Γιατί οι γάτες κυνηγούν ποντίκια;

Raisa

Περιβόητο μέλος

Η Raisa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.348 μηνύματα.
Σύμφωνα με έναν μύθο από Ιαπωνία, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να έρθουν κοντά του για να καθορίσουν μαζί τα ονόματα των αστερισμών. Κάθε ζώο έπρεπε να πάει μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στο Βουνό, όπου θα το περίμενε ο Βούδας. Την γάτα θα την ενημέρωνε ο ποντικός για το πότε είναι η σειρά της. Ο πονηρός ποντικός όμως, έδωσε στην γάτα λάθος ημερομηνία και έτσι η γάτα πήγε στο βουνό μια μέρα αργότερα:greycat:, με αποτέλεσμα ο Βούδας να μην της δώσει τον δικό της αστερισμό.( στον κινέζικο ζωδιακό κύκλο δεν υπάρχει η γάτα) Από τότε υπάρχει μια έχθρα και οι γάτες μόλις δούνε ποντικό τον κυνηγούν.....;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σύμφωνα με έναν μύθο από Ιαπωνία, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να έρθουν κοντά του για να καθορίσουν μαζί τα ονόματα των αστερισμών. Κάθε ζώο έπρεπε να πάει μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στο Βουνό, όπου θα το περίμενε ο Βούδας. Την γάτα θα την ενημέρωνε ο ποντικός για το πότε είναι η σειρά της. Ο πονηρός ποντικός όμως, έδωσε στην γάτα λάθος ημερομηνία και έτσι η γάτα πήγε στο βουνό μια μέρα αργότερα:greycat:, με αποτέλεσμα ο Βούδας να μην της δώσει τον δικό της αστερισμό.( στον κινέζικο ζωδιακό κύκλο δεν υπάρχει η γάτα) Από τότε υπάρχει μια έχθρα και οι γάτες μόλις δούνε ποντικό τον κυνηγούν.....;)
Κοίτα να δεις ρε παιδί μου;)
Αλήθεια, οι οικόσιτες γάτες πρέπει να κυνηγάνε ποντίκια ή όχι;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κυνηγάνε μόνο ποντίκια,αλλά και πουλιά, ψάρια, διάφορα έντομα....
Είναι στη φύση τους να κυνηγάνε ποντίκια για να τραφούν, άλλοστε γι' αυτό οι γάτες θεωρούνται σαρκοφάγα ζώα, ένα φυτοφάγο τρώει φύλλα από δέντρα, φυτά γενικά

Κι όχι μόνο έντομα και ποντίκια αλλά και κατσαρίδες. Μπλιαχ.....:sick:

εγω γιατι νομιζω οτι το κανουν για παιχνιδι????? μαλλον οι δικες μου βαριουνται

εγω γιατι νομιζω οτι το κανουν για παιχνιδι????? μαλλον οι δικες μου βαριουνται

Καλά δεν μιλάω για τις δικές μας γάτες! Αυτές τα έχουν όλα έτοιμα. Οι γάτες για παράδειγμα που έχουμε στο εξοχικό μου, κυνηγάνε, ένα καλοκαίρι μου είχε φέρει η Σίβα ένα σαυράκι, η Σίση φέτος μας έφερε μια καρδερίνα την οποία τη σώσαμε ευτυχώς και ζει ευτυχησμένη σε κλουβάρα με το ζεύγος της.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back