NeNeia
Νεοφερμένο μέλος
... Παρόλο ομως που το αρθρο ηταν αρκετα κατατοπιστικό έχω αρκετές ερωτήσεις... την πήγα σε κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι το πολυ 20 ημερών.. και να της δίνω μόνο γάλα σε σκόνη.. πήγα αμεσως και πήρα αλλα θέλω να ξέρω πόσα ml συνολικά πρεπει να πίνει την ημέρα..πίνει γύρω στα 10 ml ανα γευμα αλλα γκρινιάζει σαν να θελει κ αλλο... χθες το βραδυ της εδωσα μεχρι να μην γκρινιάζει και στο τελος ειχε γινει σαν μπαλα ετοιμη να σκασει κ κοιμόταν μεχρι τις 11 το πρωι
Επίσης ξέχασα να σας πω οτι ο λόγος που δεν ειχα ποτε γάτα ενω λατρευω τα ζωα , ειναι επειδη έχω αλλεργια στις γάτες και με πιανει φτερνισμα και συνάχι. προς το παρον δεν με εχει πιάσει αλλα υπάρχει κάτι που να μπορώ να κανω για να περιορίσω τον κίνδυνο για μένα? Επίσης νιαουρίζει συνέχεια οταν ειμαστε μαζι στο δωμάτιο και δεν της δίνω σημασία ενώ σταματάει και κοιμάται μονο όταν την πέρνω αγκαλιά.. το νιαούρισμα ειναι απο γκρίνια η από πείνα? Πραγματικά έχω απελπιστεί γτ ενω ξέρω τα πάντα απο σκυλους , απο γάτες είμαι αδιάβαστη.. αλλα δεν θα το βάλω κάτω!! Απλά ελπίζω να κάνω το καλύτερο γι΄αυτήν και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να της κάνω κακό άθελα μου... Σας βάζω και μία φωτο της κουκλάρας μου να την καμαρώσετε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
Μπράβο σου και ξανά μπράβο που το έσωσες, είναι ένα κουκλί

.Δεν ξέρω πολλά να σου πω για τόσο μικρά γατιά, οι υπόλοιποι θα σε διαφωτίσουν καλύτερα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αχ παναγιτσα μου..κουκλακι ειναι!!!
...να το χαιρεσαι..και μπραβο σου που το πηρες...κοιτα να δεις...και εμενα τα δυο ζωντοβολακια μου οταν τα ταιζα με το μπιμπερο..μετα η κοιλια τους γινοταν μπαλονακι ετοιμο να σκασει....δεν ξερω αν ειναι καλο αυτο ή οχι..παντως το σωστο ειναι να τα ταιζουμε πολλα γευματα..και οχι 4 οπως εκανα εγω οταν δεν ηξερα...
το οτι νιαουριζει συνεχεια..ετσι εκαναν και τα δικα μου...θελαν παρεουλα και αγκαλιτσα τα ζωντοβολακια μου...
μην απελπιζεσαι..μια χαρα τα πας...να ρωτησεις το γιατρο ποτε πρεπει να κανεις τις αποπαρατωσιτωσεις....ευχομαι τα καλυτερα....και να μας ενημερωνεις ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου, το φόρουμ βοηθάει πάρα πολύ στα μικρά και μεγάλα προβληματάκια και τις απορίες μας...
υπάρχουν κορίτσια που ξέρουν περισσότερα και θα σε συμβουλέψουν κατάλληλα..
στα φαρμακεία υπάρχει ένα τεστ για να δεις αν όντως είσαι αλλεργική στις γάτες, το είδα σε ένα φαρμακείο που πήγα πρόσφατα...αν είναι διαγνωσμένη αλλεργία ίσως να χρειαστείς την συμβουλή κατάλληλου γιατρού για να μην υπάρχει πρόβλημα για σένα...
εύχομαι τα παιδιά του φόρουμ να σε κατατοπίσουν καλύτερα, εγώ απλά σου στέλνω μια πρώτη σκέψη και τα πολλά μου συγχαρητήρια γιατί πράγματι βοήθησες ένα γλυκό πλασματάκι... καλή δύναμη στις προσπάθειές σου, συμβουλέψου κατάλληλους ανθρώπους για τη διατροφή της και τα πρώτα βήματα στην κοινή σας πορεία ώστε όλα να εξελιχθούν όμορφα και για τις δυο σας..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
α..ξεχασα να σου πω...θελει και πολυ ζεστη τωρα που ειναι μικρο..ειναι πολυ σημαντικο αυτο....δεν ξερω αν εχεις κρεββατακι..ή κουτα..αλλα βαλτην διπλα στο καλοριφερ..και προς θεεου...οχι σε ρευματα...
ΥΓ..φανταζομαι οτι το γαλατακι που του δινεις ειναι ειδικο για γατακια..ετσι;
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
απλά θα σου πρότεινα κοπελιά μου, να φροντίσεις το συντομότερο να μάθεις για την αλλεργία σου, αν όντως είναι διαγνωσμένη και τί μπορείς να κάνεις σχετικά με αυτό για να μπορέσεις να περάσεις πολλές πολλές όμορφες στιγμές με το κουκλάκι σου δίχως σκέψεις...
melaslog
Δραστήριο μέλος
Τι ωραίοοοοοοοοοο.
Σαν τον Μπεζέ μου είναι.
Ενα φιλάκι στο μουσουδάκι του και από εμένα.
ruko
Διάσημο μέλος

Εδώ μπορείς να βρεις ένα άρθρο για τις αλλεργίες που θα σε βοηθήσει.
Όσο για το πόσο να το ταΐζεις, δεν το γράφει η συσκευασία; Μπορεί να ποικίλλει, ανάλογα με τη μάρκα του γάλακτος και το πόσες θερμίδες έχει κάθε ml. Όμως, αν θυμάμαι καλά, ένας μέσος όρος είναι 3-4 ml ανά ουγκιά βάρους (όπου 1 ουγκιά=28 γρ). Αν βλέπεις ότι θέλει παραπάνω, δίνε του μέχρι να χορτάσει.
Νομίζω πως στην ηλικία του μπορεί να τρώει άνετα 4-5 γεύματα τη μέρα, αλλά όσο περισσότερα τόσο καλύτερα για να μην ζορίζεται η κοιλίτσα του.Μήπως η γκρίνια που λες οφείλεται στο ότι κρυώνει; Του έχεις βάλει θερμοφόρα; Πάντως, αφού αυτό το ηρεμεί, θα σου πρότεινα να το παίρνεις αγκαλιά, γιατί η στοργή είναι εξίσου σημαντική για την ανάπτυξή του. Εγώ όταν είχα μικράκια τα έχωνα μέσα στη ζακέτα μου.

NeNeia
Νεοφερμένο μέλος
Το γάλα που της δίνω το πήρα απο τον κτηνίατρο και ειναι το Lactol ειναι λέει για ορφάνα γατάκια σαν υποκατάστατο μητρικού γάλακτος και της δίνω κάθε 1 1/2 - 2 ώρες απο 7-10 ml.. μήπως είναι πολύ? επίσης της πήρα και μπιμπερό αλλα δεν το θέλει ... εχει βολευτεί με την σύριγγα και δεν ανυσηχώ για αναρόφηση γτ το τράβάει μόνη της το γάλα κ δεν την πιέζω εγώ. Ο κτηνίατρος που την εξέτασε μου ειπε ότι ειναι πάρα πολύ καλα και δεν χρειάζεται τπτ προς το παρόν και να πάμε όταν γινει 2 μηνών για εμβόλια κλπ... της έχω κούτα προς το παρόν με μπλούζες μέσα και κουκλάκια για να την κρατανε ζεστα το βραδυ αλλα κατα την διάρκεια της ημέρας δεν κάθεται μεσα στην κούτα γιάυτο εχω το αερόθερμο στο δωμάτιο για να ειναι σε ζέστη... ιδρώνω εγω την καταβρίσκει το γατί
... ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλα πιστέυω πως δεν έκανα τπτ περισσότερο απο αυτο που θα εκανε καθε ανθρωπος που αγαπάει τα ζώα.. θα δοκιμάσω και αυτό το αλλεργικο τεστ να σιγουρευτώ αλλα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου επειδή πάντα έπιανα ότι ζώο κυκλοφορούσε με τις γάτες ειχα πάντα πρόβλημα
αλλά θα κοιτάξω και σε ειδικό αλλεργιολόγο τι μπορεί να γίνει.. το καλό ειναι ότι επειδή ειναι μωρό τώρα δεν με ενοχλεί.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Όσο για τη θερμοκρασία, αν κρυώνει, θα το δεις κουλουριασμένο μέσα στις μπλούζες. Αν είναι έξω, σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι καλή. Όμως δεν κατάλαβα καλά αυτό εδώ:
δεν κάθεται μεσα στην κούτα
Εννοείς ότι βγαίνει έξω;
NeNeia
Νεοφερμένο μέλος
Πηδάει έξω απο την κούτα και με ακολουθει στο δωμάτιο... θα κάτσει όπου κατσω εγω και θα χωθει μέσα στην μπλουζα μου μέχρι να την πάρει ο ύπνος.. την αφήνω την περισσότερη ώρα μέσα στην ζακέτα μου και εγώ αλλα φοβάμαι μην καλομάθει και δεν τολμάω να βγω από το σπίτι μέτα.. ήδη βγαίνω απο το δωμάτιο και για κανα 5λεπτο νιαουρίζει δυνάτα και μόλις επιστρέψω ξανά αγκαλιές και ύπνος..
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
να ενημερώνεις τα παιδιά του φόρουμ, θα παίρνεις διαρκώς πολύτιμες συμβουλές..
ruko
Διάσημο μέλος

Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μην έχει κανένα ατύχημα κατά τις περιπλανήσεις της. Ίσως θα μπορούσες να πάρεις μια πλαστική γατοφόρο και να την έχεις εκεί μέσα. Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι να την κάνεις, αλλά αν τελικά την κρατήσεις*, θα σου είναι απαραίτητη.
Επίσης, θα σου πρότεινα να πάρεις και μια θερμοφόρα, έστω για το βράδυ, γιατί η υποθερμία σ' αυτές τις ηλικίες είναι πολύ επικίνδυνη.
Δεν λέω ότι θα πάθει κάτι, μπορεί το σπίτι σου να είναι ήδη αρκετά ζεστό, αλλά είναι το "φύλαγε τα ρούχα σου" που λένε.Όσο για την προσκόλληση, είναι επόμενη, αφού τώρα είσαι η μαμά.
Όλα τα μικρά είναι έτσι. * Δεν ξέρω πολλά για τις αλλεργίες, αλλά υπάρχει μια κοπέλα εδώ στο φόρουμ, η stellak, που είχε σοβαρό πρόβλημα και το αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία. Δεν χάνεις τίποτα να επικοινωνήσεις.

Terifique
Δραστήριο μέλος
αρχικά μπράβο σου για την απόφαση να 'σώσεις' την μικρούλα, η οποία είναι πανέμορφη. Να σου πώ από την μεριά μου οτι και εγώ πριν μερικούς μήνες ήμουν πελαγωμένη με νέα γάτα και χωρίς εμπειρία (παρά μόνο από σκύλους)... εδώ θα βρείς αρκετές πληροφορίες και πολλά έμπειρα άτομα που μπορούν να σε κατευθύνουν σωστά.
Με το πέρασμα του χρόνου, θα δείς υπάρχει μια κατανόηση (αυτόματη μπορώ να πώ) της διαφοράς γάτας-σκύλου και όλα φαίνονται φυσιολογικά... θα την καταλαβαίνεις απόλυτα σαν να είχες γάτες μια ζωή!!!
Για την αλλεργία στις γάτες δεν ξέρω να σε βοηθήσω, το μόνο που μπορώ να σου πώ... αν έχεις αλλεργίες γενικά, εμένα μ' έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι ρινικές πλύσεις με αλατόνερο (μπορείς να πάρεις απο το φαρμακείο έτοιμο, 'physiomer' αν θυμάμαι καλά).
Α, και το οτι σε ακολουθεί απλά θέλει παρέα.. το έκανε και ο δικός μας στην μητέρα μου... όσο μεγαλώνει 'ξεκόβει'!!!
Να την χαίρεσαι

gatouni
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι πανέμορφο. Να το χαίρεσαι!!!Εγώ θα δοκίμαζα να του δώσω και κονσερβούλα baby cat σιγά σιγά. Από τη φωτογραφία, όσο μπορώ να καταλάβω, δίχνει να είναι στην ίδια ηλικία με ένα μικρούλι που βρήκα τα Χριστούγεννα. Σαφώς έπινε γάλα από σύριγγα, αλλά προσπάθησα και το έμαθα να τρώει και κονσερβούλα, από το δάχτυλο μου αρχικά και μετά σιγά σιγά στο πιατάκι... μέσα σε ένα δίωρο είχε γίνει εξπέρ το καλό μου
. Οπότε αραίωσα και το τάισμα με τη σύριγγα, λόγω δουλειάς έτσι και αλλιώς δεν μπορούσα να το ταίζω ανα 4 ώρες, οπότε με την κονσερβούλα ήταν ok.Όσο για τις φωνές μάλλον το κάνει για να σου τραβήξει την προσοχή, η σωματική επαφή παίζει πολύτιμο ρόλο, κατά τη γνώμη μου όσο σχεδόν και η διατροφή. Κανάκεψε το στο μέτρο του δυνατού... αλλά δώσε του και να καταλάβει ότι πρέπει να μείνει και κάποιες στιγμές χωρίς αγκαλίτσες.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι κούκλα, φτου-φτου σκόρδα! Τι ματάκια πανέμορφα είναι αυτά? Και μπραβο σου που την έσωσες!!!
Μπορείς να την ταίζεις κάθε 3 ώρες, όση ποσότητα θέλει. Μην την ζορίσεις αν δεις ότι δεν θέλει να πιεί άλλο. Το ότι νιαουρίζει συνέχεια πιστεύω πως οφείλεται στο ότι θέλει "μαμά". Αν έχεις κάτι γούνινο π.χ. γιακά ή λούτρινο παιχνιδάκι, βάλτο μέσα στην κούτα της. Ετσι έκανα όσες φορές είχα μικρά, έβαζα έναν γιακά που ήταν από αληθινή γούνα. Δεν μπορείς να φανταστείς πως έκαναν! Ενθουσιάζονταν!Και κοιμούνταν πάνω του με τις ώρες, μάλλον τον περνούσαν για γάτα... Για να μην την κουβαλάς συνέχεια μαζί σου, κλείσε ελαφρα την κούτα με λίγη κολλητική ταινία (προσοχή, να έχει αρκετό κενό για να παίρνει αέρα!). Θα γκρινιάξει στην αρχή αλλά θα της περάσει. Επίσης χρειάζεται αρκετή ζέστη, αλλά όχι υπερβολική. Αν την δεις να έχει ταχύπνοια, δλδ να αναπνέει πολύ γρήγορα, σημαίνει ότι υπερθερμάνθηκε. Τέλος να την βάζεις να κάνει την ανάγκη της μετά από κάθε γεύμα.
Ότι απορία έχεις, εδώ είμαστε!

NeNeia
Νεοφερμένο μέλος
πειτε καμια γνωμη... γτ το αγορι μου εχει φαγωθει να ειναι αρσενικο... και θα ειναι κριμα να αλλαζουμε ονομα σε κανενα μηνα αν φανει τπτ περιεργο.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ENA MΠΛΕ ΝΙΝΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Oσον αφορα τις πληροφοριες που χρειαζεσαι, νομιζω σε καλυψανε οι υπολοιποι. Εγω ηθελα μονο να πω
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.
αυτο.

moukelis
Επιφανές μέλος
Ω ενας μπλε ταμπυ αγοραρος!
Σε θεωρει μαμα του,γι'αυτο ησυχαζει μονο στην αγκαλια σου.Μπορεις να του βαλεις ενα λουτρινο με ενα αναλογικο ρολοι μεσα στο κουτι του,ετσι θα νομιζει οτι ακουει την καρδια της μαμας του και θα ηρεμει.Αλλο τιποτα δεν εχω να προσθεσω,εχεις υιοθετηθει και δεν το ξερεις!Θα γινει ενας κουκλος μεγαλωνοντας,δεν θα το πιστευεις!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
και εγω αυτο που εχω να συμπληρωσω ειναι οτι θελει πολυ μεγαλη προσοχη,αφου βγαινει απο τηνμ κουτα,να μην το πατησετε καταλαθος,ή κατσετε επανω του....επισης μην χωθει πουθενα και δεν το βρισκεται΄...εμενα ο μπουκακος οταν ηταν μωρο...ειχε χωθει το τερας αναμεσα στο κενο που υπαρχει στο αλουμινενιο παραθυρο και τον τοιχο!!! στο τσακ τον προλαβα...σου ευχομαι και παλι τα καλυτερα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool