Εξάρθρωση σαγονιού

• Thread starter Thread starter Niki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Niki

Δραστήριο μέλος

Η Niki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 405 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά. Έχω καιρό πολύ να σας επισκευτώ αλλά τώρα έχω σοβαρό πρόβλημα..Την Παρασκευή το βράδυ βρήκα ένα αρσενικό γατάκι 2 μηνών με πρόβλημα στο σαγονάκι του (έχει ξακολλήσει, μάλλον από καυγά, το κάτω ούλο του)και το πήρα σπίτι μου. Το πρωί πήγαμε γιατρό και είπε ότι δεν μπορεί να κολλήσει κι ότι χρειάζεται επέμβαση- η μοναδική λύση. Δεν κινδυνεύει η ζωή του μικρούλη αλλά θα του μείνει κουσούρι. Τώρα ο γιατρός, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλός- αποδείχθηκε από τη σωτηρία του Νααμάν μας που παραλίγο να χάσει το ποδαράκι του από γάγκραινα. Λέμε να κάνουμε εγχείριση με ολική νάρκωση και να βάλουμε ράμματα για να συνδεθεί το κάτω μέρος με το σαγονάκι. Όμως ο γιατρός το σκέφτεται γιατί δεν υπάρχουν μύες για να δεθούν τα ράμματα, τα οποία ενδέχεται να τα κόψει ο μικρός με τα δοντάκια του ή μπορεί να τον χάσουμε από τον αναισθησία. Σκεφτείτε πως σε μια γάτα 6 κιλών παίρνει 0,2 mg. Σε ένα γατάκι 600 γραμμαρίων παίρνει το 1/8. Και φοβάται πως μάλλον δε θα μπορέσει να το υπολογίσει σωστά. Εγώ του πρότεινα να το κάνουμε πιο μετά αλλά υπάρχει κίνδυνος να κλέισει η πληγή μόνη της αλλά όχι σωστά...

Τώρα τί κάνουμε;;
Τον αφήνουμε έτσι και του μένει κουσούρι και ίσως ν αχειροτερέψει το μπρος του με αποτέλεσμα να χαλάσει πιο πολύ το σαγονάκι ή να το ρισκάρουμε με κίνδυνο όμως της ζωής του και να καταφέρουμε με λίγες πιθανότητες να το φτιάξουμε;;;

μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυσκολη απόφαση αλλά προσωπικά θα το ρισκάριζα επειδή το σαγόνι είναι ευαίσθητο σημείο, και αν το πρόβλημα χειροτερέψει ίσως να μη μπορεί και να φάει και τότε τι θα κάνεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ δύσκολη περίπτωση...:(
Κι εγώ θα έπαιρνα το ρίσκο. Τώρα μπορεί να φάει καθόλου ο μικρός;

Συμφωνω με τους προηγουμενους. Καλυτερα να κανεις κατι που πιστευεις οτι θα το βοηθησει παρα να μετανιωσεις αργοτερα που δεν το εκανες. Αλλά προπαντων διαλεξε ενα γιατρο που πιστευεις οτι μπορει να αναλαβει μια τετοια επεμβαση.. Αν εινα τοσο καλος και του εχεις εμπιστοσυνη οκ, αλλα για μια τοσο δυσκολη περιπτωση εγω θα επαιρνα και μια δευτερη γνωμη.

Δεν παίρνεις μια γνώμη από τον Αίλουρο που είναι κορυφή;

Ειναι πολυ εξειδικευμενο το θεμα για να εφρασω γνωμη.Παντος παρε σιγουρα και μια δευτερη γνωμη.Αν ισχυουν τα ιδια νομιζω οτι εγω θα περνα το ρισκο της επεμβασης,παρα να το αφησεις ετσι να κλεισει απο μονο, ανεξελεγκτο:hmm:
Κρατησε μας ενημερους:)

Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποφασίσεις αλλά δες αν υπάρχει καποιος γιατρός να πάρει το ρίσκο και να έχει εμπειρία σε επεμβάσεις, αλλά ότι και να πεις καλύτερα να το ρισκαρεις παρά να το αφήσεις με μία κακή ποιότητα ζωής και να έχει μεγάλο πρόβλημα μετά.....:(

καλή τύχη στην απόφασή σου......

Χμ...κι εγώ θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη...Και μάλλον αν δε γίνεται διαφορετικά και το γατάκι δε μπορεί να φάει,θα προχωρούσα στην επέμβαση,τουλάχιστον να έχει μια ευκαιρία.Να μας λες νέα του!

Δεν παίρνεις μια γνώμη από τον Αίλουρο που είναι κορυφή;

Χουζούρη μου καλή.....τίποτε άλλο δεν έχεις να πεις...κάποια γνώμη, μια συμβουλή , ...κάτι τέλως πάντων!:confused:
Καλός ο Αίλουρος, δε λέω....αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά...αλλά η κοπέλα είναι από Ρέθυμνο, λίγο δύσκολο να γίνει πελάτισσά του!

Να ρωτήσω σε ποιον γιατρό το πήγες; Εγώ ταλαιπωρήθηκα περίπου ενάμιση χρόνο τρέχοντας από γιατρό σε γιατρό τον γάτο μου και στην αρχή κανείς δεν έβρισκε τι ήταν λάθος και μετά κανείς δεν αναλάμβανε την επέμβαση μέχρι που το πήγα στην κλινική μικρών ζώων του Καλαμαριά www.klms.gr. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε γάτες και σου προτείνω να το πας να του ρίξει μια ματιά.

Δύσκολο το πρόβλημα και η απόφαση.....

ΕΔΩ
θα βρεις μια λίστα με προτεινόμενους γιατρούς... μπορεί να έχει και άλλον στο Ρέθυμνο. Αν και οι επιλογές είναι περιορισμένες.... Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι με μερική αναισθησία αλλά ειναι πολύ μικρό.....

μάλλον η λύση να κολλήσει στραβά και να το σπάσετε ξανά αργότερα και να γίνει σωστή δουλειά ειναι η καλύτερη - αλλά γιατρός δεν είμαι. :hmm:

Οσο και αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό που σου έσωσε την ζωή του άλλου γάτου σου, συμφωνώ στο να πάρεις και δευτερη γνώμη. Μπορεί να είναι πολύ καλός γιατρός γενικότερα αλλά στην συγγεκριμένη περίπτωση μπορεί κάποιος άλλος να σε βοηθήσει περισσότερο. Κάποιος άλλος μπορεί να κρίνει για τις αναλογίες φαρμάκου καλύτερα!Η απόφαση είναι όντως δύσκολη αλλά πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις ρίσκο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μην δαγκώσει τα ράματα;

Γεια σας παιδιά!!! Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη. Πήγαμε πάλι σήμερα στο γιατρό και δυστυχώς έχει αρχίσει να κλείνει το σαγονάκι αλλά πιο κάτω. Εδώ στο Ρέθυμνο είναι ο μοναδικός εξαιρετικός γιατρός και τον εμπιστεύομαι.
Ο μικρός τρώει κανονικά, παίζει και μας ... δαγκώνει. Αύριο θα πάω στο γιατρό να του τον αφήσω το μεσημεράκι και θα σκεφτούμε τί θα κάνουμε. Μάλλον θα το ανοίξουμε για να το τραβήξουμε και να κολλήσει κανονικά. Πάντως είναι πάρα πολύ καλά!!!:up::up:

Μπράβο:up:...ελπίζω όλα να πάνε καλά και να γίνει γρήγορα καλά το μικρούλι....να μας ενημερώνεις για την υγεία του και για τις σκανδαλιές του:D

Μπράβο στο μικρό! Μακάρι να πάνε όλα καλά!:up:

Μακαρι να πανε ολα καλα μεχρι το τελος:DΕυχομαι να γινει γρηγορα καλα και να το ξεπερασει τελειως:D:D:D

Εαν λειτουργει κι ετσι καλα και μπορει να φαει και δεν υπαρχει προβλημα θα χρειαστει να δεχτειτε την εικόνα, εαν εχει πιθανότητα στο μελλον να μη μπορει να φαει ομως κα να αυτοσυντηρηθει
ισως ειναι καλυτερα να εγχειριστει.

Αυτα εδω ειναι δυο σωματεια με εμπειρία σε ζωα σε τετοιες καταστασεις ισως εχουν κι αυτοι εμπειρους γιατρους

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Πανγακλαχώρι, 74100 Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310-72138
e-mail:
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]jayb@otenet.gr[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]CRETAN ANIMAL WELFARE GROUP-THE HAVEN
Μάλια 700 07, Κρήτη
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]https://www.cawg-greece.com/index.html[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]
e-mail:
[/FONT][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]gavner@otenet.gr[/FONT]

Τα νέα είναι πραγματικά υπέροχα!!!!:up::up::up::up:
Κάναμε εγχείριση η οποία στέφθηκε με επιτυχία την Τρίτη. Το σαγονάκι έκλεισε και όλα είναι τέλεια!!!! Μόνο που προχθές είχαμε σοβαρό πρόβλημα..:( Παραλίγο να τον χάσουμε. Εντελώς ανεξήγητα είχε έντονη δύσπνοια και πάλευε ο καημένος να κρατηθεί στη ζωή. Δεν καταλαβαίναμε. Πώς γίνεται να άντεξε 2 μηνών γατί ολόκληρη εγχείριση και τώρα πεθαίνει;;;;Ο γιατρός που μας έβλεπε κάθε μέρα 2 φορές είπε πως ήταν ανεξήγητο. Το μόνο που μπορούσε να υποθέσει ήταν πως μάλλον μπήκε τροφή στον πνεύμονα γιατί τον τάιζα εγώ γιατί του φορέσαμε χωνί. Τελικά ο ήρωάς μου πάλεψε άλλη μια φορά και τα κατάφερε. Ο γιατρός μας κάνει ένεση κορτιζόνη και την πρώτη μέρα βάλαμε ορό..
Τα ράματα δεν τον ενοχλούμ καθόλου και πάει καλύτερα από το αναμενόμενο. Φτου φτου δηλαδή...:P:P:P

Κι ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!! πραγματικά ήταν πολύ χρήσιμες!!!!

Μπράβο!Τι καλά νέα!Ελπίζω να μη σας ξαναλαχταρήσει ο μικρός και να πάνε όλα καλά από εδώ και πέρα!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back