Ευχαριστω πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εύχομαι να βρεθεί γατομαμά. Αν έχεις facebook, βάλε κι εκεί μια αγγελιούλα για γατομαμά, υπάρχει και μια σελίδα που ασχολείται μόνο μ' αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Ποια σελιδα είναι αυτη μηπως γνωρίζετε???Εύχομαι να βρεθεί γατομαμά. Αν έχεις facebook, βάλε κι εκεί μια αγγελιούλα για γατομαμά, υπάρχει και μια σελίδα που ασχολείται μόνο μ' αυτό.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγαπητή συνονόματη (
) θα σου πρότεινα να κάνεις ό,τι μπορείς για το γατάκι εσύ, μόνη σου. Μη χάνεις πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας για γατομαμά, μην ξοδεύεις την ενέργειά σου. Η γατομαμά αν βρεθεί πρέπει στη συνέχεια όχι μόνο να δεχτεί το γατάκι 100% για λίγες ώρες, αλλά να το φροντίζει και μετά, συνεχώς. Αυτό απαιτεί συνεχή προσοχή από τον άνθρωπο που θα το αναλάβει, να προσέχει μήπως η μαμά παρατήσει το γατάκι. Όπως καταλαβαίνεις είναι ρίσκο.Θα πρότεινα να το κρατάς ζεστό με μπουκάλια με ζεστό νερό (φαντάζομαι το κάνεις ήδη), να το ταϊζεις ειδικό γαλατάκι μόνο, όπως κάνεις ήδη (όχι εβαπορέ που σου είπε κάποιος κτηνίατρος...) και να μας ρωτάς ό,τι θες. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Επίσης, κάποια μέλη εδώ στο σάιτ έχουν αναφέρει περιπτώσεις όπου ο κτηνίατρος χορήγησε αντιβίωση στο γατάκι λόγω του ότι ανίχνευσε αναπνευστικό πρόβλημα. Μήπως αυτό είναι κάτι που θα άξιζε να το επιδιώξεις; Να ρωτήσεις κάποιον κτηνίατρο αν η αντιβίωση θα βοηθούσε;
Πόσο είναι σε ηλικία αλήθεια;
Ναι εννοείται συνεχιζω να το φροντιζω κανονικα απλα μου ηρθε και αυτη η ιδεα και παραλληλα ψαχνω μπας και βρεθει κατι...Το γατακι πρεπει να είναι περιπου μιας εβδομάδας δεδομενου ότι το βρηκα την προηγουμενη παρασκευη και πρεπει να ηταν το πολύ μιας η δυο ημερων τοτε..Σε οσους κτηνιατρους εχω τηλεφωνησει μου ειπαν ότι δεν μπορουν να κανουν κατι γιατι παραειναι μικρο..ενας μονο μου ειπε να το παω και εκει που χαρηκα γιατι θεωρησα ότι το ειπε γιατι καπως θα μπορουσε να το βοηθησει..μου ειπε ότι εννοουσε ευθανασια..για κανεναν λογο φυσικα δεν προκειται να γινει κατι τετοιο..Σκεφτηκα για γατομαμα γιατι οι περισσοτεροι μου λενε ότι δεν θα επιβιωσει..Η αληθεια βεβαια είναι πως πριν λιγα χρονια ειχα ξαναβρει 2 νεογέννητα γατακια τα οποια όχι απλα εζησαν κ ζουν αλλα εγιναν γαταρες,και τοτε δεν ηξερα οσα ψιλοξερω τωρα για τα νεογεννητα..ουτε από θερμοφόρες ηξερα ουτε από ειδικο γαλα κι όμως τα καταφεραν..το θεμα είναι πως εκεινα πρεπει να ειχαν προλαβει να θηλασουν από τη μαμα τους εστω και μια φορα..ενώ για αυτό δεν ξερω..και αν οντως δεν εχει θηλασει ουτε μια φορα..δυσκολα τα πραγματα!Ωστοσο θα συνεχισω να το φροντιζω όπως εκανα και οποιαδήποτε συμβουλη από σας θα ηταν κατι παραπανω από ευπροσδεκτη..και σας ευχαριστω κιολας πολύ για το τοσο ενδιαφερον!!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Η αδερφή μου έσωσε 8 από τα 9 (!!!!!!) νεογέννητα που βρήκε στα σκουπίδια. Ούτε εκείνα πρέπει να είχαν θηλάσει. Είναι θέμα αφενός τύχης και αφετέρου επιμονής και δικιάς σου και του γατιού. Εύχομαι τα καλύτερα, ρώτησε μας ό,τι θες, οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε αποκτήσει εμπειρία με νεογέννητα, αν και όσα έχεις πει ότι κάνεις είναι όντως τα ενδεδειγμένα.
Πο πο πραγματικα απιστευτο!!Συγχαρητηρια..θα πρεπει να ηταν πραγματικα παρα πολύ δυσκολη η φροντιδα τοσων μωρων!Μονο εδώ βρισκω κουραγιο να συνεχισω με το μικρουλι γιατι ολοι μου λενε ότι δεν θα τα καταφερει..κτηνιατροι,φιλοζωικες..ολοι..οπου εχω ρωτησει...Με απασχολουν 2 πραγματα..πρωτον το φαγητο του..του δινω 2 ml ανα 2 ωρες αλλα δειχνει να θελει κι άλλο...να του δινω παραπανω?και αν ναι,ποσο παραπανω?φοβαμαι μην μου σκασει!Δευτερον δεν εχει ενεργηθεί καθολου...κανει τσισα κανονικα κάθε φορα που το ταιζω και το τριβω αλλα καθολου κακα..ο γιατρος ειπε ότι αφου κανει τσισα είναι οκ..και καποια στιγμη θα ενεργηθεί..πηρα τηλ και δευτερο κτηνιατρο και μου ειπε το ιδιο,μου ειπε ακομη να του κανω μασαζ με λιγο λαδακι για να μην ερεθιστεί η περιοχη και το κανω ετσι..τι λετε??
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τη δοσολογία που πρέπει να δίνεις δεν μπορώ να σου πω, καλά είναι να δεις τη δοσολογία που γράφει η συσκευασία του γάλακτος που δίνεις. Πάντως όπως μου ακούγεται, μπορείς να του δίνεις μέχρι 4 ml τη φορά που είναι το μάξιμουμ.
Εδώ μπορείς να δεις τη δοσολογία που προτείνουν για το γάλα της royal. Κάνε λιγο σκρολ, κάνε κλικ στο daily intake και δες. Για γατάκι μίας εβδομάδας λέει ότι πρέπει να τρώει 7 γεύματα την ημέρα, από 2 ως 4 (μάξιμουμ) ml τη φορά.
Ωστόσο δες πχ, το εξής. Για γατάκια που είναι στη δεύτερη εβδομάδα, λέει ότι πρέπει να τρώνε από 5 ως 10 ml. Οπότε αν το γατάκι σου είναι περίπου 10 ημερών, πρέπει σίγουρα να του δίνεις περισσότερο φαγητό γιατί πεινάει. Ειδικά αφού σου δείχνει κιόλας ότι πεινάει περισσότερο. Θα πρότεινα να δίνεις 5 ml κάθε 3 ώρες.
Κακάκια του πρέπει να κάνει έστω λίγα και έστω υγρά, όχι; Νομίζω πως πρέπει να κάνει. Απ' την άλλη βέβαια αν είναι τόσο μικρούλι και τρώει μόνο υγρό φαγάκι, θα αργήσει να κάνει κακάκια. Τρίβε του τον πωπό εσύ πάντως μετά από κάθε γεύμα. Το λαδάκι είναι όντως καλή ιδέα, ναι. Κάποια απ' τα γατάκια της αδερφής μου όντως ερεθίστηκε το πωπουδάκι τους.
Eυχαριστω πολύ για τις πληροφοριες!Ο κτηνίατρος μου ειπε να του δωσω ένα ml nunzol πρωι μεσημερι βραδυ για να ενεργηθεί..οποτε θα κανω αυτό τωρα..δεν πιστευω να το βλαψει ε??
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τα γατάκια που είχα βρει εγώ είχαν το ίδιο πρόβλημα. Ενώ στην αρχή έκαναν και κακάκια, το ένα δηλαδή, μετά για μια βδομάδα δεν έκαναν καθόλου και τα πήγα σε κτηνίατρο. Μου έδωσε ένα φαρμακάκι υγρό και μια πολύ λεπτή συριγγούλα και μου έδειξε πόσο ακριβώς να τους δίνω κάθε μέρα, μέχρι να κάνουν.Δευτερον δεν εχει ενεργηθεί καθολου...κανει τσισα κανονικα κάθε φορα που το ταιζω και το τριβω αλλα καθολου κακα..ο γιατρος ειπε ότι αφου κανει τσισα είναι οκ..και καποια στιγμη θα ενεργηθεί..πηρα τηλ και δευτερο κτηνιατρο και μου ειπε το ιδιο,μου ειπε ακομη να του κανω μασαζ με λιγο λαδακι για να μην ερεθιστεί η περιοχη και το κανω ετσι..τι λετε??
Τρεις μέρες χρειάστηκαν και μετά πια κάνανε κανονικά τα κακάκια τους. Οπότε μήπως να πίεζες λίγο τον κτηνίατρο να σου δώσει κάποιο φάρμακο που να κάνει για μωράκια. Δεν κάνει να μένουν πολλές μέρες έτσι, είναι επικίνδυνο.
Δεν ξέρω και να σου πω ποιό φάρμακο μου έδωσε γιατί μου το έβαλε σε ένα μικρό δοκιμαστικό σωλήνα και μου το έδωσε μαζί με την σύριγγα...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ουφ δεν ξέρω, δε θέλω να σε επηρεάσω, δεν είμαι κτηνίατρος. Απλά θα πρότεινα να πάρεις άλλο ένα τηλέφωνο να άκουγες μια δεύτερη γνώμη. Τον κτηνίατρο αυτόν τον εμπιστεύεσαι;
edit: Α οκ αφού λέει και η Βάσω ότι δοκίμασε κάτι ανάλογο και έκανε καλό, τότε εντάξει
Πήγε η καρδιά μου στη θέση της 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Edit: Σε αυτό που γράφεις μετά για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία ζώων, το γράφω εδώ για να μην γράφουμε απανωτά ποστ, το καλύτερο και πιο εξειδικευμένο σε γάτες είναι ο αίλουρος.
Εξαρτάται βέβαια και από την περιοχή που είσαι, έχω σχετικά κοντά μου 24ωρη κλινική πάρα πολύ καλή σε επιστημονικό προσωπικό, αν και κάπως ακριβή για την τσέπη μου.
anna 21
Δραστήριο μέλος
κουκι (ασχετο) βδομαδας δεν ηταν τα μωρα της αδελφης σου ή λαθος θυμαμαι?
ποσες μερες δεν εχει ενεργηθει? αν ειναι πανω απο 3-4 πρωτα δοκιμασε να του βαλεις λιγο λαδι στον πωπο του με μια μπατονετα και μετα πολλη ωρα το μασαζ που πρεπει να του κανεις για κανει κακα (κυκλικα στην κοιλιτσα και μετα στον πωπο με κατι υγρο που να θυμιζει τη γλωσσα της μαμας του). αν δεν τα κανει παλι μπορεις να δωσεις λιγο duphalac αφου δεν μπορεις να βρεις το αλλο φαρμακο. ειναι σιροπι για δυσκοιλιοτητα σε παιδια, φθηνο, το παιρνεις απο φαρμακειο, αρκει μια σταγονα οχι παραπανω και βλεπεις αν χρειαστει να ξαναδωσεις. μια κοπελα εμπειρη σε μωρα μου το ειχε προτεινει, το εχω εφαρμοσει και εγω και ολα καλα πηγαν. δεν μου το προτεινε παντως κτηνιατρος, αλλα και αυτοι αν δεν εχουν μεγαλωσει μωρα ποτε, δεν πολυξερουν...
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Άννα ναι, λογικά τόσο ήταν. Είχαν τελείως κλειστά ματάκια και γενικά ήταν πολύ μικρά. Απ' την εμπειρία μου με γεννητούρια (παλιότερα δεν ξέραμε τι είναι στείρωση...
) θα έλεγα ότι ήταν λιγότερο από 10 ημερών.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool