Εγκεφαλίτιδα γάτας. Ποιος την έχει αντιμετωπίσει;

jolinara87

Νεοφερμένο μέλος

Η Κατερινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Πριν λιγο καιρο χασαμε μια γατουλα απο εγκεφαλιτιδα.Κι η ιστορια εχει ως εξης.Την πεταξαν μωρο εξω απο την πορτα μου μζι με τα αδερφια της.Τα φροντισαμε μεγαλωσαν,και η θυληκια(η Ξενια)εμεινε στη γιαγια μου να τη φροντιζει.Τα αλλα αφου δεν βρηκα να τα δωσω τα πηρε ο μπαμπας μου στο εξοχικο μας.Εφτα περιπου μηνων την πηγα εσπευσμενα για στειρωση αφου ειχα την υποψια πωσ ηταν εγκυος(δεν ηταν τελικα).Απο εκει κ επειτα το αξιαγαπητο γατακι εξελιχθηκε σε ενα ανορεχτο,ληθαργικο γατι,που κοιμοταν μονιμα στον καναπε.Ηπληγη της αργουσε να επουλωθει και την εβαζα σπρευ αντιβιωτικο.Ειπα θα στρωσει η συμπεριφορα της,θα ναι κι απο τη στειρωση,την πληγη που δεν εκλεινε..περασε ο καιρος,καλοκαιριασε,κι εφυγε και κρυφτηκε σε ενα χαλασμα ανευ λογου κι αιτιας.Με τα παρακαλια,η αδερφη της γιαγιας μου την εφερε πισω μετα απο μερες.Ξανα ανορεχτη και ληθαργικη.Εγω ακομα δεν πιστευα οτι ειχε κατι σοβαρο.Της ειχα κανει και τα εμβολια τι να παθει,λεω.Αρχες καλοκαιριου αρχισε να εχει προβλημα στα πισω ποδια και να περπαταει με χαμηλωμμενη τη σπονδυλικη τησ στηλη.Την πηγα στον κτηνιατρο,γενικες αιματος,ακτινογραφια,δεν φαινοταν τιποτα μον0 χαμηλα αιμοπεταλια,κ μου ειπαν μπορει να ναι κι απο το στρες.Κορτιζονη 8μερες μια μικρη ανακαμψη μετα παλι τα ιδια.Μιλησα με φιλο γιατρο μου ειπενα δωσω χρονο στην αντιβιωση να δραση.Ωστοσο η κτηνιατρος δεν μπορουσε να φανταστει τι μπορει να συνεβαινε.Αφησα κ περασε καιρος,και οταν αποφασισα να την κξαναπαω στον κτηνιατρο,δεν προλαβα,ειχε πεσει κυριακη ξερη κατω σαν αψυχη και δεν μπορουσε να κουνησει.την παιρνω την παω στο γιατρο,κ επειδη οταν τη βαζαν να σταθει σταυρωνε τα μπροστινα της ποδια κ τους εξηγησα κ λιγο την ιστορια υπεθεσαν εγκεφαλιτιδα.Αρχικα ειπαν ευθανασια κ του ζητησα εναλλακτικη.Ξεκινησαμε 10μερη θεραπεια,καημερινες ενεσεισ κορτιζονης,αντιβιωσης και β12.(το τι λεφτα φυγανε δεν το συζητω,αλλα χαλαλι της).Τριτη μερα θεραπειας ως δια μαγειας σηκωθηκε κ περπατησε μονη της.Αρχισαμε να ελπιζουμε κι εμεις κι αυτο συνεχιστηκε κανενα 5μερο χωρις περεταιρω βελτιωση.Και δυο μερες πριν ολοκληρωθει η θεραπεια,επεσε παλι και σταβρωνε τα μπροστινα της ποδια.Μου ειπαν δε μπορουμε να κανουμε κατι απο το να περιμενουμε.συνεχισε την κορτιζονη στο σπιτι ως που κατεληξε 10μερες μετα,πληρως κατακοιτη,κατι σαν φυτο.Και δεν το χω ξαναζησει αυτο,ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δε μπορω να βρω τιποτα για την εγκεφαλιτιδα σε γατα.Υπαρχει καποιος να το εχει ζησει και να μου πει την εμπειρια του,τι μπορουσα να κανω;απο που μπορει να κολλησε τετοιο πραγμα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγκεφαλιτιδα είχε ενα απο τα γατακια μας. Αναγκαστηκαμε μετα απο 2 χρόνια που το είχαμε να του κάνουμε ευθανασία. Με πολυ βαριά καρδιά αλλα δεν γινόταν αλλιώς. Το γατακι δεν είχε καμία απόλαυση , δεν είχε ζωή. Δεν μπορούσε να παίξει με τα αλλα γατακια, δεν μπορούσε να τρέξει, να ανεβεί σκάλες, να κατουρησει στην αμμοδοχο, να ζήσει σαν φυσιολογικό γατί. Ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει την απώλεια του αλλα η λύση αυτή υπήρξε μονόδρομος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back