Δεν τρώει το χάπι της!

Η προσπάθεια με το βούτυρο μόλις απέτυχε. Γέμισε όλο το σπίτι βούτυρα, αλλά το στομάχι της γάτας καθόλου. :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειχα και γω το ιδιο προβλημα με τη γατα μου η οποια μενει εξω και δυστυχως επρεπε να παιρνει 2 χάπια 2 φορες τη μερα. Πηρα ενα ειδικό ´εργαλειο ´ που σφηνωνει το χάπι μεσα και οταν το βαλεις στο στόμα το πιέζεις και βγαίνει το χάπι. Το τι πέρασα και γω για 7 μερες δεν λέγεται...το άγχος αλλα και η ιδια η οποια με έβλεπε και έτρεχε να κρυφτεί γιατι καταλάβαινε πως θα της έδινα τα χάπια. Θελει αποφασιστικότητα για να το καταφέρεις αλλα μετα φορα με τη φορα εξοικιωνεσαι. Βεβαια δεν ξερω και ποσο ήμερη ειναι η γατα σου. Μια καλη ιδέα ειναι να της τυλίξεις τα πόδια με μια πετσέτα για να μην μπορει να σε γδάρει, με το ενα χερι της ανοίγεις το στόμα απο τις άκρες και το κρατάς ανοιχτο πετάς το χάπι και της κρατάς το στόμα κλειστό να καταπιεί για να μην το φτυσει. Αλλιως αν δεν τα καταφέρεις δεν υπαρχει αλλη λύση εκτός απο την ένεση. Με οποιοδήποτε αλλο τροπο δεν θα ξερεις οτι σιγουρα παιρνει ολη τη δόση εφοσων δεν ξεγελιεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα κι εγώ θέμα με το χάπι που του έδινα μια φορά τελικά το ξεπεράσαμε εύκολα κάνοντας τα εξής:
α) αγόραζα την αγαπημένη του κονσέρβα και έκοβα το χάπι σε μικρές ποσότητες
β) όταν προετοίμαζα την "μπουκίτσα" με το χάπι δεν τον άφηνα να με βλέπει, τον έκλεινα σε άλλο δωμάτιο ή κλεινόμονυ εγώ
γ) τον βασάνιζα λίγο φέρνοντας την τροφή στα μούτρα του να την μυρίσει αλλά μετα του την έπαιρνα και τρελαινόνταν
δ) του άφηνα στο πιατάκι μόνο την μπουκίτσα για να πέσει με τα μούτρα σε αυτή και όταν τελείωνε του έβαζα και το υπόλοιπο.

Δούλεψε πάλι καλά.

Με ένεση και σωληνάκι χρειαστήκαμε 2 άτομα για να τον καταφέρουμε αν και αν καταφέρεις να τον ακινητοποιήσεις και βάλεις το σωληνάκι στο σωστό σημείο (πίσω, πλάγια στο στόμα) γίνεται η δουλειά.

Καλή τύχη και υπομονή!

Παιδιά, δε γίνεται με τίποτα!
Την είχα νηστικιά από χτες βράδυ. Της έδωσα ένα μικρό κομματάκι φέτα, για να τσεκάρω ότι την τρώει. Την έφαγε. Έσπασα το χάπι σε 3 κομματάκια και τα έχωσα μέσα σε κομματάκια φέτας και της τα άφησα εκεί. Ξαναμπήκα στο δωμάτιο, η φέτα ανέγγιχτη. Όπως ακριβώς είχε γίνει και με την κονσέρβα. Δεν μπαίνει καν στον κόπο ούτε να ξεχωρίσει τα καθαρά από χάπι κομμάτια. Απλά δεν τρώει καθόλου.

Γάτα η γάτα, πάντως.. :-) Ξέρετε αν υπάρχει το Stomorgyl σε ενέσιμο; Δε βρήκα κάτι στο διαδίκτυο..

Δεν το ξέρω καθόλου αυτό αλλά είμαι σίγουρη πως αν δεν υπάρχει αυτό, σίγουρα θα υπάρχει κάτι ανάλογο μια και είναι η συνηθέστερη και καλύτερη θεραπεία για την στοματίτιδα-ουλίτιδα. Κάνε τον κόπο και πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο να του πεις τι συμβαίνει και ρώτα γι' αυτό. Σίγουρα θα σου πει να κανονίσετε να πάς με την μικρή από κει για να πάρει επιτέλους την θεραπεία της.

Ρώτησα, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ενέσιμο, μακράς διαρκείας, θα του την πάω. Δε βλέπω προκοπή. :)

Εμείς από τη κτηνίατρο είδαμε πως αν τα πιάσεις κάπως στο σβέρκο ακινητοποιούνται (δηλαδή δεν γρατζουνάει/κουνάει τα χέρια του το γατί) και τους βάζουμε μέσα το χάπι, μετά καθόμαστε δίπλα μην το φτύσουν και αν συμβεί αυτό το ξαναβάζουμε και το πολύ με τις 2-3 φορές το έχουν πιεί. :)

αν τα πιάσεις κάπως στο σβέρκο
Αυτό το 'κάπως' είναι το θέμα. Εγω και που την πιάνω, χτυπιέται ολόκληρη. :)

Αυτό το 'κάπως' είναι το θέμα. Εγω και που την πιάνω, χτυπιέται ολόκληρη. :)
Δεν ξέρω πως να το περιγράψω, όταν το πετύχεις, το καταλαβαίνεις. Εγώ τον μικρούλη μου που τον τάιζα με σύριγγα κατάφερα να πετύχω το πιάσιμο που το έχω δεί από τη μαμά μου που έχει εμπειρία. :)

Καλησπέρα,

Δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλα τα μνμ οπότε δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου κτήνος :P ! Για να της δώσω ένα χάπι ξόδευα μια ολόκληρη καρτέλα και κατέληγα κ με σημάδια "μάχης" στο κορμί μου..

Ο γιατρός μου έδωσε ένα τέλειο τιπ, που πιάνει πάντα!
Σπας το χάπι, το κάνεις σκόνη, βάζεις λίγο λάδι στο δάχτυλό σου, μαζεύεις με αυτό τη σκόνη και της το πασαλείφεις στο στόμα.
Από την αηδία τους για να καθαριστούν το τρώνε όλο ! :P

Εγώ βρήκα την ησυχία μου.. Ελπίζω να δουλέψει και σε εσάς..

χαχαχαχαχαχα,πολυ καλο ειναι!Επισης αντι για λαδι,μπορειτε να βαλετε και μια βιταμινουχα παστουλα,που εει και ωραια γευση.Αυτο κανω και εγω.Το τριβω και γινεται σκονη,μετα βαζω μια μικρη ποσοτητα παστας και το ανακατευω,το βαζω στο δαχτυλο μου και μετα πλησιαζω υπουλα υπουλα,και της το κολλαω στο στομα ή στο πατουσι.Στο πατουσι ,απο την πανω μερια εννοειται,υπαρχει ο κινδυνος να το τιναξει και να γεμισει το συμπαν,αν και εμενα επιανε πολλες φορες.Στο μουσουδι αναγκαστικα θα βαζει ποδαρακι να το καθαρισει και μετα θα γλυφεται,οποτε το τρωει.761 δοκιμασε το.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back