Δάγκωμα από αδέσποτο γατάκι

panso

Νεοφερμένο μέλος

Ο panso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Σε περίπτωση δαγκώματος απο αδέσποτο γατάκι χρειάζεται αντιτετανικός ορός;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το βρισκω υπερβολικο. Απειρες φορες με εχουν δαγκωσει αδεσποτα και δεν εχω παθει τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξαρτάται για τι δάγκωμα μιλάμε.
Το χειμώνα είχα μαζέψει έναν αδέσποτο γάτο επειδή ήταν γεμάτος εγκαύματα από ασβέστη και χρειαζόταν αντιβίωση. Δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένος με τους ανθρώπους και επειδή πονούσε ήταν ακόμα πιο άγριος. Με είχε δαγκώσει πάρα πολύ άσχημα και στα δύο χέρια, ειδικά το δεξί μου χέρι είχε γίνει τούμπανο μέχρι τον αγκώνα. Επειδή οι πληγές ήταν πολύ βαθιές (τα σημάδια τα έχω ακόμα, έξι μήνες μετά) και το πρήξιμο δεν είναι πολύ καλή ένδειξη, είχα κάνει αντιτετανικό και είχα πάρει και αντιβίωση.
Για μικρο-δαγκωματάκια όμως, νομίζω κι εγώ ότι περιττεύει. Αρκεί μια καλή τοπική απολύμανση και ίσως και μια τοπική αντιβιωτική κρέμα, σαν τη Fucidin.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back