ati30
Νεοφερμένο μέλος
Ύστερα απο 15, 16 χρόνια ζωής εμφανίστηκε ή μάλλον κάποια αρρώστεια ή ανορεξεία λόγο γήρανσης...
Έχω ένα γάτο ο οποίος πάνω κάτω έχει ηλικία περίπου 15 ,16 χρόνων. Εώς τώρα δεν έχει αρρωστήσει ποτέ...Το τελευταίο διήμερο,έχει εμφανίζει ανορεξεία στο φηγητό...δεν έχει διάθεση να περπατήσει και να κατέβει στον ακάλυπτο όπως έκανε την συνηθισμένη του βόλτα,,ούτε ακόμη να νιαουρίσει.. Κάθεται στον καναπέ και μου δίνει την εντύπωση ότι βαριανασαίνει.σαν να έχει χτύπους ανεβασμένους και να κουνάει ελαφρώς το σώμα του ρυθμικά προς τα εμπρός..Επιπλέον το το τρίχωμα του στην ράχη είναι λιγάκι ανέμελο (αυτό μπορεί να είναι και επειδή κοιλήθηκε κάπου έξω),,δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει ουρήσει ή αν έχει ενεργηθεί γιατί συνήθως έχει ένα μέρος στην πολυκατοικία στον ακάλυπτο όπου όταν βγαίνει συνηθίζει να κάνει εκεί την ανάγκη του....Έναν ΄γιατρό που ρώτησα χωρίς να έχω πάει τον γάτο μου εκεί...μου είπε ότι είναι και σχετικά μεγάλος και ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα του....
Το θέμα είναι ότι πρίν 3-4 μέρες έδειχνε φυσιολογικός και όχι τόσο βαριεστημένος για την ηλικία του...Κάτω απο το σαγόνι του,,στο σημείο που αρέσει τις γάτες να τις χαιδεύουμε ψηλάφισα γρουμπουλάκια που δεν θυμάμαι να είχε παλιότερα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ειναι στειρωμενος ο γατουλης σου;Μενει μονο μεσα στο σπιτι;Εμβολιασμενος;Η κατασταση ακουγεται σοβαρη,πρεπει να τον πας άμεσα σε γιατρο,διαγνωση εξ'ακοης δε γινεται...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ati30
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
ati30
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μπορεί να είναι πολλά πράγματα απο ενα απλο λίπωμα μέχρι και κάτι πιο σοβαρό. Θα πρέπει λογικά να γίνει εκτενής εξέταση και βιοψία.
Είναι αρκετά μεγαλούτσικος.. και μια επιδείνωση μπορεί να είναι γρηγορότερη απο το συνηθισμένο.
Περαστικά εύχομαι και περιμένουμε νέα σας.

moukelis
Επιφανές μέλος
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος

ati30
Νεοφερμένο μέλος
Κακά τα ψέμματα όμως αύριο πρωί πρωί θα τον πάμε στο γιατρό....Εύχομαι μόνο να έχει ένα ήσυχο βράδυ....Στην πολυκατοικία υπάρχουν κανα 2-3 ένοικοι που δεν το συμπαθούν καθόλου,,αλλά το μυαλό μου δεν πάει τους πήγαινε να τον βλάψουν,,,άλλωστε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε λογικά άλλα συμπτώματα....
moukelis
Επιφανές μέλος
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
prince
Διάσημο μέλος
ati30
Νεοφερμένο μέλος
Ο γιατρός ΄διέγνωσε όγκο στους λεμφαδένες (τα άτιμα τα γρουμπουλάκια),,ο οποίος για την ώρα προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια και αναπνευστική δυσλειτουργεία...Του χορήγησε φάρμακο για να ηρεμίσει λιγάκι....Μας πρότεινε ευθανασία αλλα προς το παρών και επειδή τον βλέπω να στέκεται στα πόδια του,,αρνήθηκα...Μας είπε ότι μια ενδεχόμενη εγχείρηση δεν θα τον βοηθούσε στην ηλικία που είναι....
Αυτό είναι και το κύκνειο άσμα του Καίσαρ που Χριστούγεννα δεν θα κάνει μαζί μας φέτος ύστερα απο 15 χρόνια...
Απο παλιά ο μαύρος γάτος θεωρούνταν γκαντέμικος,,,δεν ξέρω για τους άλλους, εμας μόνο καλοτυχία μας έφερε, τόση που θα αρχίσω να γίνομαι προληπτικός με την επικείμενη απουσια του. Δεν έχω σκεφτεί την περίπτωση αντικαταστασής του,,,,αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για κάτι τέτοιο...¨αλλωστε όταν γνώρισα τον Κάισαρ ήμουν γυμνάσιο , άλλο δέσιμο τότε, περισσότερος χρόνος για παιχνίδια....
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις ευχές και τις συμβουλές σας...υγεία στα γατιά σας,,,και πραγματικά εύχομαι να ζήσουν όσα χρόνια έζησε ο δικός μου....και ακόμη παραπάνω..........
Εις το επανηδήν
julia
Διακεκριμένο μέλος
Χαίρομαι όμως που δεν δέχθηκες να του κάνεις ευθανασία... Αν ο γατούλης δεν πονάει...γιατί να το κάνεις?? Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό.. επειδή είναι η εύκολη λύση??
Όσο για τα Χριστούγεννα, μην βιάζεσαι.. απόλαυσε τις μέρες και τους μήνες που σας μένουν, μπορεί να είναι και παραπάνω!!!
Μην το βάζεις κάτω. Ίσως να έπαιρνες και μια άλλη γνώμη???
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Πραγματικά ο γατούλης είναι πολύ μεγάλος και το είδος της αρρώστιας τέτοιο που μια εγχείρηση δεν θα βοηθούσε και πολύ.
Προσπαθήστε να τον παραχαϊδέψετε όσο μπορείτε και να του δείξετε πόσο τον αγαπάτε, ακόμα περισσότερο απ' όσο του το δείχνατε ως τώρα.
ΥΓ Είναι πολύ δύσκολη η απόφαση για την ευθανασία, αλλά αν δείτε ότι ο παππούλης σας πονάει και υποφέρει, ίσως πρέπει κάποια στιγμή να προχωρήσετε σ' αυτή την έσχατη λύση για να τον βοηθήσετε να βρει τη γαλήνη...
gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχοντας βιώσει την απώλεια αγαπημένου ζώου, όπως και πολλοί άλλοι εδω μέσα, ένα μόνο μπορώ να σου πω:
Μη σκέφτεσαι τι και πόσο καιρό,απόλαυσε όσο περισσότερο μπορείς τις στιγμές σου μαζί του, αφιέρωσέ του όσο χρόνο μπορείς και μην το βάζεις κάτω.
Επίσης και 'γω νομίζω πως αν ο γατούλης δεν πονάει δεν υπάρχει κανένας λόγος να του κάνεις ευθανασία.
Εύχομαι ότι καλύτερο.
stellak
Διάσημο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool