Δύσκολη μέρα...

marfot75

Δραστήριο μέλος

Η marfot75 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!!! Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
Χτες το βράδυ, διαβάζοντας σε κάποιο περιοδικό για τον καρκίνο του μαστού μου μπήκε η ιδέα να κάνω αυτοεξέταση. Κατά την ψηλάφηση στον αριστερό μαστό βρήκα ένα γρομπαλάκι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως ένιωσα. Το μυαλό μου πήγε, αμέσως, εκεί που καταλαβαίνετε.
Τώρα θα μου πείτε, αμάν βρε παιδί μου. Κι, όμως, δεν μπορούσα να το ελέγξω.
Το πρωί ξύπνησα στο μαύρο μου το χάλι αλλά αποφάσισα να κάνω αμέσως υπέρηχο μαστών .Τα αποτελέσματα ήταν κύστεις και στους δύο μαστούς ( τις οποίες δεν είχα αντιληφθεί κατά την ψηλάφηση) και το γρομπαλάκι είναι μικρό ινοαδένωμα (καλοήθης όγκος). Ο γιατρός μου συνέστησε να επαναλάβω την εξέταση μετά από 6 μήνες για να δούμε αν έχουν μεγαλώσει.
Ηρέμησα όταν μου είπε ότι αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα και δεν υπάρχει κακοήθεια.
Απλά θα το παρακολουθώ, ποτέ δεν ξέρει κανείς......
Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου γιατί , πιστέψτε με , είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα της υποψίας αυτής.......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ φρίκη... Ευτυχώς το πράγμα είχε καλή κατάληξη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οι κυστες ειναι πολυ συνηθισμενες μην αγχωνεσαι!!!!! πολλλες γυναικες που ξερω εχουν κανει μικροεπεμβασουλες για αφαιρεση κυστης. απο τα 25 και μετα νομιζω πως πρεπει να κανουμε καθε χρονο μαστογραφια.
μπραβο που ολα ειναι ενταξει.!!!!~!!!!!!

Ευτυχως που το καταλαβες νωρις...

Η μαμα μου, επι χρονια ειχε θυρωιδη και προσπαθουσε να τον μειωσει με φαρμακα.
Αφου περασαν 6 χρονια χωρις κανενα αποτελεσμα, αποφασισε να τον αφαιρεσει. Επειδη ομως φοβοταν την επεμβαση συνεχως ανεβαλλε την ημερομηνια. Τελικα περσυ και μετα απο πολλες πιεσεις απο εμας, αποφασισε να προχωρισει στην αφαιρεση.
Η επεμβαση ηταν απλη, ολα πηγαν καλα.
Η βιοψια ομως εδειξε οτι ο ογκος ειχε αρχισει και γινοταν κακοηθης. Αν τον κρατουσε 6 μηνες ακομα στο σωμα της θα ειχε γινει βαρια μορφη καρκινου...:(

Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι μπορει να εχουμε αμφιβολιες και φοβιες για καποιες επεμβασεις, αλλα δεν αξιζει να ρισκαρουμε την ζωη μας!;)

μην ανησυχεις και εγω ειχα και μου ειπαν οτι με τον θηλασμο θα μου φυγουν και οντως ετσι εγινε:)

Σας ευχαριστώ πολύ, κορίτσια, για το ενδιαφέρον!!! :):):)

Με τον φόβο, σίγουρα, ρισκάρουμε ενώ με τις εξετάσεις και την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων μπορεί να σώσουμε τη ζωή μας.
Κι εγώ ζω , πάντα ,με τον φόβο μήπως και βρεθεί κάτι κι έτσι δεν έψαχνα ποτέ. Αποφεύγω τσεκ απ κλπ. Δεν υπάρχει πιο λανθασμένη αντίληψη.
Όμως με αυτή την ιστορία τα είδα όλα με άλλο μάτι πια....

Δυστυχώς αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Ευτυχώς στην περίπτωσή σου δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Μαρία μου, φαντάζομαι την τρομάρα που θα πήρες...ευτυχώς δεν είναι τίποτα...αλλά έκανες πολύ καλά που άρχισες να αυτοεξετάζεσαι, δυστυχώς είναι κάτι που όλες το έχουμε μεν στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά το κάνουμε σπάνια..:(

Καλό είναι να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις κάθε χρόνο, μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ. Όσο κι αν φοβόμαστε ή λέμε δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια φίλη μου που στα 18 απέκτησε καρκίνο στον τράχηλο ευτυχώς το ανακάλυψε εγκαίρως όταν πήγε για το τεστ ΠΑΠ. Έκανε επέμβαση και τώρα είναι μια χαρά. Κορίτσια ας είμαστε προσεκτικές και υπεύθυνες. Τί είναι ένα τσεκ το χρόνο;:greycat:

Νότα, είναι πολύ άσχημο. Είναι αυτό που έλεγε μια διαφήμιση κάποτε:
Περνάει όλη η ζωή μπροστά σου σαν ταινία :lol: , για να ευθυμήσουμε και λίγο. Τώρα γελάω αλλά χτες, Παναγίτσα μου......

Mperr, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ,όπως λέει και η Νότα, μερικά πράγματα τελικά τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Mperr, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ,όπως λέει και η Νότα, μερικά πράγματα τελικά τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
Αυτά που είπα τα λέω για να τ' ακούσω (διαβάσω) κι εγώ που το σπρώχνω. Λέω θα το κάνω και το αμελώ. Χαίρομαι πάντως που δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και στην επόμενη εξέταση.

Ευχαριστώ πολύ!!! :):):)

Ουφφφφφφφ! Να μια πραγματικά καλή είδηση!!!:inlove:

Χαιρομαι που ειναι ολα καλα!!!! :up::up::up:
Για τις κυστες εχω διαβασει κι εγω πως ειναι πολυ συνηθισμενες.
Παντως με τοσα διαγνωστικα μεσα και με τοση ενημερωση ειναι απαραδεκτο απο μερους μας να μη κανουμε τα βασικα εστω.... Και το λεω και γα εμενα, δεν με εξαιρω.... Ο Γιαννης αν ειχε κανει ενα τριπλεξ ενος τεταρτου,οπως του ειχε πει ο γιατρος, θα ειχε γλυτωσει ολα αυτα :mad::mad:
(Και ακομη του το λεω καθε μερα - η εκδικιση!!!! :lol::lol: Δεν μπορει να δραπετευσει....)
Παντως φανταζομαι τη φρικη σου :blink::blink: Ευτυχως ολα καλα!!! :):)
Μακαρι ολοι μας να μη χρειαζεται εκ των υστερων να διορθωνουμε, αλλα να προλαβαινουμε οσο μπορουμε

Περαστικά. Ποπο αγωνια... Ευτυχώς δεν ήταν τίποτα...:happy:

κι εγω εχω αμελησει πολυ το τεστ παπ. την τελευταια φορα ψιλαμαλ@#$%κε ο γιατρος και με τρομαξε. απο τοτε δεν εχω ξαναπαει και πρεπει. θα το κανονισω μεσα στην επομενη βδομαδα

Νερίνα, Χριστίνα και Όλγα να είστε καλά. Ένιωσα τόσο αδύναμη τη στιγμή εκείνη.... Ελπίζω να μου γίνει μάθημα και να προσέχω από δω και στο εξής.
Πάντως, Χριστίνα, κρίμα που ο Γιάννης κι εσύ, βέβαια, περάσατε όλη αυτή την ταλαιπωρία ενώ θα μπορούσατε να το είχατε αποφύγει.Αφού όλα πήγαν καλά , όμως, μην το σκέφτεσαι πια. Το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται.Εύχομαι να πάνε όλα καλά.:happy:

Μαρία, αυτό το τεστ Παπ είναι άλλη μια πονεμένη ιστορία. Έκανα κι εγώ μια φορά πριν 5 χρόνια αλλά με τη φάση που πέρασα θα το κάνω σύντομα και θα το κάνω κάθε χρόνο. Τέρμα τα παιχνίδια πια....
Άντε να πάνε όλα καλά και με σένα. :)

Και εγω εχω κανει τεστ παπ και ειχα παει και πριν απο κανα μηνα στο γιατρο μου.Και αυτοεξεταση κανω και μονη μου αλλα μου ειχε κανει και τοτε ο γιατρος μια ψυλαφηση.Προσφατα εκανα και αιματολογικες εξετασεις ε δεν εχει μηνει και τιποτα:)
Περαστικουλια και μην ανχωνεσε για τισ κιστες.

Και εγώ "παθούσα" έχω ένα τέτοιο κάτω απο το αριστερο... Φρίκαρα όταν το ανακάλυψα πρίν 10χρόνια... τελικά δεν είναι τίποτα.. το ελεγχο τακτικά.. όσο δεν αλλα΄ζει σχήμα ή όγλο όλα καλά.... Όσο για τεστ παπ , το κάνω κάθε χρόνο...... τέλος. Η κολλητή μου συνομίλικη το αμελούσε και όταν στα 27 έκανε για πρώτη φορά της βρήκαν..... εκανε επέμβαση και υπήρχε πιθανότητα να μην μπορεί να κάνει παιδια.!!!!.... Τελικά όλα καλά και έχει ένα τελειο κοριτσάκι 3,5 χρονών τώρα.

Δεν παίζουνε με την υγεία... και δεν υπάρχουν δικαιολογίες και αναβολές. Μερικές φορές και 1 μερα κάνει τεράστεια διαφορά......:|

Μπράβο! Χαίρομαι που τελικά δεν ήταν τίποτα... Την αγωνία που πέρασες την ξέρω από πρώτο χέρι, δεν είναι όμως φοβερό συναίσθημα και η ανακούφιση που νιώθεις μετά; Σα να είσαι 5 τόνους ελαφρύτερη!!:)
Το τεστ ΠΑΠ πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, από την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας και μετά. Αν υπάρχει κάποιος λόγος, ο γιατρός μπορεί να συστήσει να γίνεται και κάθε εξάμηνο.
Η προληπτική μαστογραφία γίνεται επίσης μια φορά το χρόνο, από τα 35 και μετά, εκτός αν υπάρχει βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, οπότε γίνεται από πιο νωρίς. Πριν τα 35, η ψηλάφηση αρκεί. ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back