Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι ένα καινούργιο μέλος του forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς χθες βρήκα στο δρόμο και το πήρα σπίτι, ένα γατάκι μικρό σε μέγεθος (υπολόγιζα οτι είναι 5 μηνών περίπου) το οποίο όμως με το που το πήρα σπίτι, δεν έφαγε καθόλου και εξακολουθεί να μην τρώει, μόνο πίνει λίγο νεράκι, κοιμάται συνέχεια, φτερνιζετε, έχει μυξούλες και δίχνει κάποια αδυναμία όταν περπατάει και σαν να τρέμει το μπροστινό του πόδι. Του έδωσα λίγο γαλα αλλά το έκανε εμετό!
Το πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε να το ξαναπάω για να κάνουμε εξετάσεις αίματος (καθώς την ώρα που το πήγα δεν είχε ελεύθερο χρόνο για τις εξετάσεις αίματος) και προς μεγάλη μου έκπληξη μου είπε οτι το γατάκι (που εγώ νόμιζα γατάκι) ήταν γέρικο καθώς δεν είχε ούτε ένα δόντι!!!
Οι απορίες μου είναι οι εξής 1)πως μπορεί να είναι γέρικο χωρίς ούτε μία ασπρη τρίχα και ούτε άσπρα μουστάκια? (το γατάκι είναι κατάμαυρο )
2) Γνωρίζετε να υπάρχει καμμία ασθένεια που να τους πέφτουν τα δόντια? Προσωπικά δεν έχω ξανακούσει για κάτι παρόμοιο.
Αν και θα το ξαναπάω στο γιατρό ανησυχώ , μήπως θα πρέπει να κάνω κάτι πιο άμεσο και δεν προφτάσω να το σώσω.
Σας εύχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά.
Φιλικά,
Μπαλλού
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
Απ'όσο ξέρω στα γατάκια δεν ασπρίζουν οι τρίχες όπως σε εμάς
.αν είναι ηλικιωμένο μπορεί όντως να του έχουν πέσει τα δόντια και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες (έλλειψη φροντίδας, συνεχείς γέννες, ακατάλληλη διατροφή, αρρώστιες, χίλια δυό).
Γνώμη μου να το πας άμεσα σε γιατρό, έστω και σε άλλον αν δεν έχει χρόνο ο προηγούμενος, γιατί αφού το γατάκι είναι υποτονικό και έχει μύξες πρέπει να αρχίσει γρήγορα θεραπεία. Ο γιατρός δεν σου έδωσε καμία αντιβίωση να του δώσεις;

Μπράβο σου πάντως που το μάζεψες και εύχομαι πολύ γρήγορα να γίνει περδίκι
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Μήπως αλλάζει δόντια και είναι σε αυτή τη φάση τώρα? Ξέχασα να πω οτι έχει μόνο τους κυνόδοντες.
Ο γιατρός είπε να μη δωσουμε αντιβίωση καθώς μπορεί να έχει νεφρική ανεπάρκεια που σημαίνει οτι η αντιβίωση μπορεί να του κάνει κακό. Δηλαδή τι κακό?
Δεν μπορώ να πιστέψω οτι είναι γέρικη η γατούλα (αυτό που είπε ο γιατρός δηλαδή). Δεν θα είχε ούτε μία τρίχα λευκή? Κάποτε είχα έναν γάτο που είχε κάνει λευκά μουστάκια.
Τέλος να συμπληρώσω οτι γλείφετε πολύ και οτι επίσης ξύνετε. Μήπως έχει αναιμία και γιαυτο είναι υποτονική. Αλλά και πάλι γιατι να μην έχει δόντια.
Χιλια ευχαριστώ ,
Μπαλλού
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα γατακια στην ηλικια 4-5 μηνων αλλαζουν δοντακια..αλλα δεν ξερω αν μονο τους κυνοδοντες αλλαζουν...τα μουστακια της γατας ειναι λευκα ετσι κι αλλιως..Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την άμεση απάντηση!
Μήπως αλλάζει δόντια και είναι σε αυτή τη φάση τώρα? Ξέχασα να πω οτι έχει μόνο τους κυνόδοντες.
Ο γιατρός είπε να μη δωσουμε αντιβίωση καθώς μπορεί να έχει νεφρική ανεπάρκεια που σημαίνει οτι η αντιβίωση μπορεί να του κάνει κακό. Δηλαδή τι κακό?
Δεν μπορώ να πιστέψω οτι είναι γέρικη η γατούλα (αυτό που είπε ο γιατρός δηλαδή). Δεν θα είχε ούτε μία τρίχα λευκή? Κάποτε είχα έναν γάτο που είχε κάνει λευκά μουστάκια.
Τέλος να συμπληρώσω οτι γλείφετε πολύ και οτι επίσης ξύνετε. Μήπως έχει αναιμία και γιαυτο είναι υποτονική. Αλλά και πάλι γιατι να μην έχει δόντια.
Χιλια ευχαριστώ ,
Μπαλλού
μηπως να περνατε κι αλλη γνωμη γιατρου?
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Οι γερικες γατες δεν εχουν λευκες τριχες οπως οι ανθρωποι.Αν ηταν ετσι τα ολοασπρα γατακια θα επρεπε να ειναι μαθουσαλες.Τα μουστακια τους ειναι χρωματος αναλογου του χρωματισμου τους.
Το γατακι τι βαρος εχει;Στειλε μου σε παρακαλω σε ΡΜ το ονομα του γιατρου που πηγες αν μπορεις.
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Αν δε γινομαι αδιακριτη,το Μπαλλου απο που βγαινει;

Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Απο οτι φαινεται το γατι εχει τουλαχιστον μια ρινιτιδα και θα πρεπει να παρει αντιβιωση , βεβαια αν ειναι μεγαλο σε ηλικια και σε ασχημη κατασταση θα πρεπει αν γινουν εξετασεις να μπει ορος κι γενικα υποστηρικτικη θεραπειαΚαλησπέρα στην όμορφη παρέα.
Είμαι ένα καινούργιο μέλος του forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς χθες βρήκα στο δρόμο και το πήρα σπίτι, ένα γατάκι μικρό σε μέγεθος (υπολόγιζα οτι είναι 5 μηνών περίπου) το οποίο όμως με το που το πήρα σπίτι, δεν έφαγε καθόλου και εξακολουθεί να μην τρώει, μόνο πίνει λίγο νεράκι, κοιμάται συνέχεια, φτερνιζετε, έχει μυξούλες και δίχνει κάποια αδυναμία όταν περπατάει και σαν να τρέμει το μπροστινό του πόδι. Του έδωσα λίγο γαλα αλλά το έκανε εμετό!
Το πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος μου είπε να το ξαναπάω για να κάνουμε εξετάσεις αίματος (καθώς την ώρα που το πήγα δεν είχε ελεύθερο χρόνο για τις εξετάσεις αίματος) και προς μεγάλη μου έκπληξη μου είπε οτι το γατάκι (που εγώ νόμιζα γατάκι) ήταν γέρικο καθώς δεν είχε ούτε ένα δόντι!!!
Οι απορίες μου είναι οι εξής 1)πως μπορεί να είναι γέρικο χωρίς ούτε μία ασπρη τρίχα και ούτε άσπρα μουστάκια? (το γατάκι είναι κατάμαυρο )
2) Γνωρίζετε να υπάρχει καμμία ασθένεια που να τους πέφτουν τα δόντια? Προσωπικά δεν έχω ξανακούσει για κάτι παρόμοιο.
Αν και θα το ξαναπάω στο γιατρό ανησυχώ , μήπως θα πρέπει να κάνω κάτι πιο άμεσο και δεν προφτάσω να το σώσω.
Σας εύχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά.
Φιλικά,
Μπαλλού
. Αφου εχει μονο τους κυνοδοντες τοτε μαλλον ειναι μεγαλο γατι σε ηλικια, η εναλλαγη των δοντιων γινεται σταδιακα και οταν πεφτει το ενα εχει ηδη βγει το μονιμο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Απο οτι φαινεται το γατι εχει τουλαχιστον μια ρινιτιδα και θα πρεπει να παρει αντιβιωση , βεβαια αν ειναι μεγαλο σε ηλικια και σε ασχημη κατασταση θα πρεπει αν γινουν εξετασεις να μπει ορος κι γενικα υποστηρικτικη θεραπεια. Αφου εχει μονο τους κυνοδοντες τοτε μαλλον ειναι μεγαλο γατι σε ηλικια, η εναλλαγη των δοντιων γινεται σταδιακα και οταν πεφτει το ενα εχει ηδη βγει το μονιμο.
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και το ενδιαφέρον σας.
Χωρίς να κάνω κατάχρηση της καλοσύνη σας (που μου απαντήσατε) θα μπορούσατε να μου πείτε τι εννοείτε ακριβώς με το υποστηρικτική θεραπεία?
Τελικά το πήγα σε δύο κτηνιατρους αλλα πραγματικά μπερδεύτηκα πολύ, καθώς ο ένας είπε να μην δώσουμε αντιβίωση καθώς μπορεί να έχει νεφρική ανεπάρκεια και να το πειράξει η αντιβίωση και να κάνουμε εξετάσεις αίματος για να μάθουμε και η άλλη κτηνίατρος μου είπε να δώσω vibramicin 1ml για 15 ημέρες (την οποια και ξεκίνησα τελικά ). Εκανα το σωστό ? Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσει τη γνώμη του 1ου κτηνιατρου?
Να σημειώσω οτι το γατί ζυγίζει 2,1 κιλά , δεν τρώει και πριν μερικές ημέρες φαινόταν καλά που το είχα ξαναδεί στο δρόμο (καθώς πρόκειται για αδέσποτο). Από τη στιγμή που το πήρα σπίτι κοιμάται συνέχεια και δείχνει πολύ υποτονικό.
Να πάω να του βάλουν ορό? Είναι δυνατόν να μπει ορός στη γάτα? Με νάρκωση?
Χίλια ευχαριστώ και πάλι!
konstans
Περιβόητο μέλος

Εσύ το βλέπεις το γατί και εσύ θα καταλάβεις αν συνέρχεται. Αν νομίζεις ότι αυτά που σου είπε ο γιατρός δεν σε καλύπτουν και το γατί δεν συνέρχεται, πήγαινε την και σε άλλον.
Ο ορός μπαίνει εύκολα στην γάτα και χωρίς νάρκωση.
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Καλή σας ημέρα!
Ας ελπίσουμε οτι η γατούλα θα γίνει καλύτερα!
moukelis
Επιφανές μέλος
Πως ειναι σηεμρα το γατακι;Μηπως μια και δεν τρωει να του εδινες καποια πολυβιταμινουχα παστα,σε συνδυασμο με τις συμβουλες του γιατρου φυσικα;Επισης μπορεις αν δεν εχει δοντακια να του δωσεις id κονσερβα,ειναι πολυ πολυ μαλακη και πολυ θρεπτικη,ειναι για ζωα που ειναι ανορεκτα ή αναρρωνουν.
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Η γατούλα είναι λίγο καλύτερα σήμερα!Μάλιστα έφαγε λίγο ξηρά τροφή. Η καημενούλα είναι τόσο αδύναμη και αδύνατη, ζυγίζει μόλις 2 κιλά!!!
Τις ξέρω τις κονσέρβες ID , πράγματι είναι πολύ καλές.
Θα πάω να αγοράσω και πολυβιταμινούχα πάστα, είναι πολύ καλή ιδέα και σίγουρα θα βοηθήσει.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον ολους σας!
Θα σας ενημερώνω για την εξέλιξή της.
Καλήσας ημέρα.
Ευχαριστώ και τον γιατρό του φορουμ για τις συμβουλές του!
moukelis
Επιφανές μέλος
Μπαλλού
Νεοφερμένο μέλος
Ηθελα να σας ενημερώσω οτι η γατούλα που βρήκα πρόσφατα και τη μάζεψα σπίτι, είναι αρκετά καλύτερα!
Συνεχίζει την αντιβίωση, άρχισε να τρώει (μόνο ξηρά τροφή όμως) και να περπατάει.
Δυστυχώς όμως η καημενούλα, πρόσεξα οτι κουτσαίνει!!!!
΄Άραγε να την κλώτσησε κανείς? ή να πονάει λόγω αρθρίτιδας ?
Ας ελπίσουμε οτι θα γίνει γρήγορα καλά και δεν θα της παρουσιαστούν άλλα προβλήματα.
ΑΑ τη βάπτισα Λίνα!
Φιλικά ,
Μπαλλού!
poshi
Νεοφερμένο μέλος
γεια και σε σενα μπαλλου ελπιζω η γατα να γινει συντομα καλα και να μην χρειαζεται να τησ βαλουν ορο κλπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool