Επείγον: Ο γείτονας μου τρελάθηκε

εγω τον μεγαλο γατο τον αφηνω να βγαινει οποτε θελει,ομως το τονιζω,ειναι ο μονος γατος που καταφερε να επιβιωσει απ τις δεκαδες γατες που ειχα κατα καιρους,πλεον δε βγαινει εκτος κηπου,γερασε και βαρεθηκε,μεχρι πριν μερικους μηνες γυριζε,ποτε δεν ετυχε κατι κακο,τα μικρα ομως δε σκοπευω να τ αφησω ποτε μονα εξω,δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη,ειναι καλοκαγαθα,καθονται στον καθενα να τα πιασει.ο μεγαλος ειναι αγριος παρ ολα τα χρονια κοινης ζωης μαζι μας.θα ελεγα να το εχεις μονιμα μεσα,και εξω με σαμαρακι θα μαθει σιγα,σιγα.μη κοιτας εμενα,στη δικη μου περιπτωση απλα ετυχε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες. Αν και, θέλω να πιστεύω ότι ο γείτονας είναι "πολύ κακάρισμα και καθόλου αυγό", δηλαδή τα λέει έτσι και δεν πρόκειται να κάνει τίποτα κακό. Συνηθως αυτοί που φολιάζουν είναι μουλωχτοί, τους ξέρεις ότι μισούν τα ζώα αλλά δεν απειλούν. Δεν το ρισκάρεις, φυσικά! Το εύχομαι για τα αδέσποτα της γειτονιάς. Το γατάκι σου είναι δική σου ευθύνη και καλύτερα να το κλείσεις μέσα (ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ), παρά να το στείλεις στο πατρικό σου, μακριά από σένα, σε ξένο χώρο και μετά από 6 μήνες που θα έχει συνηθίσει κι εκεί (ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ) να υποστεί ξανά τα ίδια, άλλο αφεντικό και άλλη μετακόμιση. Δεν είναι καλό.

Τώρα να ρωτήσω τα παιδιά για το σαμαράκι. Εγώ το αγόρασα, αλλά δεν της το έμαθα και δεν τη βγάζω καθόλου έξω. Την περιμάζεψα απ'έξω σε βρεφική ηλικία (μάλλον η οικογένειά της την έδιωξε γιατί φοβάται τις γάτες απ'ότι έχω καταλάβει) και έμαθε στο σπίτι κανονικά, της αρέσει πολύ μέσα. Έχω διαβάσει ότι τα γατιά δε χρειάζεται να βγαίνουν καθόλου βόλτα, δεν είναι όπως τα σκυλιά. Και φοβάμαι για ασθένειες, παράσιτα κλπ. Το σκυλάκι μας το βγάζω καθημερινά βόλτα, όμως κάθε μέρα ψεκάζω τα πατουσάκια του με Frontline κι αυτό γιατί ξέρω ότι για το σκύλο είναι βασική ανάγκη ο περίπατος. Για τη γάτα ισχύει το ίδιο; Να ρισκάρω να τη βγάζω έξω βόλτα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Αν δεν το αποζηταει...και αν δεν δεχεται το σαμαρακι,δεν νομιζω οτι εχει προβλημα.Οχι..οντως δεν ειναι σαν τα σκυλια οι γατες.:)
Ομως να σου επισημανω κατι.Δεν κανει να του ψεκαζεις καθε μερα τα πατουσακια του σκυλου με frontline.Ειναι φαρμακο...και ακομα και μονο στα πατουσακια του,περναει στον οργανισμο του.Καθημερινα δεν κανει με τιποτα.:worry:

Αν δεν το αποζηταει...και αν δεν δεχεται το σαμαρακι,δεν νομιζω οτι εχει προβλημα.Οχι..οντως δεν ειναι σαν τα σκυλια οι γατες.:)
Ομως να σου επισημανω κατι.Δεν κανει να του ψεκαζεις καθε μερα τα πατουσακια του σκυλου με frontline.Ειναι φαρμακο...και ακομα και μονο στα πατουσακια του,περναει στον οργανισμο του.Καθημερινα δεν κανει με τιποτα.:worry:

Επειδή το σκυλάκι το έχουμε να ζει σαν κανονικό μέλος της οικογένειας (σε καναπέδες, κρεβάτια κλπ.), όταν επιστρέφουμε από τη βόλτα γίνεται σχολαστικό καθάρισμα των πατουσακίων με μωρομάντηλα ή σαπούνισμα (ανάλογα τη βρωμιά). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μας πιάσει γατόψυλλους 2 φορές στο παρελθόν, καθότι το πλύσιμο μείωνε τη δράση της αμπούλας. Ο γιατρός μας μας είπε ότι μπορούμε να το ψεκάζουμε πριν τη βόλτα, αφού μετά από μισή ως μία ώρα θα το καθαρίσουμε και δεν θα έχει προλάβει να απορροφηθεί το Frontline (χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες). Το ξέρω ότι δεν είναι και το πιο υγιές, αλλά ήταν η μόνη λύση, αφού τα παπουτσάκια δεν τα δέχεται με τίποτα. Και οι ψύλλοι της δημιούργησαν αλλεργίες και γενικά είναι τεράστιο πρόβλημα, εύχομαι να μη σας τύχει ποτέ γιατί άντε να καθαρίσεις το σπίτι από τις προνύμφες μετά...!!

Εγώ να σημειώσω ότι το θέμα του Frontline το ξανασκεφτήκαμε και δεν το βάζουμε τόσο συχνά πια. Βάζουμε ένα μείγμα αιθέριων ελαίων που λειτουργεί σαν εντομοαπωθητικό, όταν πρόκειται για καθημερινή χρήση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back