Διαφορές μεταξύ θηλυκής και αρσενικής γάτας!

cenerentola

Νεοφερμένο μέλος

Η κωνσταντινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Καλησπερα σας!

Εμαι καινουρια στο φορουμ αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που γραφω! Ηδη εχω αναρτησει αποριες για "νεα γατα στο σπιτι" διοτι προκειται να υοθετησω μια, και μπορω να πω οτι με εχετε βοηθησει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ!!! :clapup: :worship: :yahoo: :bigarmhug :happy:
Ακομα δεν εχω μαθει το γενος του γατιου που θα υοθετησω, αλλα προτιθεμαι να μαθω στις επομενες μερες!
Τα γατακια που γεννηθηκαν ειναι 3 (ειναι ενος φιλου μου) και λογικα δεν θα ειναι και τα 3 του ιδιου γενους!
Μπορω να επιλεξω ενα απο τα 3...ειναι σχεδον ιδια! μονο που δεν γνωριζω αν υπαρχει καποια διαφορα μεταξυ θηλυκης και αρσενικης γατας!
Γνωριζω οτι αν δεν στειρωθουν, εχουν πολλες διαφορες, και ειναι προφανες αυτο!
Ομως θελω να στειρωσω την γατα μου, για να διευκολυνω και εμενα αλλα και την γατουλα μου! Πιστευω οτι ειναι συνετη η σκεψη μου.. :)
Αν λοιπον την στειρωσω, υπαρχει διαφορα αναμεσα σε αυτα τα 2 φυλα? Και αν ναι, ποιες ειναι οι διαφορες?! :hmm:

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!! :rolleyes: :happy: :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Οταν το γατακι στειρωθει, δεν υπαρχει καμμια διαφορα στην συμπεριφορα τους. Ειναι παιχνιδιαρικα, αγαπησιαρικα και γενικα δεν αλλαζουν και πολλα πραγματα. Τα μονα που θα μπορουσα να πω πως εχουν διαφορετικα ειναι το μεγεθος του κεφαλιου που στα αρσενικα ειναι καπως πιο μεγαλο, αλλα οχι παντα. Εγω δυο αρσενικα που ειχα στην ζωη μου, δεν ειχαν μεγαλες κεφαλες. Το αλλο ειναι η φωνη, γενικα τα αρσενικα ειναι πιο λιγολογα και εχουν καπως πιο μπασες φωνουλες, αλλα και παλι οχι παντα. Ο μικρος μου ειναι λαλιστατος και η φωνουλα του ειναι οπως οταν ηταν μικρουλης.
Τελικα πιστευω πως ολα εξαρτωνται απο τον τροπο που θα μεγαλωσει και ποσο αγαπη θα παρει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλως μας ηρθες με το καλο να το δεχτείς το παιζακι σου ..Το να στειρωσεις ειναι οτι πιο καλο για το γατακι σ τωρα για τις διαφορες σαφως κ υπαρχουν αλλα παντα εξαρταται στο χαρακτηρα του καθε γατιου λενε πως τ αρσενικα ειναι πιο παιχνιδιαρικα ενω τα θηλυκα πιο ευαισθητα κ μαζεμενα σαν να ωριμαζουν γρηγοροτερα..Δεν ξερω ακομα κ τα γατια ρατσας που εχουν καποια μορφολογικα χαρακτηριστκα κοινα στον χαρακτηρα διαφερουν Εσενα θα ναι ρατσας; Εγω εχω ενα αρσενικο κ ενα θηλυκο Το αρσενικο ειναι τρελοκομείο κ αεικινητο το θηλυκο ειναι πιο χαδιαρικο κ ησυχο παλια ειχαν περασει 2αρσενικα κ ενα θηλυκό τ αρσενικα ηταν παιχνιδιαρικα αλλα διαφορετικα το ενα κοιμοταν οοολη μερα οσο μεγαλωνε ενω τ αλλο αρχισε να σοβαρευει μεγαλωνοντας η θηλυκια που χα παλια ηταν απομακρη ιδιαιτερη γατα μας εκανε λιιγα χαδακια κ μετα ο καθενας στην μερια του βεβαια να πω οτι τοτε δεν ηθελα κ γι αυτ δεν ειχα δεθεί με την γατα αυτη την αφηναμε κ εβγαινε κι εξω κ φταιω κ εγω για το οτι δεν ειχαμε δεσιμο..παντως οτι και να ναι κ παρολο που καταλαβαινω την ανυπομονησια σ να διαλεξεις καποιο που θα σ κανει κλικ να σε πλησιασει να χουν ξεπεταχτει λιγο γι να διακρινεις λιγο χαρακτηρα..αυτη ειναι η γνωμη μου μπορεί να μη κατσει ετσι αλλα οκ θα ναι οπως κ να χει δεν υπαρχει σωστο ή λαθος σ αυτα..

προσωπικαπιστευω είτε θηλυκο είτε αρσενικο,όλα εξαρτώνται όλα όμως απο το χαρακτήρα του ζώου,τα γατουλίνια είναι τόσο μοναδικά πλάσματα από όλες τις έννοιες,ακόμα και ο χαρακτήρας τους!!!το κάθε ένα......... τόσο μοναδικόείτε αντράκι είτε κορίτσαρος:P

Οι γάτες γενικά έχουν διαφορές μεταξύ τους , ανάλογα με το φύλο τους. Πρώτα στην σωματική διάπλαση, συνήθως οι αρσενικοί είναι πιο μεγαλόσωμοι. Δεύτερον στο τρίχωμα, οι αρσενοί τείνουν να έχουν 1-2 χρώματα, ενώ οι θηλυκές πολλά. Αλλά το κυριότερο, κάθε γάτα έχει την προσωπικότητά της... εμένα ο ζουζουνάκος μου είναι κοινωνικός, παιχνιδιάρης μέχρι αηδίας ( μιλάμε για υπερκινητικό πλάσμα!) αλλά και γκρινιάρης . Νομίζω ότι θα πρέπει να έχεις υπόψη σου περισσότερο συμπεριφορικές αλλαγές προ και μετά την στείρωση. Συνήθως στους αρσενικούς φαίνεται περισσότερο , κατά την περίοδο του οίστρου.

Οταν το γατακι στειρωθει, δεν υπαρχει καμμια διαφορα στην συμπεριφορα τους. Ειναι παιχνιδιαρικα, αγαπησιαρικα και γενικα δεν αλλαζουν και πολλα πραγματα. Τα μονα που θα μπορουσα να πω πως εχουν διαφορετικα ειναι το μεγεθος του κεφαλιου που στα αρσενικα ειναι καπως πιο μεγαλο, αλλα οχι παντα. Εγω δυο αρσενικα που ειχα στην ζωη μου, δεν ειχαν μεγαλες κεφαλες. Το αλλο ειναι η φωνη, γενικα τα αρσενικα ειναι πιο λιγολογα και εχουν καπως πιο μπασες φωνουλες, αλλα και παλι οχι παντα. Ο μικρος μου ειναι λαλιστατος και η φωνουλα του ειναι οπως οταν ηταν μικρουλης.
Τελικα πιστευω πως ολα εξαρτωνται απο τον τροπο που θα μεγαλωσει και ποσο αγαπη θα παρει.:)
Αυτες οι διαφορες, οντως, ειναι μιδαμινες! χεχ...καλο αυτο! και η θηλυκες γατες ειναι πολυλογουδες! :hehe: :lol:
Οσο για τη φωνη, πιστευω οτι δεν καταλαβαινει κανεις ευκολα την διαφορα...εδω στους ανθρωπους και δυσκολευεσαι!
Εχεισ δικιο παντως! :worship: ολα παιζουν ρολο στο πως θα μεγαλωσει! το βλεπω απο τα κατοικιδια των φιλων μου! τοσο ιδια εμφανισιακα...και τοσοοο διαφορετικα στον χαρακτηρα! :hmm:

Καλως μας ηρθες με το καλο να το δεχτείς το παιζακι σου ..Το να στειρωσεις ειναι οτι πιο καλο για το γατακι σ τωρα για τις διαφορες σαφως κ υπαρχουν αλλα παντα εξαρταται στο χαρακτηρα του καθε γατιου λενε πως τ αρσενικα ειναι πιο παιχνιδιαρικα ενω τα θηλυκα πιο ευαισθητα κ μαζεμενα σαν να ωριμαζουν γρηγοροτερα..Δεν ξερω ακομα κ τα γατια ρατσας που εχουν καποια μορφολογικα χαρακτηριστκα κοινα στον χαρακτηρα διαφερουν Εσενα θα ναι ρατσας; Εγω εχω ενα αρσενικο κ ενα θηλυκο Το αρσενικο ειναι τρελοκομείο κ αεικινητο το θηλυκο ειναι πιο χαδιαρικο κ ησυχο παλια ειχαν περασει 2αρσενικα κ ενα θηλυκό τ αρσενικα ηταν παιχνιδιαρικα αλλα διαφορετικα το ενα κοιμοταν οοολη μερα οσο μεγαλωνε ενω τ αλλο αρχισε να σοβαρευει μεγαλωνοντας η θηλυκια που χα παλια ηταν απομακρη ιδιαιτερη γατα μας εκανε λιιγα χαδακια κ μετα ο καθενας στην μερια του βεβαια να πω οτι τοτε δεν ηθελα κ γι αυτ δεν ειχα δεθεί με την γατα αυτη την αφηναμε κ εβγαινε κι εξω κ φταιω κ εγω για το οτι δεν ειχαμε δεσιμο..παντως οτι και να ναι κ παρολο που καταλαβαινω την ανυπομονησια σ να διαλεξεις καποιο που θα σ κανει κλικ να σε πλησιασει να χουν ξεπεταχτει λιγο γι να διακρινεις λιγο χαρακτηρα..αυτη ειναι η γνωμη μου μπορεί να μη κατσει ετσι αλλα οκ θα ναι οπως κ να χει δεν υπαρχει σωστο ή λαθος σ αυτα..
Καλως σας βρηκα! :) :happy: Ωραια, γιατι οντως πιστευω οτι η στειρωση ειναι το καλυτερο!
εε, δεν γνωριζουν μου 'πανε ρατσα (αν και θα ρωτησω ξανα γιατι ρωτησα τον φιλο μου που δεν ξερει απο αυτα, η θεια του ξερει!) αλλα μου 'πε οτι ειν 'μπασταρδο'! θα το ψαξω καλτρ παντως! :)
μμ..στον χαρακτηρα σιγουρα διαφερουν, αλλα και για την ρατσα, δεν το ξερα! :redface: χαχ.. :D
Κριμα που ετυχε ετσι με την γατουλα σου, αλλα πιστευω οτι ποτε δεν ειναι αργα για λιγο παραπανω δεσιμο! ^_^
μπορεις να προσπαθησεις και τωρα, με περισσοτερο παιχνιδι κ αλλα τετοια! πιστευω εσυ ξερεις καλυτερα απο μενα λογω εμπειριας! ;)
Η γνωμη σου, μ'αρεσει σχετικα με το πως να διαλεξω το γατακι! Σκεφτομαι να τα επισκεφτω τωρα κοντα να τα ξανα δω, να δω πως θα αντιδρασουν που θα με δουνε (παλι), πιο θα ναι πιο κοινωνικο και πιο χαδιαρικο...
και μετα οταν ερθει η ωρα θα ξαναδω την αντιδραση τους και θα παρω αυτο (που οπως λες και εσυ) θα μου κανει κλικ! ^_^ :happy:ειμαι οντως αρκετα ανυπομονη γιατι θελω να παρω το γατο-μωρακι μου στα χερια μου, και να παιζω μαζι του!!!! ^_^ αλλα, θα αντεξω εφοσον πρεπει!!!! :):):)

προσωπικα πιστευω είτε θηλυκο είτε αρσενικο,όλα εξαρτώνται όλα όμως απο το χαρακτήρα του ζώου,τα γατουλίνια είναι τόσο μοναδικά πλάσματα από όλες τις έννοιες,ακόμα και ο χαρακτήρας τους!!!το κάθε ένα......... τόσο μοναδικό είτε αντράκι είτε κορίτσαρος:P
Το 'χω καταλαβει οτι ειναι μοναδικα!!!! για αυτο και θελω τοσο πολυυυ να το αποκτησω!!! :)
σε ευχαριστω για την απαντηση σου! αφου ο χαρακτηρας μετραει...οτι να'ναι γερο να'ναι!!!! :clapup:

Οι γάτες γενικά έχουν διαφορές μεταξύ τους , ανάλογα με το φύλο τους. Πρώτα στην σωματική διάπλαση, συνήθως οι αρσενικοί είναι πιο μεγαλόσωμοι. Δεύτερον στο τρίχωμα, οι αρσενοί τείνουν να έχουν 1-2 χρώματα, ενώ οι θηλυκές πολλά. Αλλά το κυριότερο, κάθε γάτα έχει την προσωπικότητά της... εμένα ο ζουζουνάκος μου είναι κοινωνικός, παιχνιδιάρης μέχρι αηδίας ( μιλάμε για υπερκινητικό πλάσμα!) αλλά και γκρινιάρης . Νομίζω ότι θα πρέπει να έχεις υπόψη σου περισσότερο συμπεριφορικές αλλαγές προ και μετά την στείρωση. Συνήθως στους αρσενικούς φαίνεται περισσότερο , κατά την περίοδο του οίστρου.
μμμ...αυτες τις σωματικες διαφορες δεν τι ηξερα!
Νομιζα οτι σωματικα (εξωτερικα παντα) ειναι ιδια!!! :redface: :) Απο εξωτερικες διαφορες..μου φαινεται οτι η θηλυκες ειναι πιο ωραιες (απο την περιγραφη σου)! Αλλα θα ψαξω την συμπεριφορα που μου ειπες..οπως και οσοι απαντησανε στο φορουμ μου! :hehe:
Αχου, ακουγεται πολυ γλυκος ο ζουζουνακος σου! να σου ζησει! :) Η υπερκινητικοτητα ειναι μια περιεργη ιδιοτητα, μπορει να χαρακτηρισθει και αρνητικηαλλα και θετικη! ελπιζω στην περιπτωση σου να 'ναι θετικη!!! ;)
θα κοιταξω μεχρι να το παρω πως συμπεριφερεται το καθενα..!:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μου αρεσει που λες ποιο θα σου κανει κλικ...να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου οτι οταν πας να τα δεις μπορει καποιο απο τα γατακια να σε διαλεξει εκεινο απο μονο του και τελικα να παρεις αυτο!!! :D

μωρέ μπας και να πάρεις και αρσενικό και θηλυκό?:P;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back