Για όλους τους νέους «γονείς»

Όλγα Veggie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Όλγα Veggie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 1.348 μηνύματα.
Eχω μια πρόταση να κάνω σε σας που τόσο αγαπάτε τις γάτες. Nα πάρετε και 2ο γατάκι αν το ήδη υπάρχον είναι μηνών ή να πάρετε 2 γατάκια μαζί. Mην σκεφτείτε ποτέ οτι ειναι βάρος το 2ο γατάκι. Tο αντίθετο μάλιστα!:D Kαταλαβαίνω οτι υπάρχει ενδοιασμός Oμως δεν μπορείτε να φανταστείτε, βρε παιδιά, πόσο καλύτερα είναι για όλους τα πράγματα έτσι. Δεν είναι ποτέ μονα τους, δεν βαριούνται, δεν έχετε το άγχος λοιπόν του να λείπετε απο το σπίτι και το σημαντικότερο είναι οτι απολαμβάνετε στιγμές μοναδικές με τα δυό τους να πλένονται και να παίζουν μεταξύ τους :lol: Θέαμα ανεπανάλληπτο, που όσοι το έχουν το έχουν ζήσει ξέρουν τι εννοώ. Θυμηθείτε τους Aραγκορν και Γκάνταλφ σαν το καλύτερο παράδειγμα! Δεν είναι λοιπόν βάρος αλλά χαρά! Tο επιπλέον έξοδο, μηδαμινό και το κέφι ανεβασμένο για όλους. Mπορεί να σκεφτείτε, «αργότερα βλέπουμε» αλλά τα πράγματα είναι συνήθως πιο δύσκολα σε μεγαλύτερες ηλικίες και μπορεί να μην πετύχει ο συνδυασμός. Σκεφτείτε το... αξίζει :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως έχω κάποιους ενδιασμούς...:hmm:
-Δεδομένου ότι φιλοξενούμε τον πόκυ εδώ και 1 μήνα, η μαυρούλα έχει αλλάξει τελείως συμπεριφορά.Είναι 1,5 χρονών η μικρή μου , και πως να το κάνουμε είχε μάθει να έχει την αποκλειστικότητα.Να φανταστείς, όταν θέλω να φιλήσω και να "ζουλήξω" τον μικρό κρύβομαι να μην μας πάρει χαμπάρι.;) Την βλέπω λίγο στεναχωρημένη γιατί νομίζει ότι μπαίνει σε 2η μοίρα αν και κάνουμε τελείως το αντίθετο.Ελά όμως που θα κάνει καμιά ζουζουνιά ο μικρός και θα μας ξεφύγει το γέλιο.Ολα τα πιάνει η άτιμη.
-Και από την άλλη είναι αλλιώς να υποχρεώνεσαι να σου κρατήσουν 1 γάτα στις διακοπές και αλλιώς 2.Σε ξένο σπίτι 2 γάτες είναι δύσκολο εώς αδύνατο.
Πάντως αν δεν βρεθεί κάποιος να τον υιοθετήσει θα παραμείνει στην αυλή και θα μπαίνει που και που μέσα να παίζει με την μικρή(και αυτό με προβληματίζει).Γιατί κάπως έτσι είμασταν με τον πιτσικόκο,και απ΄ότι κατάλαβα πρέπει να της στοίχισε που δεν τον ξαναείδε.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

'Οντως πιστεύω ότι 2 γάτες είναι καλύτερα απο μία.
Ο Ασπρούλης παρόλο που είναι 4 ετών και μετά τον Ξανθούλη δεν φαινόταν να ήθελε άλλο γάτο για παρέα (είναι "λίγο" μουτζούφλης)...:blink: όσο περνάει ο καιρός τα πάει όλο και καλύτερα με το ζιζάνιο τον Ζιζού. Βέβαια υπάρχουν και ώρες που είναι όλο τσαντίλα γιατί πάει και του χαλάει την σιέστα του (η οποία κρατάει 22 ώρες), αλλά σε γενικές γραμμές πάνε καλά...
Και ένας άλλος βασικότερος λόγος για να έχεις και άλλο γατάκι είναι ότι αφού μπορείς να βοηθήσεις μια ψυχούλα γιατί να μην το κάνεις;;;; Ο γάτος που ήδη υπάρχει σπίτι όσο και αν είναι παράξενος και όσο και αν έχει μάθει στην αποκλιστηκότητα τι θα κάνει θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν μπορεί να τα έχει όλα...
Δηλαδή αν έχουμε ένα παιδί δεν θα κάνουμε άλλο για να μην ζηλεύει;;;;;
Δεν λέμε ότι τα ζώα είναι σαν τα παιδιά;;;;:cry: :bleh: :cry: :bleh:

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, τα pet shops πουλάνε δυο δυο τα γατάκια και ο λόγος είναι ότι θεωρούν ότι αν δυο γατάκια μεγαλώσουν μαζί, επειδή μεταξύ τους γρατζουνιούνται, μαθαίνουν ότι αυτό πονάει και δεν το κάνουν και στους ανθρώπους.Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν αν υπάρχει ήδη μια γάτα στο σπίτι και έχει την αποκλειστικότητα. Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά παρόλα αυτά, η Κίττυ μας με τον καιρό δέχτηκε τη Μίτσυ,αν και στην αρχή δεν την άφηνε να καθήσει στα "σημεία" της και είχαμε καβγάδες.Ανεπιφύλακτα όμως θεωρώ ότι δυο γάτες είναι πολύ καλύτερα μαζί!!:)

Eθεσα το θέμα γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα με την υπάρχουσα κατάσταση στο σπίτι. H Bianca δεν δέχεται την Carmela γιατί είναι ενήλικη. Kαι μάλιστα 6 χρονών. Γι αυτό είπα μηνών και τα 2 γατάκια. Eχει τεράστια διαφορά.
Δείτε στο avatar τη Melanie και τη Bianca πόσο αγαπημένες ήταν. Kαι επειδή ήταν και οι 2 μεγαλούτσικες (8 μηνών) πήρε 10 μέρες να αγαπηθούν. Στην αρχή τσακώθηκαν αλλά μετά...:inlove: :inlove: Aχώριστες μέχρι το τραγικό τέλος της Melanie. Για να αγαπήσουν όμως στα σίγουρα και γρήγορα το καλύτερο είναι όσο πιο μικρά γίνεται. Γι αυτό το έγραψα για να προλάβω μήπως πείσω τους νέους «γονείς» τώρα που είναι νωρίς ακόμα να κάνουν μια κίνηση που δεν θα τη μετανιώσουν σε καμμία περίπτωση. Kαι δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα στο σπίτι αγαπημένα «ζευγάρια». 4 μέχρι σήμερα :)

Έχεις δίκιο Όλγα. Άντε να πείσω εγώ τώρα το στριμμένο τη ΣΒούρα μου να δεχθεί άλλη γάτα στο σπίτι χαχαχα
Και τη λέω στριμμένο γιατί πραγματικά έχει πρόβλημα με νέους ανθρώπους στο σπίτι, πόσο μάλλον με γατιά :down:
Βέβαια, είναι ειδική περίπτωση.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω άλλη γατουλα
αν και το θέλω...Ο Μαρκ (ο φίλος μου) ήταν αλλεργικός στις γάτες
κι επειδή βλέπω με μία γάτα δεν έχει πρόβλημα,
δεν θέλω να πιέσω την κατάσταση. Φαντάζεσαι να υιοθετήσουμε
κι άλλο μωρό, και να μην μπορούμε να το κρατήσουμε
γιατί φούντωσε η αλλεργία του; Ποτέ δεν ξέρεις.
Σκεφτόμαστε να πάρουμε σκυλάκι ίσως του χρόνου.
Αν ηρεμήσει λίγο η Σβούρα.
Και μάλιστα αδεσποτάκι απο Ελλάδα
:up:

Επαναφέρω το θέμα στην επιφάνεια.
Μιας και πολλοί απόκτησαν πρόσφατα και 2ο γατάκι (και δεδομένου ότι κάποιοι αρχικά δεν θα σκεφτόντουσαν ούτε καν για 1 - ναι Ασπασία μου για σένα το λέω!!! :P) ας μιλήσουμε λίγο για τα πλεονεκτήματα του να έχεις 2 γατες (ή και 3, 4, ....) αντί για 1.

Προσωπικά εξαρχής ήθελα 2 γάτες και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Πόσο μάλλον τώρα που ετοιμαζομαι για διακοπές και σκέφτομαι πόσο καλό είναι που θα έχουν παρεούλα το ένα το άλλο. Ενώ αν ήταν 1 μόνο του μάλλον θα έπηζε και θα βαριόταν! :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επαναφέρω το θέμα στην επιφάνεια.
Μιας και πολλοί απόκτησαν πρόσφατα και 2ο γατάκι (και δεδομένου ότι κάποιοι αρχικά δεν θα σκεφτόντουσαν ούτε καν για 1 - ναι Ασπασία μου για σένα το λέω!!! :P)
:redface::redface::rolleyes::rolleyes::rolleyes::P:D:up::up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενα απο τα σημαντικα πλεονεκτηματα θεωρω πως ειναι η παρεα. Βαριουνται λιγοτερο, παιζουν περισσοτερο και κοινωνικοποιουνται. Ετσι νομιζω εγω βασικα. Ακομη και η Γατα που δεν χαιρεται με τους αλλους 2 που ηρθαν μετα απο αυτην, νομιζω πως ωφεληθηκε.... Ισως να εχω ευκολα γατακια στοθεμα αυτο. Τουλαχιστον δεν εχω μαχες... :):)

εγω παλι ανησυχω οτι δεν εκανα καθολου καλα που αποφασισα να παρωκαι δευτερη...:hmm:

γιατι?ακομη δεν τα εχουν βρει μεταξυ τους??μαλλον ειναι στην γατα,επεσες σε δυσκολη περιπτωση!

Εγώ συμφωνώ ότι 2 γατάκια είναι καλύτερα από ένα. Και όντως είναι θέμα γάτας κατα πόσο θα δέσουν, έμενα ο ρουντολφ που είναι πλέον 11 μηνών έδεσε αμέσως με τον Dom (μετά απο 1 εβδομάδα) όσον αφορά την Τζεσι που είναι 3 ετών , το δέχτηκε και αυτή απλώς δεν κάθετε να πάιξουν κ.τλ.
Πάντως όποιος έχει ένα ας το σκεφτεί να πάρει και δεύτερο, για μένα είναι πόλλα τα πλεονεκτήματα του να έχεις 2η γάτα. Η γάτα άμα είναι μόνη της μαραζώνει , τεμπελίαζει με αποτέλεσμα να αρχίσει να γλύφεται και να καθαρίζεται σύνεχει για παράδειγμα Π(και αυτό δεν είναι καλό). Για καποιον λοιπόν που λείπει πόλλες ώρες απο΄το σπίτι και πάει καιρό διακοπές η μόνη λύση για να μην μαραζώσει είναι η δεύτερη γάτα. Και σίγουρα μπορει να περάσει πόλυς καιρός για να δέσουν ή να περάσει και λίγος.

Υ.Γ. ακόμα ρε γμτ δεν μπορώ να βάλω smiles στο κείμενο!!

Υπάρχουν πολύ σημαντικά πράγματα που προσφέρει η μια γάτα στην άλλη. Ενα από αυτά, που με ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε εμείς είναι:
Nα γλύφει η μια την άλλη! Σκεφτείται οτι αυτό το χρειάζονται όπως εμείς οι άνθρωποι το χάδι!

γιατι?ακομη δεν τα εχουν βρει μεταξυ τους??μαλλον ειναι στην γατα,επεσες σε δυσκολη περιπτωση!

τωρα εχω στειλει την Τσικι στους γονεις μου στην Ευβοια μετα απο συμβουλη του γιατρου μπας και ξεχαστει λιγο για να ξαναδοκιμασω ξανα οταν ερθει,γιατι ειχαμε φτασει σε 'dead end'...:(

τωρα εχω στειλει την Τσικι στους γονεις μου στην Ευβοια μετα απο συμβουλη του γιατρου μπας και ξεχαστει λιγο για να ξαναδοκιμασω ξανα οταν ερθει,γιατι ειχαμε φτασει σε 'dead end'...:(

πω,πω,τοσο χαλια??:(γιατι ομως τοσο πολυ?δεν καταλαβαινω....

δεν ξερω,ισως ειναι πολυ δυσκολη γατα η Τσικι,γιατι εκεινη εχει το προβλημα,οχι ο μικρος...τον κυνηγαγε μολις τον εβλεπε με πολυ αγριες διαθεσεις...:(δεν ξερω τι θα κανω αν δεν τα βρουν...

βρε Μάριελ μου, έκανες την σωστή προσεγγιση?? μήπως της τον έφερες πολύ κοντά πολύ νωρίς?? Πάντως επειδή σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ είχα στεναχωρηθει πολύ μέχρι να τα βρούνε ο Τσε και η Μαφάλντα (με όλη την υπερβολική αγάπη που έχω στον Τσε...) θα σου έλεγα ότι το μυστικό είναι η υπομονή. Ξεκινά και πάλι με μικρα βηματάκια σιγα-σιγα. Δηλαδή κλείσιμο του νέου γατιού σε ένα χώρο. Να βλέπονται καθε μέρα συγκεκριμένες ώρες (παρουσία σου) που σιγα σιγα θα γίνονται και πιο πολλες. Σου θυμίζω και κάτι που μου είχε πει η κυρία Μίλλυ: "Η παλια γάτα σου σε ξέρει και χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και αγάπη τώρα, γιατί νιώθει οτι ο χώρος της απειλείται, ενώ η νέα θα συνηθίσει σ'αυτά που της δίνεις (δεν της κακοφαίνεται κάτι) και σιγα σιγα μπορεις να τα αυξήσεις" Μην στεναχωριέσαι. Η χειρότερη των περιπτώσεων είναι να έχει ο καθένας το χώρο του και να μην έχουν πολλα-πολλα:)
Οτι άλλο θέλεις εδώ είμαστε...ως παθούσες και μαθούσες αλλα ΟΥΧΙ μετανοούσες!!

Εγώ θυμάμαι ακόμα την πρώτη τους μέρα μαζί. Ηταν βέβαια και τα δυο μικρά και ηρθαν και σχεδόν ταυτόχρονα στο σπίτι, οποτε κανείς δεν ένιωθε ότι απειλείται. Τους αφήσαμε μόνους τους σε ένα δωμάτιο (αφού πρώτα τους βάλαμε να μυριστούν). Ο μικρός κρύφτηκε πίσω από τον καναπέ και ο Ποκίτο προσπαθούσε να τον μυρίσει. Λίγο μετά αρχισε να ξεθαρεύει ο μικρός και να βγαίνει έξω. Το βράδυ κλείσαμε την πόρτα του δωματιου μας και τα αφήσαμε ελεύθερα στο υπόλοιπο σπίτι. Και....όταν ξυπνήσαμε το πρωί τους βρήκαμε να κοιμούνται αγκαλίτσα. :inlove:
Εκτοτε είναι απίστευτα αγαπημένοι.

Το βράδυ κλείσαμε την πόρτα του δωματιου μας και τα αφήσαμε ελεύθερα στο υπόλοιπο σπίτι. Και....όταν ξυπνήσαμε το πρωί τους βρήκαμε να κοιμούνται αγκαλίτσα. :inlove:
Εκτοτε είναι απίστευτα αγαπημένοι.
:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:
Η Αργυρώ είναι εξαρτημένη πάντως. Οταν χάνει το Σίβα ξεσηκώνει το σύμπαν...Τελευταία φορά που την πήγα για τα εμβόλια μόνη της (χωρίς να είναι μαζί στο βαλιτσάκι, τα δυο τους)...το τι τράβηξαν τα αυτιά μου από τις τσιρίδες, δεν περιγράφεται...:/:

Η Αργυρώ είναι εξαρτημένη πάντως. Οταν χάνει το Σίβα ξεσηκώνει το σύμπαν...
Ερωτας είναι η αιτία. Πάντως το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους μερικές γάτες είναι πραγματικά απίστευτο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back