Δεν μπορώ να καταλάβω...

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
...πως ειναι δυνατον καποιος να κλεινει ενα μικρο γατακι σε μια κουτα και να το πετασει στα σκουπιδια....:mad: εχει τυχει πολλες φορες να βρω ενα γατακι σε τετοια κατασταση,αλλα καθε φορα εξοργιζομαι το ιδιο...θυμαμαι μικρη που εβρισκα συνεχεια σε ενα παλιο ακατοικητο σπιτι κοντα μας γατακια σε κουτες με αιθερα,πεινασμενα,αφυδατωμενα,κρυα και ετοιμοθανατα.πως μπορει να λεγεται ανθρωπος αυτος που κανει κατι τετοιο??

το ξαναθυμηθηκα γιατι βρηκε μια φιλη μου στον καδο μια κουτα με ενα πολυ μωρο γατακι(https://www.mypetz.gr/showthread.php?p=687036#post687036),του ειχαν μαλιστα βαλει μεσα και ρυζι(:blink: )για να τρωει μεχρι να το παρει το σκουπιδιαρικο...τι να πω...υπηρχε δηλαδη περιπτωση να επιβιωσει το ταλαιπωρο για πολυ με τετοιο κρυο μονο του?θα'ναι δε θα'ναι 3 εβδομαδων...ντροπη τους,δεν εχω τιποτα αλλο να πω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mariel και η γιαγια μου εχει επιχειρησει να το κανει αυτο, παρολο που αγαπαει της γατες. Το καλοκαιρι μια γατα στον κηπο γεννησε 6 γατακια. Επειδη ηταν η δευτερη γεννα της η γιαγια πιστευε πως αν πεταξει τα 2-3 στα σκουπιδια μολις ειχαν γεννηθει, θα γλιτωνε απο μεγαλη ταλαιπωρια την γατα. Τελικα απο γατακια ζησαν μονο τα 3(τα αλλα ψοφισαν 3 μερες μετα τη γεννα δυστυχως)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δικια μου γιαγια ελεγε πως η καλυτερη (?) μεθοδος ειναι να βαλεις τα νεογεννητα γατακια σε βραστο νερο....
Ε ρε τρελλα!:down:

Πρακτική πολλών ζωοφιλικών οργανώσεων είναι η ευθανασία των αδέσποτων, αφού δεν βρίσκονται οικογένειες για να τα υιοθετήσουν. Κάτι τέτοιο κάναν λοιπόν και οι γιαγιάδες μας και όχι μόνο. Στα σκουπίδια τουλάχιστον υπάρχει η πιθανότητα να επιβιώσουν. Δεν σημαίνει ότι εγκρίνω τη πρακτική, αλλά άλλο τόσο έχω πρόβλημα και με την πρακτική ζωόφιλων να συλλέγουν γατιά τα οποία δεν μπορούν να στα στειρώσουν, να τα αφήνουν να ζευγαρώνουν και μετά να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μωρά τους. Για μένα υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα δεν είναι μόνο τα μαζεύω απο το δρόμο, αλλά μπορώ αντικειμενικά να τα φροντίσω. Και για να μην παρεξηγιόμαστε δεν μιλάω για το ταίσμα των αδέσποτων της γειτονιάς μας.:blink:

Παντως η δικη μου γιαγια μισουσε τα ζωα και πιο πολυ τις γατες.

Παιδιά, ΑΙΣΧΟΣ. Αυτό έχω να πω για όσους το κάνουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Ναι αλλά γιατί τα πετάνε στα σκουπίδια. Αν θέλουν τόσο πολύ να τα ξεφορτοθούν ας τα αφήσουν κάπου που μπορεί και να επιβιώσουν. Σε κανένα πάρκο, κάπου που ξέρουν ότι ταΐζουν τις γάτες κλπ. Δεν λέω ότι αυτό είναι σωστό αλλά από το να τα πετούν στα σκουπίδια...

καλα αυτη ειναι η λογκη των ελληνων δεν μου κανει το πεταω στα σκουπιδια σιγα μην δωσω λεφτα να στειρωσω τηνγατα μου ενα ατυχημα ηταν και αλλα ωραια τετοια

"Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος
στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο
που φέρεται στα ζώα"
-Μαχάτμα Γκάντι (1869 - 1948)

Αυτο το εβαλε αλλου η Vicki το εκανα copy paste νομιζω κολλαει πολυ!

Δέστε λίγο αυτά τα λίνκ:
https://www.petvethellas.com/skmza/Themata/Adespota/adespota.htm
Αυτό ψιλοαπαντάει στα ερωτήματα της ladycat: https://www.petvethellas.com/skmza/Themata/Anthelinismos/anthelinismos.htm
Και μια άλλη άποψη απο τους κτηνίατρους για τους κτηνίατρους: https://www.petvethellas.com/skmza/Themata/Isoropia/isoropia.htm

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα Νερινα.
Ayto ειδικα:
Όμως η υπερβολική ενασχόληση κάποιου με ένα αντικείμενο και, εν πολλοίς είναι αναμενόμενο, τον οδηγεί σε υπερεκτίμηση των ικανοτήτων του και σε υπερβολές. Όταν μάλιστα συνυπάρχει έντονη αίσθηση ισχύος, εύκολα υπερβαίνει τα εσκαμμένα.
Έχει λοιπόν παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο: πολλοί φιλόζωοι ή μέλη φιλοζωικών σωματείων να θεωρούν ότι μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια πάνω σ’ ένα ζώο ή να αποφασίσουν ακόμη και για τη ζωή του. Δεχόμαστε ότι όλα αυτά γίνονται με καλή πάντα πρόθεση.
....ειναι κατι που θα ελεγα κι εγω.

nerina μου δεν ξερω αν ηταν ψυχακιας αυτος που το εκανε αλλα ξερω τι βλεπω στους δρομους καθε μερα κτι ακουω απο τις υστερικες γειτονισσες της μανας μου κ ποσα σκυλια γατια μεσα τα 30 χρονια ζωης μου εχω παει στο κτηνιατρο γιατι ειχαν φαει φολα γιατι τα πατησαν γιατι τα πεταξαν στα σκουπιδια ολους τους γατους μου τους βρηκα στα σκουπιδια μεσα σε μαυρες σακουλες εγω δεν τους λεω ψυχακιδες αλλα δολοφονους

Φροσω στον Πειραια υπαρχουν Φιλοζωικοι συλλογοι που να αναλαμβανουν στειρωσεις και εμβολια αδεσποτων δωρεαν?

δεν ξερω κατι τετοιο πρεπει να ρωτησω εδω στον πειραια ειμαστε λιγοι οι καλοι φιλοζωοι απο οσο μπορω να γνωριζω ξερω οτι μερικα σκυλια ειναι στειρωμενα κ εχουν κ την ταμπελιτσα στο λαιμο

Καλο ειναι να ρωτησεις γιατι εαν υπαρχουν τετοιοι συλλογοι και στον Πειραια (στο Χαλανδρι υπαρχει) αναλαμβανουν στειρωσεις και εμβολια καθως και να βρισκουν σπιτια στα αδεσποτα.
Εμεις με τρια σκυλακια πεταμενα που βρηκαμε πριν 15 μερες ειχαμε πολυ καλα αποτελεσματα! Τους τα πηγαμε και τωρα τα κρατανε μεχρι να βρουνε σπιτια!
Και προσοχη: Οι δικοι μας ευθανασιες δεν κανουν σε υγιη ζωα!

πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες Νερινα,συμφωνω κι εγω με το αποσπασμα που παρεθεσε η ισμηνη,πραγματικα ετσι ειναι και αυτοι οι "ζωοφιλοι" δε δεχονται και κουβεντα αν πας να τους πεις κατι.

Θα έπρεπε να υπάρχει γενικότερα σωστότερη ενημέρωση από το κράτος, να δουλεύουν καλύτερα οι φιλοζωικές οργανώσεις και να μάθουν επιτέλους οι Ελληνικές οικογένειες στα παιδιά τους να αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα.. Και φυσικά θα έπρεπε να έχουμε πιο αυστηρούς νόμους επί του θέματος.. Να δεις πως αλλάζουν συμπεριφορά όλοι.. :mad::mad:

εμ,οταν πηγε να περασει ο νομος να μπαινουν μικροτσιπ υποχρεωτικα σ'ολα τα ζωα ωστε οταν ο ιδιοκτητης τα εγκαταλειπει να τιμωρειται,πολλες "φιλοζωικες"οργανωσεις εξεγερθηκαν....:mad:

για να μην πω για τα λεφτα που παιρνουν οι δημοι για τα αδεσποτα και τα τρωνε...

Αυτό με τα μικροτσίπ δεν το κατάλαβα ποτέ.. Γιατί ήταν ενάντια σ' αυτό οι φιλοζωικές;; :hmm:

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα σε αυτή την ιστορία. Περίεργο να παραδέχομαι εγώ κάτι τέτοιο. Και ότι λάθη γίνονται απο όλες τις πλευρές. Υπάρχουν ανθρώποι που με τις καλύτερες των προθέσεων "συλλέγουν" ζώα αδιαφορώντας για τους άλλους, αλλά για μένα και για τα ίδια τα ζώα. Το κράτος δηλώνει αναρμόδιο, οι φιλοζωικές δηλώνουν αδυναμία να παρέμβουν λόγω βασικών ελλείψεων (σε στέγη και χρήματα) αλλά και αναρμοδιότητας πολλές φορές, παιδεία καλώς ή κακώς δεν έχουμε, γνώση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν απο τη συμβίωση με τα ζώα δεν έχουμε, αλλά και "υπεροπτική" αντιμετώπιση φιλόζωων προς μη φιλόζωους έχουμε με αποτέλεσμα να πορώνουν την κατάσταση. Από όλα έχουμε. Για την ώρα θεωρώ ότι εμείς μπορούμε να φροντίζουμε τα ζώα χωρίς να προσπαθούμε με το ζόρι να τους αλλάξουμε μυαλά. Εαν τα ζώα ενοχλούν το γείτονα εαν συνεχίσουμε να τα μαζεύουμε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας του τον ωθούμε στα να τα φωλιάσει. Εχω φίλη που δεν αντέχει τις γάτες γιατί κουβαλάει ωραιότατα ράμματα απο γάτα ενθύμιο της παιδικής της ηλικίας. Είναι γιατρός είναι χειρούργος και όταν μπαίνει σπίτι νοιώθεις ότι έχει τρίχωμα και το βλέπεις σηκωμένο. Οφείλω να το σεβαστώ. Εαν της μαζέψω γατιά στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας ξέρω ότι θα της δημιουργήσω πρόβλημα. Ξέρει και η ίδια ότι είναι χαζό αλλά δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Θα την ονομάσω απολίτιστη και εχθρό των ζώων; Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν φιλόζωοι μη φιλόζωοι και αδιάφοροι. Εαν θέλω να φυλάξω τα γατιά μου θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ τους φιλόζωους, να εξοικειώσω τους αδιάφορους με τα ζώα πείθοντας τους ότι δεν τους ενοχλούν τα στάτους τους και να κρατήσω μακρυά όσο μπορώ τα ζώα απο τους άλλους. Όταν σε επίπεδο κράτους όχι μόνο κανείς δεν τραβάει ζόρι, αλλά και λειτουργεί αρνητικά, θα την πέσω εγώ στη γιαγιά ή στην "άρρωστη" που μένει δίπλα; Θα προσπαθήσω να την αποφύγω και εγώ και τα ζώα που φροντίζω. Και θα πάω σε σωματεία σαν το stray θα δηλώσω ανάδοχος γονέας (εαν έχω κάτι τέτοιο στη περιοχή μου) ή σε οποιοδήποτε άλλο σωματείο λειτουργεί οργανωμένα να βοηθήσω. Γιατί πολλές η ατομική προσπάθεια κάνει κακό μακροπρόθεσμα. Θυμάμαι ένα παλιό ποστ όπου έγινε προσπάθεια να σωθούν κάποια γατιά στην Πανεπιστημίου που το μόνο που κατορθώθηκε στο τέλος ήταν να μην βρεθούν ποτέ. Πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει εδώ "είδα ένα γατάκι ήταν άρρωστο ξαναπήγα δεν το βρήκα". Ή το παίρνεις εκείνη τη στιγμή και το βοηθάς ή πάρε τουλάχιστον ένα τηλέφωνο στη φιλοζωική της περιοχής και ζήτησε βοήθεια. Εαν δεν έχεις στη περιοχή σου και δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου να το περιθάλψεις, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να βρίζουμε αυτόν που το παράτησε. Τόσο του έκοβε, τόσο έκανε. Και εμείς στο τέλος το ίδιο δεν κάνουμε αντικειμενικά αφού δεν το βοηθάμε το οποιοδήποτε ζώο, αφού και εμείς με τις καλύτερες των προθέσεων το αφήνουμε. Φροντίζουμε όσα αντέχει η τσέπη μας και η ζωή μας, ταίζουμε όσα μπορούμε, δεν τα συγκεντρώνουμε σε σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, βρίσκουμε ένα σωματείο και βοηθάμε μέσα απο εκεί με όποιο τρόπο μπορούμε και προσπαθούμε να τα προστατεύσουμε απο τους "κακούς". Ο καυγάς και το ξύλο δεν άλλαξε τα μυαλά κανενός. Ξέρετε τι ξύλο έχω φάει εγώ; Βελτίωση δεν είδα και δεν είδατε. Ενημέρωση και υπομονή χρειάζεται και μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα. Ξέρω πολλούς πολιτισμένους ζωόφιλους που είναι πραγματικά επικίνδυνοι. Όπως και πολλούς που μισούσαν τα ζώα και μέσα απο τη συμβίωση μαζί τους άλλαξαν συμπεριφορά. Μέτρο χρειάζεται. Εν δυνάμει και εδώ δίνω δίκιο στη Βίκυ και εμείς που ζούμε με ζώα δεν είμαστε όλοι και οι καλύτεροι ζωόφιλοι. Μην τη ξαναρχίσω τη κουβέντα!:rolleyes:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back