Γιατί ο γάτος μου δεν τρώει;

SaiNT

Νεοφερμένο μέλος

Ο Πέτρος Κοτλίδας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Έδεσσα (Πέλλας). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλησπέρα σε ολους και λες της γατο-σελιδας αυτης !:D
Είμαι σχετικά .. "οχι-και-τοσο-καινουριο" μελος , αλλα ποτε μου δεν αφησα καποιο μυνημα ως τωρα,γιατι σχεδον παντα μπορουσα να πηγαινω στον κτηνιατρο μου για να εχω ιατρικη περιθαλψη ( που δυστυχως αυτος που κατεληξα να ειναι καλυτερος απο ολους και ποιο ανθρώπινος , ειναι σε απόσταση 80 χιλιομέτρων ) .
Παρολα αυτα ,παντα διαβαζα ολα τα Posts ( ναι .. ολα :P γιατι ανευ-παρεξηγησεως , ειναι πολυ ενδιαφερον γιατι παντα μαθαινεις .. ! )
Καταρχας να πω , οτι σε ηλικια 13 ετων , ο πατερας μου και η μητερα μου , αποφασισανε να μου κανουνε δωρο ενα γατακι ( αν και βασικα, εγω ειμουνα αυτος που ηθελα δωρο ενα γατακι και οι γονεις μου απλα υπεκηψαν )
απο τοτε , μεχρι και τωρα, σε ηλικία 24 ετών , ομολογώ ότι είμαι λίγο παραπάνω από φιλόζωος, και μάλιστα μου αρέσει ..
Ταίζουμε όλες τις γάτες της γειτονίας μου ,και της γειτονίας του μαγαζιού μου , και απο 2 άλλες γειτονίες , με αποτέλεσμα να ταίζουμε 2 φορές την ημέρα , 27 γάτες και γατάκια :D
Στο σπίτι μου , έχω μια θυληκιά που γέννησε 4 γατάκια, αλλά πρόσφατα πέθανε το μοναδικό αρσενικό που γέννησε απο μία αρρώστια , την ώρα που ο κτηνιάτρος μας την εξέταζε προσπαθώντας να την σώσει:(

Ο λόγος που αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο topic είναι γιατί , ήδη έχω "ξοδέψει" 2 ώρες για να διαβάζω διάφορα Posts σχετικά με διάφορα επεισόδια που έχουνε περάσει όλα τα μέλη , και με τις απορίες τους, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι το οποίο να ταιριάζει με αυτό που έχει ο γάτος μου.
Είναι περίπου 7 χρονών ( δεν μπορώ να πω ακριβής ηλικία , γιατί τα περισσότερα γατιά που φροντίζω, είναι πάντα αδέσποτα ) και ήτανε μια χαρά ... πριν από 1 μήνα , είχε ένα "ατύχημα" και είχε μια γρατσουνιά στο δεξί του μάγουλο και έβγαζε όλη την ώρα αίμα και μάλιστα είχε φουσκώσει το μαγουλάκι του .. εγώ πήγα , πίεσα το μάγουλο του , έβγαλα όλο το αίμα που είχε να βγάλει ,του καθάρισα την πληγη με μπενταντιν και μετα με φυσικό ορό ... αυτό το έκανα για περίπου 1 εβδομάδα ( που και που , όταν χρειαζότανε ).. μετά από 2 εβδομάδες , δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα , γιατι πλεον η πληγη του , ειχε καθαρισει , ειχε φυγει , και ο γατος μου , ητανε παλι υγιεστατος .. τωρα ομως... εδω και 4-5 μερες.. ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ .. οτι και να κανω , ΤΡΩΕΙ μια-δυο μπουκιες, και μετα παραταει το φαγητο του , και παει καθεται στην καρεκλα του ((( βασικα , ξανα-λεω, οτι το συγκεκριμενο γατι που αναφερω , ειναι αδεσποτο , ερχεται στο μαγαζι μου , μονο και μονο για να φαει , και για να κοιμηθει περιπου 4-5 ωρες .. μετα , φευγει και κανει βολτες )) ..μολις χθες.. με στεναχωρησε που δεν τρωει , και τον ακουμπησα στην λεκανη του ( στα πισω ποδια ) για να δω αν εχει προβλημα με τα εντερα του ή αν θα ακουσω κανεναν περιεργο ηχο.. και παρατηρησα οτι εχει μεινει ο "μισος" στα κιλα του :blink::( !!! ουτε εγω, ουτε η μητερα μου δεν τον ειχαμε παρατηρησει , γιατι η τριχα του έχει κάπως "φουντωσει" ( λόγο κρύου )και κρυβει το γεγονος οτι εχει αδυνατησει και μαλιστα παρα πολυ ... μεχρι πριν 2 εβδομαδες, ητανε σιγουρα 4-5 κιλα, και τωρα αντε να ειναι 2-3 κιλα..

προσπαθησα να του δωσω χαπι για την αρρωστια που κολανε τα γατια με τα "σκουλικια" που εχουνε στο εντερο τους , και μονο που δεν πνιγηκε με το χαπι .. δεν μπορουσε με τιποτα να το καταπιει !!! τις πατε-κονσερβες που περνω,τις κανω σε στυλ "μαρμελαδας" αφου τις ανακατευω με καυτο νερο και τις πιεζω για να βγει μια "Μαρμελαδα" ωστε να γλυφει .. αλλα αυτο το "δεχτηκε" μοναχα χθες και αρκετα.. σημερα, δεν εχει φαει τιποτα, ειναι μεσα στο μαγαζι μου , και απλα καθεται .. του δινω Σαλαμι σε φετες ( ψιλο-κομμενο) ..δεν το τρωει... πατε-κονσερβα .. δεν τρωει ... πατε-κονσερβα-"μαρμελαδα" .. παλι δεν τρωει .. τι μπορω να κανω ?? .. τον κοιταξα για ουλιτιδα.. τα ουλα του ειναι μια χαρα.. δεν βγαζουνε αιμα.. τα δοντακια του , επισης μια χαρα.. με αφηνει να του ανοιξω το στομα.. δεν πονανε τα δοντια του .. οταν τον εβαλα να καταπιει αυτο το χαπακι ( και του εδωσα το ΜΙΣΟ χαπι, οχι ολοκληρο γιατι εχει χασει ηδη 2-3 κιλα μεσα σε 5 ημερες που δεν τρωει τιποτα ) μονο που δεν πνιγηκε...

Ο λογος που αποφασισα να σας αφησω μυνημα, ειναι γιατι ο κτηνιατρος της πολης μου , ειναι ... "οικοδομος"..
και ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω...εγω τα δικα μου τα γατια ,ως τωρα τα πηγαινα σε εναν κτηνιατρο στην Καλαματα, οπου ο συγκεκριμενος κτηνιατρος , ειναι αστερι .. και ανθρωπος , και φιλοζωος και κτηνιατρος... αλλα τον συγκεκριμενο τον γατο ( και οποινδηποτε αλλο να του συμβει κατι στην συγκεκριμενη περιοδο που ειμαι τωρα ) δεν θα μπορεσω να τον παω σε κτηνιατρο , λογο οικονομικων προβληματων.. μηπως μπορειτε σας παρακαλω να μου προτεινετε κατι να κανω ? ή να ελεξω ?

τα πατουσακια του γατου , ειναι ζεστα ( αλλα τα αυτακια του ειναι κρυα ):|
ενω πειναει ( δεν εχει ανορεξια , γιατι αμεσως νιαρουιζει και ερχεται στα ποδια μου , μολις του κανω νοημα για φαγητο ) δεν τρωει ! :(
Εκει που ήτανε 4-5-6 κιλα.. τωρα ειναι 2-3 κιλα :(..και εχει αδυνατησει παρα πολυ και φοβαμαι για το χειροτερο...

Τα δοντια του , ειναι σε πολυ καλη κατασταση , και τα ουλα του επισης...επανω στην γλωσσα του δεν παρατηρησα καποια διαφορα χρωματος ωστε να μπορεσω να τονισω εδω οτι παρατηρησα καποια "ιωση" αλλα και παλι , δεν ξερω τι να παρατηρησω σε μια γλωσσα γατας :(
Και τελος , μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι οταν πηγα να του δωσω το χαπι για το εντερακι του που του δινω , παραλιγο να πνιγει .. δεν μπορουσε να το καταπιει

Διάβασα , σε θέματα, από άλλα μέλη , ότι για ουλίτιδα , δώσανε στους γάτους τους ,Vibramycin και Biscopan .. ο δικός μου ο γάτος , δεν έχει ουλίτιδα ( τουλάχιστον έτσι παρατήρησα εγώ , και δυστυχώς δεν έχω ιατρικές γνώσεις ) αλλά σε φωτογραφίες που είδα στο Google , το δικό μου το γατί , δεν έχει αίμα σε κανένα δόντι , και τα δόντια του μου φαίνονται υγιέστατα και με αφήνει να ασκήσω πίεσω επάνω στα δόντια του ( σε όλα τα δόντια του )

μήπως εχει κάτι η γλώσσα του ? μπορώ να του δώσω αντιβίωση ?
τα εντεράκια του , δεν εχουνε κάποιο πρόβλημα .. τα ακούμπησα και τα πίεσα παρα πολύ ελαφρά και δεν κάνανε καθόλου θόρυβο.

Αν μπορεσετε, σας παρακαλω πολυ ,πειτε μου κατι να κανω .. καποια αντιβιωση ? καποιο φαρμακο ? δεν ξερω τι να κανω και με εχει στεναχωρησει παρα πολυ γιατι μολις πριν 1-2 μέρες ο "βασιλιας" του μαγαζιου μου , ο "Μανώλης" πεθανε και τώρα έχουνε μείνει ζωντανά ο "Τίγρης" ( αυτος που εχει αυτο το μεγαλο προβλημα που περιγραφω ):(:(:(:( και η "Παρδαλη" η οποια ειναι εγκυος και σε λιγους μηνες θα γεννησει γατακια ξανα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σου εστειλα πμ:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σε όλους σας !! :D
Ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απαντήσατε , στο μύνημα μου αυτό που είχα αφήσει τον Ιανουάριο μήνα, και το εκτιμώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!
Το γατάκι μου τώρα ζει και βασιλεύει --φτου-φτου να μην το ματιάξω--- και συγνώμη που δεν είχα επιστρέψει νωρίτερα για κάνω reply με ένα thanks αλλά λόγω Στρατού και Υγείας ,έπρεπε να ξεχάσω τι πάει να πει υπολογιστής :down:

JohnDVM --ευχαριστώ πολύ για το PM γιατρέ !!
alice -- δεν έχω πρόβλημα να ταίζω γατιά :cool: όσα και να είναι..!! έχει φάση να κάνεις νόημα για φαί και να "σκάνε" μούρη τόσα γατία που θα σε ρίξουνε κάτω αν κάνεις έστω ένα βήμα ...το μόνο πρόβλημα μου είναι με αυτούς που δηλητηριάζουνε τα γατιά μου...........

yasmin1gr -- yasmin1gr Σε έκανα προσθήκη στην λίστα φίλων μου ( βασικά ήθελα να σου στείλω ενα PM αλλά μπέρδεψα τα μπούτια μου :confused: ... ) είχα διαβάσει ένα Post σου που είχες κάνει πριν καιρό και τώρα που ξαναμπήκα το ξαναβρήκα ^^
Το Post σου είναι το https://www.mypetz.gr/threads/%CE%A0%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5.224624/

Τέσπα. ευχαριστώ και πάλι όλους σας για την απάντηση και εσένα γιατρέ JohnDVM ειδικά που μου απάντησες υπερβολικά πολύ γρήγορα τότε :up:

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον γατο. Μεχρι πριν λιγο καιρο ετρωγε μονο ξηρα τροφη αλλα λογω προβληματος στο ουροποιητικο ο κτηνιατρος μας ειπε να σταματησουμε την ξηρη τροφη και να τρωει μονο μαγειρευτα και κονσερβες. Τις κονσερβες δεν θελει ουτε να τις βλεπει ετσι τρωει μονο το φαγητο που του φτιαχνω. Του πηρε λιγο καιρο για να συνηθησει την καινουρια διατροφη του αλλα απ'οταν συνηθισε μεχρι πριν μια βδομαδα δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Ετρωγε κανονικα οσο φαι του εβαζα στο πιατακι του και ηταν ολα ενταξει. Πριν μια εβδομαδα σταματησε να τρωει. Το μονο που εφαγε ηταν λιγο σολωμος και μια μεριδα κοτοπουλο. Τρεις μερες αφ'οτου σταματησε του εδωσε ξηρα και την εφαγε με ευχαριστηση προς μεγαλη μου εκπληξη. Σκεφτηκα μηπως φταιει το κοτοπουλο που ηταν κατεψυγμενο, του μεγειρεψα καινουριο αλλα παλι τιποτα. Το μυριζει, γλυφει λιγο και μετα φευγει. Εξακολουθει να ειναι δραστηριος και να παιζει, ζητιανευει απο το δικο μου φαγητο και αν του δωσω τρωει μια πουκιτσα αλλα απο το δικο του τιποτα. Γενικα φαινεται να ειναι καλα σε θεμα υγειας..
Δεν ξερω τι να κανω πλεον..Εχει χασει πολυ βαρος και στο τελος θα καταληξω να του δινω παλι ξηρα και πραγματικα δεν θελω να του δημιουργησω αλλα προβληματα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στον κτηνιατρο το πηγες; Νομιζω πως εκεινος ειναι πιο καταλληλος να απαντησει, ισως η μαγειρευτη τροφη του δεν περιειχε ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα που χρειαζοταν και γι' αυτο τρωει την ξηρη τροφη του παλι. Παντως εμενα τετοιες αλλαγες στα γουστα των γατιων με ανησυχουν, θα σε συμβουλευα να το πας στον κτηνιατρο αμεσα.:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μαζι με το μαγειρευτο του δινω και παστα πολυβιταμινων. Στον κτηνιατρο προσπαθω να το αποφυγω οσο μπορω γιατι την τελευταια φορα η εμπειρια ηταν απιστευτα αγχωτικη για το γατο, χρειαστηκε ηρεμιστικο και ανιασθησια για να καταφερει ο κτηνιατρος να τον εξετασει και δεν θελω να τον υποβαλω σε τετοια διαδικασια ξανα αν δεν σιγουρευτω οτι ειναι οντως κατι ανησυχητικο.

Υπαρχουν και κτηνιατροι που ερχονται σπιτι και εξεταζουν τα ζωακια, σε ποια περιοχη εισαι; Αν εισαι εντος της Αττικης, μπορω να σου συστησω καποια κτηνιατρο.

αθηνα ειμαι! θα το εκτιμουσα πολυ, ευχαριστω :)

Σου στελνω PM.

Καλημερα!!!!!!
Ειχε κι ο δικος μου γατος θεμα με το ουροποιητικο του και ο κτηνιατρος μου συστησε ειδικες κροκκετες ,αν θυμαμαι καλα της Royal Canin (μπορει να το γραφω λαθος).Ρωτησε τον κτηνιατρο σου ,αν μπορεις να του δωσεις .:):)

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε ξηρή τροφή. Πχ η royal canin urinary, η αντίστοιχη της hill's (prescription diet) κλπ, κάνε μια βόλτα σε ένα πετ σοπ μετά από συζήτηση με τον κτηνίατρο.

Μαγειρευτό φαγητό σταμάτα να δίνεις. Στην ουσία ο γάτος σου δεν τρέφεται σωστά, παρ' όλες τις προσπάθειες σου αι τις καλές σου προθέσεις. Για να καταλάβεις καλύτερα πόσο πολύπλοκο είναι να μαγειρέψεις για γάτα, κοίτα εδώ. Επίσης αυτές οι πολυβιταμινούχες παστούλες δεν κάνει να δίνονται συνεχώς. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις υγρή τροφή της applaws, schesir κτλ που είναι ιδανική για αρσενικά γατιά, εφόσον του παρέχουν όσες θρεπτικές ουσίες χρειάζεται καθώς και την απαραίτητη ενυδάτωση που αποτρέπει την δημιουργία ουρόλιθων.
Πιστεύω ότι το πρόβλημά του, είναι ότι χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει στα καινούρια δεδομένα, εφόσον έμαθε να τρώει μόνο ξηρά τροφή.

οσο του δινω μαγειρευτο προσπαθω να του βαζω λιγη κονσερβα μεσα για να συνηθησει σιγα σιγα, αλλα δεν φαινεται να εχει αποτελεσμα.
Applaws καποια στιγμη του ειχα δωσει και δεν τις αππεριψε οπως συνηθως κανει με τις κονσερβες.Καπου διαβασα ομως οτι οι applaws ειναι συμπληρωματικη τροφη. Θα παρω και schesir να δοκιμασω..
Σημερα παντως αρχισε να τρωει παλι, διστακτικα στην αρχη αλλα τελικα αδειασε το πιατο!

Γενικά, κάνε μια έρευνα αγοράς για να βρεις ποιες είναι οι καλύτερες κονσέρβες που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα και μην τα παρατήσεις. Καλή επιτυχία :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back