Δεν μας θέλει!

kristy314

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kristy314 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Τρίκαλα (Τρίκαλα). Έχει γράψει 208 μηνύματα.
Έχουμε(εγώ και το αγόρι μου)το μωρό μας απο αρχές Ιουλίου...Είπαμε στην αρχή εντάξει,μικρό είναι,άλλαξε απότομα περιβάλλον,τον πήραμε από τη μανούλα του...Αλλά από τότε πέρασε μισός χρόνος!Και ακόμα δεν μας θέλει.Μόνο για το φαί.Όταν πάμε να τον χαιδέψουμε ή φεύγει ή μας δαγκώνει και μας γρατσουνάει(κ μετά πάλι φεύγει).Κάνει όλο ζημιές όσο και αν του το έχουμε απαγορεύσει π.χ. κλεινοντας τον στο μπάνιο μετά τη ζημιά.Αλλά δεν καταλαβαίνει.Είναι πολύ επιθετικός και το νύχι και το δάγκωμα το έχει ψωμοτύρι!!Χθες πήγα να τον πάρω λίγο αγκαλίτσα και μου έριξε μια γρατσουνιά σε όλο το μάγουλο πολύ λίγο κάτω απο μάτι:blink:!Τυχερή ήμουν.Έχω απελπιστεί...Όλα τα άλλα ζωάκια που είχα,σκύλους και γάτες,με λάτρευαν!Όλο πάνω μου ήταν και θέλανε χαδάκια και παιχνίδι.Ο Λίο πάλι ακόμα και για να παίξουμε μου το ζητάει με ζημιά...Τι να κάνω????:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ετσι ακριβως ηταν και ο μπουκακος μου.....ακριβως ομως ετσι....αγριμι...αφου τον ειχα ονομασει κνοδαλο...αυτο ,ομως δεν σημαινει οτι δεν σας θελει,και δεν εχει καμμια σημασια οτι τα πτοηγουμενα γατια σου ειχαν αλλη συμπεριφορα...καθε ζωο,εχει τη δικη του προσωπικοτητα....ο μπουκακος μου ακομα με γρατζουναει,τις προαλλες με γρατζουνισε σχεδον στο ματι...και ομως,το ξερω οτι με λατρευει οπως και εγω....με τα χρονια καπως θα ηρεμισει,αλλα προφανως εχει προσωπικοτητα τετοιου τυπου...οπως του δικου μου...:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα πει ότι με την στείρωση θα ηρεμούσε αλλά καμία αλλαγή...Δηλαδή δεν μπορώ να κάνω κάτι?Έτσι θα είναι πάντα?

ειναι στειρωμενος?:)

α τωρα ειδα οτι στειρωθηκε, ειναι καιρος? γιατι θελει καποιους μηνες να καταλαγιασουν οι ορμονες. αν η στειρωση ειναι προσφατη, θελει να κανεις λιγο υπομονη ακομα

Ναι!Το είπα παραπάνω αλλά μάλλον δεν το πρόλαβες.:)

Καταρχήν δεν θέλει πίεση... και το κλείσιμο στην τουαλέτα ποτέ δεν έφερε αποτέλεσμα...:hmm:
Απλά θα περιμένεις αυτός να έρθει... αν θέλει. Δεν είναι όλες οι γάτες λούτρινα, υπάρχουν και γάτες έξυπνες και με προσωπικότητα.;)

Όταν σε αφήνει και τον χαϊδεύεις, όσο είναι αυτό οκ, μόλις σου γυρίσει φάπα, βγάζεις μια στριγκλιά και φεύγεις... Δεν θα συνεχίζεις, γιατί θα το πάρει σαν παιχνίδι, και θα κάνει τα χέρια σας τρυπητήρια...

Δεν έχει μάθει πώς να παίζει, και δεν ξέρει ότι τα νύχια του πονάνε, δεν μεγάλωσε με αδελφάκι να μαλώνουν, και να καταλάβει τον πόνο. Γι αυτό και πρέπει να σκούζετε μόλις σας πονάει, για να τρομάζει, και να καταλαβαίνει ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεκτή. Φυσικά αποχωρείτε απο το σημείο.
Θέλει υπομονή, μπορεί να γίνει το χαδιάρικο γατάκι που θέλετε, μπορεί και όχι...
Το σημαντικό είναι όχι πίεση, και με το ζόρι.
Επίσης και με την στείρωση θα ηρεμήσει απλά θέλει χρόνο να του φύγουν οι ορμόνες απο τον οργανισμό....:redface:

κάπως έτσι έκανε και φρου(βέβαια την πήραμε μεγάλη)... θέλει χρόνο το γατάκι, και σιγα σιγα θα σας συνηθησει. περνατε αρκετο χρονο μαζι του? δεν ξέρω αν πιανει στις γατες, αλλα όποτε εκανε ζημιες ενας σκυλος που ειχαμε κάναμε τους αδιαφορους. αρχίσαμε να παιζουμε περισσοτερο μαζι του και να του δειχνουμε πραγματα που να προσελκυουν το ενδιαφερον του. ετσι σε ενα μηνα σταματησε να κανει ζημιες και αποζητουσε να του κνουμε παρεα...

επίσης συμφων με την πουπουλινα, καθε γατάκι έχει την δικη του προσωπικοτητα...αλλα ειναι ντροπαλα, άλλα κοινωνικά, άλλα
αγριμάκια κλπ!!! υπομονή και καλή διάθεση!

Μα δεν είπα να γίνει ένας χαλβάς και να κάθεται απλά να μη είναι τόσο επιθετικός.Έρχεται και απο μόνος του και μας δαγκώνει..Αυτό με το να του δείχνω οτι πονάω κ να φεύγω το έχω κάνει αλλά....τζίφος!

Και εγώ πιστεύω ότι σας αγαπάει απλά δεν είναι όλες οι γατούλες εκδηλωτικές..;);)
Και το γατομωράκι που βρήκα και υιοθέτησα δεν θέλει πολλές αγκαλιές και χάδια. Και όταν το παίρνουμε αγκαλιά διαρματύρεται εντόνως και μας δαγκώνει.;);)
Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά που για εκείνον είναι παιχνίδι...:happy::happy:

κάπως έτσι έκανε και φρου(βέβαια την πήραμε μεγάλη)... θέλει χρόνο το γατάκι, και σιγα σιγα θα σας συνηθησει. περνατε αρκετο χρονο μαζι του? δεν ξέρω αν πιανει στις γατες, αλλα όποτε εκανε ζημιες ενας σκυλος που ειχαμε κάναμε τους αδιαφορους. αρχίσαμε να παιζουμε περισσοτερο μαζι του και να του δειχνουμε πραγματα που να προσελκυουν το ενδιαφερον του. ετσι σε ενα μηνα σταματησε να κανει ζημιες και αποζητουσε να του κνουμε παρεα...

επίσης συμφων με την πουπουλινα, καθε γατάκι έχει την δικη του προσωπικοτητα...αλλα ειναι ντροπαλα, άλλα κοινωνικά, άλλα
αγριμάκια κλπ!!! υπομονή και καλή διάθεση!

Καλα αυτό με το φρρρρρρρ συνέχεια το κάνει!!Παίζουμε όσο μπορούμε.Και όταν πάει στο δέντρο(το οποίο το έχει ρημάξει)του κουνάω ένα παιχνιδάκι που του αρέσει πολυ και έρχεται για λίγο αλλά μετά πάλι στο δέντρο πάει...Κόλλημα που το έχει!!;)

Προφανώς έχει μάθει πλέον να παίζει με τα χέρια σας...
Φτιάξτε παιχνιδάκια... και μην το παίζετε με τα χέρια.

Επίσης ένα δεύτερο γατάκι ίσως θα έφτιαχνε την κατάσταση...:redface:

Μα δεν είπα να γίνει ένας χαλβάς και να κάθεται απλά να μη είναι τόσο επιθετικός.Έρχεται και απο μόνος του και μας δαγκώνει..Αυτό με το να του δείχνω οτι πονάω κ να φεύγω το έχω κάνει αλλά....τζίφος!

α, τωρα που το θυμίθηκα! καποια στιγμη μας ειχαν τυχει πολλες δουλειες μαζεμένες και ειχαμε παραμελησει λιγακι του μιο...κάποια στιγμή περνούσαμε από μπροστά του και αγρ΄'ιευε.δηλαδή μας εκανε επίθεση με τα νύχια και τα δόντια του. έπειτα όταν έφτιαξε το προγραμμα μας αλλαξε αυτή η κατασταση! νήπως εγινε καποια αλλαγη στην ζωή σας κλπ?

Καλα αυτό με το φρρρρρρρ συνέχεια το κάνει!!Παίζουμε όσο μπορούμε.Και όταν πάει στο δέντρο(το οποίο το έχει ρημάξει)του κουνάω ένα παιχνιδάκι που του αρέσει πολυ και έρχεται για λίγο αλλά μετά πάλι στο δέντρο πάει...Κόλλημα που το έχει!!;)

προσπάθησε να τους δείχνεις συνεχώς περισσότερα παιχνίδια που μπορεί να τον ενθουσιάσουν! έτσι οι ζημιές θα περιοριστούν!:):):)

Καμια μεγάλη αλλαγή δεν έγινε.Απλά όταν φεύγω και πάω στην πόλη μου(είμαι φοιτήτρια)τον αφήνω στους γονείς του αγοριού μου.Περνάει καλά εκεί αλλά από ότι μου είπαν τις τελευταίες φορές όλο ζημιές έκανε...Και απο φεβρουάριο που θα φύγει ο φίλος μου τι θα κάνω?Θα είναι κ μεγάλη αλλαγή και θα είμαι μόνη μου μαζί του.Όταν με νευριάζει πολύ του φωνάζω κ τον διώχνω και μετά έχω τύψεις...:(

Πάντως σίγουρα φταίω κ εγώ αλλά δεν μπορώ να τρέχω πάνω κάτω όλη μέρα κρατώντας το παιχνίδι του...Μόνος του δεν παίζει,μόνο με το δέντρο:mad:!Αν δεν είχα άλλα ζωάκια στο παρελθόν τα οποία ήταν μια χαρά τότε θα ήμουν σίγουρη οτι φταίω εγώ.Μήπως βαριέται όλη μέρα στο διαμέρισμα?Αν είχα μια γατούλα ακόμα να ηρεμούσε?Αν και μια συναντηση με ένα σκυλάκι,το μισό απο αυτον,το οποίο χαιρόταν κιόλας το χαζό,δεν ήταν ότι καλύτερο..τελευταία στιγμή τα χωρίσαμε πριν του κατεβάσει τα μούτρα.Όλο κχχχχχ ήταν.Όπως και με γατούλα την οποία κοίταγε απο το παράθυρο...

Εγώ πολλές αλλαγές βλέπω και συχνές...:redface:

Πιστεύω ότι οταν μείνει μόνος μαζί σου θα είναι μια χαρά... Προφανώς τα έχει πάρει, με όλες τις μετακινήσεις, και τις αλλαγές, και μπορεί και να ζηλεύει τον φίλο σου...:(

Να μην έχεις τύψεις, αν θέλεις να βελτιωθεί ίσως ο χαρακτήρας του..Έχει μάθει κάποια πράγματα λάθος, και θα πρέπει να διορθωθούν. Αλλιώς θα το πάρεις απόφαση ότι θα έχεις μια γάτα που μπορεί και να μην μπορείς να την παίξεις καθόλου.. γιατί όσο μεγαλώνει θα κόβει κρέας κανονικά πλέον. Θα σε κάνει ότι θέλει αυτός.

Μια 2η γατούλα θα μπορούσε να φτιάξει τα πράγματα. Αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως να τις φέρεις σε επαφή, και να είσαι έτοιμη και για τσακωμούς...:|

Με τον φίλο μου μαζί μένουμε.Όσο νιώθει εμένα αφεντικό του άλλο τόσο νιώθει κ αυτον..Ή καλύτερα όσο νιώθει αφεντικό μου άλλο τόσο νιώθει αφεντικό του.:P
Γιατί να τον ζηλεύει?Μην σου πω ότι τον θέλει κ περισσότερο.Εγώ όταν τον χαιδεύω με δαγκώνει κατευθείαν ενώ τον φίλο μου μετά απο 2 λεπτά. :P

Με τον φίλο μου μαζί μένουμε.Όσο νιώθει εμένα αφεντικό του άλλο τόσο νιώθει κ αυτον..Ή καλύτερα όσο νιώθει αφεντικό μου άλλο τόσο νιώθει αφεντικό του.:P
Γιατί να τον ζηλεύει?Μην σου πω ότι τον θέλει κ περισσότερο.Εγώ όταν τον χαιδεύω με δαγκώνει κατευθείαν ενώ τον φίλο μου μετά απο 2 λεπτά. :P

Εμ!!!!
Οι γάτες δεν έχουν αφεντικά, οι σκύλοι έχουν.. εκεί είναι το λάθος..:hmm:;)

Και μην είσαι καθόλου σίγουρη ότι σας βλέπει το ίδιο.. μπορεί να ζηλεύει και εσένα, και να σε βλέπει ανταγωνιστικά.:redface:

Το θέμα είναι ότι βλέπω ότι όλο του κάνετε εσείς πράγματα, ενώ προφανώς και δεν θέλει... αφήστε τον στην ηρεμία του, και μην ασχολείστε. Όταν θελήσει θα έρθει...

ίσως έχει δεθεί περισσότερο μαί σου και του κακοφαίνεται το γεγονός πως λείπεις, ή δεν ασχολήσαι αρκετά μαζί του...

ας πούμε, ένα γατί δεν σημαίνει πως επίδη τώρα θέλουμε να το χαιδέψουμε, θα πρέπει να κάτσει κι ακίνητο. όταν το πιάνεις βρίσκει την ευκαιρία να σου δείξι την ζ'ηλια του. και ας μην ξεχνάμε τα γατιά είναι ζηλιαρόγατα!

ο γατούλης θέλει να νιώσει πως τον αγαπάς αρκετά. τα μαλώματα, οι αλλαγές κλπ δεν βοηθούν σε αυτό το κομμάτι...προσπάθησε να αγνοίσ τις ζημιές του(εμενα χτες μου εσπασαν τα 2 αγαπημένα μου βάζο, αλλά δεν είπα τίποτα!) προσπάθησε να βλέπεις σαν παιχνίδι ότι κάνει. παράδειγμα, αν σε δαγκώνειι ή σε γρατζουνάει κάνε με πολύ ψηλή φωνή, όπος κάνερι κι ο γάτος σου όταν πονά. έτσι θα καταλαύει πως πονάς και θα σταματήσει. έτσι έκανα κι εγώ με τον μιο και μετά με κοιταγε καλά καλά και με έγλυφε!

να ξέρεις, όσο τον μαλώνεις θα γίνεται όλο και πιο νευρικός...

Όχι πλέον δεν τον πρήζουμε.Δεν πάμε όλο κοντά του κ περιμένουμε να κάτσει.Τον αφήνουμε κ έρχεται μόνος του.Π.χ. πριν απο 5 λεπτά ήρθε μόνος του,μου τρίφτηκε λιγο:blink: και μετα άρχισε να μου δαγκώνει το πόδι.Έκανα ότι πόνεσα,το κατάλαβε γιατί τραβήχτηκε λίγο και μετά πάλι επίθεση...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back