RedCat
Διάσημο μέλος
σήμερα, ημέρα Κυριακή, ξυπνάω αρκετά νωρίς για να κάνω δουλειά στον υπολογιστή. Κοιτάζω κάτω αν υπάρχει κανένα γατί που περιμένει φαγητό και βλέπω τον αγαπημένο μου (ο οποίος είναι και λίγο πιο εκδηλωτικός, ενώ τ'άλλα δεν με πολυπλησιάζουν) και ο οποίος έχει το πρόβλημα με τα ματάκια που σας είπα, να του λείπει ολόκληρο κομμάτι τριχώματος από το κεφάλι (δεξιά σχεδόν πάνω από το φρύδι).
Κατεβαίνω, του βάζω φαγητό, τον ψιλοχαϊδεύω όπως τρώει και παρατηρώ ότι εκτός από το τρίχωμα που του λείπει, ακριβώς πάνω από το ματάκι του έχει ένα βαθούλωμα με ξεραμένο αίμα. Δοκίμασα να του το καθαρίσω με λίγο νεράκι, αλλά δεν καθόταν με τίποτα, πήγε να με δαγκώσει μου έχανε χχχχ, όσο μπόρεσα έκανα.
Πιθανολογω ότι είναι μάλλον δάγκωμα από άλλο γάτο, (δάγκωμα σκύλου το αποκλείω μάλλον) καθώς ο δικός μου είναι ιδιαίτερα καυγατζής..υπάρχει όμως περίπτωση να έξυσε (λόγω παρασίτων) τόσο πολύ το κεφάλι του να μέχρι να βγάλει αίμα?
Τι μπορώ να του βάλω, betandin ίσως για να μην μολυνθεί???...είναι ζήτημα αν θα μπορέσω δηλαδή αλλά θα το παλέψω. Κατά τ'αλλα έφαγε κανονικά,δεν έδειξε καμμια κακη διάθεση δηλαδή μου έκανε και "κυλίσματα" όταν πήγα με το φαγητό και κατόπιν έφυγε..προς άγνωστη κατεύθυνση...
Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα κυριακάτικα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Τα δαγκώματα είναι ζόρικη υπόθεση
. Ειδικά εαν η πληγή είναι κλειστή και δεν αερίζεται, μπορεί να σου κάνει πολύ γρήγορα απόστημα και απόστημα πάνω στο κεφάλι είναι επικίνδυνη ιστορία. Δες τον σε μερικές ώρες αν αρχίσει να πρήζεται και είναι ζεστή ή πληγή πάρε τον σε γιατρό επειγόντως. Θα χρειαστεί να ανοίξει την πληγή, να την καθαρίσει και στη συνέχεια θέλει μερικές μέρες θεραπεία με αντιβίωση και καθαρισμό. Συμφωνώ και γω με την Μάριελ για το θέμα του betadin, αν δεν έχεις άλλο απολυμαντικό αραίωνέ το με νερό. Ελπίζω να την έφαγε ξώφαλτσα ο αδεσποτούλης σου και να μη χρειαστεί να τρέχετε...
RedCat
Διάσημο μέλος

marigo173
Δραστήριο μέλος
. Κι ένας αδέσποτος φίλος της Λουκρητίας έφαγε πριν λίγο καιρό μια δαγκωνία πίσω από το αυτί και πέρασα τα ίδια. Ευτυχώς όταν τον είδα έτρεχε ακόμη αίμα και του το απολύμανα και τελικά δεν έκανε απόστημα. Αλλά ο κακομοίρης κάθε φορά που έρχεται έχει και κάτι διαφορετικό πάνω του. Τι να κάνω, τον ταϊζω του βάζω και frontline κάθε τόσο κι ελπίζω ότι θα τον ξαναδώ
Μη στεναχωριέσαι θα το ξεπεράσει, είναι μαθημένοι στις δαγκωνιές οι αλήτες.

RedCat
Διάσημο μέλος
έλειπαν και τριχες γύρω απο την δαγκωνιά που λες?? γιατί σκέφτομαι οτι μπορει να είναι και κάτι δερματικό...βεβαια απο αύριο εφοδιαστώ και με frontline kai tombrex για τα ματάκια και θα την στήσω να τον περιμένω. Ελπίζω να μην μολυνθεί μέχρι να τον ξαναδώ και να πάνε όλα καλά..σ'ευχαριστώ...

aretha
Περιβόητο μέλος
...σκέφτομαι οτι μπορει να είναι και κάτι δερματικό...
πριν από χρόνια ο γάτος της μαμάς μου είχε πάθει μια μυκητίαση και είχε κάνει "καραφλίτσες" σε διάφορα σημεία του σώματός του και επειδή είχε και φαγούρα ξυνόταν πολύ, σε σημείο κάποια να τα ματώνει κιόλας. δεν αποκλείεται να έχει κάτι τέτοιο ο γατούλης...

RedCat
Διάσημο μέλος
.Ας ξανάρθει να δω πως εξελίσσεται και βλεπουμε..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος
. Η δε Λουκρητία είχε κρυφτεί σε κάτι χόρτα μισό μέτρο πιο πίσω και παρακολουθούσε έντρομη! Πήγε η ψυχή μου κι ήρθε εκείνη την μέρα..Επιπλέον η Λουκρητία έχει γυρίσει και η ίδια παλιότερα 2 φορές με δαγκωνιές (την μία στο πόδι και έκανε απόστημα, την άλλη στη ουρά ευτυχώς επιφανειακά). Στο σημείο της δαγκωνιάς λείπουν τρίχες και οι τρύπες είναι συνήθως μικρές και κλείνουν γρήγορα (εξού και ο κίνδυνος μόλυνσης). Αν είναι κάτι άλλο δερματικό (π.χ. τριχόφυτα, που το περάσαμε κι αυτό...) θα έχει αλλοιώσεις το δέρμα (σαν μυκητίαση αν έχεις πάθει ποτέ) και πιο σπάνια πληγές. Δες τον και μας λες.
marigo173
Δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool