effie
Νεοφερμένο μέλος
Μπήκα στο forum να βάλω μία αγγελία για να χαρίσω τα μεγαλύτερα απο τα γατάκια μας, αλλά διαβάζοντας τα διάφορα theads διαπίστωσα οτι όλοι και όλες εδώ μέσα έχουν μακρόχρονη εμπειρία συγκατοίκησης με γάτες κι έτσι αποφάσισα να ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες με ταλαιπωρεί ένα αρκετά σοβαρό δίλημμα: Η γάτα μου η Ψιψινέλ (μία απο τις 3 που συγκατοικούν στο ίδιο διόροφο) είναι έγκυος και γεννάει, κατά το γιατρό της, σε 15 με 20 μέρες. Το πρόβλημα; Έχουμε ήδη 5 γατάκια απο τη Σουλτάνα μας και άλλα 2 απο τη Μίου - για να μην υπολογίσω και τα 2 σκυλιά, εκ των οποίων ο ένας είναι κούταβος.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και, όταν το συζήτησα με το γιατρό, μου πρότεινε άμβλωση και στείρωση, με το σκεπτικό οτι τα ζώα είναι ήδη πολλά και δύσκολα δίνονται γατιά, ιδίως αν δεν είναι ράτσας. Κατά τα άλλα η γατούλα μου είναι υγιέστατη και, παρά τη μικρή της ηλικία (9 μηνών), το μέγεθός της είναι τέτοιο που δεν την εμποδίζει να γεννήσει κανονικά - σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του doctor.
Το κόστος της επέμβασης (κάπου €200) κουτσά-στραβά μπορώ να το καλύψω, εκεί που κολλάω είναι κατά πόσον είναι ασφαλής η άμβλωση σε ένα ζωντανό σχεδόν ετοιμόγεννο... Απο την άλλη, συγγενείς και γείτονες παραπονιούνται οτι σε λίγο τα γατιά θα μας διώξουν απο το σπίτι! Επιπλέον, η Μίου που είναι σχεδόν συνομήλικη με την Ψιψινέλ, είχε πολύ δύσκολη γέννα (ένα γατάκι γεννήθηκε νεκρό και άλλο ένα πέθανε λίγες ώρες μετά).
Όπως καταλάβατε, δεν ξέρω τί να κάνω...
Η παρόρμησή μου είναι να την αφήσω να γεννήσει φυσιολογικά και μετά να τη στειρώσω, αλλά πάλι...Εάν κάποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, η συμβουλή σας θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ και συγνώμη για το τεράστιο μέγεθος του μηνύματος!!!
Έφη
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
effie
Νεοφερμένο μέλος
Καλά λοιπόν! Αφού κανένας δεν έχει άποψη για το θέμα, αποφάσισα κι εγώ να την αφήσω να γεννήσει!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά για το Ψιψινέλι μου - λίαν προσεχώς νέα και φωτο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος

mela
Νεοφερμένο μέλος
Συμφωνώ με τη Lady... υπομονή και θα τα δώσεις. Στείλε φωτο, βάλε αγγελία και κάτι θα γίνει. Τί στην ευχή, τα γατάκια είναι μούρλια όταν είναι μικρά.
Τελικά έκανα άγια που δεν άφησα τη Μέλα μου να τεκνοποιήσει πριν τη στειρώσω.
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ σε συμβουλεύω ότι και τα άλλα παιδία, να την αφήσεις να γεννήσει και να τους βρούμε καλά σπίτια να πάνε και μετά βούρρρ για στείρωση. Πρέπει να στειρώσεις και τις άλλες σου γάτες αν δεν θέλεις κάποια μέρα κάποιος ‘καλοθελητής’ να τους κάνει κακό. Σκέψου μόνο ότι κάθε γάτα που δεν είναι περιορισμένη ή στειρωμένη μπορεί να έχει 4 γέννες το χρόνο και να κάνει μέσο όρο 4 βιώσιμα γατάκια.
effie
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
effie
Νεοφερμένο μέλος
Προς το παρόν προηγούνται τα 4 ορφανά γατάκια για ευνόητους λόγους (με ανυσηχεί που γυρνούν μόνα τους στον κήπο χωρίς τη μαμά τους να τα προσέχει)...
Εξάλλου τα νεογέννητα είναι ακόμη πάρα πολύ μικρά - τα ζουζουνάκια μου!!!
ladycat
Διάσημο μέλος
effie
Νεοφερμένο μέλος

ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
Γι'αυτο, στειρωστε γιατι χανομαστε...
rotonda
Δραστήριο μέλος
Το θεμα αυτο ειναι παλιο οπως ειδα, αλλα η αποψη μου ειναι οτι σε καμια περιπτωση δε πρεπει να αφηνουμε τη γατα να γενναει. Ειδα βεβαια οτι το συγκεκριμενο γατι ειναι σπιτισιο, οποτε υποθετω οτι για τα αδεσποτα δε θα εχετε την ιδια γνωμη... Συνηθως τα γατακια των αδεσποτων ζωων πεθαινουν απο διαφορες αιτιες, οπως ασθενειες που ενδεχομενως μπορει να μεταδωσει η μητερα ή αυτοκινητα ή πεινα... Ακομα ομως και τα σπιτισια ζωα πρεπει να τα στειρωνουμε, καθως η γεννα γατιων απο σπιτισια ζωα, ισως στερησει ενα σπιτι απο καποιο αδεσποτακι που θα μπορουσε να υιοθετηθει στη θεση τους...
Γι'αυτο, στειρωστε γιατι χανομαστε...
Συμφωνώ γενικά με τις στειρώσεις, ktsirig, ακόμα και όταν η γάτα εγγυμονεί, αρκεί η στείρωση να γίνει μέσα στις πρώτες 20 μέρες της εγκυμοσύνης. Αν γίνει αργότερα, η επέμβαση δεν είναι καθόλου απλή, όπως μου έχει πει ο κτηνίατρός μου.
ktsirig
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool