ruko
Διάσημο μέλος
Βλέπουμε καμιά φορά αγγελίες του στυλ: "Χαρίζεται, αλλιώς ευθανασία", "Χαρίζεται, αλλιώς θα το αφήσω στο δρόμο" (καλά, έχω δει και "πωλείται αλλιώς ευθανασία", αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο).

Ας υποθέσουμε ότι τα παραπάνω δεν λέγονται για εκφοβισμό, αλλά είναι πραγματικά. Θα παίρνατε ποτέ ζώο από τέτοια αγγελία ή θα το προωθούσατε σε φίλους και γνωστούς;
Εγώ προσωπικά όχι, για ένα βασικό λόγο.Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα στους δρόμους. Δύο πάνω δύο κάτω, δεν έχει καμιά διαφορά. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κρατούν ζώα στο σπίτι τους ή σε πανσιόν για πολλούς μήνες περιμένοντας να βρεθεί κατάλληλη οικογένεια. Όταν πριμοδοτούνται οι εκβιαστικές αγγελίες, όλα αυτά τα ζώα μένουν πίσω και ταυτόχρονα αποθαρρύνονται όσοι τα φροντίζουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα.
Αν πρόκειται να βοηθήσω κάποιον, προτιμώ να βοηθήσω αυτόν που φροντίζει τα ζώα με προσωπικό κόστος, παρά αυτόν που λέει "σας δίνω ένα μήνα διορία να πάρετε το κακό απ' τα μάτια μου, αλλιώς θα το στείλω στα θυμαράκια".
Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτονται κι οι άλλοι επ' αυτού.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ένα χρόνο τώρα στο φόρουμ, και με την επαφή με οργανώσεις, εθελοντές, ιδιώτες, αφανής ήρωες....
ΝΑΙ, θα προτιμούσα να βοηθήσω αλλού.
Ζώντας τις ΑΥΤΟΘΥΣΊΕΣ , σε χρόνο, χρήμα, προσωπική ζωή ατόμων, που χωρίς υποχρέωση... ΔΕΝ κοιμούνται το βράδυ γιατί ανησυχούν για ένα αδέσποτο.... Θεωρώ πολύ εύκολο, δυστυχώς και κοροϊδία... αυτές τις αγγελίες, που σηκώνουν τόσο εύκολα τα χέρια ψηλά και εκβιάζουν ή παρακαλάνε για ένα θαύμα... απο τρίτους.
Μπορεί να είναι Αληθινές.. αλλά δυστυχώς.. κάποιες φορές με τα ξερά καίγοναι και τα χλωρά.
Πολλά είναι θέμα ΤΡΟΠΟΥ. Ίσως αν είναι διαφορετικός ο τρόπος, που θέτει ο άλλος το θέμα, να ενεργήσω διαφορετικά. Και να τρέξω αν μπορώ, και χρήματα, και ότι άλλο.....
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Συφωνω μαζι σου ruko.Aπλα αναποφευκτα σκεφτεσαι τι φαιει το αμοιρο το ζωο που ετυχε σε ανεγκεφαλο.Τελικα ειναι πολυ δυσκολη(ισως και αδυνατη) η επιλογη, ποιο θα σωσεις και ποιο οχι. Μακαρι να μπορουσαν να γλυτωσουν ολα.![]()
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και εγώ Νίκη και Ρούλα αλλά αν κάποιοι το κάνουν αυτό γιατί είναι να μην πω τί είναι τα καημένα τα ζώα τι φταίνε να την πληρώνουν αυτά???
ria23
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
τα καημένα τα ζώα τι φταίνε να την πληρώνουν αυτά???
Κι εγώ το σκέφτομαι αυτό.
Αλλά από μια άποψη, ακόμα και τα ζώα που γεννήθηκαν στο δρόμο, πληρώνουν τις αποφάσεις που έλαβαν κάποιοι άνθρωποι γι' αυτά πριν ακόμα γεννηθούν (όπου απόφαση π.χ. σε επίπεδο πολιτείας συνήθως σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε τίποτα). 
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα, όπως εξ άλλου φάνηκε (ελπίζω!) κι από την τοποθέτησή μου στο συγκεκριμένο θέμα (της δύστυχης Λουλούς).Όταν πριμοδοτούνται οι εκβιαστικές αγγελίες, όλα αυτά τα ζώα μένουν πίσω και ταυτόχρονα αποθαρρύνονται όσοι τα φροντίζουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα.
Ώρες-ώρες σκέφτομαι πως όσοι θέλουν να πάρουν κατοικίδιο ή να παντρευτούν και να ανοίξουν σπίτι ή να κάνουν παιδιά πρέπει να περνάνε πρώτα από matrix test, όπως τους κάνουν στη σχολή Ικάρων...
Για να μην πω και για τους γείτονές τους, δηλαδή...΄
zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η σκέψεις μου χωρίς πολύ ζόρισμα είναι οι εξής:
Στους εκβιασμούς :
"Αν δεν την πάρετε θα την πάω για ευθανασία" , "Σε μία εβδομαδα θα την πάω στο βουνο να το αφήσω"
προέρχονται απο ανθρώπους που πιο πιθανο είναι να μην πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Είναι απλά ανευθυνοι, που νομίζουν κι ολας οτι κάνουν καλη πράξη.
Επειδή όμως ΠΟΤΕ δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει πίσω απο 3-4 αράδες, δεν θα τις αγνοούσα ποτέ, και θα κανα το παν για να φύγουν αυτά τα ζώα πρώτα. Η να τα βολεψω κάπως μέχρι να βρεθει λυση. Δεν θα παιρνα το ρισκο, να τ'αφησω έτσι.
Επίσης να κάνω μια παρατηρηση στα παρακάτω:
Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κρατούν ζώα στο σπίτι τους ή σε πανσιόν για πολλούς μήνες περιμένοντας να βρεθεί κατάλληλη οικογένεια. Όταν πριμοδοτούνται οι εκβιαστικές αγγελίες, όλα αυτά τα ζώα μένουν πίσω και ταυτόχρονα αποθαρρύνονται όσοι τα φροντίζουν ευσυνείδητα και υπεύθυνα.
Ναι αυτό συμβαίνει. Είναι απόλυτα άδικο όχι για τα ίδια τα ζώα. Είναι άδικο γι αυτους που τα σταζουν για τις πανσιον.
Αν πρόκειται να βοηθήσω κάποιον, προτιμώ να βοηθήσω αυτόν που φροντίζει τα ζώα με προσωπικό κόστος, παρά αυτόν που λέει "σας δίνω ένα μήνα διορία να πάρετε το κακό απ' τα μάτια μου, αλλιώς θα το στείλω στα θυμαράκια".
Ο στόχος μας όμως είναι να βοηθήσουμε τα ζώα. Δίνοντας δεύτερη προταιρεότητα στην εκβιαστική αγγελία, ρισκάρεις τον θάνατο ενός ζώου.
Ξέρω πως αυτό που θα πω δεν είναι σωστό για τους ανθρώπους που φροντιζουν (ηθικά αν θές), αλλα έτσι το σκέφτομαι:
Το ζώο της εκβιαστικής αγγελίας, ρισκάρει κακοποιήση.Και βιάζεσαι να το σώσεις.
Το ζώο της πανσιόν, θα ζεί, θα βασιλεύει και εμεις με την ησυχία μας, και χωρίς τη "λαιμητόμο", θα του βρούμε κάτι.
Ξαναλέω, ξέρω οτι καπου "σκαλωνει" το σκεπτικό μου.

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Maroulaki, το σκεπτικό αυτό σκαλώνει, αλλά δεν φταις εσύ γι' αυτό. Υπεύθυνοι είναι αυτοί οι σιχαμένοι, οι υπάνθρωποι, που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την ανθρωπιά των άλλων για να βολευτούν οι ίδιοι "εντός της προθεσμίας".Επειδή όμως ΠΟΤΕ δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει πίσω απο 3-4 αράδες, δεν θα τις αγνοούσα ποτέ, και θα κανα το παν για να φύγουν αυτά τα ζώα πρώτα. Η να τα βολεψω κάπως μέχρι να βρεθει λυση. Δεν θα παιρνα το ρισκο, να τ'αφησω έτσι.
[...]
Το ζώο της εκβιαστικής αγγελίας, ρισκάρει κακοποιήση.Και βιάζεσαι να το σώσεις.
[...]
Ξαναλέω, ξέρω οτι καπου "σκαλωνει" το σκεπτικό μου.![]()
Α, ξέχασα. Και να μπορούν να λέγονται και "καλοί" μετά!

Γενικά, συναισθηματικός εκβιασμός = εκμετάλλευση.
ruko
Διάσημο μέλος
Το ζώο της εκβιαστικής αγγελίας, ρισκάρει κακοποιήση.
Το ίδιο και οποιδήποτε αδέσποτο. Η μόνη διαφορά είναι ότι το ζώο της εκβιαστικής αγγελίας έχει όνομα και πρόσωπο, ενώ το άλλο είναι κομμάτι μιας μάζας.
Το ζώο της πανσιόν, θα ζεί, θα βασιλεύει και εμεις με την ησυχία μας, και χωρίς τη "λαιμητόμο", θα του βρούμε κάτι.
Αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος, αλλά σκέφτομαι το εξής:
Ο άνθρωπος που μαζεύει ένα ζώο απ' το δρόμο για να το προωθήσει για υιοθεσία το πιθανότερο είναι να το ξανακάνει. Αν όχι με το αμέσως επόμενο, μερικούς μήνες μετά. Βοηθώντας τον λοιπόν, βοηθάμε παράλληλα και πολλά άλλα ζώα.
Αντίθετα ο άλλος έχει απλώς ένα ζώο (συνήθως δικό του) που θέλει να ξεφορτωθεί. Και πέρα από ανεύθυνος είναι και ανήθικος - γιατί είναι ανηθικότητα να εκβιάζεις τους άλλους και να πατάς στις ευαισθησίες τους.
Θα μου πεις, είναι σωστό να κάνουμε διάκριση στα ζώα; Όχι, αλλά επειδή το ευ ζην τους (για να θυμηθούμε και μια ψυχή)
εξαρτάται εκ των πραγμάτων από κάποιον άνθρωπο, μπορούμε να κάνουμε διάκριση στους ανθρώπους. Αλλά παραδέχομαι πως είναι πολύ λεπτό το θέμα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φυσικά, αντι να το προσπεράσουν, του βρήκαν και σπίτι, και παιρνουν τα ευσημα. ΑισχοςΑ, ξέχασα. Και να μπορούν να λέγονται και "καλοί" μετά!![]()
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ναι! Αδίστακτα ανήθικος, τολμώ να συμπληρώσω!Και πέρα από ανεύθυνος είναι και ανήθικος - γιατί είναι ανηθικότητα να εκβιάζεις τους άλλους και να πατάς στις ευαισθησίες τους.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εκτος αυτου μου την εχει δωσει γιατι οι ελληνες υποφερουν απο τη ψυχοπαθολογικη κατασταση του τελευταιου λεπτου δηλαδη:
τα αφηνουν τα πραματα και φτανουν στο απροχωρητο γιατι πιστευουν οτι δεν εχουν να παρουν βοηθεια απο πουθενα και μετα σε πιεζουν με τον τροπο που πιεζονται ι=οι ιδιοι, δεν γινεται επιτηδες ειναι ψυχοπαθολογικο. Πχ καποιος αφησε γατακι να φτασει στο απ[ροχωρητο, δε το στειρωσε , δεν επικοινωνησε με φιλοζωικη γιατι δεν ηξερε και ξαφνικα πιεζεται και θελει να το δωσει απο κατι που οντως του ετυχε και δεν προβλεψε πχ μια ασθένεια και τοπ ζωο ειναι ηδη μεγαλο.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Mia_m, στην ιστορία αυτή τα προβλήματα είναι πολυποίκιλα. Δεν είναι μόνο το συναισθηματικό, το τι θα απογίνει η γάτα. Ελπίζω πραγματικά όλη αυτή η υπόθεση να τελειώσει χωρίς να βρει κανένας τον μπελά του.Ρε παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι αν η αγγελία είναι εκβιασμός, το πρόβλημα είναι τι θα απογίνει η γάτα!!! Αντί να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον που θα μπορούσε έστω να την φιλοξενήσει μέχρι να βρεθεί σπίτι καθόμαστε και ασχολούμαστε με ανούσια θέματα!! (παίρνει και εμένα η μπάλα, δε λέω, αλλά πρέπει να κινηθούμε)
Όμως εδώ δεν συζητάμε τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εδώ μιλάμε γενικά για τις εκβιαστικές αγγελίες.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
. Λοιπόν για να καταλήξω επικεντρώνομαι στην ανάγκη του ζώου και αδιαφορώ για τους β....κες. Ένας υπεύθυνος άνθρωπος ποτέ δεν θα έφτανε σε εκβιασμό για να δώσει το ζώο του έστω κι αν αντιμετώπιζε προβλήματα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εμεις ειμαστε γεμάτοι αλλα αν κανεις τη θελει αθήνα μπορουμε να την παμε φυγει δικος μας ανθρωπος αυριο η το επομενο σκ. Εξισου η κτηνιατρος δεχτηκε τη φιλοξενεια αλλα η γειτονισσα δεν με πηρε τηλ να μαθω αυτο ειναι που μου σπαει τα νευρα.. θα την ξαναπαρω αυριο. Αυτο εννοω παθητικότηταΡε παιδιά, το πρόβλημα δεν είναι αν η αγγελία είναι εκβιασμός, το πρόβλημα είναι τι θα απογίνει η γάτα!!! Αντί να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον που θα μπορούσε έστω να την φιλοξενήσει μέχρι να βρεθεί σπίτι καθόμαστε και ασχολούμαστε με ανούσια θέματα!! (παίρνει και εμένα η μπάλα, δε λέω, αλλά πρέπει να κινηθούμε)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool