Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αφηνεις τη γατα σου να κυκλοφορει εξω;
Να ξερεις οτι συμφωνα με τον νομο,ναι μεν εχουμε δικαιωμα να διατηρουμε 2 κατοικιδια σπιτι μας,ασχετα απο τον κανονισμο της πολυκατοικιας,αρκει να μενουν εντος του σπιτιου μας.Δηλαδη δεν επιτρεπονται να διαμενουν σε βεραντες ή κοινοχρηστους χωρους
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι μπορει να απειλει με φολα.Ουτως ή αλλως ειναι παρανομο και απαγορευεται απο τον νομο.Ομως θα πρεπει η γατα σου να μενει μονο ΜΕΣΑ στο σπιτι σου.

Η γατα σου,πως βρεθηκε σπιτι του;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Απο εκει και περα,ισως μπορεις να κανεις μηνυση για απειλη θανατωσης ζωου.Ομως και παλι σου ξαναλεω..οτι δεν ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να εχει ξαφνικα μια γατα σπιτι του.Δεν ειναι επιλογη του.Δικια σου ειναι η γατα,εσυ εχεις ευθηνη για αυτην..και εσυ πρεπει να μεριμνεις να μην πηγαινει αλλου.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ομως οφειλεις και εσυ να εισαι σωστος απεναντι στους αλλους.
Επισης δεν εχει σημασια αν το καναρι το εχει παρει 200 ευρω..η τσαμπα.Για μενα,ειναι και αυτο ζωο και εχει δικαιωμα στην ζωη.Και εγω αν ειχα καναρινι,δεν θα ηθελα να μου το φαει η γατα του γειτονα.
vasilios
Εκκολαπτόμενο μέλος
3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσον αφορά τις αδέσποτες γάτες όπως επίσης αναφέρθηκε παραπάνω, πλέον ο νόμος έχει γίνει αυστηρός και μπορείς να του το επισημάνεις και από εκεί και πέρα να έχεις το νου σου στις κινήσεις του. Όμως το ζήτημα της δικής σου γάτας είναι αρκετά ξεκάθαρο (και υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το σημείο τριβής και όχι τόσο οι αδέσποτες).
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν μπορει η γατα μας να μπαινει στα σπιτια αλλονων οποτε θα πρεπει να την περιοριζουμε.Τις δικες μας γατες πρεπει να φροντιζουμε να μην ενοχλουν τους αλλους.Σημερα ηρθε ο γειτονας μου και μου ειπε οτι η γατα μου μπηκε στο σπιτι του και εκατσε στο κρεβατι του και οι κορες του (30 και 27) παθανε πανικο και ουρλιαζανε κλπ ,
ΟΜΩΣ...εφοσον τα εχει εξω τα κλουβια,δεν μπορει να απαγορευσει στα ζωντανα της γης να κυκλοφορουν.Δικαιωμα στη ζωη εχουν και τα αδεσποτα,και αυτα δεν γνωριζουν απο περιορισμους και απαγορευμενες περιοχες.ΑΥΤΟΣ εχει την υποχρεωση να φροντισει να ειναι ασφαλη τα ζωα του,οχι ομως σκοτωνοντας ολα τα υπολοιπα.Ας τα βαλει μεσα στο σπιτι ή σε περιφραγμενο χωρο.Ομως ξαναλεω οτι αυτο αφορα τα αδεσποτα ζωα και οχι τα δεσποζομενα.
marina289
Περιβόητο μέλος
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά ok όμως.. το να κρατήσει η κοπέλα την γάτα της μέσα είναι ενδεδειγμένο από την στιγμή που φαίνεται σε αυτήν την φάση να κινδυνεύει. Από την άλλη όμως και η γάτα δεν πήγε μέσα στο σπίτι του. Από ότι κατάλαβα στην κοινή αυλή κινήθηκε. Όσο υποχρεωμένη είναι η κοπέλα να κρατάει την γάτα της μέσα άλλο τόσο είναι και αυτός να κρατάει ΜΕΣΑ στο σπίτι του, τα πολύτιμα καναρίνια του.Και όπως και να έχει δεν μπορείς όποτε σου βαράει το κεφάλι σου, να εξακοντίζεις απειλές για δεσποζόμενες και αδέσποτες γάτες. Η γάτα μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι και κάποια στιγμή να ξεφύγει(μα να πεταχτεί στην πόρτα, μα ένα ανοιχτό παράθυρο) και να την πέσει στο καναρίνι.. τι πρέπει να γίνει???Να την σκοτώσει?Επιπλέον η κοπέλα θα μπορλυσε να φροντίζει μία αδέσποτη και να την ταίζει στην αυλή της..και αυτή θα έπρεπε να πεθάνει??Δεν πάει έτσι..
Εγώ διάβασα ότι ανέβηκε σε κρεβάτι. Για να είμαστε ειλικρινείς, (αν όντως συνέβη έτσι), το να ανεβαίνει το ζώο που έχεις υπό την ευθύνη σου στο κρεβάτι του άλλου είναι ανεπίτρεπτο, για πολλούς λόγους. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος είναι ισορροπημένος - αν και πάλι η ιστορία έχει όπως διαβάσαμε, δεν είναι. Πέρα όμως από αυτό, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του ζώου του, και αν προσωπικά ο δικός μου γάτος ανέβαινε στο κρεβάτι του γείτονα, θα έσπευδα να του πω χίλια συγνώμη και να σιγουρευτώ ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το ίδιο θα περίμενα και από εκείνον, αν για παράδειγμα ξυπνούσα μια μέρα με το σκύλο του στα πόδια μου.
fockos
Επιφανές μέλος
Πίστευω ότι ο γείτονας έχει άδικο.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται η σίτηση αδέσποτων ζώων ενώ από την άλλη απαγορεύει την κακοποίηση ζώου. Επομένως πες του γείτονα ότι η γάτα δεν είναι δικιά σου αλλά είναι αδέσποτη που τη φροντίζεις. Ο γείτονας οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην γίνουν γεύμα των γατιών τα καναρίνια. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα είναι δικό του.
Dimitra_Zuzu
Νεοφερμένο μέλος
Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο να κρατησεις μεσα την γατουλα συνεχεια γιατι και γω τα ιδια περναω τωρα με μια απο τις δικες μου αλλα τουλαχιστον για ενα διαστημα τωρα κρατα την για να μην του δωσεις τροφη για απειλες. Και τωρα εχω μια ερωτηση.
Αυτος γιατι δεν βαζει σητες στα παραθυρα του? Γιατι εκτος απο τις γατες που τοσο τον ενοχλουν (και νταξει καποιοι δεν θελουν ζωα στο σπιτι,δεκτο) υπαρχουν αλλα τοσο ζωα που μπορουν να μπουν μεσα απο εκει, απο σαυρες μεχρι ποντικια. Εχει και αυτος μια ευθυνη να διασφαλισει το σπιτι του και οχι μονο να απαιτει να περιοστειτε εσεις. Τελος παντων, εκνευριζομαι οταν ακουω τετοια περιστατικα και ελπιζω να βρεθει καποια λυση! Στην αναγκη μαθε την με λουρακι! Καλη τυχη και πανω απ'ολα ψυχραιμια!

Louis1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να σας ρωτήσω κάτι βρε παιδιά:εγώ έχω 12 γατούλες στον κήπο που φροντίζω αδιαλείπτως καθημερινά και δεν ήταν δική μου επιλογή να φτάσουν τις τόσες,καθώς επειδή ξέρουν ότι της φροντίζω μου αφήνουν ανά διαστήματα!! Τί θα έπρεπε να κάνω σε αντίστοιχη περίπτωση;; Σημειώνω ότι ΟΛΕΣ έχουν τα βιβλιάρια υγείας τους, είναι στειρωμένες και επισκέπτονται τον κτηνίατρο τακτικά!Για πείτε μου.. Δεν θα ήταν ευκολότερο κάποιος να προστατεύσει το ζώο του από το να μαζέψουν όλοι οι άλλοι τα δικά τους σε αυτή την περίπτωση;;
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι ο κόσμος μας, οι πόλεις μας κι οι κοινωνίες μας να ήταν αγγελικά πλασμένες και να μπορούσαν να παίζουν έξω στην ύπαιθρο όλη την ώρα χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από τον άνθρωπο αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Ακόμα και να τα βρείτε με τον συγκεκριμένο γείτονα, δεν ξέρεις εάν θα στο φυλάξει μανιάτικο και να ρίξει φόλα σε ανύποπτο χρόνο, εάν η γάτα σου θα χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο, εάν θα την πάθει από άλλο γείτονα ή εάν θα κολλήσει κάποια μεταδιδόμενη ασθένεια από άλλο ζώο.
Μπορείς να την βγάζεις έξω με σαμαράκι κι υπό την δική σου επίβλεψη.
Το γεγονός ότι η γάτα σου θα δυσανασχετήσει με αυτόν τον περιορισμό είναι σχεδόν δεδομένο αλλά τουλάχιστον θα είναι για το δικό της καλό.
Όσον αφορά τον γείτονα σου τώρα, δε μπορώ να τον κρίνω ως άνθρωπο διότι δεν τον ξέρω και δεν θέλω να γίνομαι άδικος.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τονίζει ότι το κάθε καναρίνι είναι σπάνιο και κοστίζει 200 ευρώ έκαστο.
Εάν δηλαδή κόστιζε 1 ευρώ δεν θα είχε πρόβλημα ή κάποιο φόβο μήπως το φάει κάποια γάτα;
Από την άλλη, ο κάθε νοήμων άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι εφόσον επέλεξε να έχει κάποια πουλιά σε ένα κλουβί το οποίο αφήνει στην αυλή, είναι δεδομένο ότι αυτό θα απειληθεί από κάποια άλλα ζώα.
Το θέμα δεν είναι να εξολοθρεύσεις τα υπόλοιπα ζώα αλλά να προστατεύσεις τα δικά σου.
Το πουλί δεν απειλείται από την γάτα επειδή αυτή είναι κακιά και μοχθηρή αλλά επειδή αυτό είναι μέρος της φύσης της.
Κι εγώ μπορεί να ήθελα να έχω πανάκριβα καναρίνια στο μπαλκόνι μου για να τα μοστράρω αλλά θα ήξερα ότι κινδυνεύουν οπότε το iq μου θα μου έλεγε είτε να τα έχω εντός σπιτιού είτε να διαμορφώσω έτσι τον χώρο ώστε να αποκλείσω την παραμικρή πιθανότητα κινδύνου τους παρά να σκεφτώ την φόλα στα γατιά.
Το γεγονός ότι απειλεί να ρίξει φόλες σε αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα συνιστά ποινικό αδίκημα κι επιφέρει νομικές κυρώσεις οπότε είτε αποφασίσεις να τον προειδοποιήσεις είτε να τον καταγγείλεις άνευ προειδοποιήσεως, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχεις κατά νου.
Το μόνο στο οποίο έχει δίκιο είναι ότι η γάτα μπήκε στο σπίτι του, είναι προσωπικός του χώρος.
Φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει επίβλεψη όταν αφήνει τα παράθυρα του ανοιχτά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Αναφορικά με τις κόρες του, θα ξεπεράσουν το σοκ.

Εάν σιχαίνονται τις γάτες μπορούν να πλύνουν τα σεντόνια και να είναι παρούσες στο δωμάτιο όταν ανοίγουν τα παράθυρα.
Στο κάτω - κάτω γάτα είδαν, όχι αλιγάτορα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool