anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
υ.γ.: το θεμα που χα ανοιξει σχετικα με το προβλημα της δυσκοιλιοτητας https://www.mypetz.gr/threads/Η-soie-μου-εχει-δυσκοιλιότητα.228326/
και ειπα να γραψω αλλο μιας και εχει να κανει περισσοτερο με τη διατροφη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Για να καταλαβω..σου ειπε ο γιατρος οτι δεν πρεπει να ξαναφαει κροκετες ποτέ;; ή οταν φτιαξει μπορει και παλι να τρωει;; γιατι αν ειναι ετσι..γιατι θα πρεπει να τρωει κονσερβες και οχι ξηρη τροφη;;..εννοω αν δεν εχει προβλημα πια με την δυσκοιλιοτητα..
ΥΓ και εμεαν ο μεγαλος μου γατος..μονο ξηρη τροφη τρωει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ειναι ουτε μια βδομαδα που χει γυρισει και ξεκιναει να ενεργειται.. μεχρι να σταθεροποιηθει η κατασταση νομιζω δεν ειναι καλη ιδεα να τρωει ξηρα τροφη, δεν το συζητησαμε για μελλοντικα αλλα για τον πρωτο καιρο μου πε να τρωει κονσερβα..αυριο βεβαια λεω να περασουμε παλι μια βολτα απο κει..να δουμε...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ναι..το καλυτερο ειναι αυτο.να πατε παλι στον γιατρο
..σε καταλαβαινω απολυτα,γιατι και με τον δικο μου εχω προβλημα που τρωει μονο ξηρη τροφη..τις λιχουδιες του τις θελει...αλλα τρωει λιγο,και πολλες φορες τα βγαζει κιολας..δεν τα δεχεται το στομαχακι του..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα παμε λοιπον αυριο για την καθιερωμενη πλεον επισκεψη (αμα δε τους δουμε μια φορα τη βδομαδα μας λειπουνε) και θα σας πω 
speri
Διάσημο μέλος
Ελπιζω να πανε ολα καλα!!!!!

Περιμενουμε νεα σας!!!
mickey mouse
Διάσημο μέλος
εύχομαι όλα καλά κι αυτή τη φορά
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
ελπιζω μονο να λειτουργησει και στο εντερακι.. σιγα σιγα τελειωνουμε και την αντιβιωση, να μου φυγει κι αυτο το αγχος... παντως, στο γιατρο παναγιτσα, ο,τι κι αν της κανουν...μονο σε μενα κανει τη ζορικια!! σε ποιον/α εμοιαξε αραγε? 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μια χαρα τα νεα σας !!!!

..δωστης πολλα φιλακια ...

speri
Διάσημο μέλος
Πολυ χαιρομαι που ολα πανε καλα!!!!!!

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
επισης, το αλλο που μου ειπε η κοπελα ειναι οτι η κονσερβα λεει τους προκαλει δυσκοιλιοτητα και οχι η ξηρα! (???)

αληθεια ποια η γνωμη σας?

mary-babis
Δραστήριο μέλος
Γεια σου!!Απο οτι ξερω οι τριχομπαλιτσες που βγαινουν απο στομα (που αναφερεις οτι προκαλουν εμετο) δεν κανουν την γατουλα να βγαζει και την τροφη που εχει φαει αλλα μονο την τριχομπαλα.Και μενα 1-2 που εβγαλε απο το στομα ετσι τις εβγαλε.Ηταν σαν να κανει εμετο (πραγματικα τρομαξα τοτε) απλα εβγαλε μονο μια τριχομπαλιτσα.Και εγω ειχα ρωτησει για το χορταρακι και μου ειχαν πει στο πετ σοπ οτι μπορω απλα να φυτεψω φακες και οταν φυτρωσουν να τρωει τα κλωναρακια.Το δοκιμασα πολλες φορες τα ετρωγε απλα μεχρι να το φαει το εβλεπε σαν παιχνιδι το επαιρνε με το ποδαρακι του το πετουσε απο δω κ απο κει και αφου το κυνηγουσε κανενα τεταρτο μετα το ετρωγε!!!Επισης πολλες φορες απλα επαιζε με τις φακες χωρις να το φαει στο τελος...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Καταρχην θα σου δωσω μια συμβουλη...μην ακους ΠΟΤΕ αυτα που λενε οι πετσοπαδες και οι υπαλληλοι τους....στην συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ασχετοι.Δεν ειναι γιατροι...ΕΜΠΟΡΟΙ ειναι.Μονο απο γιατρο να παιρνεις τετοιες πληροφοριες.
Το χορτο,κανει να αποβαλλονται οι τριχομπαλες..καποιες φορες απο το στομα..αλλα κυριως απο τα κακακια..,και δεν το λεω εγω,αλλα ο γιατρος μου.Τους κανει πολυ καλο(εκτος αν υπαρχει ερεθισμος στο εντερο...διαρροια δηλαδη),και τους παρεχει και καποιες βιταμινες.Ειναι απαραιτητο...που και που να το τρωνε,γιατι και στη φυση η γατα τρωει χορτο.
Εγω ξερω το ακριβως αντιθετο..οτι η κονσερβα κανει μαλακα τα κακακια.Σου το ξαναλεω..εσυ θα ακους το γιατρο..και ποτε πετσοπαδες..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
η δυσκοιλιοτητα λυθηκε σε μας με τις κονσερβες και γενικα την υγρη τροφη. Με τις τριχομπαλες ειχαμε τεραστιο προβλημα μεχρι προσφατα. Ειναι ακριβως οπως τα λεει η πουπουλινα, με το χορτο τις αποβαλλει με τα κακακια. Ο δικος μου εκανε πολυ συχνα εμετους, πολλες φορες εβγαζε τριχομπαλιτσες μαζι με την τροφη του. Με το χορτο ειδα σημαντικη βελτιωση και με την διατροφη με ωμα λυθηκε σχεδον εντελως το προβλημα. Πριν φυτεψω φακες και χορτο σε πηλινες γλαστρες (τα πλαστικα γλαστρακια τα εριχνε), εκανε εμετο το λιγοτερο 1 φορα την εβδομαδα. Οταν φυτεψα φακες οι εμετοι μειωθηκαν στον 1 καθε 2-3 βδομαδες. Οταν αλλαξα την διατροφη του σε ωμο κρεας πριν περιπου 2 μηνες, δεν εχει κανει ουτε εναν εμετο, ουτε μια τριχομπαλα. Πλεον τις τριχομπαλες τις αποβαλλει με τα κακακια του και οχι με εμετους. Μη πιστευεις αυτα που σου λενε στο pet shop, οι περισσοτεροι ειναι ανιδεοι.
Η διατροφη με ινες βοηθαει παρα πολυ με την δυσκοιλιοτητα. Αν δεν τρωει χορτο, δοκιμασε να φυτεψεις φακες. Γενικα ειναι πολυ καλο να τρωνε χορτο. Εγω του φυτευω φακες και βρωμη.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
μηπως τη πειραξουνε δηλαδη..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις τον κτηνιατρο..ειναι ο πλεον ειδικος..

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Με τη λογική αν το πάρουμε και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί που ξέρουν τις γάτες, επιβάλλεται να τρώνε χόρτο. Η μικρή μου γατούλα, πρωτοείδε στη ζωή της χόρτο τριών μηνών, ενώ τάιζα (στο στόμα, γιατί είναι και χαζοβιόλα) τη μεγάλη γάτα. Έκανε σαν τρελλή!!Το βούταγε με τα δυό της ποδαράκια και το έχωνε στο στόμα της!!Το ένστικτο λοιπόν, παρόλο που ήταν μωράκι, της έλεγε "φάγε χόρτο". Μπορεί να μην βλέπεις τριχόμπαλες στα κακάκια της γάτας σου, γιατί, απλούστατα, μπορεί να μην μαδάει ιδιαίτερα ,και όσε ς καταπίνει να είναι λίγες και να μην φαίνονται. Η μεγάλη μου γάτα δεν μαδά σχεδόν καθόλου. Δεν έχω δει ποτέ στα κακά της εμφανείς τριχόμπαλες, παρόλο που τα παρατηρώ συστηματικά για άλλο λόγο ( μερικές φορές την πιάνει και μασουλάει κορδόνια, ρούχα κλπ)Φέτος την Άνοιξη μάδησε αρκετά για πρώτη φορά και για πρώτη φορά σε ηλικία 2 1/2 ετών, έκανε ένα και μοναδικό εμετό τριχόμπαλες. Εγώ τους δίνω και την ειδική παστούλα για τριχόμπαλες, να βοηθιούνται τα γατάκια. Επίσης, για τη δυσκοιλιότητα, να φροντίζεις να έχει άφθονο δροσερό νεράκι στη διάθεσ'η της. Θα γίνει γρήγορα καλά, να της κάνεις πολλά ζουπήγματα εκ μέρους μας

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
και γω το πιστευω οτι πρεπει να το τρωνε το χορταρακι τους (και τη βλεπω οταν βγαινει εξω ψαχνει και βρισκει)..αλλα αμα το ειδικο χορτο της προκαλεσει εμμετο??αυτο με τρομαξε, αφου το διαβασα και στη συσκευασια αλλα και σε ενα αρθρο εδω..
μετα ειναι γενικα χορτο που ανεφεραν και τ αλλα κοριτσια απο πανω, οπως φακες με βρωμη (αληθεια αυτο στο σουπερ μαρκετ το βρισκω?).. τεσπα τωρα σιγα σιγα συνηθιζει διαφορες γευστικες κονσερβες..και κανει πολυ μαλακα κακακια... θα επικοινωνησω και με τον κτηνιατρο για επομενες κινησεις σχετικα με τη γατουλα μου, απλα ηθελα και τη δικη σας γνωμη
και φυσικα τα ζουζουνισματα και τα φιλακια απο σας τα παιρνει και με το παραπανω χιχιιχΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εμετο δεν κανουν οταν τρωνε χορτο (σε λογικη ποσοτητα). Εμετο εχει κανει ο δικος μου το χορτο που εφαγε αλλα ο λογος ηταν οτι εφαγε πολυ χορτο (μια χουφτα χορτο, ξεριζωμενο μαζι με τους σπορους). Τωρα εχει μαθει να μην το ξεριζωνει και δεν το τρωει σε μεγαλες ποσοτητες και δεν τον πειραζει. Μη το φοβασαι, καλο θα της κανει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool