Επείγον: Ο γείτονας μου τρελάθηκε

edeuter

Νεοφερμένο μέλος

Η edeuter αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γεια σας. Παρακαλω διαβαστε το κειμενο και αν μπορειτε βοηθηστε με ειναι σοβαρα τα πραγματα. Σημερα ηρθε ο γειτονας μου και μου ειπε οτι η γατα μου μπηκε στο σπιτι του και εκατσε στο κρεβατι του και οι κορες του (30 και 27) παθανε πανικο και ουρλιαζανε κλπ , επειτα μου ειπε οτι η γατα μου εριξε το κλουβι με το πανακριβο καναρινι του (200 ευρο και εχει 4) και οτι εκεινο πεταξε τρομαγμενο στο δεντρο και πως το βρεξανε για να το κατεβασουνε κλπ κλπ. Στο τελος με απειλησε παρακαλω να μαζεψω την γατα μου γιατι θα την βρω νεκρη οπως και ολα τα γατια της γειτονιας γιατι ολα πειραζουν τα πολυτιμα και πανακριβα καναρινα του και σκεφτεται απο μερα σε μερα να ριξει φολες στην γειτονια για να εξαφανησει την απειλη.Ενοειται πως τα πηρα πολυ ασχημα πρωτον γιατι με απειλησε μεσα στο ιδιο μου το σπιτι και δευτερον γιατι θελει να σκοτωσει οχι μονο την γατα μου αλλα και ολες τις γατες για τα γ**** καναρινια του που αν θυμαμαι και καλα ειναι παρανομο να εχεις πουλια στο κλουβι. Παρακαλω βοηθηστε με να προλαβω αυτο το απανθρωπο εργο , θα κινηθω νομικα απο αυριο κιολας. μενω αρτα αν ξερετε καποια φιλοζωικη ή εστω εναν οργανισμο σας παρακαλω ας γραψετε ενα τηλεφωνο να επικοινωνησω. Χρειαζομαι την οποια βοηθεια ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Καταρχην αν θες,διευκρινισε καποια πραγματα.Οταν λες οτι μπηκε σπιτι του,πως μπηκε;Μενεις σε μονοκατοικια;Πολυκατοικια;
Αφηνεις τη γατα σου να κυκλοφορει εξω;
Να ξερεις οτι συμφωνα με τον νομο,ναι μεν εχουμε δικαιωμα να διατηρουμε 2 κατοικιδια σπιτι μας,ασχετα απο τον κανονισμο της πολυκατοικιας,αρκει να μενουν εντος του σπιτιου μας.Δηλαδη δεν επιτρεπονται να διαμενουν σε βεραντες ή κοινοχρηστους χωρους
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι μπορει να απειλει με φολα.Ουτως ή αλλως ειναι παρανομο και απαγορευεται απο τον νομο.Ομως θα πρεπει η γατα σου να μενει μονο ΜΕΣΑ στο σπιτι σου.:)
Η γατα σου,πως βρεθηκε σπιτι του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μενω σε μονοκατοικια οπως και ο ενλογο κυριος. Εχουμε κοινη αυλη τσιμεντενια που χρησιμοποιειται για παρκινκ. Το σπιτι του ειναι το ενα μετρο απο το δικο μου και εχει μια σκαλα (αυριο θα ανεβασω φωτο). Την αφηνω να βγαινει το πρωι ερχεται μονη της το μεσημερι και ξαναβγαινει παλι το μεσημερι και γυριζει μονη της το βραδυ κατα τις 10 περιπου.Στο σπιτι του μπηκε απο ενα παραθυρο που εχει στο τελος της σκαλας και το αφηνουν ανοικτο.

Αν θες να ζησει η γατα σου,μην την αφηνεις να κυκλοφορει εκτος σπιτιου σου.Αυτο ειναι κανονας.
Απο εκει και περα,ισως μπορεις να κανεις μηνυση για απειλη θανατωσης ζωου.Ομως και παλι σου ξαναλεω..οτι δεν ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να εχει ξαφνικα μια γατα σπιτι του.Δεν ειναι επιλογη του.Δικια σου ειναι η γατα,εσυ εχεις ευθηνη για αυτην..και εσυ πρεπει να μεριμνεις να μην πηγαινει αλλου.:)

Ναι ενταξει για την δικη μου γατα , καταλαβα οτι πρεπει να μενει μεσα απο δω και περα. αλλα τα γατακια της γειτονιας τι θα απογινουν; επεοδη δεν εινα δικα μου να τον αφησω να τα σκοτωσει επειδη πειραζουν τα καναρινια τον 200 ευρο;;;;

Οχι βεβαια.Αυτο σου λεω.Εφοσον απειλει..ενημερωσε το αστυνομικο τμημα της περιοχης σου.Κανε καταγγελια.Επισης δειξε του τον νομο ,και ποσο βαρυς εχει γινει ο πελεκυς για την κακοποιηση και θανατωση ζωου,και ενημερωσε τον επισης οτι εχεις ειδιοποιησει την αστυνομια.Απο εκει και περα δεν ξερω κατι αλλο να σου πω.:)
Ομως οφειλεις και εσυ να εισαι σωστος απεναντι στους αλλους.
Επισης δεν εχει σημασια αν το καναρι το εχει παρει 200 ευρω..η τσαμπα.Για μενα,ειναι και αυτο ζωο και εχει δικαιωμα στην ζωη.Και εγω αν ειχα καναρινι,δεν θα ηθελα να μου το φαει η γατα του γειτονα.

Τελευταία επεξεργασία:
Ουτε και γω θελω να παθει κατι το καναρινι απλα απο οτι καταλαβα γιατι μου το τονιζει συνεχεια ειναι οτι το καναρινι του εχει αξια γιατι κανει 200 ευρο (δεν το συνεχιζω γιατι θα γινω πολυ κακια). ΔΕΝ τον ειδα να κανει ΑΠΟΛΥΤΟΣ τιποτα για τα πουλια του. Αφου ξερει οτι εχει γατες στην γειτονια επρεπε να παρει και μετρα. Το μονο που κανει τοσα χρονια απο οτι καταλαβα ειναι οτι καθε τοσο ριχνει φωλες για να σκοτωνει τις γατες που απειλουν τα καναρινια του.Δε λεω ουτε και μενα μου αρεσε που μπηκε σε ξενο σπιτι η γατα μου αλλα δεν μπορω να της πω μη πας να μπεις εκει δεν θα καταλαβει. Απο την αλλη δεν μπορω να την εχω κλησμενη μεσα στο σπιτι , δεν την φροντιζω για διακοσμιτικο ουτε ειναι μερος του σπιτιου. Ειναι ΖΩΟ και εχει δικαιωμα να ΖΕΙ να ΠΑΙΖΕΙ να ειναι ΚΑΙ ΕΞΩ.Το οτι παει στα καναρινια δεν μπορω να το αλλαξω. Του προτεινα να βρουμε ενα τροπο να ασφαλισουμε το κλουβι αλλα δεν δεχεται , και μου λεει φυσικα οτι δεν μπορει να τα βαλει και μεσα στο σπιτι του γιατι τα καναρινια του δεν πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι.... η γατα μου τοτε γιατι πρεπει;

Όσο αγαπάς εσύ την γάτα σου άλλο τόσο "αγαπά" και αυτός τα καναρίνια του , γι'αυτό μην στηριζεσε εκεί και στο πόσο κάνουν.ΑΝ πραγματικά ενοχλεί η γατούλα σου μάζεψε την μέσα στο σπίτι γιατί υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι...............

την γάτα σου πρέπει να την έχεις μέσα στο σπίτι.Γιατί επιμένεις ότι έχεις εσύ δίκιο;ο άλλος αγαπά το καναρινι του και φοβάται τις γάτες.Το ξέρεις οτι η γάτα σου μπορεί να κολλήσει αρρωστιες από άλλες γάτες;Δεν στο χει πει ο κτηνίατρος;μπορει να πάθει κάποιο μυκητα και να χρειαστεί χρόνο και κόπο για θεραπεία.Και ο μύκητας κολλάει και σε ανθρώπους που θα έρθουν σε επαφή με το ζώο.Ηρέμησε και μπες στην θέση του άλλου που δεν αγαπά τις γάτες αλλά τα καναρίνια,που δεν απαγορευεται να είναι σε κλουβιά γιατί δυστυχως αναπαράγονται σε κλουβιά.Οι καρδερίνες απαγορεύεται κι άλλα αγρια που αναπαραγονται στην φύση.Απορώ δεν φοβάστε που αφήνετε τις γάτες έξω;τα αυτοκίνητα δεν τα φοβάστε;

Συμφωνώ απόλυτα με την Έφη..Το πρώτο βήμα είναι να διασφαλίσεις την γατούλα σου, περιορίζοντας την, αφού υπάρχει άμεσο πρόβλημα. Κατά την γνώμη μου το αμέσως επόμενο είναι να πας σε αυτόν, ξεκαθαρίζοντας του ότι η δική σου γάτα δεν απειλεί πλέον τα πουλιά του και με καλή διάθεση απεναντί του, του προτείνεις κάποιες λύσεις για τα καναρίνια έτσι ώστε να μην μπορούν να τα πειράξουν οι αδέσποτες της γειτονιάς. Αν και παρά την καλή σου διάθεση παραμείνει αρνητικός και σου λέει ότι θα ρίξει φόλες για τις γάτες της γειτονιάς,βγάζεις τον νόμο από την τσέπη σου του επισημαίνεις τις ποινές για κακοποίηση και τον απειλείς με νόμιμη καταγγελία σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Επίσης απευθύνεσαι στην ασφάλεια με σκοπό να τον καλέσουν για συστάσεις. Αν μπορέσεις βρες και κάποιον γείτονα που αγαπάει τα ζωάκια και πήγαινε μαζί του να μιλήσεις στον γείτονα, έτσι ώσττε να καταλάβει εξ' αρχής ότι θα υπάρχει και μάρτυρας, που θα μπορούσε να καταθέσει εναντίον του αν χρειαστεί. Αλλά τονίζω ότι πρέπει πρώτα να εξαντλήσεις τα περιθώρια τη καλής διάθεσης και μετά να περάσεις στις απειλές μηνυσης κλπ. Φιλοζωική οργάνωση δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι αν επικοινωνήσεις με κάποιους κτηνιάτρους στην περιοχή θα σε κατατοπίσουν για το αν υπάρχει κάποιο σωματείο. Αν υπάρχει, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις μαζί τους, ώστε να σε κατευθύνουν και αυτοί που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου le chat ! Πραγματικα ετσι πιστευα και γω οτι πρεπει να γινει. Δυστιχως το προβλημα με τα εν λογω καναρινια υπαρχει καιρο τωρα και του εχω πει χιλιαδες φορες να βρουμε εναν τροπο ωστε να ασφαλησουμε τα κλουβια και με δικα μου εξοδα αν χρειαστει αλλα η απαντηση του ειναι μονημος "ΟΧΙ ΟΧΙ , τα καναρινια μου ειναι σπανια δε τα βρισκεις ευκολα και κανουν 200 ευρο το ενα... τωρα που εμαθε η γατα σου να ανεβαινει πανω θα το κανει συνεχεια, και δεν υπαρχει τροπος να ασφαλισω τα κλουβια μου η γατα σου πρεπει να μεινει μεσα" κλπ κλπ... ουτε καν με ακουει που του λεω να βρουμε μια λυση ωστε και η ithil να βγαινει εξω και τα καναρινια του να ειναι ασφαλης.Απλα μετα το χθεσινο δεν εχω αλλα ορια , δεν ειναι και λιγο να ερχεται ενας στα καλα τον καθουμενων και να σε απειλει οτι θα σου σκοτωσει την γατα γιατι θα του φαει τα καναρινια... που ζουμε;;;;; Οσο για μενα περιορισα την ithil αμεσα και πραγματικα δεν ξερω αν εκανα το σωστο με την αποψη οτι εχει παθει παρακρουση το ζωντανο που δεν μπορει να βγει εξω... της παρεχω ολα οσα χρειαζεται μεσα στο σπιτι για να μην βαριεται οπως και ασχολουμε μαζι της αρκετη ωρα την ημερα αλλα την βλεπω να κινηγαει την ουρα της παλι...

Για να λέμε την αλήθεια (αν και ήδη έχει ειπωθεί και παραπάνω) στην απαίτησή του να διασφαλίσεις ότι η γάτα σου δεν θα πηγαίνει στο σπίτι του, έχει το νόμο (και κατά την άποψή μου και το δίκιο, αλλά αυτό είναι δευτερεύον) με το μέρος του. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για να τα κουβεντιάζουμε και να αγανακτούμε.

Όσον αφορά τις αδέσποτες γάτες όπως επίσης αναφέρθηκε παραπάνω, πλέον ο νόμος έχει γίνει αυστηρός και μπορείς να του το επισημάνεις και από εκεί και πέρα να έχεις το νου σου στις κινήσεις του. Όμως το ζήτημα της δικής σου γάτας είναι αρκετά ξεκάθαρο (και υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το σημείο τριβής και όχι τόσο οι αδέσποτες).

Παιδιά ok όμως.. το να κρατήσει η κοπέλα την γάτα της μέσα είναι ενδεδειγμένο από την στιγμή που φαίνεται σε αυτήν την φάση να κινδυνεύει. Από την άλλη όμως και η γάτα δεν πήγε μέσα στο σπίτι του. Από ότι κατάλαβα στην κοινή αυλή κινήθηκε. Όσο υποχρεωμένη είναι η κοπέλα να κρατάει την γάτα της μέσα άλλο τόσο είναι και αυτός να κρατάει ΜΕΣΑ στο σπίτι του, τα πολύτιμα καναρίνια του.Και όπως και να έχει δεν μπορείς όποτε σου βαράει το κεφάλι σου, να εξακοντίζεις απειλές για δεσποζόμενες και αδέσποτες γάτες. Η γάτα μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι και κάποια στιγμή να ξεφύγει(μα να πεταχτεί στην πόρτα, μα ένα ανοιχτό παράθυρο) και να την πέσει στο καναρίνι.. τι πρέπει να γίνει???Να την σκοτώσει?Επιπλέον η κοπέλα θα μπορλυσε να φροντίζει μία αδέσποτη και να την ταίζει στην αυλή της..και αυτή θα έπρεπε να πεθάνει??Δεν πάει έτσι..

Εδω ο γειτονας εχει δικιο
Σημερα ηρθε ο γειτονας μου και μου ειπε οτι η γατα μου μπηκε στο σπιτι του και εκατσε στο κρεβατι του και οι κορες του (30 και 27) παθανε πανικο και ουρλιαζανε κλπ ,
Δεν μπορει η γατα μας να μπαινει στα σπιτια αλλονων οποτε θα πρεπει να την περιοριζουμε.Τις δικες μας γατες πρεπει να φροντιζουμε να μην ενοχλουν τους αλλους.
ΟΜΩΣ...εφοσον τα εχει εξω τα κλουβια,δεν μπορει να απαγορευσει στα ζωντανα της γης να κυκλοφορουν.Δικαιωμα στη ζωη εχουν και τα αδεσποτα,και αυτα δεν γνωριζουν απο περιορισμους και απαγορευμενες περιοχες.ΑΥΤΟΣ εχει την υποχρεωση να φροντισει να ειναι ασφαλη τα ζωα του,οχι ομως σκοτωνοντας ολα τα υπολοιπα.Ας τα βαλει μεσα στο σπιτι ή σε περιφραγμενο χωρο.Ομως ξαναλεω οτι αυτο αφορα τα αδεσποτα ζωα και οχι τα δεσποζομενα.

Xωρίς πολλά λόγια , βάλε τη γατούλα σου αποκλειστικά μέσα στο σπίτι... Δεν θέλει περαιτέρω ανάλυση, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, και για μένα προσωπικά δεν είναι καν διαπραγματεύσιμο. Το να έχεις τη γατούλα σου 100% οικόσιτη, ούτως ή άλλως είναι η ιδανική λύση για όλους, είτε έχεις ψυχάκια γείτονα, είτε όχι.

Παιδιά ok όμως.. το να κρατήσει η κοπέλα την γάτα της μέσα είναι ενδεδειγμένο από την στιγμή που φαίνεται σε αυτήν την φάση να κινδυνεύει. Από την άλλη όμως και η γάτα δεν πήγε μέσα στο σπίτι του. Από ότι κατάλαβα στην κοινή αυλή κινήθηκε. Όσο υποχρεωμένη είναι η κοπέλα να κρατάει την γάτα της μέσα άλλο τόσο είναι και αυτός να κρατάει ΜΕΣΑ στο σπίτι του, τα πολύτιμα καναρίνια του.Και όπως και να έχει δεν μπορείς όποτε σου βαράει το κεφάλι σου, να εξακοντίζεις απειλές για δεσποζόμενες και αδέσποτες γάτες. Η γάτα μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι και κάποια στιγμή να ξεφύγει(μα να πεταχτεί στην πόρτα, μα ένα ανοιχτό παράθυρο) και να την πέσει στο καναρίνι.. τι πρέπει να γίνει???Να την σκοτώσει?Επιπλέον η κοπέλα θα μπορλυσε να φροντίζει μία αδέσποτη και να την ταίζει στην αυλή της..και αυτή θα έπρεπε να πεθάνει??Δεν πάει έτσι..

Εγώ διάβασα ότι ανέβηκε σε κρεβάτι. Για να είμαστε ειλικρινείς, (αν όντως συνέβη έτσι), το να ανεβαίνει το ζώο που έχεις υπό την ευθύνη σου στο κρεβάτι του άλλου είναι ανεπίτρεπτο, για πολλούς λόγους. Δεν λέω ότι ο άνθρωπος είναι ισορροπημένος - αν και πάλι η ιστορία έχει όπως διαβάσαμε, δεν είναι. Πέρα όμως από αυτό, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του ζώου του, και αν προσωπικά ο δικός μου γάτος ανέβαινε στο κρεβάτι του γείτονα, θα έσπευδα να του πω χίλια συγνώμη και να σιγουρευτώ ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το ίδιο θα περίμενα και από εκείνον, αν για παράδειγμα ξυπνούσα μια μέρα με το σκύλο του στα πόδια μου.

Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Πείτε ότι περιορίζει τη γάτα στο σπίτι με τα άλλα αδέσποτα τι γίνετε; Θα τους ρίξει φόλα και θα λέτε ότι έχει δίκαιο γιατί παραβίασε τον προσωπικό του χώρο;

Πίστευω ότι ο γείτονας έχει άδικο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται η σίτηση αδέσποτων ζώων ενώ από την άλλη απαγορεύει την κακοποίηση ζώου. Επομένως πες του γείτονα ότι η γάτα δεν είναι δικιά σου αλλά είναι αδέσποτη που τη φροντίζεις. Ο γείτονας οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην γίνουν γεύμα των γατιών τα καναρίνια. Δεν είναι δικό σου πρόβλημα είναι δικό του.

Απο ο,τι καταλαβα ο γειτονας σου απειλει με φολες ολες τις γατες τις γειτονιας ε? Πιστευω καλα θα κανεις να ενημερωσεις το αστυνομικο τμημα για την απειλη αλλα και για τον τροπο που ηρθε στο σπιτι σου και στο ειπε φωναζοντας ετσι ωστε να διασφαλιστει οτι θα υπαρχει καποιος υποπτος σε περιπτωση που αποφασισει να πραγματοποιησει οσα λεει.:/: Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο να κρατησεις μεσα την γατουλα συνεχεια γιατι και γω τα ιδια περναω τωρα με μια απο τις δικες μου αλλα τουλαχιστον για ενα διαστημα τωρα κρατα την για να μην του δωσεις τροφη για απειλες. Και τωρα εχω μια ερωτηση.:hmm: Αυτος γιατι δεν βαζει σητες στα παραθυρα του? Γιατι εκτος απο τις γατες που τοσο τον ενοχλουν (και νταξει καποιοι δεν θελουν ζωα στο σπιτι,δεκτο) υπαρχουν αλλα τοσο ζωα που μπορουν να μπουν μεσα απο εκει, απο σαυρες μεχρι ποντικια. Εχει και αυτος μια ευθυνη να διασφαλισει το σπιτι του και οχι μονο να απαιτει να περιοστειτε εσεις. Τελος παντων, εκνευριζομαι οταν ακουω τετοια περιστατικα και ελπιζω να βρεθει καποια λυση! Στην αναγκη μαθε την με λουρακι! Καλη τυχη και πανω απ'ολα ψυχραιμια!:);)

Καλημέρα σε όλους και καλό φθινόπωρο,αφού πριν μια βδομάδα γυρίσαμε από διακοπές!!:)
Να σας ρωτήσω κάτι βρε παιδιά:εγώ έχω 12 γατούλες στον κήπο που φροντίζω αδιαλείπτως καθημερινά και δεν ήταν δική μου επιλογή να φτάσουν τις τόσες,καθώς επειδή ξέρουν ότι της φροντίζω μου αφήνουν ανά διαστήματα!! Τί θα έπρεπε να κάνω σε αντίστοιχη περίπτωση;; Σημειώνω ότι ΟΛΕΣ έχουν τα βιβλιάρια υγείας τους, είναι στειρωμένες και επισκέπτονται τον κτηνίατρο τακτικά!Για πείτε μου.. Δεν θα ήταν ευκολότερο κάποιος να προστατεύσει το ζώο του από το να μαζέψουν όλοι οι άλλοι τα δικά τους σε αυτή την περίπτωση;;

edeuter, το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε πρώτη φάση είναι να περιορίσεις την γάτα σου εντός σπιτιού.
Μακάρι ο κόσμος μας, οι πόλεις μας κι οι κοινωνίες μας να ήταν αγγελικά πλασμένες και να μπορούσαν να παίζουν έξω στην ύπαιθρο όλη την ώρα χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από τον άνθρωπο αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Ακόμα και να τα βρείτε με τον συγκεκριμένο γείτονα, δεν ξέρεις εάν θα στο φυλάξει μανιάτικο και να ρίξει φόλα σε ανύποπτο χρόνο, εάν η γάτα σου θα χτυπηθεί από κάποιο αυτοκίνητο, εάν θα την πάθει από άλλο γείτονα ή εάν θα κολλήσει κάποια μεταδιδόμενη ασθένεια από άλλο ζώο.
Μπορείς να την βγάζεις έξω με σαμαράκι κι υπό την δική σου επίβλεψη.
Το γεγονός ότι η γάτα σου θα δυσανασχετήσει με αυτόν τον περιορισμό είναι σχεδόν δεδομένο αλλά τουλάχιστον θα είναι για το δικό της καλό.

Όσον αφορά τον γείτονα σου τώρα, δε μπορώ να τον κρίνω ως άνθρωπο διότι δεν τον ξέρω και δεν θέλω να γίνομαι άδικος.
Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τονίζει ότι το κάθε καναρίνι είναι σπάνιο και κοστίζει 200 ευρώ έκαστο.
Εάν δηλαδή κόστιζε 1 ευρώ δεν θα είχε πρόβλημα ή κάποιο φόβο μήπως το φάει κάποια γάτα;
Από την άλλη, ο κάθε νοήμων άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι εφόσον επέλεξε να έχει κάποια πουλιά σε ένα κλουβί το οποίο αφήνει στην αυλή, είναι δεδομένο ότι αυτό θα απειληθεί από κάποια άλλα ζώα.
Το θέμα δεν είναι να εξολοθρεύσεις τα υπόλοιπα ζώα αλλά να προστατεύσεις τα δικά σου.
Το πουλί δεν απειλείται από την γάτα επειδή αυτή είναι κακιά και μοχθηρή αλλά επειδή αυτό είναι μέρος της φύσης της.
Κι εγώ μπορεί να ήθελα να έχω πανάκριβα καναρίνια στο μπαλκόνι μου για να τα μοστράρω αλλά θα ήξερα ότι κινδυνεύουν οπότε το iq μου θα μου έλεγε είτε να τα έχω εντός σπιτιού είτε να διαμορφώσω έτσι τον χώρο ώστε να αποκλείσω την παραμικρή πιθανότητα κινδύνου τους παρά να σκεφτώ την φόλα στα γατιά.

Το γεγονός ότι απειλεί να ρίξει φόλες σε αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα συνιστά ποινικό αδίκημα κι επιφέρει νομικές κυρώσεις οπότε είτε αποφασίσεις να τον προειδοποιήσεις είτε να τον καταγγείλεις άνευ προειδοποιήσεως, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχεις κατά νου.

Το μόνο στο οποίο έχει δίκιο είναι ότι η γάτα μπήκε στο σπίτι του, είναι προσωπικός του χώρος.
Φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει επίβλεψη όταν αφήνει τα παράθυρα του ανοιχτά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Αναφορικά με τις κόρες του, θα ξεπεράσουν το σοκ. :)
Εάν σιχαίνονται τις γάτες μπορούν να πλύνουν τα σεντόνια και να είναι παρούσες στο δωμάτιο όταν ανοίγουν τα παράθυρα.
Στο κάτω - κάτω γάτα είδαν, όχι αλιγάτορα... ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back