Είμαστε στα τελευταία;;

• Thread starter Thread starter AGGELIKI
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

AGGELIKI

Διάσημο μέλος

Η AGGELIKI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Νέα Μάκρη (Αττική). Έχει γράψει 2.229 μηνύματα.
αχ,δεν μπορω να το κανω αυτο!ενα απο τα γατακια μου,οσπασοκλαμπανιας,που εχει ειτζ και νεφρικη ανεπαρκεια ηταν πολυ πεσμενος τις τελευταιες μερες,παρολο που ετρωγε,ετσι πηρα σημερα τον κτηνιατρο και μου ειπε να τον παω επειγοντως.τα πραγματα καθολου καλα.εχει πεσει ο αιματοκριτης στο 8!!!το φυσιολογικο ειναι απο 25 και πανω,μου ειπε οτι το γατακι ειναι ετοιμοθανατο!επεσα απο τα συννεφα,η νεφρικη ανεπαρκεια,παει απο το κακο στο χειροτερο,απο 3 στο 4,7 μεσα σε 2 μηνες παρολο που τρωει την ειδικη τροφη.βαλαμε ορο και θα μεινει στο κτηνιατρο για να δουμε αν θα αρχισει να τρωει,αλλα και να αρχισει ποσο θα κρατησει??αλλη λυση ειναι να του κανουμε μεταγγιση αλλα και αυο εχει ρισκο και μπορει και να πεθανει πανω στην μεταγγιση αν το αιμα του αλλου γατιου δεν ειναι συμβατο(πραγμα που δεν μπορουμε να ελεγξουμε τωρα που εχει πεσει ο αιματοκριτης τοσο πολυ)ή μπορει παλι σε λιγες μερες να ξαναπεσει ο αιματοκριτης!δεν συζητω για το κοστος ολης της διαδικασιας βεβαια!ο κτηνιατρος μου ειπε να σκεφτω την ευθανασια!τι θα κανω??:( :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω παραγματικά τι να σου πω...:( Δε θα΄θελα με τίποτα να είμαι στη θέση σου και να πρέπει να επιλέξω. Απ'τη μια η διάθεσή σου να προσπαθήσεις να τον συνεφέρεις και να παρατείνεις έστω και λίγο τη ζωή του και από την άλλη το να σταματήσεις το βάσανο του.... Αν όμως ο γιατρός σου πει ότι ακόμα και με μετάγγιση δεν θα γίνει καλά, μήπως είναι καλύτερη η ευθανασία για να μη ταλαιπωρείται το καημένο το γατάκι άδικα?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αμα δω οτι αρχιζει παλι να τρωει δεν του κανω ευθανασια,ποσο βεβαια θα κρατησει η ορεξη δεν ξερω,αλλα τωρα δεν υποφερει,λιγο αδυναμο δειχνει,οχι ομως οτι δεν περπαταει.αν δεν του ανοιξει η ορεξη θα ειναι το διλλημα!αμα ταλαιπωρηθει ποτε,σιγουρα το καλυτερο ειναι η ευθανασια,αλλα δεν το εχω κανει ποτε και καταλαβαινεις!:(

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ούτε εγώ το έχω κάνει... Όταν ήταν άρρωστος ο σκύλος μου με πνευμονικό οίδημα και έκανε συνέχεια αιμοπτήσεις το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Μέχρι τις φλέβες που μας είχε πει ο γιατρός είχαμε ανοίξει για να τρέχει το αίμα και να μην πηγαίνει στους πνεύμονες (του είχαμε βέβαια κάνει μορφίνη για να μην πονάει) και τον γύρναγα πλευρό κάθε μισή ώρα για να μην γεμίζουν αίμα οι πνεύμονες και ότι άλλο είχε πει ο γιατρός ότι μπορεί να τον κρατήσει στη ζωή. Τελικά μου πέθανε στα χέρια μετά από πολλή, δική του, ταλαιπωρία την ώρα που φεύγαμε από το ιατρείο. Παρόλο που έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι έκανα ότι μπορούσα αν και 17 χρονών τότε, περνάει κατά καιρούς η σκέψη στο μυαλό μου ότι δεν τον άφησα να ησυχάσει μια ώρα αρχήτερα....:bye:

Aγγελικη πολυ δυσάρεστα νέα. :(
Συμφωνώ με κάθε λέξη της Ασπασίας πάντως, και εχω να προσθεσω οτι μερικες φορές πρεπει να παιρνουμε πολυ δυσάρεστες αποφασεις οταν αναλαμβανουμε να εχουμε ζωα.
Ευχομαι τα καλυτερα.

Αγγελικη, γιατι δεν περνεις και την γνωμη καποιου αλλου κτηνιατρου?
Ισως να υπαρχει κατι αλλο για δωθει κι αλλη παραταση στη ζωη του γατιου.

Απο την αλλη, ειναι αμαρτια να ταλαιπωρειται ενω ειναι σχεδον σιγουρο οτι αργα η γρηγορα θα καταληξει!:hmm:

ευχαριστω για τις συμβουλες σας,κοριτσια.αυριο θα εχω νεοτερα να σας πω,ελπιζω κατι καλο.

Αχ βρε Αγγελική μου...τι άσχημα νεα για το γατάκι...:( :( :(
Κουράγιο σε σένα και εύχομαι μόνο να καλυτέψει το γατάκι...σε παρακαλώ πες μας νέα..

μακαρι να πανε ολα καλα με το γηατουλη

μακαρι να παει καλυτερα... θα συμφωνησω με σαρδελα.. παρε και τη γνωμη αλλου γιατρου...

ναι αλλα αυτος ειναι απο τους λιγους που κανει μεταγγισεις αιματος σε γατες και μου το ειπε,ολοι οι αλλοι εδω τουλαχιστον ουτε εξετασεις αιματος δεν μου ειχαν προτεινει,ουτε για το ειτζ μου ειχαν πει!

Το ξερω οτι ειναι μακρυα, αλλα ζητα και την γνωμη του αιλουρου...
Εχει δωσει σωτηριες λυσεις πολλες φορες!
Εστω και τηλεφωνικα, κατι θα σου προτινει!

sardela,θα τον παρω αυριο,να δω αν προτεινει κατι αλλο!ευχαριστω.

Αγγελική, εύχομαι να πάνε καλά με τον γατούλη σου και να βγεις από το δίλημμα. Πολύ δύσκολη απόφαση, δεν ξέρω τι θα έκανα...

Αγγελική πολύ στεναχωρέθηκα που διάβασα αυτό για το γατουλίνι σου. Είναι πολύ δύσκολη η θέση σου, και πολύ επώδυνη η απόφαση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά...Είμαι σίγουρη πως θα κάνεις το σωστό γιατί τον αγαπάς. Η σκέψη μου και με τους δυο σας... :/:

Αχχχχ μακάρι να τα καταφέρει!!!

AGGELIKI, λυπάμαι πολύ για το γατάκι σου.
Πρέπει να σου πω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε μετάγγιση αφού έχει 8% αιματοκρίτη. Δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει. Είναι πολύ εύκολο να βρεθεί η ομάδα αίματος τη γάτας (και του δότη βέβαια) με ένα απλό τεστ που μπορεί να γίνει στο ιατρείο και με μια σταγόνα αίμα από κάθε ζώο.
Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η πρώτη μετάγγιση δεν δημιουργεί προβλήματα, ακόμα κι αν δότης έχει διαφορετική ομάδα αίματος από το δέκτη. Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί σε επόμενη μετάγγιση (αν και όταν χρειαστεί) αν και πάλι υπάρχει ασυμβατότητα ομάδας αίματος μεταξύ δότη και δέκτη.

εαν χρειαστει αγγελικη μπορουμε να δωσουμε κ εμεις αιμα 4 ειμαστε ολο κ καποιος θα ειναι συμβατος με τον γατο σου

Αν χρειαστείς αίμα για το γατούλη και μπορούμε να βοηθήσουμε και ο Χιόνης στη διάθεσή σου. Αυτό για μετάγγιση στις γατούλες δεν το έχω ξανακούσει. Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε τον κ.Πάνο και να τσεκάρουμε τις γάτες μας ώστε αν ξαναχρειαστεί ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι?:hmm:

Και εγω ειμαι διαθεσιμη για οτι χρειαστεις!
Αυριο θα παω για εξετασεις την σαρδελα, να ζητησω και ομαδα αιματος?
Πως να το πω στον κτηνιατρο?Mel?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back