Mitko-Didi
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλημερα!
Μηπως προσπαθει να βγαλει τριχομπαλα;Τη βουρτσιζετε τακτικα;Η ορεξη της πως ειναι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

marina-kr
Νεοφερμένο μέλος

Mitko-Didi
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Mitko-Didi
Νεοφερμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα!!
Η Λίζα μου έκανε εμετό 2 φορές αυτόν τον μήνα! Το θέμα είναι οτι ο εμετός της δεν εχει να κανει με τριχες της...εχει υγρη κιτρινη μορφη και τιποτε αλλο.Ουτε τροφες ουτε κοματια απο κατι...! (Σας αναγουλιασα ε??...Σορι..)
Το θεμα ειναι οτι πριν κανει εμετο νιαουριζει σαν αν ποναει ή να σερνει....κανει εμετο...και μετα ειναι παλι πολυ ευδιαθετη οπως και πριν...Δεν δειχνει αρωστη.Σκεφτηκα οτι μπορει να τρωει κανενα χνουδι απο το πατωμα ή να πινει νερο απο τον κουβα της σφουγκαριστρας ή να τροει καταλαθος απο το χωμα της οταν τελιωνει και το μυριζει...Τι να πω...δεν ξερω και λεω να την παω για καλο και για κακο στον γιατρο...! Εκτος και αν εφταιγε η αμπουλα για την ψωριαση....Εσεις τι λετε???

Desdemona
Διάσημο μέλος

Καλό είναι να τη δει γιατρός τη γατούλα, αν και δε νομίζω να είναι κάτι σοβαρό. Και ο γάτος μου έχει κάνει εμετό ίδιας μορφής με αυτόν που περιγράφεις και επίσης ήταν ευδιάθετος μετά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μερικές γάτες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητο στομάχι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Μπορείς να δοκιμάσεις να της δώσεις ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες, ή να αγοράσεις χορταράκι για γάτες από κάποιο pet shop. Το να οφείλεται ο εμετός στην αποπαρασιτική αμπούλα το βλέπω εντελώς απίθανο. Μήπως έχεις αλλάξει κάτι στη διατροφή της πρόσφατα;
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα
Καλό είναι να τη δει γιατρός τη γατούλα, αν και δε νομίζω να είναι κάτι σοβαρό. Και ο γάτος μου έχει κάνει εμετό ίδιας μορφής με αυτόν που περιγράφεις και επίσης ήταν ευδιάθετος μετά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Μερικές γάτες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητο στομάχι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Μπορείς να δοκιμάσεις να της δώσεις ειδική πάστα για τις τριχόμπαλες, ή να αγοράσεις χορταράκι για γάτες από κάποιο pet shop. Το να οφείλεται ο εμετός στην αποπαρασιτική αμπούλα το βλέπω εντελώς απίθανο. Μήπως έχεις αλλάξει κάτι στη διατροφή της πρόσφατα;
Οχι δεν εχω αλλαξει τιποτε απολυτως.Ισως να βρηκε καμια βρομια και την τρωει ή βρομικο νερο....δεν μπορω να ξερω....πρεπει να την περνω διαρκως απο πισω μπας και καταλαβω το κανει...Απλα μου φανικε περιεργο οτι ο εμετος ηταν ιδιος ακριβως!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Εμένα προσωπικά το μυαλό μου θα πήγαινε πρώτα απ'όλα σε τριχόμπαλες...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
2 φορες σε ενα μηνα και ανησυχεις;;;; Ο δικος μου κανει 2-3 φορες την εβδομαδα! Τις περισσοτερες φορες βγαζει τριχομπαλες. Πιο παλια ομως, τις περισσοτερες φορες που εκανε εμετο, εβγαζε μονο υγρα ή λιγη αμασητη τροφη. Απο την στιγμη που τρωει, πινει, δεν ειναι σε ληθαργο και παιζει κανονικα δεν συντρεχει λογος ανησυχιας. Μπορει να την ενοχλησε τριχομπαλα η οποια δεν βγηκε με τον εμετο αλλα απο την αλλη οδο και δεν την πηρες πρεφα. Θα σου ελεγα να ανησυχησεις σε περιπτωση που κανει εμετο 2-3 φορες τη μερα και εχει πεσμενη διαθεση. Για σιγουρια ομως παρε ενα τηλεφωνο τον κτηνιατρο σου να σου πει και αυτος την γνωμη του.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
δηλαδη ποσο συχνα ειναι φυσιολογικο μια γατουλα να κανει εμετο?ας υποθεσουμε οτι δεν οφειλετε σε τριχομπαλες
επισης το χορταρακι τη βοηθαει να κανει εμετο η καθαριζει με αλλο τροπο το γαστρεντερικο της?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
το ποσο συχνα πρεπει να κανει μια γατα εμετο δεν μπορουμε να το ξερουμε. Εξαρταται απο την ρατσα και την ιδια την γατα. Αλλες μπορει να κανουν μερα παρα μερα και αλλες μια φορα στα 5 χρονια. Υπαρχουν γατες που κανουν καθημερινα εμετο επειδη τρωνε λαιμαργα, αλλες κανουν συχνα εμετο επειδη τις ενοχλουν τριχομπαλες ή διαφορα αλλα αντικειμενα που εχουν καταπιει, αλλες συνδιαζουν και τα 2. Αυτοι οι εμετοι δεν ειναι ανησυχητικοι. Θα πρεπει ομως να προσεχουμε για τυχον αλλαγες στη συμπεριφορα του ζωου και στο χρωμα του εμετου. Εγω παντως δεν πιστευω οτι η συγκεκριμενη γατα εχει καποιο σοβαρο προβλημα υγειας επειδη εκανε εμετο 2 φορες σε ενα μηνα.
gatoulinaki
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα!εχω μια γατουλα που ειναι 7μιση μηνων και την λενε γιασμιν!τον τελευταιο καιρο κατι δεν παει καλα.κανει εμετο ενα μαυρο πραγμα μαζι με γαστρικα υγρα.την πρωτη φορα που μου το επαθε την πηγα αμεσως στον κτηνιατρο ο οποιος μου ειπε οτι δεν την ποναει η κοιλια της οποτε μπορει κατι να εφαγε που την πειραξε και το ειχε παει μονο μεχρι τον οισοφαγο και για αυτο ειχε αυτην την μορφη!της εκανε μια ενεση και μου ειπε οτι αν δεν το ξανακανει ηταν απο αυτο!δυστυχως ομως εχει ξανασυμβει αυτο σε ασχετα χρονικα διαστηματα.σημερα το ξανακανε και την πηγα στον κτηνιατρο αλλα ελειπε και θα την ξαναπαω αυριο.μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχει καποιο παρομοιο περιστατικο και αν ξερετε απο τι μπορει να γινεται??
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ένας είναι οι τριχόμπαλες, που ειδικά αυτήν την εποχή, που χάνουν τρίχα είναι πιο συχνές. Για την αποφυγή αυτών υπάρχουν ειδικές πάστες, και το συχνό βούρτσισμα του ζώου...
Φυσικά μπορεί να υπάρχει και άλλος λόγος που κάνει εμετό.. Όσο το γατάκι τρώει και είναι φυσιολογικό κατα τα άλλα, μάλλον δεν είναι κάτι ανησυχητικό.. αν το δείς όμως να πέφτει, να μην έχει όρεξη κλπ.. πρέπει να τρέξεις.
Δες το σημερινό επεισόδιο του παρα-πέντε, είχε αφιέρωμα στις τριχόμπαλες.

https://www.skai.gr/player/TV/?MMID=111014
Εύχομαι να είναι περαστικό.

ruko
Διάσημο μέλος
Ο εμετός είχε φυσιολογικό χρώμα;
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
επειδη λες οτι εβγαλε ενα μαυρο στον εμετο, θα υποθεσω οτι μιλας για ξενο σωμα και οχι πχ για αιμα. Οποτε υποθετω οτι η γατα σου εβγαλε τριχομπαλα. Την χτενιζεις καθολου; Αν ναι, καθε ποτε; Ειναι μακρυτριχη; Εχει τασεις να τρωει ξενα αντικειμενα; Η ορεξη της πως ειναι; Παει κανονικα στην τουαλετα; Καθε ποτε περιπου κανει εμετο; Τι χρωμα εχει ο εμετος και τα κακακια της; Μυριζει ασχημα ο εμετος ή ειναι σχετικα αοσμος; Η διαθεση της πως ειναι; Ελεγξε ο κτηνιατρος την γατα σου για αφυδατωση; Ακτινες βγαλατε για να δειτε αν προερχεται απο μερικο ή ολικο μπλοκαρισμα στο εντερο;
Αν η γατα σου βγαζει συχνα τριχομπαλες και τρωει πχ σακουλες ή κροσια, τοτε θελει προσοχη. Μπορει να παθει πολυ μεγαλο κακο. Επισης ταιζε την υγρη τροφη (βραστο κοτοπουλο, κονσερβες) και δινε της παστα για τριχομπαλες, χορτο να μασουλαει και χτενιζε την καθημερινα (αν ειναι μακρυτριχη). Οι συχνοι εμετοι αφυδατωνουν την γατουλα και πρεπει να σιγουρευτεις οτι βγαζει τριχομπαλες ή τριχες και δεν κανει απλα εμετο. Αν ειναι εμετος χωρις τριχομπαλα, τοτε μαλλον πρεπει να κανετε περισσοτερες εξετασεις (πχ αιματολογικες, ακτινογραφιες κτλ)
gatoulinaki
Νεοφερμένο μέλος

και αφου το κανει αυτο η συμπεριφορα της ειναι πλυ φυσιολογικη!
την πηγα σημερα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι πρεπει να εχει καποια διαβρωση στο στομαχι και το κανει αυτο αναλογα με το αν εχει φαει πολυ,αν ειναι στρεσαρισμενη,αν εχει αποτομες αλλαγες ο καιρος κτλ!μου εδωσε κατι χαπια που μου ειπε οτι ειναι ανθρωπινα
και μου εδωσε και μια τροφη με ρυθμιζομενο pH.τον ρωτησα αν οσο θα περνει τα χαπια υπαρχει περιπτωση να το ξανακανει μου ειπε οτι αν το ξανακανει τοτε θα ειναι κατι πιο σοβαρο.δεν μου εκανε λογο για εξετασεις και ακτινογραφιες και μου φανηκε λιγο περιεργο!

gatoulinaki
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool