και μου τόνισε να μεταφέρω τις φιλοζωικες μου τάσεις στο δικό μου το σπίτι δλδ στον 3ο όροφο της διπλανής πολυκατοικίας.
Τέλοσπάντων εγω θα πάω παραπέρα να του κάνω τη χάρη απλά θα ήθελα να με ενημερωσει κάποιος υπεύθυνα για το αν κάνω κτ παράνομο ή όχι.
Να σημειώσω ότι οι γάτες αφοδεύουν στον κήπο του σχολείο όπου έχει χώμα και όχι στο πεζοδρόμιο.
Για διαφωτήστε με γτ θα σκάσω πια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
comoula
Νεοφερμένο μέλος

Εσυ συνεχιζε να κανεις το ιδιο και αν κανει τιποτα αλλο πχ.σε καταγγειλει καπου εσυ δν εχεις κανενα λογο ανυσηχειας!Ειναι αρκετοι ανθρωποι που ταιζουν γατες/σκυλια!Παντως δεν νομιζω να ειναι και τοσο ασφαλες το σημειο που ζουνε!Πρεπει να στειρωθουν γιατι αν γεννησουν μετα θα γεμισει η αυλη με γατες!Ασε που θα κολλησουν αρρωστιες...Και για αυτο αν εσυ εχεις τπτ γνωστους με κηπο που θελουν να κρατησουν μια γατα η περισσοτερες προσπαθησε να τους ρωτησεις.Εγω στα λεω γιατι το εχω κανει αυτο.Περσυ το καλοκαιρι περιπου στις 3 το μεσημερι ερχοταν ενα γκρι γατακι και νιαουριζε κοιτοντας το μπαλκονι μου.Εγω το ταιζα και παιζαμε αρκετες ωρες αλλα σκεφτηκα μετα τις αρρωστειες και οτι θα μπορουσε να γεννησει και ετσι το εδωσα σε μια κυρια του 5ο οροφου της πολυκατοικιας μου οπου στο χωριο της εχει 40+ γατες παρακαλω!!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Το καλύτερο που μπορείς, κατά τη γνώμη μου, να κάνεις είναι να τις ταΐζεις πιο "διακριτικά", μάζευε δηλαδή το δοχείο που βάζεις τις κροκέτες αφού φάνε και βάζε τους νερό κάπου παράμερα, που να μην πολυφαίνεται.
Το ότι πατάει τα περιττώματά τους μου φαίνεται πολύ περίεργο, καθώς οι γάτες τα θάβουν στο χώμα (γι' αυτό άλλωστε και το προτιμάνε), τα σκυλιά είναι που τα αφήνουν έτσι.
Είναι όντως τόσο βρώμικο το σημείο που χρησιμοποιούν για τουαλέτα; Το καλύτερο απ' όλα θα ήταν ν' αρχίσεις να τις πιάνεις και να τις στειρώνεις σιγά σιγά. Έτσι και τον πληθυσμό τους θα ελέγξεις, και τις ίδιες θα προστατεύσεις από τις ασθένειες και τους καβγάδες που σχετίζονται με το ζευγάρωμα και θα μπορείς μετά να καθησυχάσεις και τους γείτονες (είτε προφορικά, είτε βάζοντας μια ανακοίνωση) ότι οι γατούλες είναι στειρωμένες και έχουν ελεγχθεί κτηνιατρικά, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία κατά κανένα τρόπο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γι αυτό συμφωνω με την aretha. Επισης θα έλεγα να τον πάρεις με το καλο όσο κι αν σ'εκνευρίζει γιατί θα την πληρωσουν τα γατακια

evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά ( κατά την άποψή μου βέβαια ) αυτός που το λέει η ψυχή του να βάλει φόλες, έχει γενικά εμμονή (μίσος) με τα ζώα καθώς και εμμονή να ορίζει τα πάντα γύρω του ανάλογα με το τι θεωρεί αυτός σωστό... και θα το κάνει έτσι και αλλιώς είτε στις δικές σου αδεσποτούλες, είτε στα αδέσποτα σε μια κοντινή γειτονιά η όπου του καπνίσει...
Εδώ πριν κάτι χρόνια ένας psycho ήρθε και έριξε φόλες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου όπου φοιτούσα και βρήκαμε σκυλάκια να σφαδάζουν στο γκαζόν την ώρα που πηγαίναμε για μάθημα τα οποία απεβίωσαν παρόλες τις ιατρικές βοήθειες που έδωσαν οι άνθρωποι που φυλούσαν το χώρο.
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Με το που το ακούω (η άλλη η κυρία.. δεν ήθελε κιόλας να την μπλέξω τρομάρα της για να μην χαλάσει τις σχέσεις της με την "αχαρακτήριστη"..) τα έχασα τελείως!
Πήρα την κολλητή μου κ πήγα κάτω από το σπίτι της να δω ποια είναι και γενικά τι παίζει και την βρήκα με τη ρόμπα να κυνηγάει ένα γατάκι με ένα σκουπόξυλο!!
Την φώναξα να της μιλήσω και κατευθείαν πήρα τηλ το 100 μπροστά της, είπα ακριβώς την ιστορία και μου είπαν να πάω να ζητήσω εισαγγελική παραγγελία και κάποιες άλλες ενέργειες.
Μπροστά της! τα άκουσε όλα! το ότι απαγορεύεται από το νόμο, ότι θα κάνω καταγγελία με το όνομα της στην ασφάλεια, ότι θα πάρω εισαγγελική παραγγελία να τις γίνουν συστάσεις και αν τυχόν βρεθεί ποτέ έστω και ένα γατί κακοποιημένο ή δηλητηριασμένο θα την τρέχω στα δικαστήρια για την υπόλοιπη ζωή της!
Μετά ήρθε και η κόρη της, η οποία πραγματικά φοβήθηκε ότι θα τις τρέχω στα δικαστήρια για πάντα, έριξε ένα βρίσιμο στη μάνα της και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση η αχαρακτήριστη
Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα έχω κάνει στείρωση σε ό,τι γάτα κυκλοφορεί στη γειτονιά και προσπαθώ κατά διαστήματα να δώ αν λείπει καμία γατούλα γιατί εγώ το εννοώ αν βρω έστω και μια γάτα δηλητηριασμένη θα την τρέχω στα δικαστήρια μέχρι να τιμωρηθεί (ε έχω και εγώ τη μούρλια μου :p )
Δεν σε συμβουλεύω όμως να κάνεις φασαρία (παρότι εγώ έδρασα εν βρασμώ) γιατί αν ο άλλος είναι πωρωμένος όσο πιο πολύ τον τσιγκλήσεις τόσο πιο πολύ θα του καρφωθεί η ιδέα με τις φόλες

roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Τώρα η φιλοξενία για μετά τη στείρωση δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Μπορείς να τις κρατήσεις κι εσύ για ένα βράδυ μέσα σε γατοφόρο. Συμφωνώ ότι δεν είναι το ιδανικό, αλλά γίνεται.

Όσο για τα μπολάκια, θα σου πρότεινα να τους έχεις μόνο 1-2 για νερό, καλά κρυμμένα. Την τροφή καλύτερα βάζε την π.χ. σε εφημερίδες, τις οποίες θα μαζεύεις μόλις οι γάτες τελειώσουν το φαγητό τους. Έτσι δεν θα δίνεις λαβή για σχόλια.
roulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
πολλυ σωστα. συμφονω και εγω απολιτα με αυτο που λεει η αγαπητη φιλη μας ruko
drusilia
Διάσημο μέλος
Συμφωνω κι εγω με ο,τι εχει ειπωθεί ήδη και θα ήθελα να τονισω την σημασια της στείρωσης σε τέτοιες καταστάσεις. Ξερω για τη Χιο οτι ο συλλογος εκει ειναι ηδη φοβερα φορτωμένος με πολύ λιγα άτομα και οτι οι τοπικοίο κτηνιατροι δεν κάνουν φοβερα καλες τιμες για αδεσποτα οπως μπορεις να βρεις στην αθηνα.
Δοκιμασε να παρεις τιμες απο κτηνιατρους και να διαπραγματευτεις λιγο και ρώτα τον σύλλογο μηπως μπορουν να βοηθήσουν με παγίδες.
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Οι παγίδες αυτές είναι ειδικά φτιαγμένες ώστε μπαίνοντας μέσα η γάτα και πατώντας ένα σιδεράκι στην προσπάθεια να φάει, με ειδικό μηχανισμό κλείνει το πορτάκι και voila!! πιάστηκε το γατόνι.
Να έχεις συνεννοηθεί όμως πρίν με το κτηνίατρο γιατί μερικοί (να μην τους χαρακτηρίσω) δεν ασχολούνται καν με αδέσποτα (λες και δεν θα πληρωθούν..)
**όχι στη Χίο αλλά γενικά έχω συναντήσει από δαύτους αρκετούς...**
Κυρίως αφού μπορείς να στειρώσεις 2-3 να προτιμήσεις κατά την άποψη μου τις θηλυκές έτσι ώστε να μην κάνουν ανεξέλεγκτες γεννήσεις.
Στη συνέχεια για τις υπόλοιπες αναλόγως με τι είδους βοήθεια μπορείς να βρεις από φιλοζωική ή από άλλους φιλόζωους στη περιοχή σου κλπ κάνεις και ότι καλύτερο μπορείς.
(Στην περίπτωση μου μετά από συμβουλές από φιλοζωική, αφού κατέληξα σε έναν πάρα πολύ φιλόζωο και καλό κτηνίατρο που κάνει και καλές τιμές για αδεσποτάκια, και με τη βοήθεια της μητέρας μου που λατρεύει επίσης τα ζώα, σιγά σιγά μαζεύαμε από λίγα χρήματα και με την "γατοπαγίδα" καταφέραμε να κάνουμε αρκετές στειρώσεις αλλά μη φανταστείς από την μία μέρα στην άλλη.. θέλει χρόνο και για να μαζέψεις χρήματα και να έχεις υπομονή για να τις πιάσεις)
Δεν ξέρω γτ αλλα φοβάμαι μη μου μεινει καμια στα χερια... Επειδή εχω αρσενικό και ηταν πολυ ευκολη η στειρωση του. Και αν η θυληκια ειναι ηδη εγκυος πως θα το καταλαβω; σας πρήζω λιγο αλλά ειμαι άσχετη.
prince
Διάσημο μέλος
Αν αρχίσεις την συζήτηση στον στην αρμόδια για το πόσα κουτάβια γεννάει η σκύλα επί πόσες φορές το χρόνο, και πόσα γατάκια γεννάει η γάτα επί πόσες φορές το χρόνο (κατά μέσο όρο εγώ έβαλα έξι επί 4 φορές) και εν συνεχεία να υποθέσεις ότι τα μισά μόνο να είναι θυληκά (τα γατάκια) πόσα άλλα γατάκια θα γεννηθούν, που με τη σειρά τους θα γεννήσουν πόσα γατάκια... θα φτάσεις σε έναν αριθμό μεγάλο. νομίζω ότι πέρισυ το καλοκαίρι περάσαν ένα υπόμνημα στο νόμο περί ζώων που όριζε τα αδέσποτα ζώα περιουσία του δήμου, να το ψάξω αν υσχίει. αν όντως θυμάμαι καλά πρέπει να τους σπάσεις τα νεύρα. εμένα πάντως με χρεώσαν ελάχιστα για τις γάτες, ήρθαν τις πήραν μόνοι τους και όταν έγιναν καλά από τη στείρωση τις ξαναφέραν πίσω εδώ.
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Η στείρωση των θηλυκών μπορεί να είναι πιο σοβαρή σαν επέμβαση από αυτή των αρσενικών αλλά οι κτηνίατροι έχουν μεγάλη εμπειρία στις στειρώσεις οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κανένας κίνδυνος,
Βέβαια μετά τη στείρωση θα πρέπει να την κρατήσεις μέσα στο κλουβάκι για μια μέρα τουλάχιστον μέχρι να περάσει τελείως η νάρκωση και να πάρει τα πάνω της (συνήθως ακόμα και οι άγριες δεν πολύ νιαουρίζουν γιατί είναι ακόμα ζαλισμένες από τη νάρκωση)
Αν τύχει να είναι ήδη έγκυος κάποια γατούλα σε αρχικό στάδιο (εάν συμφωνείς με την έκτρωση και εσύ και ο κτηνίατρος γίνεται ταυτόχρονα με τη στείρωση)
Στις γατούλες που έχουμε πάει εμείς για στείρωση καμία δεν είχε παρουσιάσει πρόβλημα (εκτός από μία που από δικό μας σφάλμα είχαμε αφήσει πολύ φαγητό στην γατοπαγίδα για να την πιάσουμε το οποίο το είχε φάει όλο, και μετά τη νάρκωση έκανε εμετούς που είναι επικίνδυνο αφού μπορεί να γίνει εισρόφηση αλλά ο γιατρός την πρόσεχε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της επέμβασης και εμείς στη συνέχεια στο σπίτι την παρακολουθούσαμε συνεχώς όσο ήταν στο κλουβάκι και δεν έπαθε τίποτα ευτυχώς)
Όταν αποφασίσεις για τις στειρώσεις μίλησε με τον κτηνίατρο που θα τις αναλάβει και θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα don't worry
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool