Είναι η άμβλωση κατάλληλη λύση;

effie

Νεοφερμένο μέλος

Ο effie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους τους (γατό)φιλους! Χρόνια πολλά και καλά!
Μπήκα στο forum να βάλω μία αγγελία για να χαρίσω τα μεγαλύτερα απο τα γατάκια μας, αλλά διαβάζοντας τα διάφορα theads διαπίστωσα οτι όλοι και όλες εδώ μέσα έχουν μακρόχρονη εμπειρία συγκατοίκησης με γάτες κι έτσι αποφάσισα να ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες με ταλαιπωρεί ένα αρκετά σοβαρό δίλημμα: Η γάτα μου η Ψιψινέλ (μία απο τις 3 που συγκατοικούν στο ίδιο διόροφο) είναι έγκυος και γεννάει, κατά το γιατρό της, σε 15 με 20 μέρες. Το πρόβλημα; Έχουμε ήδη 5 γατάκια απο τη Σουλτάνα μας και άλλα 2 απο τη Μίου - για να μην υπολογίσω και τα 2 σκυλιά, εκ των οποίων ο ένας είναι κούταβος.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και, όταν το συζήτησα με το γιατρό, μου πρότεινε άμβλωση και στείρωση, με το σκεπτικό οτι τα ζώα είναι ήδη πολλά και δύσκολα δίνονται γατιά, ιδίως αν δεν είναι ράτσας. Κατά τα άλλα η γατούλα μου είναι υγιέστατη και, παρά τη μικρή της ηλικία (9 μηνών), το μέγεθός της είναι τέτοιο που δεν την εμποδίζει να γεννήσει κανονικά - σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του doctor.
Το κόστος της επέμβασης (κάπου €200) κουτσά-στραβά μπορώ να το καλύψω, εκεί που κολλάω είναι κατά πόσον είναι ασφαλής η άμβλωση σε ένα ζωντανό σχεδόν ετοιμόγεννο... Απο την άλλη, συγγενείς και γείτονες παραπονιούνται οτι σε λίγο τα γατιά θα μας διώξουν απο το σπίτι! Επιπλέον, η Μίου που είναι σχεδόν συνομήλικη με την Ψιψινέλ, είχε πολύ δύσκολη γέννα (ένα γατάκι γεννήθηκε νεκρό και άλλο ένα πέθανε λίγες ώρες μετά).
Όπως καταλάβατε, δεν ξέρω τί να κάνω... :hmm: Η παρόρμησή μου είναι να την αφήσω να γεννήσει φυσιολογικά και μετά να τη στειρώσω, αλλά πάλι...
Εάν κάποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, η συμβουλή σας θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ και συγνώμη για το τεράστιο μέγεθος του μηνύματος!!!
Έφη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα κανένας;;;

Καλά λοιπόν! Αφού κανένας δεν έχει άποψη για το θέμα, αποφάσισα κι εγώ να την αφήσω να γεννήσει! :P :P
Ελπίζω να πάνε όλα καλά για το Ψιψινέλι μου - λίαν προσεχώς νέα και φωτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μα καλε εγω σου απαντησα στο θεμα για την αμβλωση που πηγε?????

ωχ αμαν σε λαθος μεροσ το ειχα απαντηση φτουυυυυυυυ απλα σου ελεγα να μην κανεις κατι που δεν θα ηθελες να σου κανουν

Εγώ δε θα το ρίσκαρα αν ήμουν στη θέση σου..Επρεπε να το σκεφτείς πιο νωρίς και να τη στειρώσεις τη γατούλα αντί να φερθείς παρορμητικά..Καλά θα κάνεις να βάλεις παντού αγγελία για τα γατάκια.Ειναι πολύ μεγάλη ευθύνη..Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τα γατουλίνια και να κάνεις υπομονή 60 μέρες μέχρι να τα δώσεις.Μέχρι τότε ίσως βρείς κάποιον.:)

Ε όχι και άμβλωση στη γάτα. Τί σόι γιατρός είναι αυτός; Πρώτη φορά ακούω τέτοια συμβουλή!
Συμφωνώ με τη Lady... υπομονή και θα τα δώσεις. Στείλε φωτο, βάλε αγγελία και κάτι θα γίνει. Τί στην ευχή, τα γατάκια είναι μούρλια όταν είναι μικρά.
Τελικά έκανα άγια που δεν άφησα τη Μέλα μου να τεκνοποιήσει πριν τη στειρώσω.

Εγώ που έχω μια γατούλα και ζει έξω από το σπίτι γιατί είναι ημιάγρια (πέρα από τη Μαρίκα μου που είναι εσώκλειστη), σε ηλικία 6 μηνών περίπου την άφησαν έγκυο και έτσι πριν περίπου 1 και μισό μήνα έκανε 6 γατάκια από τα οποία τα 3 επιβίωσαν. Πήγα και ρώτησα τον κτηνίατρο μου μετά από πόσο καιρό μπορεί να μείνει έγκυος και πάλι έγκυος και μου απάντησε μετά από ένα μήνα περίπου. Δηλαδή τα μωράκια της θα είναι ενός μηνός και αυτή ήδη θα ‘περιμένει’, δηλαδή θα είναι ήδη έγκυος….. Έτσι κανόνισα και της έκανα στείρωση, ήταν ήδη μιας εβδομάδας έγκυος. Μου κόστισε 50€ γιατί είναι για αδέσποτο ζώο και της έκανε κάτι σαν λαμπαροσκόπιση , δηλαδή έχει μόνο ένα ράμμα στα πλευρά της. Τα μικρά της τα θηλάζει κανονικά και έχω αρχίσει και τους δίνω κονσέρβα για να μπορέσω να τα ξεκόψω από τη μαμά τους για να μπορέσω να τα χαρίσω, θα κρατήσω μόνο ένα (έτσι λέω, τι θα κάνω είναι άλλο θέμα!) για να έχει να της πίνει το γάλα για να μην πάθει κάτι το στήθος της.
Εγώ σε συμβουλεύω ότι και τα άλλα παιδία, να την αφήσεις να γεννήσει και να τους βρούμε καλά σπίτια να πάνε και μετά βούρρρ για στείρωση. Πρέπει να στειρώσεις και τις άλλες σου γάτες αν δεν θέλεις κάποια μέρα κάποιος ‘καλοθελητής’ να τους κάνει κακό. Σκέψου μόνο ότι κάθε γάτα που δεν είναι περιορισμένη ή στειρωμένη μπορεί να έχει 4 γέννες το χρόνο και να κάνει μέσο όρο 4 βιώσιμα γατάκια.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας παιδιά, αλλά τελικά μας πρόλαβε όλους η μαμά φύση. Η μικρή Ψιψινέλ γέννησε το Σάββατο 2 πανέμορφα, υγιέστατα και τετράπαχα τιγρέ μικρά!

αχ μωρε συγχαρητηρια τωρα βαλε αγγελια να τα δωσουμε ολο κ καποιος θα θελει

merci merci!!!
Προς το παρόν προηγούνται τα 4 ορφανά γατάκια για ευνόητους λόγους (με ανυσηχεί που γυρνούν μόνα τους στον κήπο χωρίς τη μαμά τους να τα προσέχει)...
Εξάλλου τα νεογέννητα είναι ακόμη πάρα πολύ μικρά - τα ζουζουνάκια μου!!!

καλε απλα το ειπα να τα βαλεις τωρα σε αγγελια οποτε να τα δωσουμε σε 2 μηνες

Σωστό κι αυτό! ;)

Το θεμα αυτο ειναι παλιο οπως ειδα, αλλα η αποψη μου ειναι οτι σε καμια περιπτωση δε πρεπει να αφηνουμε τη γατα να γενναει. Ειδα βεβαια οτι το συγκεκριμενο γατι ειναι σπιτισιο, οποτε υποθετω οτι για τα αδεσποτα δε θα εχετε την ιδια γνωμη... Συνηθως τα γατακια των αδεσποτων ζωων πεθαινουν απο διαφορες αιτιες, οπως ασθενειες που ενδεχομενως μπορει να μεταδωσει η μητερα ή αυτοκινητα ή πεινα... Ακομα ομως και τα σπιτισια ζωα πρεπει να τα στειρωνουμε, καθως η γεννα γατιων απο σπιτισια ζωα, ισως στερησει ενα σπιτι απο καποιο αδεσποτακι που θα μπορουσε να υιοθετηθει στη θεση τους...
Γι'αυτο, στειρωστε γιατι χανομαστε...

Το θεμα αυτο ειναι παλιο οπως ειδα, αλλα η αποψη μου ειναι οτι σε καμια περιπτωση δε πρεπει να αφηνουμε τη γατα να γενναει. Ειδα βεβαια οτι το συγκεκριμενο γατι ειναι σπιτισιο, οποτε υποθετω οτι για τα αδεσποτα δε θα εχετε την ιδια γνωμη... Συνηθως τα γατακια των αδεσποτων ζωων πεθαινουν απο διαφορες αιτιες, οπως ασθενειες που ενδεχομενως μπορει να μεταδωσει η μητερα ή αυτοκινητα ή πεινα... Ακομα ομως και τα σπιτισια ζωα πρεπει να τα στειρωνουμε, καθως η γεννα γατιων απο σπιτισια ζωα, ισως στερησει ενα σπιτι απο καποιο αδεσποτακι που θα μπορουσε να υιοθετηθει στη θεση τους...
Γι'αυτο, στειρωστε γιατι χανομαστε...

Συμφωνώ γενικά με τις στειρώσεις, ktsirig, ακόμα και όταν η γάτα εγγυμονεί, αρκεί η στείρωση να γίνει μέσα στις πρώτες 20 μέρες της εγκυμοσύνης. Αν γίνει αργότερα, η επέμβαση δεν είναι καθόλου απλή, όπως μου έχει πει ο κτηνίατρός μου.

Κι εκει παλι παιζει ρολο η εμπειρια του κτηνιατρου που θα την κανει.. Οντως, γενικα εχει σιγουρα περισσοτερους κινδυνους για το γατι οταν πχ ειναι στις μερες του... Παντως, ενα δικο μου παραδειγμα (με αδεσποτα μιλαμε βεβαια), ειχα μαζεψει μια εντελως ετοιμογεννη και την πηγα για στειρωση... Τελικα δεν την προλαβε η γιατρος και γεννησε. Εκανε 9 (!) γατακια... Δυστυχως πεθαναν τα 8 σε διαστημα 1 εβδομαδας... Προφανως κατι ειχε και τους το μετεδωσε, γιατι αυτη φτερνιζοταν, εβηχε, ηταν down γενικως... Τουλαχιστον τη στειρωσαμε μετα, οποτε δε θα ξαναγεννησει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back