Διάρροια και αφόρητοι πόνοι κατά την αφόδευση

DonnieDarko

Νεοφερμένο μέλος

Ο DonnieDarko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Έχω (μεταξύ των άλλων) ένα γάτο που έχει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Τον είχα μαζέψει νεογέννητο μαζί με την αδερφή του από το δρόμο. Τα μεγαλώσαμε με το μπιμπερό και τώρα είναι περίπου εναμιση χρόνου και τα δυο. Η αδερφή του ήταν πάντα υγιέστατη και ακμαία. Ο γάτος όταν ήταν περίπου ενός μήνα άρχισε να έχει πρόβλημα με το έντερό του (ο γιατρός μας είπε συγκεκριμένα "εντερική ανεπάρκεια"). Αρχισε να κάνει διάρροιες από τότε, και έπερνε βάρος με πολύ δυσκολία αφού δεν αποροφούσε κανονικά τις τροφές. Τότε σταματησε να τρώει το ειδικό γάλα (φόρμουλα) και άρχισε να τρέφεται με ρυζόνερο. Όταν έγινε πιο μεγάλο ο γιατρος σύστησε κονσέρβα Royal Canin "Sensitivity Control" και αργότερα το ίδιο σε ξηρά τροφή. Η συγκεκριμένη τροφή είναι η μόνη που δεν του κάνει διάρροιες, και τα κακά του είναι σχετικά καλοσχηματισμένα, βέβαια άλλες φορές είναι μαλακά, άλλες φορές πολύ σκληρά. Ο γάτος είναι εξαιρετικά αδύνατος και δεν παίρνει βάρος. Το τελευταίο ένα χρόνο υποφέρει πάρα πολύ από πόνους όταν πρέπει να κάνει "χοντρά", φτάνει σε σημείο να ακούγεται σε ολόκληρη την πολυκατοικία, και να γίνεται άγριος και να του τρέχουν σάλια. Τον έχουμε πάει στο γιατρό επανιλημένα, και μας λέει ότι δεν γίνετε τίποτα, και φταίει αυτό που έπαθε όταν ήταν μικρός. Δεν ξέρω αν έχει καμια σχέση με το εντερικό πρόβλημα και τους πόνους, αλλά δεν πάει ποτέ του στην άμμο, όπου βρεθεί όταν τον "πιάσει", μένει επιτόπου και προσπαθεί να τα κάνει και ουρλιάζει από τον πόνο. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό? Υπάρχει περίπτωση να έχει αιμορροϊδες? Τι μπορώ να κάνω για να γίνει καλά? Τί μπορω να κάνω για να μάθει να πηγαίνει στην άμμο του? Είναι ήδη πολύ μεγάλος για να "μην ξέρει", ποτέ καμία γάτα που είχα δεν με είχε δυσκολέψει με το θέμα της τουαλλέτας (και είχα πολλές...) Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες καταρχήν :)

Θα μπορουσε ναέχει ΠΟλλά πράγματα...

Θα σου έλεγα να πάρεις και 2 γνώμη... γιατί δεν μου αρέσε και πολύ η αντίδραση του γιατρού σου... δεν ξέρω:redface:

Θα μπορούσε ίσως να σου προτείνει να του κάνεις εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία, υπερηχογράφημα.....

Που μένεις??? για να δούμε αν μπορούμε να σου προτεινουμε κανέναν γιατρό κοντά σου... :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικα δεν μπορω να σου πω εγω κατι πανω σε αυτο...
Δεν ξερω που μενεις,αλλα εστω κι ενα τηλεφωνο αξιζει να το κανεις στον κ.Πανο https://www.ailouros.gr/default.aspx
Ειναι εκπληκτικος γιατρος:)
Ευχομαι ολα να παν καλα

Κι εγώ θα σου πρότεινα να επισκεφτείς τον Αίλουρο. Εμείς εδώ μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Περαστικά στο γατούλι :happy:

Κι εγώ σου συνιστώ ανεπιφύλακτα τον κ. Πάνο από τον Αίλουρο (www.ailouros.gr)
Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις και τη γνώμη ενός άλλου κτηνιάτρου, μήπως έχει κάτι καλύτερο να σου πει. Ο συγκεκριμένος είναι αστέρι. Εκεί πηγαίνω και τις δικές μου γάτες, και πάντοτε κάνει τα αδύνατα δυνατά.
Κουράγιο σου εύχομαι και καλή δύναμη γιατί πρέπει να έχεις ταλαιπωρηθεί κι εσύ μαζί με τον γατούλη.
Ενημέρωσέ μας με νέα....!!!
Μην το αφήσεις πάντως έτσι... Μπορεί να μην είναι κάτι απλό..

κι εγω στον αιλουρο πηγα!!μια φορα εχουμε παει μεχρι στιγμης αλλα μας εκανε τρομερη εντυπωση!!!ειναι απιστευτος!!!μην το σκεφτεσαι καθολου!!!:)

Καλως ηρθες,
Περαστικα στο γατουλι το καημενο...
Δες και τον Αιλουρο και πες μας νεα:).

καταρχην ευχαριστώ για την κινητοποίηση όλων όσων απαντήσατε.
νομίζω οτι με πείσατε να κάνω μια δοκιμή στον Αίλουρο παρόλο που και ο δικός μας γιατρός είναι πολύ καλός (δεν θέλω να αναφέρω όμως όνομα για λόγους ευθιξίας...)
η δικιά μας ταλαιπωρία δεν είναι τίποτα μπροστά στα βάσανα του γάτου, το πιο απλό καθημερινό πράγμα είναι γι αυτόν βασανιστήριο.
τώρα για το θέμα να μάθει να πηγαίνει στην άμμο, έχετε να προτείνετε κάτι? όταν θέλει τσίσα πηγαίνει κανονικά, αλλά για τα χοντρά δεν του αρέσει... πηγαίνει και τα κάνει στο πάτωμα ακριβώς δίπλα στην άμμο. τώρα αναγκαστικά του βάζουμε εφημερίδα δίπλα απο την άμμο για να μην τα κάνει τουλάχιστον απευθείας πάνω στο πάτωμα (δεν είναι λύση όμως αυτή...)
Πολύ σπάνια (περίπου 1 στις 10) πηγαίνει στην άμμο, αλλά ακόμα και τότε δεν τα σκεπάζει. Είναι λες και δεν θέλει καθολου να παει στην άμμο, και όταν πάει σκέφεται μόνο πως θα φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν η άμμος είναι φρεσκια και πεντακάθαρη αρα δε νομιζω να τιθετε θεμα καθαριότητας για τη συμπεριφορά του. Τελος παντων αυτό είναι λεπτομέρεια, το θέμα είναι φτιάξει το έντερο του και να μην πονάει, και ας τα κάνει χάμω.
Η αδερφή του πάλι, για κάποιο περίεργο λόγο, κάνει τα χοντρά μια χαρά, αλλά στο κατούρημα αντί να κάτσει καθιστή, πολλές φορές στέκεται όρθια (δηλαδή τον ποπο τουρλωμένο) και κατουράει τον τοίχο! άλλο παλι και τούτο..

:lol::lol::lol::lol::lol:
Και νομιζα οτι μονο η Μελινα το εκανε αυτο.Πηγαινε στην αμμο της αλλα ΠΟΤΕ δεν τα σκεπαζε.Αντι να τα σκεπασει,γρατζουναγε το γυρο του δοχειου...:down:
Δεν ξερω τι να πω,ισως ειναι το προβλημα που εχει και δεν θελει να λερωθει επειδι ειναι μαλακα τα κακακια του?Απλα τα κανει και φευγει οπως-οπως...:blink:.

Περαστικά και περιμένουμε νεα!! :)
Τώρα αυτό για την θυλική.. υπάρχουν πολλές γάτες που κάνουν πιπι τους σε περίεργες στάσεις... :P. Αν σου ψεκάζει όμως.. έχει οιστρο.. (δεν ξερω αν ειναι στοιρωμενη ή οχι)

θα μπορουσες να ρωτήσεις και αυτα οταν πας για τον αλλο γατουλι σου στον γιατρο... ;)

Δεν χανεις τιποτα με το να παρεις μια δευτερη γνωμη...:)
Και σιγουρα ο κ.Πανος θα σου πει τι ακριβως μπορει να γινει...θα κανει οτι το δυνατον καλυτερο..
Δεν ειναι τυχαιο ,που τοσα ατομα σου μιλησαμε για τον ιδιο γιατρο...
Ειναι πολυ καλος ..

Είναι λες και δεν θέλει καθολου να παει στην άμμο, και όταν πάει σκέφεται μόνο πως θα φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Νομίζω ότι βρήκες μόνος σου την απάντηση. Πολύ πιθανόν να έχει συνδέσει την άμμο με τον πόνο που νιώθει όταν κάνει κακά. :( Πιστεύω πως το πρόβλημα θα λυθεί όταν γίνει καλά, αλλά προς το παρόν δοκίμασε να βάλλεις την άμμο του αλλού. Καμιά φορά συνδέουν και την τοποθεσία με τον παράγοντα που τους προκαλεί ενόχληση.

Η αδερφή του μάλλον ψεκάζει έτσι που το περιγράφεις. Το έκανε πάντα αυτό ή είναι καινούργιο συνήθειο;

Η αδερφή του μάλλον ψεκάζει έτσι που το περιγράφεις. Το έκανε πάντα αυτό ή είναι καινούργιο συνήθειο;

το κάνει τώρα τελευταία μόνο, εδώ και δυο-τρεις μήνες. Και αυτό όχι πάντα, π.χ. μια φορά τη βδομάδα βρίσκουμε βρεγμένο τον τοίχο. Είναι στειρωμένες όλες.

το κάνει τώρα τελευταία μόνο, εδώ και δυο-τρεις μήνες. Και αυτό όχι πάντα, π.χ. μια φορά τη βδομάδα βρίσκουμε βρεγμένο τον τοίχο. Είναι στειρωμένες όλες.

Κανονικά αν ειναι στειρωμένες ΔΕΝ θα έπρεπε να ψεκάζει, αν ψεκάζει....
μπορεί απλά να βολεύεται να κάνει πιπι ψηλά δεν ξέρω...:hmm::hmm:

Τώρα, αν πάλι ειναι στειρωμένη.. ΤΙ στειρωση της έκανε??? Της αφαίρεσε την μήτρα ή απλά της έραψε τις ωοθήκες... Γιατι αν της εκανε το 2.. ειναι λογικό η ΄γατα να ψεκάζει γιατι ειναι σε Οιστρο!. :/::/:

(Αν τα θυμάμαι καλά...) :hmm::hmm:

Καλύτερα να την πας κι αυτή μια βόλτα απ' τον Αίλουρο. Καμιά φορά το ψέκασμα είναι ένδειξη προβλήματος στο ουροποιητικό.

Αν πρόκειται για πρόβλημα συμπεριφοράς, η πιο συνήθης αιτία είναι το άγχος. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Συμφωνω κι εγω με τα παραπανω κατευθειαν στον αιλουρο, να λυθει το οργανικο πρωτα και μετα ταχτοποιεις και το θεμα συμπεριφορας, εξετασε οντως και την στειρωση της θυληκιάς και εξίσου θα σε βοηθησει μια μεγαλη ( η πιο μεγαλη για πολλες γατες) κλειστη τουαλεττα με φιλτρα ανθρακα ετσι η θυληκια θα τα κανει εκει μεσα και αμα γιατρευτει ο μικρος ( μηπως χρειαζεται καμια ενειρηση? τι ειναι αυτα τα περι ανεπαρκειας???μηπως ειναι κατι αλλο?) θα του μαθεις να μπαινει και θα το δει σαν κατι νεο.

Μία επίσκεψη στον Αίλουρο θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τη γνώμη για τους κτηνιάτρους!
Εύχομαι όλα περαστικά!

μπορει τα κοπρανα του να ειναι πολυ σκληρα και γι αυτο να εχει δυσκολια στο να τα κανει:hmm: οταν τρωει κονσερβα εχει το ιδιο προβλημα? εχει αλλα συμπτωματα? πχ ροζε υγρο στο τελος της αφοδευσης? κανει καθε μερα κακα ? :hmm:

Καλησπέρα σας και ΄βοήθεια...:( Η γάτα μου 6 μηνών στειρωμένη εδώ και έναν μήνα κάνει κακά μαλακά σαν διάρροια..Δοκίμασα όλες τις καλές και ακριβές τροφές με τελευταία αυτή που μας έδωσε η κτηνίατρος της Hill's Ειδική διατροφή για γάτες με εντερικά...Το θέμα είναι πως κοστίζει πολύ και δεν μπορώ να της την παίρνω συνέχεια...Κοστίζει 20 ευρό το σακκουλάκι και η γάτα τρώει σαν τρελή...Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη κροκέτα καλή για εντερικά και σχετικά οικονομική?????:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εαν αυτην την βοηθαει θα πρεπει να κοψεις απο αλλου αν γινεται φυσικα και να συνεχισεις με αυτην κριμα ειναι το γατονι σου.... αλλα ψαξε να δεις σε κανεναν αλλο γιατρο γιατι με του που εκανε στειρωση το επαθε αυτο??? εαν δεν εχεις λεφτα ψαξε για φιλοζωικες που ισως μπορουν να βοηθήσουν με λιγοτερα χρηματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back