Δεν πατάει το ποδαράκι της...

ginny

Νεοφερμένο μέλος

Η Χριστιάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Από χτες η μικρή μου δεν πατάει το πίσω αριστερό πόδι της. Από ότι καταλάβαμε το πρόβλημα είναι στον αστράγαλο γιατί μας αφήνει να της πιάνουμε το πόδι μέχρι εκείνο το σημείο - από 'κει και κάτω κάνει το χαρακτηριστικό κχχ..
Η γάτα κυκλοφορεί πολύ έξω και έτσι δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι έπαθε ακριβώς, πιθανότατα έπεσε από κάπου ή μπορεί και κάποιος να την κλότσησε... Αγκάθι πάντως δεν είναι, το ελέγξαμε, ούτε και έχει κάποια εξωτερική πληγή. Χθες το βράδυ ήταν στην αγκαλιά μου και μου νιαούρισε δυο-τρεις φορές έντονα και πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω :(. Προσπαθεί να μην το ακουμπάει πουθενά και έτσι όπως το κρατάει ακίνητο της τρέμει λίγο.
Φοβάμαι ότι έσπασε κάτι και αύριο θα την πάμε στο γιατρό, αλλά εντωμεταξύ ήθελα τη γνώμη σας - υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μην πονάει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις τιποτα φιλη Χριστιαννα, μεχρι να την πας στο γιατρο. Μπορει να μην ειναι και τιποτα σπουδαιο και να περασει μονο του, αλλα δεν μπορεις να το ξερεις αυτο πριν την πας. Το ειχε παθει μια φορα η Τασουλα μου, οταν ηταν πιο μικρη και σκαρφαλωνε παντου, βεβαια εξω δεν εβγαινε. Της περασε σε δυο μερες απο μονο του. Απλα αν τη δεις να προσπαθει να ανεβει καπου ψηλα, να τη βοηθας ν' ανεβει αλλα και να κατεβει για να μην το κουρασει, για την περιπτωση που εχει σπασει τιποτα, για να μπορεσει να δεσει καλα μετα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με την προλαλήσασα! Εμείς ένα μεσημέρι βρήκαμε το ποδαράκι της Μισιρλούς πιασμένο στην μπαλκονόπορτα (την είχα σε ανάκλιση και προφανώς την έκλεισε κάποιο ρεύμα). Ποιος ξέρει πόση ώρα (ή-δε θέλω να το σκέφτομαι-ώρες) ήταν εκεί κλεισμένο το καλό μου.... Δεν το είχαμε σκεφτεί καθόλου (μα τι χαζή γατομαμά κι εγώ, ξέρω....). Όταν την έβγαλε ο φίλος μου ήταν πρησμένο τούμπανο το γλυκό μου.... Όταν μετά από 2 ώρες πήγα να της φέρω φαγητό πήδηξε από τον καναπέ και με ακολούθησε. Εκεί σκεφτήκαμε πως όλα καλά, συνέρχεται το καλό μου. Έφαγε με όρεξη, δεν έκλαψε ξανά, μέχρι το βράδυ είχε ξεπρηστεί πολύ, την επόμενη μέρα εντελώς και έτρεχε σαν αλογάκι! Και κάπως έτσι γλιτώσαμε και τον κτηνίατρο, αλλά βέβαια δεν είναι όλες οι φορές κι οι περιπτώσεις ίδιες. :) Έκτοτε πάντως βάζω βαράκια σε κάθε πόρτα, μην τυχόν τις ξανακλείσει ο αέρας!

Όντως, πιστεύω ότι είναι καλύτερο να τη δει κτηνίατρος άμεσα.
Ίσως χτύπησε κάπου, ίσως παραπάτησε και το χτύπησε και πονάει τώρα.
Οπότε πηγαίνετέ την κι εύχομαι όλα να πάνε καλά! :)

Συμφωνώ με την προλαλήσασα! Εμείς ένα μεσημέρι βρήκαμε το ποδαράκι της Μισιρλούς πιασμένο στην μπαλκονόπορτα (την είχα σε ανάκλιση και προφανώς την έκλεισε κάποιο ρεύμα). Ποιος ξέρει πόση ώρα (ή-δε θέλω να το σκέφτομαι-ώρες) ήταν εκεί κλεισμένο το καλό μου.... Δεν το είχαμε σκεφτεί καθόλου (μα τι χαζή γατομαμά κι εγώ, ξέρω....). Όταν την έβγαλε ο φίλος μου ήταν πρησμένο τούμπανο το γλυκό μου.... Όταν μετά από 2 ώρες πήγα να της φέρω φαγητό πήδηξε από τον καναπέ και με ακολούθησε. Εκεί σκεφτήκαμε πως όλα καλά, συνέρχεται το καλό μου. Έφαγε με όρεξη, δεν έκλαψε ξανά, μέχρι το βράδυ είχε ξεπρηστεί πολύ, την επόμενη μέρα εντελώς και έτρεχε σαν αλογάκι! Και κάπως έτσι γλιτώσαμε και τον κτηνίατρο, αλλά βέβαια δεν είναι όλες οι φορές κι οι περιπτώσεις ίδιες. :) Έκτοτε πάντως βάζω βαράκια σε κάθε πόρτα, μην τυχόν τις ξανακλείσει ο αέρας!

Φωτεινη, ΠΟΤΕ ανακλιση στα παραθυρα και τις μπαλκονοπορτες. Ειναι μια πραγματικη παγιδα για τα γατονια μας γιατι προσπαθωντας να περασουν, παγιδευονται απο το ιδιο το βαρος τους, δε μπορουν να ξεφυγουν και τελικα πεθαινουν.
Εχουν χαθει πολλα ζωακια ετσι.:(
Εισαι τυχερη που πιαστηκε μονο το ποδαρακι και οχι το σωμα. Ουφ! πολυ τυχερη.

Βασίλη, δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι....Πραγματικά, θα είμαι πολύ προσεκτική από 'δω και πέρα....Ελπίζω να μην είναι το σπίτι μας εν δυνάμει κίνδυνος για τα γατάκια μας.... Είναι και η πρώτη μου, αλλά σκοπεύω στο μέλλον να πάρω-γιατί όχι;-και άλλη.... Απεύχομαι λοιπόν παρόμοια ατυχήματα σε όλους μας!

Φωτεινη, ουτε εμεις το ξεραμε και ουτε καν το υποψιαζομασταν, μεχρι που εδω, σε αυτο το φορουμ διαβασαμε
για τετοια περιστατικα που κατεληξαν ασχημα.
Να φανταστεις ουτε η κτηνιατρος ειχε ξανακουσει κατι παρομοιο.

Θα ηταν καλο να παρεις μια ακομα γατουλα. Κι εγω εχω ενα γατο και το σκεφτομαι για δευτερο. :)

Δυστυχώς, η ανάκλιση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τις γάτες που ζουν στο σπίτι.
Έχω διαβάσει κι εγώ αρκετά περιστατικά με ατυχήματα τα οποία δεν κατέληξαν καλά...
Οπότε, θα πρότεινα να την αποφεύγετε οπωσδήποτε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back