Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
Χθες μια κοπελα βρηκε 3 γατακια μιας ημερας σε σακουλα στα σκουπιδια(πραγματικα αισχος για αυτον που το εκανε)και μου εδωσε το ενα.Για να μην σας κουραζω αυτα ειναι που εχω κανει και θα ηθελα να μου επισημανετε πιθανον λαθη.
Το πιθανοτερο ειναι να μην εχει θυλαξει οποτε αντισωματα γιοκ απο μαμα.
Αγορασα γαλα απο το pet shop ακολουθησα τις οδηγιες για την παρασκευη του και το ταιζα ανα τακτα χρονικα διαστηματα περιπου 3 ml την φορα.
Το εχω βαλει σε ενα υφασματινο "κουτι" απ΄αυτα που ειναι για περιοδικα μεσα στο οποιο εχω βαλει θερμοφορα τυλιγμενη σε πετσετα για να το ζεσταινει.
40 cm μακρια εχω ανοιξει μια σομπα αλογονου για να διατηρει την θερμοκρασια.
Απ΄οτι διαβασα και σε αλλες περιπτωσεις το καθαρισα μετα απο καθε γευμα με βρεγμενη γαζα ωστε να αποβαλλει τα προιοντα του μεταβολισμου του(κοινως σκατα και ουρα)

Το προβλημα ειναι οτι ειναι βρωμικο λογω σκουπιδιων και φοβαμαι να το καθαρισω μην αρρωστησει και πεθανει και οτι φωναζει αρκετα συχνα ακομα και μετα το φαγητο ή εχοντας το αγκαλια.
Χθες το βραδυ κοιμηθηκε στο λαιμο μου γεγονος που θελω να το αποφυγω μην το πλακωσω στον υπνο μου.
Επειδη ειμαι 3η λυκειου και οσο να ΄ναι εχω αρκετο διαβασμα ο υπνος ειναι απαραιτητος οποτε πρεπει να βρω λυση για τον υπνο του.
Γνωριζω οτι οι πιθανοτητες επιβιωσης ειναι μικρες αλλα στα θετικα ειναι οτι συγκριτικα με χθες ειναι πιο δυνατο και δεν φωναζει τοσο πολυ.
Διαβασα οτι μπορεις να βαλεις ρολόι στο χωρο που κοιμαται ωστε να μοιαζει με τον χτυπο της καρδιας τησ μαμας γατας.
Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.Ευχαριστω προκαταβολικα
Α ποτε ανοιγει τα ματακια του?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί να το άφησαν να θηλάσει πριν το πάρουν από τη μαμά του, οπότε μπορεί και να επιβιώσει. Εσύ, πάντως, κάνεις ότι καλύτερο για να το βοηθήσεις και αυτό έχει σημασία!Τα ματάκια του ανοίγουν σε ηλικία 3-12 ημερών, υπάρχει μεγάλη διακύμανση.
Πρέπει να το ταίζεις κάθε 2-3 ώρες, και σε κάθε γεύμα να τρώει 2-7 ml γάλα. Το δύσκολο είναι το τάισμα το βράδυ. Δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει? Δεν πρέπει να μείνει νηστικό πάνω από 5 ώρες, τα μικρά είναι επιρρεπή στην υπογλυκαιμία.
Καλύτερα να μην επιχειρήσεις να το καθαρίσεις ακόμα, είναι πολύ μικρό. Αν είναι πάρα πολύ βρώμικο, μπορείς με ένα πανάκι ελαφρώς βρεγμένο και ζεστό να το σκουπίσεις, αλλά μην το κάνεις μούσκεμα!
Τώρα για τον ύπνο... Δοκίμασε να σκεπάσεις το καλαθάκι του με μια πετσέτα, ωστε να μην σε βλέπει και φωνάζει και βάλε το καλαθάκι στο πιο ήσυχο μέρος του σπιτιού για να μην ξυπνάει από θορύβους. Αν είναι ταισμένο, στεγνό, έχει κάνει την ανάγκη του και φωνάζει, άφησε το. Δεν έχει κάτι, απλά γκρινιάζει. Το κόλπο με το ρολόι σε μένα δεν έπιασε ποτέ, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις, δεν χανεις τίποτα. Βάλε κάτι λούτρινο στο καλάθι αν έχεις, να του θυμίζει τη γούνα της μαμάς του!
Αυτό σε μένα έπιανε πάντα!Προς το παρόν αυτά. Αν θυμηθώ κάτι άλλο, ή έχεις απορίες, θα ξαναγράψω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
kiki808
Εκκολαπτόμενο μέλος
Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
Επισης δεν ανεφερα οτι ειναι ακομα με τον ομφαλιο λωρο.Πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο και μου ειπε να σταζω οινοπνευμα για να μαλακωσει και να πεσει.Ελπιζω να ζησει

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
(Αν δεν εδινα πανελληνιες δεν θα ηταν προβλημα) Σχετικα με το καθαρισμα το προβλημα ειναι οτι φοβαμια μην κρυωσει οποτε θα το αναβαλλω για 3-4 μερες ακομα.Ποτε να τον παω σε κτηνιατρο?Επειδη για πασχα θα παω εκτος αθηνων χωρις αυτοκινητο πως να τον μεταφερω?Σκεφτικα σε ενα κουτι με δυο θερμοφορες ωστε να μεινει ζεστο αλλα δεν νομιζω οτι ειναι η καλυτερη λυση.Ευχαριστω για την βοηθεια!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η μετακινηση ειναι ενα θεμα, γιατι ειναι πολυ ευαισθητο τοσο μικρο, οποτε πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος..κουβερτουλες,θερμοφορες κ κοντα σου για να το ελεγχεις ..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
Σχετικα με τον κτηνιατρο κανεις
?Συγγνωμη αν σας πριζω αλλα με εχει αγχωσει

CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
konstans
Περιβόητο μέλος
Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
Δεν κανει διαρροια παντως.Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.

CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χαίρομαι που τα γατάκι τα πάει καλά, και το γεγονός ότι έχει παχύνει είναι πολύ ευχάριστο! Αυτό σημαίνει πως κάνεις καλή δουλειά!

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Spiros_dnb
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool