Επείγον!!! Τρομερή επιθετικότητα!!!

Shakespeare

Δραστήριο μέλος

Ο Shakespeare αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 413 μηνύματα.
χρειαζομαι τη βοηθεια σας αμεσα.
ηρθε σημερα η αδερφη μου να με δει και θα καθοταν για καμποσες μερες. λατρευει τα γατια και εχει κι εκεινη. μαλιστα με μαλωνει πολυ συχνα που φωναζω στο ρωμαιο, εκεινη ειναι πολυ γλυκεια μαζι τους.
πριν λιγο κι ενω ετοιμαζομασταν για υπνο, εσκυψε να με φιλησει καθως ειχα να την δω πολυ καιρο.
ο ρωμαιος που νομιζε προφανως οτι μου επιτιθετο, ορμησε πανω της με τροπο που δεν εχω ξαναδει και σχεδον την κατακρεουργησε παιδια την καημενη! ποτε δεν τον εχω δει ετσι. παθαμε και οι δυο σοκ, ηταν να τον επιασε κριση, εκανε σαν τρελος. η αδερφη μου τσιριζε απο τους πονους, εφαγα κι εγω καποιες γρατζουνιες μεχρι να τον ξεκολλησω απο πανω της. δεν εχω δει τετοια συμπεριφορα γατιου. ηξερα οτι ηταν ζηλιαρης κι επιθετικος με οσους νομιζε οτι πανε να μου κανουν κακο, αλλα περα απο μια γρατσουνιτσα δεν τους εκανε τιποτα

αυτο ηταν αλλο πραγμα! η αδερφη μου γεμισε με βαθεια τραυματα που αιμορραγουσαν και πρηστηκαν! και φοβαται πολυ! τον εχουμε κλεισει στην κρεβατοκαμαρα τωρα.

σκεφτεται να φυγει η καημενη καθως δεν μπορει να τον αντιμετωπισει αυριο που θα λειπω εγω, φοβαται μην παθει τα ιδια. πως θα ανοιξουμε την πορτα? το σπιτι δεν εχει αλλο δωματιο να τον κλεισουμε πλην της τουαλετας!

επισης φοβαται μηπως πρεπει να παμε σε νοσοκομειο, σας λεω της εκανε μεγαλη ζημια

τι να κανουμε? υπαρχει περιπτωση να ηρεμησει? πως εξηγειται τετοια συμπεριφορα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα!το γιατί το έκανε δεν το ξερετε και δεν μπορειτε να μπειτε στο μυαλό του!πάντως αν η γάτα αντιληφθεί ότι είστε περίεργες μαζί της θα το ξανακάνει...:(δυστυχώς το έχω περάσει κι εγώ αυτό με ένα γάτο που είχα και δεν κατάφερα ποτέ να το ξεπεράσω και αυτός με κοίταγε πάντα περίεργα γιατί αντιλαμβανόταν ότι ήμουν περίεργη μαζί του:)μήπως η αδερφή σου μύριζε στα ρούχα της κανένα άλλο ζώο?επίσης είναι στειρωμένο το γατί?η αδερφή σου έχει πάει σε γιατρό?να ξέρεις οτι θα τις μείνουν σημάδια, αλλά να πάει να πάρει ειδικές κρέμες για επούλωση των τραυμάτων και οπωσδήποτε αντιβίωση, να πάει στο γιατρό μην το αφήσετε....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξημερωσε η μερα με το βαζω και να βγαζω το ρωμαιο απο τα δωματια, να τον κλειδωνω για να κυκλοφορει η αδερφη μου χωρια απο εκεινον στο σπιτι. εχει παθει σοκ και δεν μπορει να τον βλεπει καν.:(
μαζευει ηδη τα πραγματα της για να φυγει. χθες πηραμε τηλεφωνο σε ενα διανυκτερευον φαρμακειο και της ειπε οτι δεν χρειαζεται νοσοκομειο, betadine αρκει. αλλα αυτο που ειπες για την αντιβιωση με προβληματισε, και μαλλον θα παμε και σε ενα γιατρο σημερα.

το γατι ειναι στειρωμενο και δεν βγαινει απο το σπιτι, και αυτο ειναι το περιεργο. ισως ο γατος της αδερφης μου ειχε αφησει τη μυρωδια του πανω της κι εκεινος το αντιληφθηκε, αλλα και παλι αυτο το πραγμα δεν δικαιολογειται...
Σοκαριστικο ειναι και οτι πηρα τηλεφωνο σε μια διανυκτερευουσα κλινικη στο π.φαληρο και εξηγωντας το περιστατικο στον (γιατρο?) που το σηκωσε, μου ειπε ευθεως οτι το γατι ειναι επικινδυνο και χρειαζεται ευθανασια!!!
δεν μπορω να καταλαβω, ο γατουλης εχει σοβαρο προβλημα και αν εκανε τωρα αυτο στην αδερφη μου τι θα κανει σε καποιον ξενο? ειλικρινα, τον φοβαμαι μεχρι κι εγω...

θα επικοινωνησω με καποιον κτηνιατρο για συμβουλες. ελπιζω αν μη μου μιλησει κι εκεινος για ευθανασια!!!!!!

Λοιπον επικοινωνησα και με δευτερο κτηνιατρο προ ολιγου(τουλαχιστον αυτος ηταν πιο ευγενικος) ο οποιος ομως παλι μου ειπε οτι το γατι ειναι επικινδυνο και θα πρεπει αν απομακρυνθει απο το σπιτι! η απλα να απομονωνεται σε ενα δωματιο του σπιτιου οταν ερχεται κοσμος(πραγμα δυσκολο, το μονο κλειστο δωματιο ειναι η κρεβατοκαμαρα και σαν επιπλεον χωρος το μπαλκονι). μου επανελλαβε πολλες φορες αυτες τις λεξεις, επικίνδυνος και απομακρυνση... καθως πολλες φορες επανελλαβε οτι καθε φορα θα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα, θα γινεται πιο επιθετικος...

δεν μπορω να τα πιστεψω ολα αυτα.. δεν μπορω να φανταστω να τον αποχωριζομαι, αλλα ουτε το σπιτι μ ου να γινει φρουριο και να μην μπορει να μπει ανθρωπος...:(

κοιταξε, αν η αδερφη σου ειχε γατο και τον μυρισε δικαιολογειται εν μερει η συμπεριφορα αυτη!αν κι εγω μετα απο την επιθεση του γατου μου δεν το ξεπερασα ποτε και τον εδωσα σε ενα φιλο μου...:(ο φαρμακοποιος ηταν απαραδεκτος....:mad:φυσικα και θα χρειαστει αντιβίωση...το γρατσούνισμα της γατας μπορει να προκαλέσει ένα νόσημα που λεγεται cat scratch disease, οπου ο ασθενης εμφανίζει υψηλότατο πυρετο...αν μιλάμε για ένα γρατσούνισμα δεν δινουμε αντιβίωση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση με τέτοια τραύματα ΔΕΝ το συζητω, για 4-5 μέρες να πάρει αν θέλει το Augmentin, αν δεν θέλετε να πάτε σε γιατρο...και όχι betadine για πολύ, "καιει" τις πληγές και δεν κάνει καλό στην επούλωση,να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι τι ειχα παρει εγώ για επούλωση, αλλά τα σημάδια εχουν μείνει....:)καταλαβαίνω πως είστε και το σοκ ειναι τεράστιο...εγω πηρα άλλη γατούλα και έκανα καιρό για να ξεπεράσω τη φοβία και τη διστακτικότητα που είχα απο την προηγούμενη!

Καθε γατα εχει το κουμπι της που ξεκλειδωνει την επιθετικοτητα της(ετσι νομιζω)...Ενας γνωστος μου ειχε μια γατα η οποια ηταν θηλυκια,στειρωμενη και πολυ κακια,αν δεν την πειραζες δεν υπηρχε περιπτωση να σε πειραξει.Μια φορα ομως ειχε φερει την κοπελα του σπιτι του και ετσι οπως πειραζε την κοπελα του εκεινη τσιρηξε δυνατα και η γατα τρελαθηκε και ορμησε και γραπωθηκε στα μουτρα της,το αγορι της μη ξερωντας τι να κανει προσπαθουσε να την τραβηξει αλλα δεν γινοταν τιποτα γιατι οσο την τραβουσε τοσο τα νυχια της μπαινανε μεσα και τρεχανε τα αιματα ωσπου της εδωσε μια γροθια και επεσε η γατα λιποθυμη.Απο τοτε δεν εμφανισε ξανα περιστατικο τετοιο αλλα και μεσα στο σπιτι του δεν φωναζανε καν.Εμενα αν μου εκανε κατι αντιστοιχο θα την πηγαινα για ευθανασια χωρις δευτερη σκεψη...

η ευθανασία ειναι ενας ακραίος τρόπος αντιμετώπισης...εγω δεν θα μπορούσα να το κάνω στον γάτο μου...:(φυσικά να πω ότι οταν πήγε στον φίλο μου ο γάτος δεν εκανε ξανά ποτε κάποιο επεισόδιο!η αληθεια είναι ότι ο γάτος είχε δει έναν άλλον γάτο που ερχόταν στο μπαλκόνι μου και πιθανον γι αυτο είχε αγριέψει....εγω φυσικά δεν θα μπορούσα να συμβιώσω μαζί του, δεν ξέρω τι άλλη λύση θα έβρισκα...:(

Απο την στιγμη που εκανε μια γατα ενα τετοιο επεισοδιο ο οποισδηποτε θα ηταν σε σοκ και θα φοβοταν να ζησει με εναν τετοιο γατο.Απο την αλλη ομως δεν μπορεις να τον δωσεις καπου γιατι υπαρχει περιπτωση να το ξανακανει,αφου ηδη το εχει κανει μια φορα τι τον εμποδιζει να το κανει και δευτερη...

Μα μου φαινεται τοσο ακραια η λυση της ευθανασιας, δεν περιμενα να μου το προτεινετε κι εδω! ηταν πολυ ακραια και η επιθετικοτητα του βεβαια, αλλα δεν μπορει να μην υπαρχει καποιος αλλος τροπος!
εχω στενοχωρηθει πολυ, θα παρω τηλεφωνο και τριτο κτηνιατρο. το αγαπαω πολυ αυτο το γατι, το ιδιο και η αδερφη μου παρολο που δεν ζει μαζι του.

αλλα για πρωτη φορα σκεφτομαι την απομακρυνση..
εχω ακουσει και για ηρεμιστικα φαρμακα, δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθουσαν...

Απο την στιγμη που εκανε μια γατα ενα τετοιο επεισοδιο ο οποισδηποτε θα ηταν σε σοκ και θα φοβοταν να ζησει με εναν τετοιο γατο.Απο την αλλη ομως δεν μπορεις να τον δωσεις καπου γιατι υπαρχει περιπτωση να το ξανακανει,αφου ηδη το εχει κανει μια φορα τι τον εμποδιζει να το κανει και δευτερη...

ειναι οι συνθηκες τις στιγμης που το κανουν αυτο....δεν ειναι οτι το γατι γινεται ξαφνικα επιθετικο:/:απλα οταν ο ιδιοκτητης φοβαται και το αντιλαμβανεται η γατα τοτε ειναι πιο πιθανο να ξανασυμβει, ο δικος μου πρωην γατος ειναι 2 μιση χρονια απο τοτε και δεν το εχει ξανακανει...

Μα μου φαινεται τοσο ακραια η λυση της ευθανασιας, δεν περιμενα να μου το προτεινετε κι εδω! ηταν πολυ ακραια και η επιθετικοτητα του βεβαια, αλλα δεν μπορει να μην υπαρχει καποιος αλλος τροπος!
εχω στενοχωρηθει πολυ, θα παρω τηλεφωνο και τριτο κτηνιατρο. το αγαπαω πολυ αυτο το γατι, το ιδιο και η αδερφη μου παρολο που δεν ζει μαζι του.

οχι δεν μπορεις να δωσεις ηρεμιστικα εφ΄ ορου ζωης....υπαρχει και ενα υγρο που το βαζουμε στην μπριζα και απεκρινει φερομονες και ηρεμει τα ζωα, αλλα δεν ξερω αν ειναι και για γατες...κανει για σκυλια...;)εσυ πως εισαι με το γατι?το φοβασαι?αυτο ειναι το σημαντικο, εγω σου ειπα οτι ημουν φοβισμενη και το επιανε και με εβλεπε περιεργα...:(

Εν μερει συμφωνω με τη βασια για την αντιβιωση κει την αμεση ιατρικη αντιμετωπιση της αδερφης σου και το να πατε σε ενα γιατρο γι αυτην και ναξερεις οτι προσωπικα χρησιμοποιω (επειδη εχω φαει απιστευτα πολλες γρατσουνιες και βαθειες και μη) το jalplast gel με πολύ ικανοποιητικα αποτελεσματα αφου εχουν κλεισει τα τραυματα για να φυγουν τα σημαδια. Εχει και καλυτερα που χρησιμοποιουν για επουλωση σε πλαστικες κλπκλπ και δεν ειναι απαραιτητο να φοβαστε τις ουλες.

Για τον ρωμαιο τωρα επειδη εχω παρομοια εμπειρια με καλυψουλα και ζυμωνουλη που ηταν τα πιο αγρια γατια που εχω δει ( παρεπιπτοντως εχει και τα καλα του α του μαθεις να επιτιθεται σε οποιον σε ενοχλει μη το υποτιμας καθολου) θα ειχα πολλά να πω σε θεματα εκπαιδευσης και χειρισμου το θεμα ειναι ομως αντεχεις να τον δουλεψεις λιγο σα γατο?

Καταρχας θα χρειαστει να βγαλεις το συναισθημα φοβου απο μεσα σου γιατι αν το διατηρησετε και οι δυο σας οντως θα καταληξει ο γατος να εχει περιεργη συμπεριφορα. Ξερω ποσο δυσκολο ειναι γιατι νομιζετε οτι το εκανε επιτηδες, αλλα καλο ειναι να δεις και το αν η αδερφη σου εχει μυρωδια αλλου ζωου και το ποτε γενικα γινεται επιθετικος και να προσπαθησεις να καταλαβεις γιατι. Κατι εχει κανει ποιυ το πιο πιθανο ειναι οτι για τις γατες ειναι φυσιολογικο, εκτος αν ειναι κατι τραβηγμενο ακομα και γι αυτες οπως οι τρελες επιθετικοτητες της καλυψουλας.. μερικα ζωα οντως ζηλευουν γιατι ισως δεν κοινωνικοποιηθηκαν απο μικρα.

Πως μεγαλωσε ο ρωμαιος? Πως τα παει με τα αλλα γατακια? Με ανθρωπους? ποιους ανεχεται και ποιους δεν θελει? Ποτε δειχνει αυτη τη συμπεριφορα ? Γενικα πως τον εχεις μεγαλωσει ακι πως τον μαλωνεις ως τωρα? Μηπως του αφηνεις λιγο τον ελεγχο?

Καλο θα ηταν να πεις για να μπορεσουμε να βγαλουμε ενα συμπερασμα. Εξισου καλο ειναι να δεις μηπως εχει και κατι οργανικα καποια ασθενεια στην αρχή της. ( Ποτε σεν ξερες)
Γενικα καλο ειναι να διατηρησεις στη μνημη συ αυτο σαν ενα επισοδιο κι οχι να το τραγικοποιησεις.
Οι λυσεις που σκεφτομαι αφου βγαλουμε μια ακρη πρωτα μπορει να ειναι:

1. Εκπαιδευση στην κοινωνικοτητα με χρηση σαμαρακιου η crate κλουβιού
2. Δευτερο γατακι κατα προτιμηση θυληκο για να μη ζηλευει εσενα.
3. Και τα δυο.

Παντως με μερικα γατια ειναι λιγο οπως τα σκυλια οταν καταλαβουν οτι δεν τα φοβασαι και οτι "εσυ εισα το αφεντικο" κι οτι αμα σε αγαπανε θα πρεπει να σεβαστουν καποιους κανόνες, σιαζουν σε λιγο διαστημα. Μια πολύ αυστηρη συμπεριφορα αλλα με αγαπη μεσα πιανει πολύ.

Αμα τον αγαπας τοσο δωστον σε μια οικογενεια που να μην εχει μικρα παιδια...Αλλα πιστευω οτι τωρα εχει σπασει ο δεσμος εμπιστοσυνης που ειχες με τον γατο σου και οπως ειπε και η Βασια θα νιωθει τον φοβο σου και μπορει να το ξανακανει,διαφορες λυσεις σου παρουσιαστηκαν διαλεξε αυτη που συμφωνει με τα συναισθηματα σου για τον γατο...

Αμα τον αγαπας τοσο δωστον σε μια οικογενεια που να μην εχει μικρα παιδια...Αλλα πιστευω οτι τωρα εχει σπασει ο δεσμος εμπιστοσυνης που ειχες με τον γατο σου και οπως ειπε και η Βασια θα νιωθει τον φοβο σου και μπορει να το ξανακανει,διαφορες λυσεις σου παρουσιαστηκαν διαλεξε αυτη που συμφωνει με τα συναισθηματα του για τον γατο...[/quote]
Συμφωνώ! :up:

Γι αυτο ειναι βασικο το να σκεφτεται κανεις με αυτα τα γατια τον δεσμο εμπιστοσυνης ξανα. Το να το παρατησεις- δωσεις τωρς ετσι μετα απο αυτο ειδικα, για μενα ειναι μια ευκολη λυση αν και εχοντας συναισθηματα εγκαταλειψης ενας τετοιος γατος ισως γινει και χειροτερος. Ασε που τα ενηλικα συσκολα δινοται. Εγω θα λεγα πανε παρε ενα κλουβακι κρατε κι ας αρχισουμε την εκπαιδευση του . Αν αυτος ειναι μια φορα δυνατος εμεις ειμαστε δεκα. Αν αντεξεις δεν υπαρχει περιπτωση να μη σιαξει προσωπικα το θεωρω πολύ πιο ευκολο αυτο απο το να διορθωσει κανεις το προβλημα συμπεριφορας ενος γατου που οταν ειναι θυμωμενος κανει κακα παντου.;)

Ενα μικρο κλουβακι για να δεις οτι δεν ειναι κατι απαραιτητα μη ανετο
keeroffbedtimedo3.th.jpg

ενα μεγαλου μεγεθους αλλα εγω προτιμω τα μεγαλα κλουβακια για κουνέλια γιατι εχουν καλυτερο πατο και ειναι πιο φιλικα και η πορουλα ειναι πολύ πιο ευχρηστη για γατες, στα μεγαλα χωραει η αμμος ενα πατακι η μαξιλαρι και χωρος για τα μπωλακια τροφης.

crate.jpg

υπαρχει και ενα υγρο που το βαζουμε στην μπριζα και απεκρινει φερομονες και ηρεμει τα ζωα, αλλα δεν ξερω αν ειναι και για γατες...κανει για σκυλια...

υπαρχει και για γατες, το εψαχνα καποτε, το ειχε παρει η αδερφη μου στη Λαρισα αλλα δεν το εχω βρει εδω..

Εν μερει συμφωνω με τη βασια για την αντιβιωση κει την αμεση ιατρικη αντιμετωπιση της αδερφης σου και το να πατε σε ενα γιατρο γι αυτην και ναξερεις οτι προσωπικα χρησιμοποιω (επειδη εχω φαει απιστευτα πολλες γρατσουνιες και βαθειες και μη) το jalplast gel με πολύ ικανοποιητικα αποτελεσματα αφου εχουν κλεισει τα τραυματα για να φυγουν τα σημαδια. Εχει και καλυτερα που χρησιμοποιουν για επουλωση σε πλαστικες κλπκλπ και δεν ειναι απαραιτητο να φοβαστε τις ουλες.

Για τον ρωμαιο τωρα επειδη εχω παρομοια εμπειρια με καλυψουλα και ζυμωνουλη που ηταν τα πιο αγρια γατια που εχω δει ( παρεπιπτοντως εχει και τα καλα του α του μαθεις να επιτιθεται σε οποιον σε ενοχλει μη το υποτιμας καθολου) θα ειχα πολλά να πω σε θεματα εκπαιδευσης και χειρισμου το θεμα ειναι ομως αντεχεις να τον δουλεψεις λιγο σα γατο?

Καταρχας θα χρειαστει να βγαλεις το συναισθημα φοβου απο μεσα σου γιατι αν το διατηρησετε και οι δυο σας οντως θα καταληξει ο γατος να εχει περιεργη συμπεριφορα. Ξερω ποσο δυσκολο ειναι γιατι νομιζετε οτι το εκανε επιτηδες, αλλα καλο ειναι να δεις και το αν η αδερφη σου εχει μυρωδια αλλου ζωου και το ποτε γενικα γινεται επιθετικος και να προσπαθησεις να καταλαβεις γιατι. Κατι εχει κανει ποιυ το πιο πιθανο ειναι οτι για τις γατες ειναι φυσιολογικο, εκτος αν ειναι κατι τραβηγμενο ακομα και γι αυτες οπως οι τρελες επιθετικοτητες της καλυψουλας.. μερικα ζωα οντως ζηλευουν γιατι ισως δεν κοινωνικοποιηθηκαν απο μικρα.

Πως μεγαλωσε ο ρωμαιος? Πως τα παει με τα αλλα γατακια? Με ανθρωπους? ποιους ανεχεται και ποιους δεν θελει? Ποτε δειχνει αυτη τη συμπεριφορα ? Γενικα πως τον εχεις μεγαλωσει ακι πως τον μαλωνεις ως τωρα? Μηπως του αφηνεις λιγο τον ελεγχο?

Καλο θα ηταν να πεις για να μπορεσουμε να βγαλουμε ενα συμπερασμα. Εξισου καλο ειναι να δεις μηπως εχει και κατι οργανικα καποια ασθενεια στην αρχή της. ( Ποτε σεν ξερες)
Γενικα καλο ειναι να διατηρησεις στη μνημη συ αυτο σαν ενα επισοδιο κι οχι να το τραγικοποιησεις.
Οι λυσεις που σκεφτομαι αφου βγαλουμε μια ακρη πρωτα μπορει να ειναι:

1. Εκπαιδευση στην κοινωνικοτητα με χρηση σαμαρακιου η crate κλουβιού
2. Δευτερο γατακι κατα προτιμηση θυληκο για να μη ζηλευει εσενα.
3. Και τα δυο.

Παντως με μερικα γατια ειναι λιγο οπως τα σκυλια οταν καταλαβουν οτι δεν τα φοβασαι και οτι "εσυ εισα το αφεντικο" κι οτι αμα σε αγαπανε θα πρεπει να σεβαστουν καποιους κανόνες, σιαζουν σε λιγο διαστημα. Μια πολύ αυστηρη συμπεριφορα αλλα με αγαπη μεσα πιανει πολύ.

Τον Ρωμαιο τον βρηκα στο δρομο οταν ηταν σχεδον 4 μηνων. τωρα ειναι 2 ετων. ποτε δεν τον ειχα κακομαθει ιδιαιτερα, η αδερφη μου τον γατο της τον εχει στα οπα οπα και ειναι αγγελουδι!

ειναι περιεργο γατι ο Ρωμαιος, ειναι υπερκινητικο και θελει να εξερευνει, πολλες φορες νιωθω οτι τον περιοριζω στο διαμερισμα γιατι θελει να βγαινει εξω αλλα δεν γινεται. Συχνα ειναι στην τσιτα και τρομαζει με τον παραμικρο θορυβο που θα ακουσει, ποτε δεν το καταλαβα αυτο.

εχει εκδηλωσει στο παρελθον αγριαδα και επιθετικοτητα σε μικροτερο βαθμο βεβαια με ατομα που μαλλον ζηλευε, πχ την κοπελα μου, η τη μητερα μου. και γενικαοταν νομιζε οτι καποιος μου εκανε επιθεση(εντονα γελια ή πειραγματα, τσιρίδες κλπ), ορμαγε πανω του για να γρατζουνισει(ξαναλεω-οχι σε τετοιο βαθμο!)

