα μπροστινα ποδαρακια..περιμενω της αποψεις σας..:hmm::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμμμ, ο δικος μου παντα σηκωνει την ουριτσα οταν προκειται για φαι, οποτε το βρισκω νορμαλ. Οσο για την τροφη και το σκαψιμο ειναι απολυτα φυσιολογικο! Ειναι ενστικτο που τους εχει μεινει απο τοτε που ηταν ακομα αγρια, να σκεπαζουν την τροφη που τους περισσευει. Το κανει και ο δικος μου οταν του βαζω να φαει και δεν πειναει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οσο για την τροφη και το σκαψιμο ειναι απολυτα φυσιολογικο! Ειναι ενστικτο που τους εχει μεινει απο τοτε που ηταν ακομα αγρια, να σκεπαζουν την τροφη που τους περισσευει. Το κανει και ο δικος μου οταν του βαζω να φαει και δεν πειναει.

Συμφωνώ, συμβαίνει και με εμάς... βέβαια, επειδή το φαί δε σκεπάζεται με σκετο αέρα, προτιμά να το φάει όλο, και μετά πάλι πεινάει... :lol:

Σχετικά με την ουρίτσα, αν σου δίνει δείγματα συμπεριφοράς ζευγαρώματος, νομίζω ότι αυτό είναι πιθανό. Όταν στειρώνεις τη γάτα, καταργείς την αναπαραγωγή αλλά δεν εξαλείφεις και τα ένστικτα, νιώθει κάτι την περίοδο του ζευγαρώματος. Η γάτα της μαμάς μου είναι στειρωμένη εδώ και 5 χρόνια αλλά πάντα αυτή την εποχή είναι πολύ νευρική και δε δέχεται χάδια

Και εμάς το κάνουν τα πιο χαδιάρικα... τουρλώνουν το ποπο απλά, και περιμένουν χάδι!!!! Καμία σχέση με ψέκασμα... :)

Από ποια ηλικία αρχίζουν οι γάτοι να έχουν ορμές? Εχω πάρει πριν τρεις μερες έναν γάτο που μου είπαν ότι είναι 5 μηνων και έχω μια μπεμπα ακόμη 3 μηνών και όταν βλέπονται ο γάτος γρυλίζει ή "γκαρίζει" να το πω(!) και η μικρή κάνει χχχχχχχ, γρυλίζει και τρέχει να κρυφτεί. Λέτε να θέλει να την κάνει μαύρη στο ξύλο ή επειδή δεν γνωρίζονται συμπεριφέρονται έτσι? ΄Η κάτι άλλο...:redface:

Από ποια ηλικία αρχίζουν οι γάτοι να έχουν ορμές? Εχω πάρει πριν τρεις μερες έναν γάτο που μου είπαν ότι είναι 5 μηνων και έχω μια μπεμπα ακόμη 3 μηνών και όταν βλέπονται ο γάτος γρυλίζει ή "γκαρίζει" να το πω(!) και η μικρή κάνει χχχχχχχ, γρυλίζει και τρέχει να κρυφτεί. Λέτε να θέλει να την κάνει μαύρη στο ξύλο ή επειδή δεν γνωρίζονται συμπεριφέρονται έτσι? ΄Η κάτι άλλο...:redface:
Δεν νομίζω αυτή η συμπεριφορά να έχει να κάνει με ζευγάρωμα. Τα γατιά έχουν μόνο 3 μέρες μαζί, άρα είναι ακόμα στο στάδιο της γνωριμίας.
Πάντως, αν δεν θέλεις γατάκια, έχε υπ' όψη πως υπάρχουν και γάτοι που ωρίμασαν στους 6 μήνες, και γάτες που έμειναν έγκυες στους 5 μήνες. Οπότε, λάβε τα μέτρα σου σε συνεργασία με τον κτηνίατρο. :)

Πώς θα συνηθίσουν το ένα το άλλο? Τους έχω χώρια προς το παρόν για να μη σκοτωθούνε.

με το καιρο ...χρειαζετε χρονο και υπομονη...η λουνα μας οταν της φεραμε το ρορυ ουτε που το πλησιαζε..περασε ενας μηνας για να τον μαθει και να μην του ορμαει..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back