Δεν γίνεται καλά...

evi27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η evi27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Ρε παιδιά 1μιση μήνα που έχω τον Λεόν παίρνει χάπια. Στην αρχή φτερνιζόταν πήρε αντιβίωση, την σταμάτησε μετά από 6 μέρες, άρχισε πάλι να φτερνίζεται, ξανάρχισε αντιβίωση για 6 μέρες, του πέρασε, είχε βακτήρια στα αυτιά μαζί με την αντιβίωση πήρε και αλοιφή, φαινομενικά πέρασε, άρχισαν οι τσίμπλες, 12 μέρες κολλύριο και συνεχίζει, και τώρα έχει βρώμικα αυτιά τσίμπλες διάρροια και σήμερα τον άκουσα να φτερνίζεται πάλι... Έχει κάνει τα 2 εμβόλια του μένει το τρίτο. Όποτε πάω στην κτηνίατρο του έχει περάσει και ξαναρχίζει σε 2 μέρες. Θα τον ξαναπάω πάλι αύριο αλλά ανησυχώ...:( Σας ακούγεται φυσιολογικό? Όρεξη για παιχνίδι έχει και τρώει κανονικά. Τροφή του άλλαζα συνέχεια αλλά εδώ και 10 μέρες τρώει χιλς και ήταν μια χαρά δεν έχει λογική να έχει διάρροια απ'αυτό ενώ δεν είχε πριν που έψαχνα να βρω μια να του αρέσει. Σήμερα κοιμάται συνεχώς :( Λείπω αρκετές ώρες απ' το σπιτι και δεν μπορώ να τον παρακολουθώ συνέχεια :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω καρδούλα μου θα τον πηγαινα οπωσδηποτε σε 2ο κτηνιατρο...κατι δεν πιανει ο ανθρωπος ισως...παντως δεν ειναι και οτι καλυτερο τοσο καιρο με φαρμακα...παρε και 2η γνωμη οπωσδηποτε..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λες? Είναι πολύ καλή η κτηνίατρος δεν καταλαβαίνω τι πάει στραβά :(

Δεν λεω οτι δεν ειναι καλη η γυναικα..πως να το ξερω αυτο αλλωστε;; αλλα επειδη ανθρωποι ειμαστε..,μπορει να εχει κατι που να μην της εχει περασει απο το μυαλο,ή μπορει να υπαρχει καλυτερη θεραπεια...ουτως ή αλλως η λογικη λεει οτι απο τη στιγμη που συνεχιζονται τα προβληματα,χρειαζεται και 2η γνωμη..ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον..ουδεις εχει το αλαθητο..:)

Το γατάκι σου προφανώς έχει καταπονημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της ρινοτραχείτιδας (φτάρνισμα, τσίμπλες) και γι' αυτό είναι επιρρεπές και σε άλλα προβλήματα. Αν είναι και μικρό σε ηλικία, τότε είναι ακόμα πιο ευαίσθητο. Όσο μεγαλώνει και δυναμώνει, θα γίνεται σιγά-σιγά πιο ανθεκτικό.
Η θεραπεία με αντιβίωση, όπως ακριβώς και στους ανθρώπους, χρειάζεται να κάνει τον πλήρη κύκλο της για να έχει αποτέλεσμα. Αν σταματάς την αντιβίωση μόλις βλέπεις να υποχωρούν τα συμπτώματα, τότε είναι πολύ πιθανό να βρει η λοίμωξη έδαφος για να "ξαναφουντώσει". Επίσης, έχε υπόψη σου ότι οι ιοί που προκαλούν τη ρινοτραχείτιδα δεν εξαλείφονται ποτέ εντελώς από τον οργανισμό, υπάρχουν πάντα σε λανθάνουσα κατάσταση και μπορεί να ξαναδώσουν συμπτώματα μόλις πέσουν οι άμυνες του οργανισμού για οποιονδήποτε λόγο (στρες, απότομη αλλαγή του καιρού, κάποια άλλη ασθένεια κ.λπ.).
Όσον αφορά τη διάρροια, αποπαρασίτωση έχει κάνει το γατάκι; Ίσως να χρειάζεται να ξανακάνει, ειδικά στα μικρά γατάκια δίνουμε 2-3 δόσεις από το φάρμακο για τα ενδοπαράσιτα, σε διάστημα 1-2 εβδομάδων μεταξύ τους, για να έχει αποτέλεσμα. Αν δεν φταίνε τα παράσιτα, ίσως είναι διατροφικό. Ή το πειράζει η Hill's (ακόμα κι αν ήταν εντάξει στην αρχή), ή έφαγε και κάτι άλλο που το πείραξε. Δοκίμασε να του δώσεις κοτόπουλο βρασμένο με ρύζι για λίγες μέρες ή ειδική τροφή για ευαίσθητο πεπτικό (όπως η i/d). Τέλος, είναι πολύ πιθανό η διάρροια να οφείλεται στην αντιβίωση, που βλάπτει τη χλωρίδα του εντέρου. Ρώτα την κτηνίατρο μήπως μπορεί να σου δώσει κάποιο ειδικό σκεύασμα που βοηθά στην αποκατάσταση της χλωρίδας.
Περαστικά!

Αλίκη όντως εμένα ο μπουκάκος είχε πάθει διάρροια μετα απο παραταιταμένη χρήση αντιβιοτικού.Ο γιατρός μου είχε δώσει μια σκόνη ,που αποκαθιστά τη χλωρίδα του εντέρου..και ο μπουκάκος έφτιαξε σε 2 μέρες..:)

Δευτερος γιατρός,ναι...και ρώτα την κτηνίατρο σας ,ότι παίρνει ήδη 1 1/2 μήνα χάπια.Τί προοπτική και τί διάρκεια δίνει στην λήψη φαρμάκων;Πόσο καιρό πιθανολογεί να εξακολουθήσει να λαμβάνει φάρμακα;
Περαστικά και φιλιά στον όμορφο Λεόν!Όλα καλά θα πάνε!:)

Οκ μόλις διάβασα τι είναι η ρινοτραχείτιδα και θα πάω σήμερα τρέχοντας :/::cold::cold::cold:

Ευχομαι να πανε ολα καλα!!!!!

Ρε παιδιά έχετε ακούσει γάτα να βήχει? Αν ναι μοιάζει με λόξυγκα? Άλλες 15 μέρες διπλάσια δόση αντιβίωση και τομπρεξ και κοτοπουλακι για τη διαρροια :( Τι έπαθε ο γατούλης μου? :( aretha σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές ρώτησα τη γιατρό και μου είπε ότι αυτό είναι, μάλλον είχε κολλήσει ρινοτραχείτιδα από άλλα γατάκια επειδή ζούσε σε αυλή και τώρα δεν του περνάει... Μπορεί να πάθει κάτι κακό απ'αυτό? :cold:

βρε συ..μπας και εχει τριχομπαλα;;αυτο το..λοξυγγας αναμεσα σε βηχα..κατι τετοιο μου θυμιζει..:hmm:
η διαρροια ευη μου πρεπει να ειναι απο την αντιβιωση...καλα..δεν σου εδωσε κατι για την διαρροια;;; τι να πω...εγω οπως σου ξαναεγραψα θα πηγαινα και σε 2ο γιατρο..

Είχε σταματήσει εδώ και δέκα μέρες την αντιβίωση και τώρα ξανάρχισε τα ίδια... Η διάρροια δεν μπορεί να είναι από την αντιβίωση γιατί έχει να πάρει καιρό. Ρώτησα τη γιατρό τώρα με την αντιβίωση μήπως επιδεινωθεί η διάρροια αλλά μου είπε να του δίνω βραστό κοτόπουλο τρεις μέρες και θα το αντισταθμίσει. Την ανησύχησε αυτό με το λόξυγκα-βήχα μήπως επηρρεάσει τους πνεύμονες και μου είπε ότι η διάρροια πρέπει να σταματήσει οπωσδήποτε μέσα σε 2 μέρες αλλιώς να την πάρω τηλέφωνο. Και σε 6 μέρες πρέπει να φύγουν τσίμπλες και όλα. Έφη να περιμένω να δω αν θα περάσει σε 6 μέρες ή να πάρω από τώρα κ άλλη γνώμη? Επίσης μου είπε ότι αν δεν του περάσει σε 6 μέρες θα κάνουμε γενική αίματος να δούμε μήπως είναι τίοτα άλλο. Τι θα μπορούσε να είναι?

τι να σου πω καρδια μου;;; δεν μπορω να ξερω τι αλλο θα μπορουσε να ειναι..
Για τον 2ο γιατρο,αν δεν ταλαιπωρηται ο μικρος σου..εγω θα τον πηγαινα απο τωρα...:/:

Μακαρι να πανε ολα καλα!!!!!

Ευχαριστώ πολύ... :) Θα δω τι θα κάνω μάλλον θα τον πάω από τώρα να μου φύγει το άγχος :(

α..αυτο που τωρα θυμηθηκα,ειναι ότι όταν μια αντιβιωση την εχουν παρει για 2 φορες ..και δεν τα πιανει..μετα σου αλλαζει την αντιβιωση ο γιατρος,εμενα ο δικος μου τουλαχιστον αυτο κανει...και ο μπουκακος ειχε κολλησει μια ιωση απο την πουπυ ,οταν την πρωτοεβαλα μεσα,δεν τον αφηνε με τιποτα,και την 3η φορα του αλλαξε την αντιβιωση..
παντως αν πας σε αλλον γιατρο,πες του ποια του δινει..

Ναι?? Όχι εμένα την ίδια έδωσε θα το ρωτήσω . Ευχαριστώ :)

πάρτον τον μάγκα και πήγαινέ τον σε δεύτερο γιατρό,να ηρεμήσεις και να βγάλεις τις άσχημες σκέψεις μια ώρα αρχύτερα!φιλια!τίποτα δεν θα έχει το λιονταράκι!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back