Εκπαίδευση άγριου γατιού απο συλλέκτη ζώων με ψυχολογικά προβλήματα

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Δεν ηταν να χαρω που εμεινα μονο με τα δικα μου μια μερα. Δυστυχως το μαυρο γατακι που δωσαμε στο σπιτι με το παιδακι ενω φαινονταν ημερο και λιγο φοβισμένο στο φυσικο του περιβαλλον, στο νεο σπιτι που πηγε μας ειπαν οτι επιτεθηκε ξαφνικα σε ενηλικο μελος της οικογενειας και οχι απλως του δαγκωσε το χερι αλλα το μασησε κιολα κι εφτασε κοκκαλο και τον τρεχαν στο νοσοκομειο... Η οικογενεια θελει αλλο μαυρο πιο χαλαρο και θα τους βρουμε αλλο. Οπως εχω ξαναπει ο χαρακτηρας ειναι σημαντικότερος απο την εμφανιση.

Οπως καταλαβαινετε μια και το λυπομαστε να ξαναγυρισει στη συλλεκτρια που το αφηνε νηστικο και τα εδερνε και μια ηταν ετσι μια αλλιως αποφασισα να το κρατησω λιγες μερες η μια δυο βδομαδες να το "κανω ανθρωπο" πριν παει σε σπιτι φιλοξενειας και μετα σε οικογένεια.

Το μικρο ειναι μαυρο θυληκο 4 μηνων. Το ματι του ειναι με διεσταλμένες κορες απο το φοβο. Στην αρχη ετρεμε ολοκληρο.Μετα τη Καλυψουλα δε κολλαω ομως και αποφασισα να το εκπαιδευσω κι αυτο.

Αποφασισα οτι με τοσο φοβο και μια και αντεδρασε ασχημα ελευθερο στο αλλο σπιτι το πιο ασφαλες για μενα ειναι να το προσεγγισω στο κλουβακι του. Του εβαλα τροφη ξηρη και νερο αναμεικτο με τσαι απο βαλεριαννα καιχαμομηλι που ειναι καλο για νευρα και υπνο.

Μεχρι στιγμης ενω στο αλλο σπιτι δεν ειχε φαει 2 μερες οντας ελευθερο, και ειχε παει και κρυφτει και δεν εβγαινε ουτε εκανε κακα του ( οι ανθρωποι ηταν εμπειροι σε γατες παρολα αυτα) εδω το εκανα να αισθανθει ακρετα ασφαλες ωστε να φαει.

Καθησα μαζι του καμμια ωρα και του μιλουσα εξω απο το γατοφορο,ηρθαν τα αλλα και επειδικτικα τα χαιδευα μπροστα στο γατοφορο για να καταλαβει οτι φερομαστε καλα εδω στα γατακια και το χαιδευα με ενα φτερο και του εδωσα κι ενα κουκουδακι μαλακο. Αυτο ηταν καλη ιδεα τελικα. Αυτο ενω στην αρχη τρομαξε κα ανοιξε ματια διαπλατα ουρλιαζοντας, τωρα κοιμαται αγγαλια με το κουκουδι.

Ειναι πολύ αγριο με τα αλλα οταν πλησιαζουν, και τρεμει και ουρλιαζει σα τη καλυψουλα. Παρ'αυτα ειναι καλυτερο να ειναι με γατες μια και ετσι ηταν και στο σπιτι της συλλέκτριας.

Σκεφτομαι να κοιμηθει στο δωματιο μας σημερα και να ησυχασει πλήρως, αυριο το πρωι ισως το αφησω ελευθερο με το καλοκαιρακι που ειναι το πιο προσαρμοστικο γατακι και νταντευει μικρα, μπας και επιτεθει σε αυτο αντι σε μενα. Το καλοκαιρακι θα το βαλει στη θεση του πιστευω και μετα θα προσπαθησω να του κανω την κουρα της αγγαλιας στη πετσετα... για να δουμε.. προμηθευτηκα και σκληρα γαντια για να μη καταληξω κι εγω στο νοσοκομειο. Διαισθανομαι οτι πισω απο το τρομο του ειναι τρυφερο παρ αυτα...κα νομιζω δειχνει ακι ενδιαφερον για το καλοκαιρακι παρα την επιθετικότητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θαυμάζω το κουράγιο σου βρε Ασημίνα μπράβο:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κριμα το καημενο,φανταστειτε ποσα περασε...Μακαρι να φτιαξει ο χαρακτηρας του και να μπορει να συμβιωσει ανετα με μια οικογενεια που θα το αγαπαει!

Δεν ξερω εμενα τα αγρια γατακια πολύ με ιντριγκαρουν, με καθε ενα που εξημερωνω πολύ χαιρομαι, ειδικα αν βρει σπιτι μετα. Πολύ σπανια θα τα φοβηθώ πια.Τωρα του πηγα φαγακι και μου νιαουρισε παραπονεμενα.. δεν το εμπιστευομαι αυτο το νιαουρισμα ακομα αλλα νομίζω ειμαι σε καλό δρόμο... Εχει αρπαξει το κουκουδακι του και δε το αφηνει καλο αυτο, οταν θα τοπ αφησω αυριο στο μπανιο θα του χρησιμεψει σαν σημειο ασφαλειας

καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου. Θέλει σίγουρα πολύ υπομονή αλλά τελικά οταν το γατίδι σε εμπιστευτεί θα νοιώθεις μεγάλη χαρα, ε;

Ουφ μ εσκασε τη μιση νυχτα μαζι της τη περασα αλλα καταλαβε πεντε πραματα... απο κει που την αγγαλιαζα με πετσετα, περασαμε στην αγγαλια με γαντι βελουδενιο και τελος σημερα με γυμνά χερια...
Πηγα να τη βγαλω φωτο αλλα ολο εβγαινε με ματι τρομαγμένο.. νομιζω ειναι το στυλ της τελικα και θελει να σεβαστει κανεις την αναγκη της για απομονωση σε μικρο χωρο. Οπως τα περισσοτερα ζωα συλλεκτων δεν ειναι συνηθισμενη να καταλαμβανει πολύ χωρο και το να την αφησει κανεις σε ενα δωματιο την τρομοκρατει δε ξερει που να κρυφτει. Το γατοφορειο ειναι το σημειο αναφορας της.

Ειναι φοβερη χαδιαρα αλλα το προσωπακι της με τις αυταρες τρομαζει λιγο, σημερα το πρωι μου γυρισε κοιλιτσα και ηθελε να ερθει και στο προσωπο μου αλλα οτι κανουμε το κανουμε εχοντας την σβερκωμένη για να ειμαι σιγουρη οτι θα σταματησω μια αποτομη κινηση αν τρομαξει.Ειμαι περιεργη τι να εγινε και δαγκωσε ετσι αυτον το κυριο , μαλλον τρομαξε απο πολλα νεα ερεθισματα μαζι και δεν ειχμε καταλαβει ποσο βαθεια τραυματισμένα μεσα τους ηταν ολα αυτα τα γατακια.

Το θεμα ειναι οτι επειδη δεν παει στην αμμο της και φωναζει οταν τα κανει μεσα δεν μπορω να την κρατησω εδω, ευτυχως ενας φοιτητης κτηνιατρικης με πολλή ορεξη θα ερθει να του τη συστησω κα αφου βεβαιωθω οτι αντιδραει και σε αυτον οπως σε μενα τωρα που πηρε φορα θα του την εμπιστευτω μαζι με τα γαντια μου και ειδικές οδηγιες και θα παω να τη δω αυριο μεθαυριο να βεβαιωθω οτι παει καλα. Μετα αφου μαθει λιγο την αμμο της θα την ξαναπαρω τα χριστουγεννα που θα λειπε ο φοιτητης εκτος αν εχει σιαξει τοσο πια που θα υιοθετηθει. Τα δυσκολα παντως περασαν .. οταν ειναι μικρα σιαζουν.. παρ αυτα θελει προσοχη, κουκουδακια και γαντια.

πότε προλαβες;:blink: :blink: :blink: Κι εγώ που περίμενα να γίνεται ένα μικρό βηματάκι την μέρα, εσύ έτρεξες σε μια νυχτα τον μαραθώνιο. Μπράβο:up: Να εκπαιδεύσεις και τον φοιτητή αλλά μην τον αγκαλιάσεις με πετσέτα, μπορεί να παρεξηγηθεί:D

Αχαχα μπα μετα τη καλυψουλα, ολα ειναι αλοιφη σε σχεση με κεινη....Απο οτι κααλαβα εχιε μεγαλη σημασια να ξεπερασει τον αρχικο φοβο. Την χτενισα, την εκανα με μωρομαντηλα, ολα σβερκωμένη εννοειται.. πονεσε το χερι μου απο τοσο σβερκωμα αλλα σιγα σιγα αρχισε να χαλαρωνει και ηταν εξυπνη , καταλαβε. Η καλυψουλα πηρε αιωνες για να φτασει στο ιδιο σημειο. Αυτη νομιζω ειναι γατα των ακρων αν της φερθεις οπως χρειάζεται θα γινει συντομα μαρμελαδα.
Τωρα της εκοψα και τα νυχακια

δεν θα τον αγγαλιασω με πετσετα καλε αχαχα... α στα διαλλειμματα εφtιαξα και το σαιτ των δικηγορων αν θελεις δες το Κειρα, αν εχεις κατι που θες αλλιως πες μου

Επιασε το εντατικο, αξιζε το ξενυχτι.. η γατουλα ειναι πολύ καλα στον κτηνιατρικο φοιτητη την αραξε μεχρι και στα μαξιλαρια και γουργουρίζει. Θα τη δωσουμε για υιοθεσιασε εναν ανθρωπο λοιπον κατα προτιμηση ανδρα. Ο φοιτητης θα φιλοξεναι μετα αρρωστα ζωα που θελουν ειδικες φροντιδες κλπ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back