τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχω εναν γατουλη 10 μηνων, μη στειρωμενο, ο οποιος διαγνωστηκε με βαλανοποσθιτιδα κ ξεκινησαμε φαρμακευτικη αγωγη. ειναι ομως πολυ ακεφος, κ θα ηθελα να ρωτησω αν αυτο ειναι αναμενομενο λογω των φαρμακων (αντιβιωση απτο στομα κ τοπικα κρεμα κορτιζονουχος). δν αντεχω να το βλεπω το μωρο μου ετσι, ουτε το φαγητο του δν τον χαροποιει πια! επισης θελω να μαθω αν ξερει κανεις αν ειναι συνηθισμενη φλεγμονη σε γατους κ αν υπαρχει κατι που εκανα εγω λαθος κ μου αρρωστησε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chaton22
Νεοφερμένο μέλος
κατα τη γνωμη μου πρεπει να φροντιζεις το γατακι σου να ειναι πολυ καθαρο και να μην κυκλοφορει σε μερη με ακαθαρσιες και γενικα βρωμιες! περαστικουλια και μην ανησυχεις
ελπιζω να γινει καλα συντομα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τακις
Εκκολαπτόμενο μέλος
μας προβληματιζει απλα οτι γενικα ειμαστε προσεχτικοι στο θεμα της υγιεινης, με την αμμο μας να αλλαζει εξολοκληρου καθε εβδομαδα κ παραλληλα πλενεται κ το κουτι. χρειαζεται συχνοτερα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
chaton22
Νεοφερμένο μέλος
ελπιζω να βοηθησα
Τιγρόγατα
Νεοφερμένο μέλος
! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε περίπτωση που κάποιος έχει τις απαραίτητες γνώσεις ή του έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, έχω έναν γατούλη 3 ετών στειρωμένο. Ζεί αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και δεν έχει επαφή με άλλες γάτες. Τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει το εξής, βγάζει εξανθήματα(σπυράκια) κάτω από το λαιμουδάκι και τα μπουτάκια του τα οποία τον τρώνε με απότέλεσμα να τα ξύνει και ορισμένες φορές να κάνει πληγούλες.Φυσικά και τον έχουμε πάει στον κτηνίατρο (έχει γίνει ο καλύτερος μας φίλος), με αποτέλεσμα να του κάνουμε αγωγή με δίαφορες αντιβιώσεις και κάποιες ενέσεις κορτιζόνης, να υποχωρούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανεμφανίζονται. Τελευταία αγωγή του κάναμε το Δεκέμβριο η οποία φάνηκε να τον πιάνει καθώς υποχώρησαν άμεσα τα συμπτώματα. Ωστόσο πριν περίπου μία εβδομάδα επανεμφανίστηκαν. Ο γιατρός μας έχει πει ότι είναι δερματίτιδα και ότι σε κάτι έχει ευαισθησία το οποίο και δεν μπορέσαμε να προσδιορίσουμε.Επίσης μας είπε οτι δεδομένης της ευαισθησίας αυτής είναι πιθανόν το πρόβλήμα να επανέρχεται και ότι στα δερματικά προβλήματα στα ζώα ισχύει ότι και στους ανθρώπους(είναι δύσκολος τόσο ο προσδιορισμός της αιτίας όσο και η θεραπεία). Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρείτε το γλυκουλάκι μου με τόσες αντιβιώσεις και επισκέψεις στον κτηνίατρο αν και είναι πολύ καλόβολος γατούλης ευτυχώς!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τιγρόγατα
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση. Την αντιβίωση μας την έδωσε αφενός γιατί είχε κανει πληγές και υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης αφετέρου για να καλύψουμε το ενδεχόμενο να είναι καποιος σταφυλόκοκος η αιτία. Δοκιμάσαμε να του δώσουμε και υποαλλεργική τροφή της hills ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα και συνεχίσαμε την κανονική του τροφή royal canin sterilized. Επίσης να σημειώσω ότι δεν έχουμε φυτά με τα οποία να έρχεται σε επαφή και δεν χρησιμοποιούμε αποσμητικά χώρου. Γενικότερα το συζητήσαμε το θέμα αυτό και δεν βρήκαμε κάποιον από τους κλασικούς αλλεργιογόνους παράγοντες ωστόσο μας ενημέρωσε για το τεστ αλλεργίας αλλά θα έλεγα πως μάλλον μας απέτρεψε να το κάνουμε θεωρώντας ότι είναι πολύ ακριβό και όχι πάντα τοσο αξιόπιστο.
Νόμιζα ότι δίνατε αντιβίωση για 2 χρόνια και τρόμαξα!

Βασικά το τεστ αίματος πολλοί δεν το θεωρούν αξιόπιστο γιατί μπορεί να δώσει false positives. Το δερματικό τεστ το θεωρούν αρκετά αξιόπιστο, αλλά δεν πιάνει καλά της τροφικές αλλεργίες. Πόσο καιρό δίνατε υποαλλεργική τροφή; Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό μέχρι να σταματήσει η φαγούρα. Έτσι μου είχαν πει σε εμένα. Αλλά μου είχαν πει ότι η τροφική αλλεργία συνήθως εμφανίζεται στο κεφάλι και στον λαιμό, γενικά στο μπροστινό μέρος της γάτας. Ο γάτος σου έχει όμως συμπτώματα σε όλο το σώμα, έτσι δεν είναι; Μύκητες, γύρη ή κάτι άλλο που μπορεί να εισπνέει τα έχετε αποκλείσει; Ψύλλους; Ίσως κάποιο φάρμακο που του δίνετε; Είναι και 2 χρόνια που ταλαιπωρείται ο καημενούλης, πιστεύω πως είναι καλύτερα να κάνετε τεστ αλλεργίας, έστω μέσω αίματος, για να δείτε αν όντως είναι αλλεργία. Γενικά πιστεύω πως στην παρούσα φάση πρέπει να δώσετε βάση περισσότερο στο τι μπορεί να έχει παρά στην θεραπεία. Στον δικό μου δεν είχε διαρκέσει τόσο πολύ το πρόβλημα και με αλλαγή διατροφής και ένεση κορτιζόνης για ένα μηνα, έγινε καλά αμέσως και δεν εμφάνισε ξανά πρόβλημα. Εσείς ταλαιπωρείστε 2 χρόνια, φάνταζομαι τι περνάτε 
Τιγρόγατα
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τιγρόγατα
Νεοφερμένο μέλος
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήγαμε στο γιατρό το μεσημέρι και την έψαξε εξονυχιστικά.
- Έκανε τεστ για ψώρα και ήταν αρνητικό
- Πήρε τρίχες για να ελέγξει για μύκητα, αλλά τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 1 εβδομάδα. Πάντως μου το απέκλεισε γιατί λέει ο μύκητας δεν προκαλεί τόση φαγούρα.
- Της έβαλε θερμόμετρο και είχε θερμοκρασία 40+ βαθμούς Κελσίου, οπότε μου είπε ότι μπορεί να είναι μικρόβιο.
- Με ρώτησε αν έχω κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στο σπίτι : φυτά, μαλλακτικό κλπ. Το μόνο που άλλαξα είναι το σαπούνι για το σφουγγάρισμα.
- Από τροφή τρώει την acana και συμπληρωματικά έβαζα τις τελευταίες 3 εβδομάδες μια r/c για το τρίχωμα, και ανά δύο μέρες υγρά φακελάκια r/c.
- Μου έδωσε αντιβίωση intersporin και θα παίρνει ένα χαπάκι πρωί βράδυ για 10 μέρες και κρέμα celestoderm v with garamycin για να ηρεμίσει από τον κνησμό και μου είπε να τον κρατάω ενήμερο και βλέποντας και κάνοντας.
Τώρα το βραδάκι πάντως ήταν πάλι απόμακρη, κρυβόταν, δε με πλησίαζε και δεν έπαιζε με τα παιχνίδια που τις άρεσαν
Έφαγε όμως κανονικά και ήπιε αρκετό νερό. Σχεδόν δε σταματούσε να ξύνετα και να γλείφεται. Αλλά ευτυχώς τώρα ηρέμισε και αποκοιμήθηκε.Τι θα μπορούσε να είναι; Έχετε ξανακούσει κάτι παρόμοιο; Ο πυρετός πως και πότε πέφτει; Τι να κάνω για να την ανακουφίσω;;;
Έχω τρελαθεί! Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Μαρία μου εφόσον άλλαξες το σαπούνι για το σφουγγάρισμα προτείνω καταρχήν να επανέλθεις στο παλιό. Μπορεί να της προκάλεσε αλλεργία.
Οι γάτες όταν δεν αισθάνονται καλά απομονώνονται. Ξέρω ότι αυτό σε τρομάζει και σε στενοχωρεί, αλλά άφησε την στην ησυχία της, μην την πιέζεις να παίξει ή να βγει από την κρυψώνα της. Δώσε της χρόνο να αναρρώσει.
Πως είναι σήμερα;
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απάντησα ήδη στο θέμα μου.
Μέσα στο Σαβ/κο ήταν υπερβολικά τρομαγμένη, κρυβόταν συνέχεια, δεν έπαιζε και μάλιστα μια φορά έκανε κακάκια εκτός αμμολεκάνης.
Κι εγώ δεν την πιέζω για τίποτα παρά μόνο για να πάρει το χάπι, δυστυχώς.
Επίσης την πάω στο πιατάκι της για να φάει και να πιεί γιατί μόνη της δεν πάει

Σήμερα μετά την ένεση κορτιζόνης που της έκανε ο γιατρός είναι κάπως καλύτερα, τουλάχιστον δεν ξύνεται.
Το πρώτο βράδυ ξύπνησα κι εγώ από τρομερή φαγούρα, μιλάμε πέθαινα και ρώτησα τον κτηνίατρο αν ήταν κανένα παράσιτο αλλά είχα κάνει αποπαρασίτωση 6 /6 οπότε δεν υπήρχε περίπτωση. Μου είπε ότι πιο πιθανό είναι να είναι σκνίπες
Έβαλα το αντικουνουπικό στην πρίζα και θα δείξει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ευχαριστώ για την απάντηση Ριάνα μου!
Απάντησα ήδη στο θέμα μου.
Μέσα στο Σαβ/κο ήταν υπερβολικά τρομαγμένη, κρυβόταν συνέχεια, δεν έπαιζε και μάλιστα μια φορά έκανε κακάκια εκτός αμμολεκάνης.
Κι εγώ δεν την πιέζω για τίποτα παρά μόνο για να πάρει το χάπι, δυστυχώς.
Επίσης την πάω στο πιατάκι της για να φάει και να πιεί γιατί μόνη της δεν πάει
Σήμερα μετά την ένεση κορτιζόνης που της έκανε ο γιατρός είναι κάπως καλύτερα, τουλάχιστον δεν ξύνεται.
Το πρώτο βράδυ ξύπνησα κι εγώ από τρομερή φαγούρα, μιλάμε πέθαινα και ρώτησα τον κτηνίατρο αν ήταν κανένα παράσιτο αλλά είχα κάνει αποπαρασίτωση 6 /6 οπότε δεν υπήρχε περίπτωση. Μου είπε ότι πιο πιθανό είναι να είναι σκνίπεςΈβαλα το αντικουνουπικό στην πρίζα και θα δείξει.
Yπαρχει περιπτωση να την ενοχλει το αντικουνουπικο; Εγω δεν θα τολμουσα να βαλω τετοιο πραγμα στην πριζα. Οχι μονο για τον γατο μου αλλα και για εμενα. Το pyrethrin & permethrin που περιεχουν πολλα εντομοκτονα και εντομοαπωθητικα ειναι τοξικα στις γατες. Αν εχετε κουνουπια, παιζει να ειναι αλλεργικη η γατα στα τσιμπηματα τους;
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ούτε ξέρω σίγουρα αν είναι αλλεργική στα κουνούπια-σκνίπες.Αλλά αν είναι το δεύτερο πρέπει να χρησιμοποιώ αντικουνουπικό. Μήπως να μη βάλω σήμερα και να δω πως θα πάει; Έχω αρχίσε να πελαγώνω.
Σήμερα το πρωί τη βρήκα να κοιμάται μέσα στην αμμολεκάνη! Κρύβεται συνέχεια και παντού! Το γατί μου ΦΟΒΑΤΑΙ! Γιατί;

Στα σημεία που ξυνόταν έχει κάνει καπαλάκι, αυτό είναι καλό; Επουλώνεται;
Εξακολουθεί πάντως να πλένεται συνέχεια...
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα δεν έχει όρεξη για παιχνίδι και χάδια. Μια δυο φορές έχει γουργουρήσει αφού τη χαιδεύω και σπάνια θα δώσει σημασία σε παιχνίδια. Μετά από λίγο την πιάνει μια νευρικότητα και κρύβεται.
Βάσω πόσο καιρό ήταν έτσι η γάτα σου; Εμένα είναι έτσι μια εβδομάδα ακριβώς στάσιμη, χωρίς καμιά βελτίωση.
Επίσης είχε κάνει από το ξύσιμο πληγές η δική σου; Η δική μου σε 3-4 σημεία έχει μαδήσει τελείως το τρίχωμα της και έχει κόκκινες πληγές που τώρα κάνουν κάπαλο.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γενικά για να την κρατήσω να έχει την ελάχιστη όρεξη προσπάθησα πάρα μα πάρα πολύ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool