Δεν έχει όρεξη για τίποτα άλλο εκτός απ' τις κροκέτες της!!

anthoulaki

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η anthoulaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 170 μηνύματα.
ας τα παρουμε απ την αρχη! ειχα ανοιξει πριν καιρο θεμα για την δυσκοιλιοτητα που επαθε η γατουλα μου, ή μαλλον κοπροσταση για να ακριβολογουμε..υστερα απο 5μερες στο κτηνιατρειο και με διαφορες προσπαθειες, καταφεραν να την αδειασουν (με τεχνικο τροπο) αλλα χωρις να χρειαστει χειρουργειο... οταν γυρισε σπιτακι λοιπον, ηταν λιγο κρυωμενη πολλα αψου,εκκριματα και δυσκολια στην αναπνοη..αλλα εδω και 2-3 μερες φαινεται εμφανως η διαφορα...με αντιβιωση και φυσιομερ ειναι καλυτερα...κι οσο λοιπον καλυτερευει (και προφανως αποκαθισταται και η οσφρηση της) τοσο δε θελει τη κονσερβα την οποια τις προηγουμενες μερες ετρωγε -με λιγη πιεση μεν,ειτε απ το χερι μου, ειτε με παρακαλια αλλα την ετρωγε.. χθες με ταλαιπωρησε αρκετα ομως μου ρθε η ιδεα να της την αραιωσω σε νερο(περισσοτερο απ τις αλλες φορες) και την καταβροχθησε..σημερα οχι μονο δε τη θελει, αλλα οποτε τη πλησιαζω με την αραιωμενη κονσερβα τρεχει να κρυφτει.. δε ξερω αμα ειναι καιρος για να την αφησω να πεινασει κι υστερα να τη φαει...γτ πρεπει να τρωει, αν δε φαει πως θα ενεργηθει?επιπλεον ετσι παιρνει την αντιβιωση (την οποια ακομα δεν εχει τελειωσει) και το ντουφαλακ το οποιο σιγα σιγα το μειωνω μιας και (οταν φαει επαρκως) παει στην αμμο για τα κακακια της και μαλιστα ειναι μαλακα..εως και πολυ μαλακα ορισμενες φορες! επειδη ανησυχησα μηπως δεν εχει ορεξη γενικα, της εβαλα και 1-2 κροκετες ξεχωρα και τις εφαγε, ομως δε καταφερα να τη ξεγελασω οταν τις ανακατεψα με τη κονσερβα.... καμια ιδεεα? εχω στερεψει... ευχαριστω και παλι

υ.γ.: το θεμα που χα ανοιξει σχετικα με το προβλημα της δυσκοιλιοτητας https://www.mypetz.gr/threads/Η-soie-μου-εχει-δυσκοιλιότητα.228326/
και ειπα να γραψω αλλο μιας και εχει να κανει περισσοτερο με τη διατροφη...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: δεν εχει ορεξη για τιποτα αλλο εκτος απ τις κροκετες της!! γκρρ...

Καλησπερα.Για να καταλαβω..σου ειπε ο γιατρος οτι δεν πρεπει να ξαναφαει κροκετες ποτέ;; ή οταν φτιαξει μπορει και παλι να τρωει;; γιατι αν ειναι ετσι..γιατι θα πρεπει να τρωει κονσερβες και οχι ξηρη τροφη;;..εννοω αν δεν εχει προβλημα πια με την δυσκοιλιοτητα..
ΥΓ και εμεαν ο μεγαλος μου γατος..μονο ξηρη τροφη τρωει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειναι ουτε μια βδομαδα που χει γυρισει και ξεκιναει να ενεργειται.. μεχρι να σταθεροποιηθει η κατασταση νομιζω δεν ειναι καλη ιδεα να τρωει ξηρα τροφη, δεν το συζητησαμε για μελλοντικα αλλα για τον πρωτο καιρο μου πε να τρωει κονσερβα..αυριο βεβαια λεω να περασουμε παλι μια βολτα απο κει..να δουμε...

ναι..το καλυτερο ειναι αυτο.να πατε παλι στον γιατρο:) ..σε καταλαβαινω απολυτα,γιατι και με τον δικο μου εχω προβλημα που τρωει μονο ξηρη τροφη..τις λιχουδιες του τις θελει...αλλα τρωει λιγο,και πολλες φορες τα βγαζει κιολας..δεν τα δεχεται το στομαχακι του..

αχ μωρε, ειναι ιδιοτροπα τα γατουλια... τι να κανουμε..:worry: θα παμε λοιπον αυριο για την καθιερωμενη πλεον επισκεψη (αμα δε τους δουμε μια φορα τη βδομαδα μας λειπουνε) και θα σας πω :)

Ελπιζω να πανε ολα καλα!!!!!:)
Περιμενουμε νεα σας!!!

εύχομαι όλα καλά κι αυτή τη φορά

γεια σας και παλι γατομαμαδες! λοιπον σημερα τη πηγα τελικα, ημερα τεταρτη..εφοσον ειχα μιλησει στο τηλ μαζι του και μου πε οτι αμα δε τρωει και μεχρι σημερα να τη παω...ε και τελικα ολα καλα, δε φαινεται να μην εχει ορεξη (απλα της ξυνιζει η κονσερβα) και απο το κρυωματακι καλα ειναι...οσο για το πως θα τρωει, μου πε οτι δεν εχει νοημα να μενει νηστικο ή να τρωει ελαχιστα..και θα της μουλιαζω τη ξηρα,μαζι με ντουφαλακ. ετσι κι εκανα, τα εφαγε :) ελπιζω μονο να λειτουργησει και στο εντερακι.. σιγα σιγα τελειωνουμε και την αντιβιωση, να μου φυγει κι αυτο το αγχος... παντως, στο γιατρο παναγιτσα, ο,τι κι αν της κανουν...μονο σε μενα κανει τη ζορικια!! σε ποιον/α εμοιαξε αραγε? :whistle:

Απάντηση: Δεν έχει όρεξη για τίποτα άλλο εκτός απ' τις κροκέτες της!! γκρρ...

Μια χαρα τα νεα σας !!!!:D:D:D..δωστης πολλα φιλακια ...:-*:-*:-*:-*:-*

Πολυ χαιρομαι που ολα πανε καλα!!!!!!:)

γεια σας! τα νεα ευχαριστα, σχετικα δλδ...εξαρταται απ το αν και ποσο τρωει το αν θα ενεργηθει..αυτες τις μερες της πηρα και κατι λιχουδιτσες-κονσερβα και τρελαθηκε.. πηγα και σε ενα πετ-σοπ να ρωτησω για χορτο και η κοπελα εκει μου πε οτι δεν βοηθαει τη δυσκοιλιοτητα απλα βοηθαει στη πεψη ωστε να αποβαλλουν τις τριχες προκαλλωντας εμμετο.. το ελεγε και στη συσκευασια... εγω ομως δεν θελω να της προκαλεσω εμμετο (προφανως), αλλωστε μεχρι στιγμης δεν εχει παρουσιασει προβλημα με τριχομπαλες... καπου εδω διαβασα και για σιταρι ή παπυρο που μπορουμε να φυτεψουμε..ισχυει? και αν ναι,πως και που μπορω να τα βρω?

επισης, το αλλο που μου ειπε η κοπελα ειναι οτι η κονσερβα λεει τους προκαλει δυσκοιλιοτητα και οχι η ξηρα! (???) :/:
αληθεια ποια η γνωμη σας? :hmm:

Γεια σου!!Απο οτι ξερω οι τριχομπαλιτσες που βγαινουν απο στομα (που αναφερεις οτι προκαλουν εμετο) δεν κανουν την γατουλα να βγαζει και την τροφη που εχει φαει αλλα μονο την τριχομπαλα.Και μενα 1-2 που εβγαλε απο το στομα ετσι τις εβγαλε.Ηταν σαν να κανει εμετο (πραγματικα τρομαξα τοτε) απλα εβγαλε μονο μια τριχομπαλιτσα.Και εγω ειχα ρωτησει για το χορταρακι και μου ειχαν πει στο πετ σοπ οτι μπορω απλα να φυτεψω φακες και οταν φυτρωσουν να τρωει τα κλωναρακια.Το δοκιμασα πολλες φορες τα ετρωγε απλα μεχρι να το φαει το εβλεπε σαν παιχνιδι το επαιρνε με το ποδαρακι του το πετουσε απο δω κ απο κει και αφου το κυνηγουσε κανενα τεταρτο μετα το ετρωγε!!!Επισης πολλες φορες απλα επαιζε με τις φακες χωρις να το φαει στο τελος...

Καλησπερα.Καταρχην θα σου δωσω μια συμβουλη...μην ακους ΠΟΤΕ αυτα που λενε οι πετσοπαδες και οι υπαλληλοι τους....στην συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ασχετοι.Δεν ειναι γιατροι...ΕΜΠΟΡΟΙ ειναι.Μονο απο γιατρο να παιρνεις τετοιες πληροφοριες.
Το χορτο,κανει να αποβαλλονται οι τριχομπαλες..καποιες φορες απο το στομα..αλλα κυριως απο τα κακακια..,και δεν το λεω εγω,αλλα ο γιατρος μου.Τους κανει πολυ καλο(εκτος αν υπαρχει ερεθισμος στο εντερο...διαρροια δηλαδη),και τους παρεχει και καποιες βιταμινες.Ειναι απαραιτητο...που και που να το τρωνε,γιατι και στη φυση η γατα τρωει χορτο.
Εγω ξερω το ακριβως αντιθετο..οτι η κονσερβα κανει μαλακα τα κακακια.Σου το ξαναλεω..εσυ θα ακους το γιατρο..και ποτε πετσοπαδες..:)

η δυσκοιλιοτητα λυθηκε σε μας με τις κονσερβες και γενικα την υγρη τροφη. Με τις τριχομπαλες ειχαμε τεραστιο προβλημα μεχρι προσφατα. Ειναι ακριβως οπως τα λεει η πουπουλινα, με το χορτο τις αποβαλλει με τα κακακια. Ο δικος μου εκανε πολυ συχνα εμετους, πολλες φορες εβγαζε τριχομπαλιτσες μαζι με την τροφη του. Με το χορτο ειδα σημαντικη βελτιωση και με την διατροφη με ωμα λυθηκε σχεδον εντελως το προβλημα. Πριν φυτεψω φακες και χορτο σε πηλινες γλαστρες (τα πλαστικα γλαστρακια τα εριχνε), εκανε εμετο το λιγοτερο 1 φορα την εβδομαδα. Οταν φυτεψα φακες οι εμετοι μειωθηκαν στον 1 καθε 2-3 βδομαδες. Οταν αλλαξα την διατροφη του σε ωμο κρεας πριν περιπου 2 μηνες, δεν εχει κανει ουτε εναν εμετο, ουτε μια τριχομπαλα. Πλεον τις τριχομπαλες τις αποβαλλει με τα κακακια του και οχι με εμετους. Μη πιστευεις αυτα που σου λενε στο pet shop, οι περισσοτεροι ειναι ανιδεοι.

Η διατροφη με ινες βοηθαει παρα πολυ με την δυσκοιλιοτητα. Αν δεν τρωει χορτο, δοκιμασε να φυτεψεις φακες. Γενικα ειναι πολυ καλο να τρωνε χορτο. Εγω του φυτευω φακες και βρωμη.

ναι το ξερω πως δεν ειναι γιατροι, αλλα ουσιαστικα εμποροι (παρολο που το συγκεκριμενο δεν πουλαγε ζωα).. αλλα αυτη σημερα κοντεψε να με κανει να ξεχασω και αυτα που εμαθα τελευταια περι δυσκοιλιοτητας!! προφανως δεν την ακουσα και ουτε πηρα κατι σχετικο απο κει...απλα με προβληματιζει αυτο για τους εμμετους, κι οπως επισης το γεγονος οτι βοηθαει στις τριχομπαλες αφου η γατουλα μου δεν εχει κανει ποτε μεχρι τωρα εμμετο με τριχομπαλες ουτε στα κακακια (απ οσο εχω δει).. το ξερω οτι ειναι στη φυση τους να το τρωνε, και μαλιστα την βλεπω συχνα να πηγαινει και να τριγυρναει να φαει... απ την αλλη λετε οτι δεν συνισταται για ερεθισμενο εντερο(διαρροια) και η γλυκουλα μου με τη κονσερβα κανει πολυ μαλακα κακακια...οποτεε...??μηπως δε πρεπει..θα κανω και μια ερωτηση στο κτηνιατρειο εννοειται, απλα και τις προαλλες που χα ρωτησει μου χανε πει οτι δε τα πολυ-εμπιστευονται ολα αυτα (παστα,χορτο) :hmm:μηπως τη πειραξουνε δηλαδη..

Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις τον κτηνιατρο..ειναι ο πλεον ειδικος..:)

Με τη λογική αν το πάρουμε και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί που ξέρουν τις γάτες, επιβάλλεται να τρώνε χόρτο. Η μικρή μου γατούλα, πρωτοείδε στη ζωή της χόρτο τριών μηνών, ενώ τάιζα (στο στόμα, γιατί είναι και χαζοβιόλα) τη μεγάλη γάτα. Έκανε σαν τρελλή!!Το βούταγε με τα δυό της ποδαράκια και το έχωνε στο στόμα της!!Το ένστικτο λοιπόν, παρόλο που ήταν μωράκι, της έλεγε "φάγε χόρτο". Μπορεί να μην βλέπεις τριχόμπαλες στα κακάκια της γάτας σου, γιατί, απλούστατα, μπορεί να μην μαδάει ιδιαίτερα ,και όσε ς καταπίνει να είναι λίγες και να μην φαίνονται. Η μεγάλη μου γάτα δεν μαδά σχεδόν καθόλου. Δεν έχω δει ποτέ στα κακά της εμφανείς τριχόμπαλες, παρόλο που τα παρατηρώ συστηματικά για άλλο λόγο ( μερικές φορές την πιάνει και μασουλάει κορδόνια, ρούχα κλπ)Φέτος την Άνοιξη μάδησε αρκετά για πρώτη φορά και για πρώτη φορά σε ηλικία 2 1/2 ετών, έκανε ένα και μοναδικό εμετό τριχόμπαλες. Εγώ τους δίνω και την ειδική παστούλα για τριχόμπαλες, να βοηθιούνται τα γατάκια. Επίσης, για τη δυσκοιλιότητα, να φροντίζεις να έχει άφθονο δροσερό νεράκι στη διάθεσ'η της. Θα γίνει γρήγορα καλά, να της κάνεις πολλά ζουπήγματα εκ μέρους μας:):)

και γω το πιστευω οτι πρεπει να το τρωνε το χορταρακι τους (και τη βλεπω οταν βγαινει εξω ψαχνει και βρισκει)..αλλα αμα το ειδικο χορτο της προκαλεσει εμμετο??αυτο με τρομαξε, αφου το διαβασα και στη συσκευασια αλλα και σε ενα αρθρο εδω..
μετα ειναι γενικα χορτο που ανεφεραν και τ αλλα κοριτσια απο πανω, οπως φακες με βρωμη (αληθεια αυτο στο σουπερ μαρκετ το βρισκω?).. τεσπα τωρα σιγα σιγα συνηθιζει διαφορες γευστικες κονσερβες..και κανει πολυ μαλακα κακακια... θα επικοινωνησω και με τον κτηνιατρο για επομενες κινησεις σχετικα με τη γατουλα μου, απλα ηθελα και τη δικη σας γνωμη :) και φυσικα τα ζουζουνισματα και τα φιλακια απο σας τα παιρνει και με το παραπανω χιχιιχ

εμετο δεν κανουν οταν τρωνε χορτο (σε λογικη ποσοτητα). Εμετο εχει κανει ο δικος μου το χορτο που εφαγε αλλα ο λογος ηταν οτι εφαγε πολυ χορτο (μια χουφτα χορτο, ξεριζωμενο μαζι με τους σπορους). Τωρα εχει μαθει να μην το ξεριζωνει και δεν το τρωει σε μεγαλες ποσοτητες και δεν τον πειραζει. Μη το φοβασαι, καλο θα της κανει :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back