marfot75
Δραστήριο μέλος
Χτες το βράδυ, διαβάζοντας σε κάποιο περιοδικό για τον καρκίνο του μαστού μου μπήκε η ιδέα να κάνω αυτοεξέταση. Κατά την ψηλάφηση στον αριστερό μαστό βρήκα ένα γρομπαλάκι. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως ένιωσα. Το μυαλό μου πήγε, αμέσως, εκεί που καταλαβαίνετε.
Τώρα θα μου πείτε, αμάν βρε παιδί μου. Κι, όμως, δεν μπορούσα να το ελέγξω.
Το πρωί ξύπνησα στο μαύρο μου το χάλι αλλά αποφάσισα να κάνω αμέσως υπέρηχο μαστών .Τα αποτελέσματα ήταν κύστεις και στους δύο μαστούς ( τις οποίες δεν είχα αντιληφθεί κατά την ψηλάφηση) και το γρομπαλάκι είναι μικρό ινοαδένωμα (καλοήθης όγκος). Ο γιατρός μου συνέστησε να επαναλάβω την εξέταση μετά από 6 μήνες για να δούμε αν έχουν μεγαλώσει.
Ηρέμησα όταν μου είπε ότι αυτά είναι συνηθισμένα φαινόμενα και δεν υπάρχει κακοήθεια.
Απλά θα το παρακολουθώ, ποτέ δεν ξέρει κανείς......
Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου γιατί , πιστέψτε με , είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα της υποψίας αυτής.......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marestros
Δραστήριο μέλος
μπραβο που ολα ειναι ενταξει.!!!!~!!!!!!
Η μαμα μου, επι χρονια ειχε θυρωιδη και προσπαθουσε να τον μειωσει με φαρμακα.
Αφου περασαν 6 χρονια χωρις κανενα αποτελεσμα, αποφασισε να τον αφαιρεσει. Επειδη ομως φοβοταν την επεμβαση συνεχως ανεβαλλε την ημερομηνια. Τελικα περσυ και μετα απο πολλες πιεσεις απο εμας, αποφασισε να προχωρισει στην αφαιρεση.
Η επεμβαση ηταν απλη, ολα πηγαν καλα.
Η βιοψια ομως εδειξε οτι ο ογκος ειχε αρχισει και γινοταν κακοηθης. Αν τον κρατουσε 6 μηνες ακομα στο σωμα της θα ειχε γινει βαρια μορφη καρκινου...

Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι μπορει να εχουμε αμφιβολιες και φοβιες για καποιες επεμβασεις, αλλα δεν αξιζει να ρισκαρουμε την ζωη μας!

AGGELIKI
Διάσημο μέλος

marfot75
Δραστήριο μέλος

Με τον φόβο, σίγουρα, ρισκάρουμε ενώ με τις εξετάσεις και την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων μπορεί να σώσουμε τη ζωή μας.
Κι εγώ ζω , πάντα ,με τον φόβο μήπως και βρεθεί κάτι κι έτσι δεν έψαχνα ποτέ. Αποφεύγω τσεκ απ κλπ. Δεν υπάρχει πιο λανθασμένη αντίληψη.
Όμως με αυτή την ιστορία τα είδα όλα με άλλο μάτι πια....
anabou
Διάσημο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος

mperr7
Νεοφερμένο μέλος
marfot75
Δραστήριο μέλος
Περνάει όλη η ζωή μπροστά σου σαν ταινία
, για να ευθυμήσουμε και λίγο. Τώρα γελάω αλλά χτες, Παναγίτσα μου......Mperr, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ,όπως λέει και η Νότα, μερικά πράγματα τελικά τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
mperr7
Νεοφερμένο μέλος
Αυτά που είπα τα λέω για να τ' ακούσω (διαβάσω) κι εγώ που το σπρώχνω. Λέω θα το κάνω και το αμελώ. Χαίρομαι πάντως που δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και στην επόμενη εξέταση.Mperr, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ,όπως λέει και η Νότα, μερικά πράγματα τελικά τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.
marfot75
Δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος

Για τις κυστες εχω διαβασει κι εγω πως ειναι πολυ συνηθισμενες.
Παντως με τοσα διαγνωστικα μεσα και με τοση ενημερωση ειναι απαραδεκτο απο μερους μας να μη κανουμε τα βασικα εστω.... Και το λεω και γα εμενα, δεν με εξαιρω.... Ο Γιαννης αν ειχε κανει ενα τριπλεξ ενος τεταρτου,οπως του ειχε πει ο γιατρος, θα ειχε γλυτωσει ολα αυτα

(Και ακομη του το λεω καθε μερα - η εκδικιση!!!!

Δεν μπορει να δραπετευσει....)Παντως φανταζομαι τη φρικη σου

Ευτυχως ολα καλα!!! 

Μακαρι ολοι μας να μη χρειαζεται εκ των υστερων να διορθωνουμε, αλλα να προλαβαινουμε οσο μπορουμε
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

marestros
Δραστήριο μέλος
marfot75
Δραστήριο μέλος
Πάντως, Χριστίνα, κρίμα που ο Γιάννης κι εσύ, βέβαια, περάσατε όλη αυτή την ταλαιπωρία ενώ θα μπορούσατε να το είχατε αποφύγει.Αφού όλα πήγαν καλά , όμως, μην το σκέφτεσαι πια. Το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται.Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Μαρία, αυτό το τεστ Παπ είναι άλλη μια πονεμένη ιστορία. Έκανα κι εγώ μια φορά πριν 5 χρόνια αλλά με τη φάση που πέρασα θα το κάνω σύντομα και θα το κάνω κάθε χρόνο. Τέρμα τα παιχνίδια πια....
Άντε να πάνε όλα καλά και με σένα.

purina
Πολύ δραστήριο μέλος

Περαστικουλια και μην ανχωνεσε για τισ κιστες.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν παίζουνε με την υγεία... και δεν υπάρχουν δικαιολογίες και αναβολές. Μερικές φορές και 1 μερα κάνει τεράστεια διαφορά......

aretha
Περιβόητο μέλος

Το τεστ ΠΑΠ πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, από την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας και μετά. Αν υπάρχει κάποιος λόγος, ο γιατρός μπορεί να συστήσει να γίνεται και κάθε εξάμηνο.
Η προληπτική μαστογραφία γίνεται επίσης μια φορά το χρόνο, από τα 35 και μετά, εκτός αν υπάρχει βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, οπότε γίνεται από πιο νωρίς. Πριν τα 35, η ψηλάφηση αρκεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool