Γιατί τόση ενεργητικότητα και ζημιές;

xnoudi

Νεοφερμένο μέλος

Η xnoudi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλως σας βρίσκω την γατοπαρέα! Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε γατοστέκι ούσα μαμά του 7χρονου στειρωμένου Χνουδιού (αρσενικό) το οποίο είχα βρει στα σκουπίδια. Έκτοτε η κάτασπρη μπαλίτσα μου κέρδισε το γατοτζόκερ και είναι συνώνυμο της κακομαθησιάς. Διατυπώνω σύντομα μερικές απορίες:

1. Εδώ και ένα εξάμηνο κάθε βράδυ το Χνούδι κυκλοφορεί με το ψαράκι του στο στόμα βγάζοντας κραυγές τενόρου. Το μεταφέρει σε όλα τα μέρη του σπιτιού και το βρίζει! Μου χει προκαλέσει απίστευτη εντύπωση. Καμιά ιδέα;

Παρότι είναι πια μεσήλικας δε στρώνει πισινό κάτω. Λυσσάει, τρέχει, μας δαγκώνει τις φτέρνες για να παίξουμε μαζί του κι επίσης είναι τόσο κακομαθημένο που έχει μάθει όταν δεν περνάει το δικό του να κάνει ό,τι με ενοχλεί ακριβώς για να με τσαντίσει. Αυτό οδηγεί στο επόμενο ερώτημα:

2. Έχει διαλύσει κυριολεκτικά τις γωνίες του καναπέ. Σκεφτόμουν επιτέλους να τις φτιάξω αλλά φοβάμαι ότι θα τα ξανακάνει μαντάρα αφού τους ξύνει για να με τσαντίσει. Αν θέλει οτιδήποτε και δεν υποκύψω, πάει σε μια γωνιά του καναπέ, με καρφώνει προκλητικά κι αρχίζει και την ξύνει! Ονυχοδρόμια έχουμε 4-5 στο σπίτι, ουδέποτε ασχολήθηκε. :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως σας βρίσκω την γατοπαρέα! Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε γατοστέκι ούσα μαμά του 7χρονου στειρωμένου Χνουδιού (αρσενικό) το οποίο είχα βρει στα σκουπίδια. Έκτοτε η κάτασπρη μπαλίτσα μου κέρδισε το γατοτζόκερ και είναι συνώνυμο της κακομαθησιάς. Διατυπώνω σύντομα μερικές απορίες:

1. Εδώ και ένα εξάμηνο κάθε βράδυ το Χνούδι κυκλοφορεί με το ψαράκι του στο στόμα βγάζοντας κραυγές τενόρου. Το μεταφέρει σε όλα τα μέρη του σπιτιού και το βρίζει! Μου χει προκαλέσει απίστευτη εντύπωση. Καμιά ιδέα;

Παρότι είναι πια μεσήλικας δε στρώνει πισινό κάτω. Λυσσάει, τρέχει, μας δαγκώνει τις φτέρνες για να παίξουμε μαζί του κι επίσης είναι τόσο κακομαθημένο που έχει μάθει όταν δεν περνάει το δικό του να κάνει ό,τι με ενοχλεί ακριβώς για να με τσαντίσει. Αυτό οδηγεί στο επόμενο ερώτημα:

2. Έχει διαλύσει κυριολεκτικά τις γωνίες του καναπέ. Σκεφτόμουν επιτέλους να τις φτιάξω αλλά φοβάμαι ότι θα τα ξανακάνει μαντάρα αφού τους ξύνει για να με τσαντίσει. Αν θέλει οτιδήποτε και δεν υποκύψω, πάει σε μια γωνιά του καναπέ, με καρφώνει προκλητικά κι αρχίζει και την ξύνει! Ονυχοδρόμια έχουμε 4-5 στο σπίτι, ουδέποτε ασχολήθηκε. :confused:

γεια σου χνουδομαμα!
αυτο που λες με το ψαρακι και το γυρο του θριαμβου ειναι πολυ συνηθισμενη συμπεριφορα σε γατες που μενουν μεσα στο σπιτι. απολυτα φυσιολογικο. λογικα το βλεπει σαν το θηραμα του και ισως οι φωνες που λες ειναι κατι σαν προειδοποιηση στους φανταστικους ανταγωνιστες του να μεινουν μακρια απο το θηραμα-παιχνιδι του. ισως υπαρχει και αλλη εξηγηση αλλα παντως ειναι σιγουρα συμπεριφορα πολυ κοινη στις γατες και δεν χρειαζεται να ανησυχεις.

ως προς το αλλο θεμα που λες η αποψη μου ειναι οτι ειναι λαθος να κατηγορουμε τις γατες οτι ειναι κακομαθημενες και κανουν κατι για να μας τσατισουν. ειναι σε μεγαλο βαθμο θεμα εκπαιδευσης και δικων μας χειρισμων τι θα καταλαβει η γατα οτι ειναι ανεκτο. υπαρχουν πολλοι τροποι μαλωματος και αργα ή γρηγορα με την επαναληψη και την επιβραβευση οταν κανει αυτο που θες η γατα καταλαβαινει και συνηθιζει να κινειται μεσα στα επιτρεπτα ορια. πχ στη δικη σας περιπτωση αν απο την πρωτη στιγμη του ειχες επιβληθει οτι δεν ειναι οκ να ξυνει τους καναπεδες πιστευω οτι θα ειχε σταματησει. τωρα μετα απο τοσα χρονια σιγουρα θα ειναι δυσκολο να τον εκπαιδευσεις αλλα σιγουρα δεν ειναι ακατορθωτο. για να τον ενθαρρυνεις να χρησιμοποιει το ονυχοδρομιο μπορεις να το ψεκασεις με ειδικα σπρει, οταν παιζεις μαζι του πχ με καποιο καλαμι με ποντικι που κρεμεται να βαζεις το ποντικι πανω στο ονυχοδρομιο ωστε να το ξυσει αναγκαστικα (και μετα μπορει να το κανει μονος του) ή και δεις που του αρεσει να ξυνει τα νυχια του πχ στον καναπε που λες στο σημειο εκεινο και να βαλεις το ονυχοδρομιο απο μπροστα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άννα σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ανακουφίζομαι με την εξήγηση για το ψαράκι γιατί είχα ανησυχήσει. Βλέπεις είναι νέο σκέρτσο δεν το χε κάνει ποτέ στο παρελθόν και με ξάφνιασε.

Έχεις απολυτο δίκιο και στα περί κακομαθησιάς. Οι "γονείς" του φταίμε γιατί ποτέ δεν του βάλαμε όρια στο σπίτι. Ιδιαίτερα ο μπαμπάς του μόλις πήγαινα να λάβω μέτρα για τον καναπέ έλεγε κάτι παλαβά του τύπου: '' σιγά μη φυλάμε τα άψυχα απ τα έμψυχα" και τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες και στο τέλος μας καβάλησε.

Δυστυχώς με τα ονυχοδρόμια τα χω δοκιμάσει όλα. Δε γίνεται τίποτα.:/:

Απάντηση: Γατοζητήματα

μπορείς να ψεκάσεις το ονυχοδρόμιο με κάτνιπ ή να το βάλεις δίπλα στο στο σημείο του καναπέ που ξύνει.

χφφφφφφ Το βλαμένο γατί μου μένει παγερά αδιάφορο στο catnip. Είχα πασπαλίσει όλα του τα νάνι, είχα τρίψει όλα τα ονυχοδρόμια, τζίφος.

Μήπως με βαλεριάνα; Την έχεις δοκιμάσει;

xnoudi μου, δοκίμασε να πάρεις ένα κομμάτι φυσικό κορμό (αρκετά χοντρό) που θα στερεώσεις κάπου μέσα στο σπίτι. Έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι η λύση που ψάχνεις γιατί μόλις τον "γευτεί" θα σνομπάρει οτιδήποτε χρησιμοποιούσε μέχρι τότε. Φυσικά παίζει και να ξύνει τα νύχια του σε κάποια σημεία του σπιτιού και για να αφήνει τη μυρωδιά του :hmm:

Άννα σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ανακουφίζομαι με την εξήγηση για το ψαράκι γιατί είχα ανησυχήσει. Βλέπεις είναι νέο σκέρτσο δεν το χε κάνει ποτέ στο παρελθόν και με ξάφνιασε.

Έχεις απολυτο δίκιο και στα περί κακομαθησιάς. Οι "γονείς" του φταίμε γιατί ποτέ δεν του βάλαμε όρια στο σπίτι. Ιδιαίτερα ο μπαμπάς του μόλις πήγαινα να λάβω μέτρα για τον καναπέ έλεγε κάτι παλαβά του τύπου: '' σιγά μη φυλάμε τα άψυχα απ τα έμψυχα" και τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες και στο τέλος μας καβάλησε.

Δυστυχώς με τα ονυχοδρόμια τα χω δοκιμάσει όλα. Δε γίνεται τίποτα.:/:
Αγαπητη μου xnoudi, δυστυχως ειμαι της γνωμης του μπαμπα του Χνουδιου σου, εχω πεταξει δυο καναπεδες απο αυτη την αιτια. Παντα ο αντρας μου ελεγε, κανε κατι καταστρεφει τον καναπε κι εγω του ελεγα οτι τα αψυχα ξαναφτιαχνονται ενω τα εμψυχα οχι. Τελικα οταν πηραμε εναν καινουργιο και ακριβο καναπε για το νεο μας σπιτι δοκιμασα κατι αυτοσχεδιο που το φτιαξαμε μονοι μας, υπαρχει ομως και αγοραστο.
Θα σου βαλω να δεις κατι που εχει το amazon αλλα ειμαι σιγουρη πως υπαρχει και σε ελληνικα διαδικτυακα καταστηματα, ισως τελικα να ειναι η λυση στο προβλημα σας. https://www.amazon.co.uk/Two-11cm-Ca...?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1365527690&sr=1-5

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back