toni1
Νεοφερμένο μέλος
Ο toni1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
19-07-09
05:56
Γειά σας. Χθες έκανα σύγκριση της ποσότητας σε γραμμάρια που γράφει ο δοσομετρητής της Royal Canin (Pure Feline), με την μέτρηση ηλεκτρονικής ζυγαριάς κουζίνας, και είδα ότι η ποσότητα που λέει ο δοσομετρητής είναι στην πραγματικότητα 15 γραμμάρια παραπάνω, δηλαδή, π.χ. τα 40 gr του δοσομετρητή είναι στην πραγματικότητα 55. Αν δεν έκανα λάθος, και το έχουν διαπιστώσει και άλλοι, σημαίνει ότι οι εταιρείες μας οδηγούν να ταίζουμε τα μικρά μας με περισσότερη ποσότητα (και να τα θέτουμε σε κίνδυνο)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
19-07-09
08:22
Οι δοσομετρητές αυτοί μετρούν όγκο και όχι βάρος. Γι' αυτό και οι ενδείξεις βάρους πάνω στο ίδιο κυπελλάκι είναι διαφορετικές για κάθε είδος κροκέτας, ανάλογα με τον όγκο και τη σύστασή της.
Αν η διαφορά που εντόπισες αφορά όντως τη σωστή αντιστοίχιση όγκου-βάρους (δηλ. αν η ένδειξη "40 γρ" αναφερόταν στη συγκεκριμένη κροκέτα που ζύγισες μετά), τότε, ναι, είναι αρκετά σημαντική. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να οφείλεται σε δόλο ή σε αμέλεια (θα μπορούσε ας πούμε να είναι απλώς ένα λάθος κατά την εκτύπωση των δεικτών πάνω στο κυπελλάκι), θα ήταν ίσως σκόπιμο να διαμαρτυρηθείς στην εταιρεία για να σου δώσουν εξηγήσεις.
Όπως και να 'χει πάντως, το ζύγισμα (με ζυγαριά ακριβείας, όπως οι ηλεκτρονικές κουζίνας) είναι πάντα ασφαλέστερη μέθοδος από την ογκομέτρηση.
Αν η διαφορά που εντόπισες αφορά όντως τη σωστή αντιστοίχιση όγκου-βάρους (δηλ. αν η ένδειξη "40 γρ" αναφερόταν στη συγκεκριμένη κροκέτα που ζύγισες μετά), τότε, ναι, είναι αρκετά σημαντική. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να οφείλεται σε δόλο ή σε αμέλεια (θα μπορούσε ας πούμε να είναι απλώς ένα λάθος κατά την εκτύπωση των δεικτών πάνω στο κυπελλάκι), θα ήταν ίσως σκόπιμο να διαμαρτυρηθείς στην εταιρεία για να σου δώσουν εξηγήσεις.
Όπως και να 'χει πάντως, το ζύγισμα (με ζυγαριά ακριβείας, όπως οι ηλεκτρονικές κουζίνας) είναι πάντα ασφαλέστερη μέθοδος από την ογκομέτρηση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toni1
Νεοφερμένο μέλος
Ο toni1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 60 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
19-07-09
09:22
Φυσικά το τσέκαρα για τιν σωστό τύπο κροκέτας Pure Feline Slimness. Τόσο καιρό της έδινα 40-45 γρ την ημέρα (σύμφωνα με τον δοσομετρητή) και δεν αδυνάτιζε, ενώ στην πραγματικότητα τις έδινα 60.
Labrini
Νεοφερμένο μέλος
Ο Labrini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
19-07-09
09:39
Αυτό με τους δοσομετρητές το έχω παρατηρήσει κι εγώ τόσο στην τροφή της γάτας όσο και του σκύλου. Είχα επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη διότι δεν κατασκευάζουν οι ίδιοι τους δοσομετρητές κι ότι μπορεί να κάτι να έχει τυπωθεί λάθος πάνω στο πλαστικό δοχείο και ότι στην τελική πάνω στην συσκευασία των τροφών δεν αναγράφεται πουθενά ότι πρέπει να δοσομετρούμε την τροφή με κάποια συγκεκριμένα κυπελάκια αλλά αντιθέτως αναγράφεται σε γραμμάρια η ακριβής ποσότητα που πρέπει κλπ κλπ Κατάλαβα ότι δεν θα βγάλω άκρη. Χρησιμοποιώ κάποιους δοσομετρητές αλλά τα τελευταία χρόνια ζυγίζω μόνη μου τις κροκέτες και με ένα μαρκαδοράκι κάνω ένα σημαδάκι πάνω στο κύπελο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum