Επείγον! χρειάζομαι τη γνώμη σας

Νιαου!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Νιαου! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει από Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 1.174 μηνύματα.
Καλημέρα σας!

Εχθές βρήκα μια γάτα με τέσσερα μωρά κάτω απ' την πολυκατοικία μου. Τα γατάκια είναι 1,5 με 2 μηνών περίπου και μπήκα στο εξής δίλημμα: είναι πιο σωστό να τα πάρω απ' τη μαμά τους και να τους δώσω ένα σπιτάκι σώζωντάς τα απ τους κινδύνους του δρόμου ή να τα αφήσω με τη μητέρα τους όπου έχουν να θηλάσουν? Τελικά τα πήρα σπίτι μου αλλά δεν ξέρω αν είναι το σωστό. Πλέον μένω Γλυφάδα και φοβάμαι να τ' αφήσω στο δρόμο. Η μαμά δεν πιάνεται με τίποτα και τα μωρά δεν τρώνε κονσέρβα ούτε καν σε μους.. Βρίσκομαι σε απελπισία! βοηθήστε με.. τι να κάνω??? :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απαντήστε παρακαλώ.. είναι πολύ επείγον. Είναι αδύναμα κ δεν ξέρω τί να τα ταίσω..:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα επρεπε να ρωτησεις και ενα γιατρο...

Καλυτερα να τα αφησεις κανα μηνα ακομη με τη μαμα τους και μετα να τα δωσεις σε αλλα σπιτια

Μην τα αφησεις στο δρομο.Ειναι καταδικασμενα

Για την τροφη...δεν ειμαι ειδικη αλλα θα μπορουσες να τους παρεις μικρες κροκετουλες...Συγχωρεσε με αν κανω λαθος...Ειναι η γνωμη μου

Καλυτερα να τα αφησεις κανα μηνα ακομη με τη μαμα τους και μετα να τα δωσεις σε αλλα σπιτια

Μην τα αφησεις στο δρομο.Ειναι καταδικασμενα

:blink::confused:

Δεν κατάλαβα.........
Αυτά τα δύο που μου λες να κάνω είναι αντίθετα. εχω πει οτι η γάτα είναι αδέσποτη κ πολύ άγρια.

Αφού δεν τρώνε ούτε την κονσέρβα, δεν θα φάνε και τις κροκέτες, όσο μικρές κι αν είναι. Χρειάζονται μπιμπερό. Τώρα είτε το ειδικό γάλα σε σκόνη ή την i/d της Hills, πάλι με μπιμπερό αν δεν την τρώνε αλλιώς. Και όπωσδήποτε μια θερμοφόρα για να είναι ζεστά και ένα ζεστό ρουχαλάκι μέσα στην κούτα τους.
Για την τροφη...δεν ειμαι ειδικη αλλα θα μπορουσες να τους παρεις μικρες κροκετουλες...Συγχωρεσε με αν κανω λαθος...Ειναι η γνωμη μου

Δες και εδώ, αναφέρει και την recovery της Royal Canin, την είχα ξεχάσει.
https://www.mypetz.gr/threads/Η-ιστορία-του-Σποκ.225615/

εχουν δοντακια?αν ειναι 2 μηνων θα εχουν..μπορεις να βαλεις μια φωτο?αν ειναι κατω απο 1,5 μηνων θα θελουν γαλατακι με μπιμπερο ή συριγγα

Αν είναι πράγματι 4-6 εβδομάδων, τότε δεν μπορεί να μην τρώνε στερεά τροφή. :hmm:
Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο θα ήταν να τα δει ένας κτηνίατρος, που θα μπορέσει να εκτιμήσει την ηλικία τους και να προτείνει και την κατάλληλη διατροφή.

αν ειναι πιο μικρα απο 6 εβδομαδων πιστευω οτι καλο θα ηταν να μεινουν ακομη 2 βδομαδες με την μαμα τους, να αποκτησουν πιο ισχυρα αντισωματα..

:blink::confused:

Δεν κατάλαβα.........
Αυτά τα δύο που μου λες να κάνω είναι αντίθετα. εχω πει οτι η γάτα είναι αδέσποτη κ πολύ άγρια.
Εννοω οτι πρεπει να τα κρατησεις στο σπιτι...Γατα και μικρα

ο κτηνιατρος μου ειπε οτι πρεπει να 8ηλασει καπου 35 ημερες πριν το παρουμε απο τη μαμα του, καλυτερα αν μπορεις να τα πας σε εναν για να εκτιμησει σε τι κατασταση ειναι. Αν η μαμα τους δε πλησιαζεται με τιποτα τοτε δυστυχως θα πρεπει να σωσεις μονο τα μικρα της. Απο την αλλη δοκιμασε να της αφηνεις τροφη κοντα της. Μη ξεχνας της πηρες τα παιδια της λογικο ειναι να μην σε εμπιστευεται!

1 μήνα θα έπρεπε να τρώνε στερεά τροφή και να έχουν δοντάκια (τουλάχιστον οι δικές μου έτρωγαν και ο κτηνίατρος μου είπε ότι ήταν 1 μήνα και κάτι μέρες). Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό αλλά μια γατούλα που βρήκα και δεν έτρωγε την άνοιξα το στόμα και της έβαλα προσεκτικά ένα κοματάκι πατέ friskies μια δύο φορές και μετά το έπιασε το νόημα και άρχισε να τρώει μόνη της μετά από μια μέρα. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια ...

1 μήνα θα έπρεπε να τρώνε στερεά τροφή και να έχουν δοντάκια (τουλάχιστον οι δικές μου έτρωγαν και ο κτηνίατρος μου είπε ότι ήταν 1 μήνα και κάτι μέρες). Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό αλλά μια γατούλα που βρήκα και δεν έτρωγε την άνοιξα το στόμα και της έβαλα προσεκτικά ένα κοματάκι πατέ friskies μια δύο φορές και μετά το έπιασε το νόημα και άρχισε να τρώει μόνη της μετά από μια μέρα. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια ...
κι εγω χρησιμοποιω αυτή την μεθοδο στα μικρα μεχρι να μαθουνε..

Δε νομιζω να μην κανει αφου και την αντιβιωση ετσι τη δινουμε στα πολυ μικρα. Αληθεια εχουμε νεοτερα με την τυχη που ειχαν τα γατακια;:confused:

Aποφάσισα να τα αφήσω για λίγο ακόμα με τη μητέρα τους αφού για λίγο πάνω από μια μέρα δεν έτρωγαν τίποτα... Και από τότε δεν έχω ξαναδεί ούτε τη μανούλα ούτε τα μικρά.. :(

Ωχχχχ! Παιζει η μαμα τους να τα πηγε καπου αλλου γιατι ενιωθε ανασφαλεια που της τα πηραν ηδη μια φορα, ελπιζω να τα βρει καποιος παντως αλλιως δεν θα εχουν και την καλυτερη τυχη:/:

Αχ ναι...Αλλα ειναι φυσιολογικο...:hmm:Τωρα ειναι σε κινδυνο με τοσες φολες...

πρεπει να δοκημασεις καποιο ειδικο γαλα για γατες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back