"Εξάλειψη" των αδέσποτων;

aiorasky

Πολύ δραστήριο μέλος

Η aiorasky αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.207 μηνύματα.
3)Ποια ειναι η γνώμη σας για την ολοκληρωτική "εξάλειψη" των αδέσποτων;

Σιγουρα οχι και η καλυτερη αλλα τι μπορει να γινει για ολα αυτα τα αδεσπωτα που υπαρχουν;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: που ΥΠΑΡΧΟΥΝ οχι που δεν εχουν ακομη γεννηθει!! Αρα σωστα καταλαβαμε ολοι δεν θα μιλησουμε εδω για την στηρωση!!!!

Μαρμαγκα...για σενα με αγαπη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σιγουρα οχι και η καλυτερη αλλα τι μπορει να γινει για ολα αυτα τα αδεσπωτα που υπαρχουν;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: που ΥΠΑΡΧΟΥΝ οχι που δεν εχουν ακομη γεννηθει!! Αρα σωστα καταλαβαμε ολοι δεν θα μιλησουμε εδω για την στηρωση!!!!

Μαρμαγκα...για σενα με αγαπη

Θα λείπει το ΣΚ. Από Δευτέρα η απάντηση. Υπομονή, αρκεί να το δει!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ λοιπον διαφωνώ στην ολοκληρωτική εξάλειψη των αδεσπότων.
Και τα αδέσποτά μου κάτω διαφωνούν. Στάνταρ.

Συμφωνώ με τη Drusilia. Και τα "δικά" μου αδέσποτα έχουν αντιρρήσεις όπως και η συνείδησή μου επίσης...

Βέβαια, μπορούμε να το δούμε κι απο μια άλλη σκοπιά...
Την σκοπιά του να βρουν σπίτάκι τα αδέσποτα και να μην είναι πλέον αδέσποτα! :)

μαλλον εσυ καταλαβες λαθος ή μαλλον ακομη να καταλαβεις!:)η απαντηση ακομη και εδω ειναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!στειρωνοντας τα αδεσποτα ολα,θα σταματησουν να πολλαπλασιαζονται και (αν οι ''καλοι''ανθρωποι σταματαγαν να πετανε αλλα στο δρομο'')σε λιγα χρονια δεν θα υπηρχαν αδεσποτα!!:D

μαλλον εσυ καταλαβες λαθος ή μαλλον ακομη να καταλαβεις!:)η απαντηση ακομη και εδω ειναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!στειρωνοντας τα αδεσποτα ολα,θα σταματησουν να πολλαπλασιαζονται και (αν οι ''καλοι''ανθρωποι σταματαγαν να πετανε αλλα στο δρομο'')σε λιγα χρονια δεν θα υπηρχαν αδεσποτα!!:D

μια χαρα καταλαβαινω Αγγελικη μου. Εσυ δεν καταλαβες για ποιο λογο γινεται η διευκρινηση.:)

Η διευκρινηση εγινε για να μην παει ολο το φοκους στο κοματτι της στειρωσης , που ναι ειναι σημαντικη ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αλλα και ολα να ηταν στειρωμενα αυτη τη στιγμη , ειναι στους δρομους.

Η ερωτηση ειναι για την εξαλειψη των αδεσπωτων. Ακομη και εαν υποθετικα ηταν ολα στηρωμενα δεν γινεται να υιοθετηθουν ολα. Εξακολουθουν να ειναι στους δρομους.
Θα περιμενουμε να πεθανουν;
Θα τα βαλουμε στις πρεσες ή θα προτεινουμε κατι;

απ οτι γνωριζω αυτα τα ζωακια που θανατωνονται ειναι πολλα, στειρωμενα, αστειρωτα

οπως ειπες να υιοθετηθουν ολα δεν γινεται και αυτο γιατι οι περισσοτεροι πανε και αγοραζουν απο το pet shop και θελουν ρατσας μονο,να τα σκοτωσουμε φυσικα και οχι,οποτε το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να στειρωνουμε.;)

Ειναι πάντα ένα ρίσκο για ένα ζωάκι να ζει στους δρόμους. Εγώ δεν ειμαι απόλυτα κατά σε αυτο, κάποια αδέποστα περνάνε μια χαρά και στο δρόμο, αν έχουν πρόσβαση σε φαγητό. Βλέπω τα τέρατα που έρχονται και τα ταίζω κάθε βράδυ.
Το πρόβλημα ειναι τα ζωάκια που αρρωσταίνουν ή τα χτυπάει αυτοκίνητο. Εκεί πρέπει να έρχεται η δικιά μας παρέμβαση.
Γιατι, ναι, θα έλεγε κάποιος, φυσική επιλογή, κάποια θα πεθάνουν κλπ κλπ. Ωραία τα λες στη θεωρία, αλλά πως μπορείς να αφήσεις ένα γατάκι με χτυπημένα ποδαράκια στο δρόμο, να πεθάνει σιγά σιγά απο γάγγραινα, ενώ αν το πήγαινες στο γιατρό θα μπορουσε να επανέλθει πλήρως;
Ή αν δεν επανέλθει πλήρως, μετά τι; Στο δρόμο; Κουτσό;
Αυτά τα γατάκια έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για ένα σπίτι πιστεύω.

Δεν καταλάβαίνω... Τι πάει να πει "ολοκληρωτική εξάλειψη των αδεσπότων"? Συμφωνώ για το μέρος της στείρωσης, ώστε να μην πολλαπλασιαστούν τα αδέσποτα τα οποία είναι συνεχώς εκτεθειμένα σε κινδύνους. Αλλά όσο αφορά την άλλη πλευρά της εξέλιψης, γιατί θα πρέπει να εξαλειφθούν? Γιατί μας ενοχλούν αυτά κια δεν είμαστε εμείς αυτοί που τα ενοχλούν? Στο κάτω κάτω, τα περισσότερα από τα άσχημα που τους συμβαίνουν, προέρχονται από τους καλούς ανθρώπους...Αν έχω καταλάβει σωστά....

λεγοντας εξαλειψη φανταζομαι εννοει να γινει κατι για να μην υπαρχουν αδεσποτα,να ζουν ολα σε σπιτια.καλο δεν θα ηταν αυτο?αφου τα περισσοτερα κινδυνευουν απο ανθρωπους,φολες,αμαξια και αργα ή γρηγορα θα πεθανουν??δεν μιλαμε για να απαλαγουμε απο τα αδεσποτα για δικο μας καλο αλλα για καλο των αδεσποτων.

ΟΚ! Προφανώς δεν κατάλαβα καλά... Συγνώμη που "άρπαξα κάποιον από τα μαλλιά", αλλά την έχω ακούσει και αυτή τη λύση από κάποιους... Λες και τα καημένα τα αδέσποτα είναι η σύγχρονη πληγή του Φαραω... Έχεις δίκιο πάντως Αγγελική... Αυτό θα ήταν ευχής έργο, να μπορούσαν να υιοθετηθούν όλα... Και ένας από τους τρόπους για να το πετύχουμε είναι να μην έρχονται στον κόσμο (όσο σκληρό και αν ακούγεται) νέα αδέσποτα γατάκια... Για κάθε γατάκι που θα γεννηθεί, χάνεται ένα σπιτι για κάποιο άλλο που ήδη περιμένει... Σκέφτομαι κάθε γατάκι που γεννιέται και πετιέται στο δρόμο ή κάθε γατάκι που πετάχτηκε στο δρόμο και μετά γέννησε.... :( Είναι πολύ άδικος (και επικίνδυνος) ο κόσμος για αυτά εκεί έξω.... Σε έναν ιδανικό κόσμο ίσως...

Βρε Αιώρα, φιρί-φιρί το πας για να αλλάξω όνομα και από Μαρμάγκα να λέγομαι «Μιαούλης ο μπουρλοτιέρης», έτσι όπως με ανέφερες στην εισαγωγή του θέματος.
Λοιπόν, δεν έχω καμιά ληγμένη άποψη επ’ αυτού, θα αναφέρω όμως διάφορες σκόρπιες σκέψεις και εικόνες (Και –ναι!- η Αγγελική έχει δίκιο: δεν είναι άσχετο από τις στειρώσεις).
Και -όχι, Τάρα, δεν μ’ ενοχλούν καθόλου τα αδέσποτα. Ίσα-ίσα, με ψιλοενοχλεί μια εικόνα ενός τόπου άδειου από ζώα και μου θυμίζει λίγο «εργαστήριο»
Και –Αιώρα, αν μιλάμε για «προτάσεις» κι εκεί έχουμε δυο τινά: Τις ‘εφικτές’ και τις ‘ιδανικές’ (όπως εννοεί αυτό το ‘ιδανικό’ ο καθένας). Και ίσως με την αρχική μου αναφορά, να αναρωτιόμουν ακριβώς αυτό: Ποιο θα ήταν το ‘ιδανικό’ για τον καθένα.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Ένα νησί (περιορισμένος χώρος, δηλαδή). Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ξαφνικά αποκτά την πλέον δραστήρια Φιλοζωϊκή ή Δημοτική Αρχή, που στειρώνει όλες τις υπάρχουσες αδέσποτες και τους βρίσκει σπίτια ή τις μαντρώνει σ’ ένα άσυλο. Επίσης, απαγορεύει να κυκλοφορούν οι «σπιτικές» για να μην τις πατάν τα μηχανάκια και να μην λερώνουν στους δρόμους. Επιτρέπουν βέβαια την αγορά (από εκτροφείς και μόνο, όπως έχει αναφερθεί αλλού). Οι εκτροφείς, βέβαια, εκτρέφουν συγκεκριμένες ράτσες και μόνο (για να αναφερθούμε και σ’ αυτά που γράφτηκαν στο
https://mypetz.gr/showthread.php?t=25759&page=4). Μήπως σε λίγα χρόνια, τα παιδιά που γεννιούνται σ’ αυτό το νησί, ξέρουν τις γάτες μόνο όσο ξέρουν τα τωρινά παιδιά τα γαϊδουράκια; «Εκείνο το καρτούν απ’ το Σρεκ» δηλαδή. Ή μόνο ως κάτι που έχεις στο σπίτι σου –ένα, δύο, άντε τρία ‘κομμάτια’. Και μόνο ράτσας.
Ε, για μένα αυτό δεν νομίζω ότι θα ήταν ιδανικό.:hmm:
Και επειδή αυτό παραμεγάλωσε, θα επιστρέψω με άλλες «εικόνες» άλλοτε.
Είπαμε: Μιαούλης!:D

Εαν οντως γινονταν αυτο τα περισσοτερα παιδια θα ηξεραν πολυ καλα τι σημαινει γατα, γιατι τα περισσοτερα σπιτια θα ειχαν μια κα θα την φροντιζαν οπως θα υποδυκνειε το σωματειο. Ασυλο για σκυλια = κολαστηριο τελικα, και δεν το κανουν τα φιλοζωικα σωματεια γιατι δεν εχουν τα μεσα να συντηρουν τοσα ζωα μεχρι να πεθανουν με καλες συνθηκες.. δεν εχεις παρα να κοιταξεις οσα το κανουν τι συνθηκες εχουν.

Οι ολοκληρωτικες λυσεις ομως δεν ειναι ανθρωπινες.. ενας κυριος που δεν στειρωνει τη γατα του σε μια γειτονια αρκει για να παραγει καμμια 12 αρια που με τη σειρα τους θα παραγουν κι αυτα αλλα και ουτω καθεξης.

Το θεμα ειναι να προωθηθει η φιλοζωια, αυτη τη στιγμη οι στειρωσεις ειναι μεσο προστασιας των ζωων απο τους ανθρωπους και απο ασθενειες.

Εαν ζουσαμε σε κρατος φιλοζωο, απο μονοι μας θα στειρωναμε και τα αδεσποτα θα τα φροντιζαμε κι εμεις και το κρατος και δεν θα υπηρχε λογος να προτεινονται τοσες στειρωσεις εκτος εαν ξεπερνουσαν τον αριθμο που μπορουμε να φροντισουμε.

Ομως δε ζουμε, ζουμε σε κρατος μη φιλοζωο με νομους αλλα χωρις φροντιδα κι ενας τρελλος σε μια γειτονια μπορει να φολιασει εκατονταδες ζωα που κινουνται εξω αμεριμνα ψαχνοντας τροφη.Εξισου οι ανθρωποι μονο ταιζουν χωρις να περιθαλπτουν κι ετσι απο τη μια τα ζωα βρισκοντας τροφη εχουν πια το μυαλο τους στο πως να αναπαραχθουν και απο την αλλη οσα γεννιουνται δεν εχουν καμμια φροντιδα απο οσους ταισαν με μερικες εξαιρεσεις. Οι αγριες γατες μονο α εβρισκαν τροφη αναπαραγονταν οπως ολα τα ζωα και οσα δεν εβρισκαν δεν αναπαραγονταν ετσι διατηρουνταν και μια φυσικη ισορροπια, εδω εχουν χαθει τα παντα πια.

Με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back