Εμβόλιο

τοσο κι εγω Λενακι...
πωπω τρομερή εκμετάλλευση νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε ενέσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω οσο αφορα τα λεφτα και το σκυλο μας ετσι του τα καναμε !Ομως οταν εχει κατι το ποδι του τον πηγαμε σε ιδιωτη κτηνιατρο:)Και η Μαρι οταν ειχε κρυωσει παλι εκει την πηγα!Αυτο με το γιατρο δεν εχετε ξανακουσει γιατι εδω πολυ συνηθισμενο:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω οσο αφορα τα λεφτα και το σκυλο μας ετσι του τα καναμε !Ομως οταν εχει κατι το ποδι του τον πηγαμε σε ιδιωτη κτηνιατρο:)Και η Μαρι οταν ειχε κρυωσει παλι εκει την πηγα!Αυτο με το γιατρο δεν εχετε ξανακουσει γιατι εδω πολυ συνηθισμενο:hmm:
δεν καταλαβα...

Η eleni999 εννοει οτι παει και κανει τα εμβολια στον δημοσιο κτηνιατρο που δεν πρεπει να πληρονεται απο αυτην γιατι τον πληρωνει το κρατος , ο ιδιωτης κτηνιατρος βαζει επιπλεον στο κοστος του εμβολιου την παροχη της υπηρεσιας του,γιατι δεν πληρωνεται απο πουθενα αλλου παρα μονο απο τον πελατη του και η οποια ειναι το ελαχιστο 18 ευρω επιπλεον κοστους εμβολιου:). Επισης ο δημοσιος κτηνιατρος εχει υποχρεωση να ελεξει εαν το ζωο που εμβολιαζει εχει τσιπακι αλλιως δεν κανει το εμβολιο και βαζει προστιμο στον ιδιοκτητη απο 400-1400 ευρω:blink:. Το προγραμμα εμβολιασμου ειναι απο την ηλικια των δυο μηνων γινεται ο πρωτος εμβολιασμος συνηθως 3πλο ή 4πλο εμβολιο και με μια επαναληψη 3-4 εβδομαδες μετα , κατοπιν γινεται ενας επαναληπτικος εμβολιασμος καθε χρονο. επισης ο νομος λεει οτι ειναι υποχρεωτικο να γινει και ο αντιλυσικος εμβολιασμος και στις γατες:hmm:

να ρωτησω κατι ασχετο; Τα φαρμακεια πουλανε φαρμακα αποπαρασιτωσης για γατες;

Στην Ελλαδα εχω βρε καποια φαρμακεια που εχουν και κτηνιατρικα φαρμακα,για Καναδα δεν ξερω.

Στην Ελλαδα εχω βρε καποια φαρμακεια που εχουν και κτηνιατρικα φαρμακα,για Καναδα δεν ξερω.

Για ελλαδα λεω, καναδα δεν εχουν σιγουρα. Θα παρω απο εδω χαπια και αμπουλες γιατι εκει δεν συμφερει καθολου. Ολα ειναι υπερτιμημενα :/: Για τον γατουλη ειχα παρει χαπι αποπαρασιτωσης απο τον κτηνιατρο και μου κοστισε μονο 2 ευρω! Στον καναδα πληρωνω, αν θυμαμαι καλα, γυρω στα 10 ευρω το χαπακι, και ο ναρουτο χρειαζεται 2. Το frontline και το advantage ειναι εξισου υπερτιμημενα :hmm:Ποσο πανε οι αμπουλες εδω; Εγω επαιρνα τις 3 δοσεις 50 ευρω :hmm:

Εδώ οι αμπούλες κάνουν γύρω στα 7 ευρώ η μία, εξαρτάται βέβαια από τη μάρκα και από το πού θα την αγοράσεις. Λίγο καλύτερες τιμές από αυτές των φαρμακείων θα βρεις σε κτηνιατρικές αποθήκες, μεγάλα πετ σοπ δηλαδή που πουλάνε εκτός από λιανική και χονδρική.
Ρίξε μια ματιά κι εδώ.

εγω παιρνω απο το φαρμακειο αμπουλα frontline που κανει 8,50 και χαπακι drontal 4 το ενα

Πολυ σημαντικο.

Αγοραζουμε κτηνιατρικα φαρμακα μονο απο μερη που εχουν αδεια πωλησης κτηνιατρικων φαρμακων.

Οπως δεν θα αγοραζαμε ποτε φαρμακα για τα παιδια μας ή εμας απο το κομμωτηριο, ετσι δεν αγοραζουμε απο πετ σοπ που δεν εχουν αδεια πωλησης κτηνιατρικων φαρμακων.

Ειναι υποχρεωμενοι η αδεια πωλησης να ειναι αναρτημενη σε εμφανες σημειο του καταστηματος.

Αν δεν τη βλεπουμε, ρωταμε ευγενικα στο ταμειο, αν εχουν αδεια και αν απασχολουν γεωπονο, κτηνιατρο ή τεχνολογο ζωικης παραγωγης, που ειναι οι μοναδικοι που εχουν το δικαιωμα να εχουν αδεια πωλησης κτηνιατρικων φαρμακων.
Προσοχη λιγο με τα εμβολια, οταν το αγοραζετε απο φαρμακειο, να το μεταφερετε με μια παγοκυστη ή ψυγειακι, γιατι υπαρχει ο κινδυνος να αχρηστευθει απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος. Επισης μερικα εμβολια εχουν αδρανοποιημενα ή εξασθενημενα στελεχη ιων, που η ανοδος της θερμοκρασιας θα τα καταστρεψει και δεν θα εχουν κανενα αποτελεσμα (θα ειναι σαν να κανουμε νερακι αντι για εμβολιο) ή το χειροτερο, να δυναμωσει ο ιος και να προκαλεσει σοβαρη λοιμωξη.

Επισης, οχι σπανια, μπορει να εμφανιστει αλλεργικη αντιδραση στο εμβολιο, αν το ζωακι μας ειναι υπερευαισθητο.
Σε αυτη την περιπτωση, την εχουμε πατησει, αν καναμε το εμβολιο στο σπιτι. Αν δεν γινει αμεσα θεραπεια με φαρμακα για το αλλεργικο σοκ, μπορει το ζωακι μας να καταληξει.

Τωρα για το κοστος των εμβολιων, εχω να πω οτι, μπορει να φαινεται το κοστος του εμβολιου στον κτηνιατρο ειναι υπερβολικο, σε σχεση με το να αγορασεις το εμβολιο εξω, αλλα σκεφτειτε οτι στην επισκεψη για το εμβολιο ο κτηνιατρος κανει γενικη κλινικη εξεταση. Πολλες φορες διαπιστωνονται προβληματα υγειας που εμεις δεν μπορουμε να τα αντιληφθουμε. Επισης, οι συμβουλες που μπορειτε να παρετε απο εναν κτηνιατρο σε θεματα συμπεριφορας, φροντιδας, εκπαιδευσης και διατροφης ειναι πολυτιμες, και ενα φαρμακειο που απλα πουλαει φαρμακα για ζωα δεν μπορει να σας τις δωσει.

Θεωρω οτι το κοστος των εμβολιων στο κτηνιατρειο ειναι ελαχιστο σε σχεση με αλλα χαζα που πληρωνουμε καθημερινα.
Και αν εχετε πολλα ζωα, σαφως και μπορειτε να απευθυνθειτε σε εναν γιατρο που θα σας κανει καποια εκπτωση.

πωπω τρομερή εκμετάλλευση νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε ενέσεις

Αγαπητη μου, αν σκεφτεις οτι ενας κτηνιατρος εχει φαει τα νιατα του στα θρανια, εχει να συντηρησει ενα κτηνιατρειο με υψηλο ενοικιο, ακριβο εξοπλισμο, να πληρωσει κερατα στην εφορια και στο ΦΠΑ, δεν θα τα ελεγες αυτα.

Αλλωστε, οτι πληρωνεις παιρνεις.

Κοιτα, τα φαρμακα δεν ειναι απλα "ενεσεις", αν ηταν ετσι, θα καναμε και εμεις μονοι μας τα εμβολια στα μωρα μας και στους εαυτους μας.
Ενα φαρμακο στα χερια ενος γιατρου μπορει να θεραπευσει, ενω στα χερια ενος ασχετου, μπορει να σκοτωσει.

Αν μετα απο δεκα λεπτα απο την ενεση, το γατι σου πρηστει και δεν μπορει να αναπνευσει, τι θα κανεις; Μου λες;
Μια ενεση ηταν!

Κοριτσια, θεωρω οτι ειναι τουλαχιστον γελοιο να λεμε οτι ειναι ακριβο ενα εμβολιο στο κτηνιατρειο.
Εδω στο κομμωτηριο πηγαινεις για ενα κουρεμα και σου παιρνει η αλλη 50 ευρω. Ελεος! Ειναι καμια σοβαρη επιστημη το κουρεμα;

Τελος παντων, να σου φαινεται τοσο πολυ δυσβασταχτο το κοστος, αν εισαι στην επαρχια, απευθυνσου στο πλησιεστερο αγροτικο κτηνιατρειο.

και εγω αυτο με τα εμβολια το βρισκω υπερβολικο. Ακομα και αν ηξερα να κανω εμβολια δεν θα το εκανα γιατι υπαρχουν κινδυνοι (τι γινεται αν το ζωακι ειναι αρρωστο και δεν το εχεις καταλαβει;). Καλο ειναι να γινεται και check up μαζι με τα εμβολια για προοληπτικους λογους. Εγω προσπαθω να εξοικονομησω χρηματα απο τα φαρμακα για παρασιτα γιατι εκει που ζω δεν υπαρχει ελεγχος στις τιμες και ειναι ακριβα. Το βρισκω υπερβολικο να δινω 20 ευρω για 2 χαπακια ενω μπορω να παρω τα ιδια χαπια με 4 ή 8 ευρω εδω. Δεν κερδιζω πολλα ευρω ετσι, αλλα ειναι αρκετα για να καλυπτω απλα εξοδα, οπως treats ή κανενα παιχνιδακι.

Επισης πρεπει να δινετε προσοχη στα εμβολια. Δεν μπορεις να κανεις σε γατακι ενα εμβολιο τωρα και ενα μετα απο 10 μερες. Ξερω οτι κανεις το ενα τωρα και το αλλο μετα απο 3-4 βδομαδες. Τα εμβολια δεν ειναι εντελως ακινδυνα για να τα κανουμε οποτε μας καπνισει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back