Γνωριμία μεταξύ 3 γατιών!!!

aiorasky

Πολύ δραστήριο μέλος

Η aiorasky αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.207 μηνύματα.
Παιδιά γεια σας.:)

Χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Φιλοξενώ την γάτα της αδερφής μου και προσπαθώ να την γνωρίσω με τις δικές μου ( ΟΠΡΑ ΚΑΙ ΦΕΛΙΞ, 5 ετών η καθεμια)
και ακολουθω την διαδικάσια κανονικά οπως είχα κάνει και με τα δικά μου.

Είναι σε χωριστα δωμάτια, έχω αλλάξει τις μυρωδιές τους, περασαν 7 μέρες.

Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι τα δικά μου είναι αρκετα αγρια ή μοιαζουν να είναι μαζί της. ΚΑι έιναι 2!

Τί να κάνω; Πότε να ανοίξω την πόρτα;;; Υπάρχει περίπτωση να της βγάλουν κανα μάτι;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρειάζομαι κάποιες συμβουλές γιατί δεν ξέρω πως να το προχωρήσω....

???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Νομίζω ότι σε 1η φάση μπορείς να ανοίξεις την πόρτα, αφού είσαι εκεί και να δεις τις πρώτες αντιδράσεις.Απλά μην τις αφήσεις μόνες τους χωρίς επιτήρηση. Μπορείς να δοκιμάσεις και να την φέρεις σε επαφή πρώτα με μία από τις δύο δικές σου -την πιο ήρεμη- δηλαδή να πας αυτήν στο δωμάτιο της φιλοξενούμενης. Και πάλι όμως να είσαι μαζί, όπως και να έχει.

Απάντηση: Γνωριμία μεταξύ 3 γάτιών!!!

Σ ευχαριστώ ολύ, θα το δοκιμάσω με την Οπρα σε πρώτη φάση που είναι η πιο αγρια γάτα γενικά αλλά δεν είναι τόσο τρομακτική τώρα όσο ο Φέλιξ....

Αντα αφήσω μαζί και τα τρία λες να γίνει χαμός;

Aν δεν τολμισεις να δοκιμασεις,δεν θα το μαθεις.:)
Μη φοβασαι τοσο.Φερτα και τα τρια σε επαφη.Εσυ θα εισαι μπροστα.Οκ..θα πεσουν τα γνωστα κχχχχχχχχχ,το σηκωμα τριχας κλπ..θα μυριστουνε...αλλα δεν νομιζω πια να γινουν και μαλια κουβαρια.

Πήγε αρκετα καλά η πρώτη επαφή, κυρίως με την οπρα ( όπως υποψιάστηκα). Ο Φέλιξ είναι κάπως πιο άγριος, αύριο θα προσπαθήσω ξανά :)

Το μεγάλο μυστικό είναι το φαγητό από κοινό πιάτο. Και μη φοβάσαι όσο και να μαλώσουν στην αρχή δεν μπορεί η μια να βλάψει την άλλη :)

Γενικά πήγε καλά. Η φιλοξενία τελείωσε και μάθανε να μένουν μαζί ακόμη και όταν ελειπα. Δεν μπορώ να πώ πώς ήταν απίστευτα αγαπημένα αλλα μάθανε να ανέχονται το ένα το άλλο. Θα μείνουν ξανα μαζί σε ενα μήνα. πρέπει να ακολουθήσουμε ξανά την διαδικασία προσαρμογής με τα διαφορετικα δωματια;

Αν έρχονται συχνά σε επαφή όχι. Ένας μήνας είναι πολύ καιρός.. :/:

Δοκίμασε να περνάνε μαζί κάποιες ώρες 1 φορά την εβδομάδα και δε θα έχεις πρόβλημα ;)

Παιδιά η αδερφή μου πήρε καινουργιο γατάκι που είναι 2,5 μηνών. Αυτό το γατάκι είναι σε περίοδο προσαρμογής με την πρωτη γατουλα της που φιλοξενουσα. Ακόμη δεν ηρθαν σε επαφη. Οταν ενα μηνα μετα θα βρεθουν ολα μαζι..4 γατες μαζί...τί θα γίνει με το μικρό; Ποια είναι η σωστη σειρα σε όλη αυτή την γνωριμία των 4αρων;

Εαν περνάνε κάποια ωρα μαζί τα 3 μέσα στην εβδομάδα με το μικρο;;

Έφερα καινούργια μέλη και δεν ξέρω πως να τα εξοικειώσω με τον γάτο μου...

Λοιπον ειμαι καινουργια εδω,συμβουλευομαι συχνα τα αρθρα σας αλλα δεν ειχα ποτε το θαρρος να γραψω,ως τωρα,που εχω ενα πολυ αγχωτικο προβλημα...λοιπον!εχω δυο μωρα γατια πολυ διαφορετικα το ενα με το αλλο.Δε συμπαθιουνται ιδιαιτερα αλλα ψαχνονται ακομα.Η μια ειναι τρομερα δραστηρια,πανεξυπνη,γαλαζοματα,κοκετα και οχι ιδιαιτερα χαδιαρια,προτιμαει το παιχνιδι.Η αλλη παλι ειναι μια μικρη χαδιαρα τριχομπαλα,που της αρεσουν οι μεζεδες κιαν δεν της δωσω σημασια νιαουριζει τρελά ,διαρκως λιαζεται και παρατηρει.Αυτα τα δυο ζουν προς το παρον μεσα στο σπιτι.Εξω απο το σπιτι εχω εναν μεγαλο μαυρο αρσενικο ο οποιος δεν εχει δειξει ιδιαιτερη επιθετικοτητα,αντιθετως ειναι τρυφερος και μανιακος χαδιαρης.Παρολα αυτα φοβαμαι μηπως απο την πολλη αγαπη που μου χει ζηλεψει τα μωρα μου.Ακομα δηλαδη δεν τα χω βγαλει στην αυλη.Και ειναι πολυ κριμα γτ ειδικα η πρωτη ψοφαει για παιχνιδι και διαρκως κοιταει το παραθυρο.Επισης οσο κιαν το αποφευγω καποια στιγμη πρεπει να κανω το μεγαλο βημα!Αν εχει καποιος μια συμβουλη για το πως θα τα φερω σε επαφη και θα αποφυγω τυχον γρατζουνιες και επικυνδινους τραυματισμους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Έφερα καινούργια μέλη και δεν ξέρω πως να τα εξοικειώσω με τον γάτο μο

Δεν είναι όλοι οι γάτοι ίδιοι! Ο δικός μου είναι μανιαμούνιας, ένας αγαθός γίγαντας. Του έφερα πρόσφατα ένα γατάκι που μαζέψαμε, στην αρχή το απέφευγε και σταδιακά άρχισαν να παίζουν μαζί. Παλεύουν, αλλά είναι προφανές ότι είναι παιχνίδι και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.
Θα σου πρότεινα με επιτήρηση να τα φέρεις κοντά, να δεις. Εάν δεις επιθετικότητα, μην απογοητευτείς, θέλουν το χρόνο τους όλα. Μπορείς πρώτα να κόψεις αντιδράσεις του μεγάλου γάτου όταν αφού τα χαιδέψεις, του δώσεις το χέρι να μυρίσει. Εάν μυρίζει με ενδιαφέρον και τα αυτιά λίγο πίσω, πάει να πει ότι ότι θέλει να μάθει παραπάνω πράγματα γι'αυτό που μυρίζει. Εάν κάνει κου και φύγει ή επιτεθεί. προσοχή.....
Επίσης, κατά την άποψή μου, το μεγαλύτερο ποσοστό γατοκαυγάδων (που δεν έχουν να κάνουν με το ζευγάρωμα) είναι πιο πολύ φασαρία και τρομακτικές κραυγές και χου, παρά χτυπήματα. Και διαλύονται με ένα δυνατό θόρυβο, όπως πχ παλαμάκια.
Πάντως, απ'ότι εμπειρία έχω μέχρι στιγμής, όταν το ένα είναι μωρό γατάκι, δεν παίζουν μεγάλες διαμάχες, διότι ο μεγάλος γάτος δεν νιώθει να απειλείται ιδιαίτερα η κυριαρχία του.
Ένα πράγμα που δεν σε ρώτησα, είναι εάν ο γάτος είναι στειρωμένος. Εάν είναι, σίγουρα θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία, γιατί θα έιναι λιγότερο επιθετικός.
Αυτά (:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο φουμος δυστυχως δεν ειναι στειρωμενος δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα ακομα.Βεβαια αυτο θα μουδημιουργησει προβληματα στο μελλον αλλα ως τοτε...ευχαριστω!πραγματικα νιωθω καλυτερα!

Χαίρομαι!
Όταν θα έχεις τα χρήματα σε συμβουλεύω να το κάνεις, γιατί έχω χάσει 3 πολυαγαπημένους γατούληδες όταν ήμουν πιο μικρή και δεν ήξερα και το μετανιώνω και λυπάμαι μέχρι σήμερα που δεν τους προσέφερα ποιοτική ζωή και υγεία :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back