οσο για δευτερη θηλυκη γατα, εχω ηδη, τη φαντασια, 1 ετους. τα πανε καλα μεταξυ τους. παιζουν και αγριευουν βεβαια καθε τοσο αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο. και ο ρωμαιος απεναντι της ηταν εξαρχης πολυ καλος, την δεχτηκε αμεσως, εκινη εκανε τη δυσκολη. οποτε η συμπεριφορα του αυτη περιοριζεται στους ανθρωπους.( και με το γατο της αδερφης μου οταν ειχαν συναντηθει ενα καλοκαιρι μια χαρα τον δεχτηκε)

να σημειωσω εδω οτι πριν καμποσους μηνες το ειχε σκασει και γυρισε μονος του 3 μερες μετα κατατρομαγμενος..

υπαρχει και για γατες, το εψαχνα καποτε, το ειχε παρει η αδερφη μου στη Λαρισα αλλα δεν το εχω βρει εδω..

Τον Ρωμαιο τον βρηκα στο δρομο οταν ηταν σχεδον 4 μηνων. τωρα ειναι 2 ετων. ποτε δεν τον ειχα κακομαθει ιδιαιτερα, η αδερφη μου τον γατο της τον εχει στα οπα οπα και ειναι αγγελουδι!

ειναι περιεργο γατι ο Ρωμαιος, ειναι υπερκινητικο και θελει να εξερευνει, πολλες φορες νιωθω οτι τον περιοριζω στο διαμερισμα γιατι θελει να βγαινει εξω αλλα δεν γινεται. Συχνα ειναι στην τσιτα και τρομαζει με τον παραμικρο θορυβο που θα ακουσει, ποτε δεν το καταλαβα αυτο.

εχει εκδηλωσει στο παρελθον αγριαδα και επιθετικοτητα σε μικροτερο βαθμο βεβαια με ατομα που μαλλον ζηλευε, πχ την κοπελα μου, η τη μητερα μου. και γενικαοταν νομιζε οτι καποιος μου εκανε επιθεση(εντονα γελια ή πειραγματα, τσιρίδες κλπ), ορμαγε πανω του για να γρατζουνισει(ξαναλεω-οχι σε τετοιο βαθμο!)

οσο για δευτερη θηλυκη γατα, εχω ηδη, τη φαντασια, 1 ετους. τα πανε καλα μεταξυ τους. παιζουν και αγριευουν βεβαια καθε τοσο αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο. και ο ρωμαιος απεναντι της ηταν εξαρχης πολυ καλος, την δεχτηκε αμεσως, εκινη εκανε τη δυσκολη. οποτε η συμπεριφορα του αυτη περιοριζεται στους ανθρωπους.( και με το γατο της αδερφης μου οταν ειχαν συναντηθει ενα καλοκαιρι μια χαρα τον δεχτηκε)

να σημειωσω εδω οτι πριν καμποσους μηνες το ειχε σκασει και γυρισε μονος του 3 μερες μετα κατατρομαγμενος..
Επομένως υπάρχει μια διαταραχή στη ψυχολογία του... :(

πολυ φοβαμαι οτι το κλουβι θα τον εκνευρισει... ενδυκνειται αληθεια για "συμμορφωση"?

ποσο καιρο θα μεινει εκει?

Ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα τι ευθανασια λετε???Ειναι δυνατον??????Ποσα χρονια τον εχεις το γατο?Δηλαδη αν οι γονεις σας θυμωνανε μια φορα και σας χτυπουσαν θα τους σκοτωνατε?????Ελεος!!!!!Κοψτου τα νυχια καταρχην να μη μπορει να προκαλεσει τραυματα!Μονο στην ακρη χρειαζεται να τα κοψεις!Που τη γρατσουνισε την αδερφη σου?Κι εμενα μια φορα ο Μινωας με γρατσουνισε στο προσωπο καταλαθος βεβαια επειδη τρομαξε και ηθελε να φυγει αλλα ουτε που σκεφτηκα να τον διωξω ουτε ξαναεγινε ποτε.Απλα προσπαθω οταν τον εχω αγκαλια να μη τον τρομαζει κατι.
Κατσε να μπουν και τα αλλα μελη να δεις τι θα σου πουν...σορρυ αλλα ακουσα ευθανασια και συγχυστηκα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back