Είναι ένοχη η γάτα για την ανθρώπινη στειρότητα;

Christy

Νεοφερμένο μέλος

Ο Christy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω αλλά έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν λόγω ύπαρξης γάτας στο σπίτι.

Τι ισχύει ξέρει κανείς; :rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοιπον για το ολο θεμα δεν φταιει η γατα αλλα το τοξοπλασμα Το οποιο δεν ευθυνεται για τη συληψη αλλα αν υπαρξει εγκυμοσυνη μπορει να μολυνθει το μωρο λογω το οτι η μητερα ειναι θετικη στο τοξοπλασμα και να υπαρχουν αποβολες Αποδιδεται στις γατες αλλα δεν ειναι ετσι Αν η γατα παιρνει τα φαρμακα για τα παρασιτα του εντερου οπως καθε γατα που ζει μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει κινδυνος Ωστοσο κινδυνευουμε και απο μη καλα πλυμενα λαχανικα και κρεας που δεν ειναι καλα ψημενο ειδικα στα χωρια, οπου τρωνε τα ζωα που εκτρεφουν και δεν γινεται ελεγχος Ειχα φιλη που ειχε τοξοπλασμωση και αποβολες αλλα δεν ειχε ερθει σε επαφη ποτε με γατες ουτε να τις εβλεπε Αποδειχτηκε οτι το κρεας που ειχε φαει στο σπιτι στο χωριο ηταν μολυσμενο και ετσι ειχε κολησει.Ειναι παρασιτο του εντερου που μπορει να βρεθει σε ζωα και οχι μονο στη γατα γι αυτο ο κτηνιατρος δινει συμβουλες φαρμακα και μας ενημερωνει τι πρεπει να προσεχουμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μιλάω για το τοξόπλασμα αλλά για την ενοχή της τρίχας της...

απο οτι ξερω οχι Που το ακουσες?

Δυστυχώς από πολύ κόσμο αλλά το ακούω σαν δεισιδαιμονία... απλως είπα να ρωτήσω μπας και ξέρετε περισσότερα :)

υπαρχει ενα αρθρο εδω νομιζω που λεει τι αρρωστιες κινδυνευει να κοληση ο ανθρωπος απο τα ζωα δες στα αθρα Παντως σιγουρα απο το τριχωμα της γατας δεν κολας αρρωστιες και πολυ περισοτερο δεν συντρεχει λογος στειροτητας Πολλοι ανθρωποι λογω αγνοιας και φοβου λενε τετοια ανυποστατα Εμενα η πεθερα μου μοου λεγε οτι δεν θα κανω παιδια και προσπαθουσε να πεισει τον αντρα μου να διωξω τις γατες που ειχα. Εκανα τρια παιδια μεγαλωσαν με γατες και δεν αρρωστησαν ποτε μα ποτε εξ αιτιας τους

Tο τοξόπλασμα και η τοξοπλάσμωση είναι ζωοανθρωπονόσος από τις πιο παραξηγημένες. Aφορά κυρίως τις γάτες και θεωρείται αίτιο «στειρότητας» ή «ελλειμματικής γονιμότητας» κ.α. Tο κακό είναι ότι τα ίδια έχω ακούσει και από γυναικολόγους. H γάτα αποτελεί τη δεξαμενή του τοξοπλάσματος, ενός παράσιτου του εντέρου. Aν η έγκυος γυναίκα προσβληθεί κατά τη διάρκεια της οργανογένεσης (1ο τρίμηνο), τότε μπορεί να έχουμε εξαιρετικά προβλήματα για το έμβρυο. Aν η μόλυνση είναι παλιότερη τότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Παρʼ όλα αυτά αν η γάτα παίρνει τακτικά την αποπαρασίτωσή της ανά τετράμηνο τότε εξαλείφεται αυτή η πιθανότητα. Kαι μην ξεχνάτε ότι η κυριότερη πηγή μόλυνσης είναι το ωμό ή το κακοψημένο κρέας.
εξωπαράσιτα ψύλλοι και τσιμπούρια παρʼ ότι έχουν σαφή τροπισμό προς τους τετράποδους φίλους μας, δεν αποκλείεται σε μεγάλης έντασης παρασίτωση και ελλειμματική υγιεινή κάποιο από αυτά να περάσει και σε εμάς. H τακτική ανα μήνα αποπαρασίτωση του ζώου μας προφυλάσσει από τους παρείσακτους και οπωσδήποτε δεν τους αφήνουμε να παιδεύουν το σκύλο μας. Aν δε θέλουμε λοιπόν το σκύλο γιατί φοβόμαστε τα τσιμπούρια μάλλον στόχο πρέπει να βάλουμε τα τσιμπούρια και όχι το σκύλο.
Άφησα για το τέλος το καλαζάρ που αποτελεί το φόβο και τον τρόμο κάθε ιδιοκτήτη σκύλου. H Λεϊσμανίαση είναι μια αιμοπρωτοζωονόσος ένα είδος παρασίτου του αίματος του σκύλου. Για να μολυνθεί ο σκύλος πρέπει να τσιμπηθεί από μία σκνίπα που έχει τροπισμό στο σκύλο και όχι τον άνθρωπο. O σκύλος δεν κολλά ούτε τον άνθρωπο ούτε άλλο σκύλο με καλαζαρ. Πρέπει να μεσολαβήσει σκνίπα. Kαι πάλι σε ότι αφορά τον άνθρωπο, η μόλυνση είναι θεωρητική αφού είναι διαφορετική η σκνίπα που τσιμπά τον άνθρωπο και πρέπει να το βρει με σοβαρή ανοσοκαταστολή για να του προκαλέσει πρόβλημα. Kαι πάλι αν θεωρητικά γίνει η προσβολή υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Eλπίζω να έγινε σαφές ότι μία ζωοανθρωπονόσος οφείλετε στην προσωπική αμέλεια και όχι στα κατοικίδια.
O εχινόκοκκος αποτελεί θλιβερό προνόμιο των Eλλήνων. H μετάδοση δε γίνεται από το σκύλο αλλά από την κατάποση των κοπράνων μέσω άπλυτων φρούτων ή λαχανικών. Για να κλείσει ο βιολογικός κύκλος του παρασίτου θα πρέπει ο σκύλος να βρει και να καταναλώσει ωμά σπλάχνα μηρυκαστικού και αφού «λερώσει» να καταπιούμε εμείς μέσο της τροφής τα μολυσμένα κόπρανα. Όπως είναι ευνόητο κάτι τέτοιο στην πόλη είναι μάλλον αδύνατο. Παρʼ όλα αυτά κάθε τρεις μήνες δεν πρέπει να ξεχνάμε «το χάπι για τον εχινόκοκκο που πρέπει ο σκύλος μας και ηγατα μας να παίρνει εφʼ όρου ζωής.
Eμβόλια, αποπαρασιτώσεις, μέτρα για τα εξωπαράσιτα και προληπτικοί έλεγχοι, μας εξασφαλίζουν από οτιδήποτε σχεδόν θα μπορούσε και εμάς να μολύνει. ΠΗΓΗ: INTERPET

σωστα τα λεει η γιωτα...
αν κανει η γατα ολα τα εμβολια που πρεπει να γινονται ανα 4μηνο....και δεν τρωει ωμα κρεατα ...τοτε ολα ειναι μια χαρα!
ευτυχως δηλαδη γιατι θελω κι εγω να κανω παιδια αλλα ποτε δεν θα διωξω το γατο μου απο το σπιτι!:)

Οκ λοιπόν... τοξόπλασμα ακομα κι αν εγώ ήμουν ευαίσθητη οι γατούλες μου δεν έχουν :) τους έχω κάνει εξετάσεις :D

Με κάλυψαν απόλυτα οι προλαλήσασες και ειδικά η Γιώτα :)

κ εμενα οσα ειπε η γιωτα με εχουν καλυψει απολυτα :up: :up: :up:

Για στείρωση πολύ περίεργο μου φαίνεται ρε παιδιά…δεν είναι χημική ουσία η γάτα…:confused:
Ασθένειες γενικά, εντάξει μπορεί να κολλήσει οποιοσδήποτε από οτιδήποτε κι οποιονδήποτε. Διάφορες μεταδιδόμενες ασθένειες υπάρχουν αλλά προσπαθούμε να φυλαγόμαστε το ads πχ είναι τόσο επικίνδυνο αλλά προσπαθούμε να προσέχουμε. Ε από κει και πέρα δεν θα κλειστούμε και σε αποστειρωτικό φούρνο…από τη στιγμή που υπάρχουμε αντιμετωπίζουμε και διάφορα μικρορίσκα.
Προσωπικά πάντως είχα επαφή με γάτες από τότε που γεννήθηκα απόκτησα και αντισώματα, προσέχω τις τρίχες μην καταπιώ καμία, κι άμα αρχίσω να τρίβω τη μύτη μου στη μουσούδα της γάτας σταματημό δεν έχω.:P

Αρχική Δημοσίευση από marikaity:
σωστα τα λεει η γιωτα...
αν κανει η γατα ολα τα εμβολια που πρεπει να γινονται ανα 4μηνο....και δεν τρωει ωμα κρεατα ...τοτε ολα ειναι μια χαρα!
ευτυχως δηλαδη γιατι θελω κι εγω να κανω παιδια αλλα ποτε δεν θα διωξω το γατο μου απο το σπιτι!:)
Για το μικρο μου γατακι που προσφατα υιοθετησα(κοντα 3 μηνων ειναι) ποτε θα πρεπει να κανει τα πρωτα του εμβολια και ποτε να ξεκινησει το χαπακι για τα παρασιτα που εχει μεσα της?? :hmm:

ΥΓ.Για τις τριχες της γατας και εγω το εχω ακουσει παρα πολλες φορες.... Αστικος μυθος θα ελεγα.... ;)

Αα το παρέλειψα. Τις τρίχες δεν τις προσέχω από φόβο για στείρωση, δεν το ήξερα αυτό τώρα το ακούω για πρώτη φορά. τις προσέχω έτσι γενικώς.

Παιδες ενα ειναι σιγουρο οτι πολλα μπορουν να ευθυνονται για στειρωση στα σημερινα ζευγαρια ΕΚΤΟΣ απο τις γατες

Γιωτα εισαι σωστη

'Ελεος πια....:mad:
'Εχουν ακουστεί τόσα και τόσα για τις γάτες που στο τέλος δεν ξέρεις τι είναι αλήθεια και τι όχι..
'Ενα πάντως ξέρω. αν προσέχεις και αν η γατούλα είναι εντάξει απο εμβόλια και τα σχετικά χαπάκια, δεν νωμίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με μάς. εκτός αν είναι κανείς αλλεργικός οπότε αλλάζει το πράγμα..
Εμένα ο άντρας μου ήταν αλλεργικός στις τρίχες του Ξανθούλη.. μόλις ερχόταν κοντά και τριβόταν επάνω του τον έπιανε ασταμάτητο φτάρνησμα και καταροή...
Ε! και;;; Τίποτα δεν έπαθε.. Τώρα που δεν έχουμε πια τον ξεφτιλάκο μας, σταματήσανε και τα συμπτώματα της αλλεργίας. Δηλαδή τι να κάναμε να διώχναμε το γατουλίνι (όπως μας είπαν;);
φτάνει πια..:mad: :mad: :mad:

μπορεί να μου προκαλέσει πρόβλημα το γατάκι μου?

Δεν ξέρω αν είναι πλέον ξεπερασμένη η ερώτηση, αλλά μια κ δεν είχα ξανά γατάκι θα θελα να με διαφωτίσετε λίγο για τη φήμη γενικά που υπάρχει ότι μια κοπέλα κινδυνεύει να μείνει στείρα όταν συγκατοικεί με γάτα.σας ρωτάω γιατί με ζαλίζουν οι δικοί μου που πήρα γατάκι κ δεν ξέρω τί να τους απαντήσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν είναι πλέον ξεπερασμένη η ερώτηση, αλλά μια κ δεν είχα ξανά γατάκι θα θελα να με διαφωτίσετε λίγο για τη φήμη γενικά που υπάρχει ότι μια κοπέλα κινδυνεύει να μείνει στείρα όταν συγκατοικεί με γάτα.σας ρωτάω γιατί με ζαλίζουν οι δικοί μου που πήρα γατάκι κ δεν ξέρω τί να τους απαντήσω.
Στείρα;;; Αν είναι δυνατόν, όχι!
Υπάρχει ένας μύθος γύρω από το τοξόπλασμα που μπορεί να προκαλέσει αποβολή του εμβρύου μιας εγκύου. Από τοξόπλασμα μπορεί να προσβληθεί κάποιος όταν:
1. Τρώει ατελώς ψημένο κρέας
2. Τρώει άπλυτα λαχανικά
3. Τρώει γάτα που έχει προσβληθεί με τοξόπλασμα :blink:

Μια γάτα για να κολλήσει τοξόπλασμα θα πρέπει να τρέφεται κι εκείνη με ωμό κρέας (ποντίκια κτλ). Αν νοσήσει, αποβάλλει με τα κόπρανά της το τοξόπλασμα μέσα σε 2-20 μέρες. Για να κολλήσεις τοξόπλασμα από γάτα πρέπει να καταπιείς τις προνύμφες της νόσου που αποβάλλονται τη συγκεκριμένη στιγμή από τη γάτα, πράγμα αδύνατον, αν τηρεί κανείς του στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς γάντια μιας χρήσης όταν καθαρίζεις την άμμο της, αν και καλό θα ήταν οι μη εγκυμονούσες να προσβληθούμε κάποια στιγμή για να αποκτήσουμε αντισώματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

..........................................:blink::blink::blink:
Ψυχραιμία. Πάρτο αλλιώς.... :lol::lol::lol::lol:

Ψαχνω λινκ και επιστρέφω.... :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back