Επικίνδυνο προϊόν αποπαρασίτωσης;

drusilia

Διάσημο μέλος

Η drusilia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.422 μηνύματα.
Παιδια ξέρετε κάτι για αυτό:
https://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7088397.stm

Μιλάει για ενα προϊον αποπαρασίτωσης για εξωτερικά παράσιτα
που ενώ ειναι κατάλλξηλο για σκύλους ειναι τοξικο για τις γάτες...
Βεβαια αναφέρει ποιο, οποτε μπορει και να μην διατιθεται στη χώρα μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ κάτι έχω ακούσει για το bolfo που ενώ το δίνουν και για σκύλους και για γάτες, κανονικά για γάτες είναι ακατάλληλο. Τώρα όρκο δεν παίρνω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια μικρή διευκρίνιση: η περμεθρίνη που αναφέρει είναι η δραστική ουσία και μπορεί να υπάρχει σε διάφορα προϊόντα αποπαρασίτωσης. Γνωρίζω ότι κυκλοφορούν και στην Ελλάδα σπρέι αποπαρασίτωσης μόνο για σκύλους (δεν ξέρω τις εμπορικές ονομασίες), γι' αυτό καλό είναι να έχουμε το νου μας και να μην τα χρησιμοποιούμε σε γάτες.
Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι η γάτα μπορεί να πάθει δηλητηρίαση αν π.χ. έρθει απλώς σε επαφή με σκύλο που τον έχουμε ψεκάσει με σπρέι που περιέχει περμεθρίνη.:confused: Φυσικά, υπάρχουν ένα σωρό παρασιτοκτόνα που είναι κατάλληλα και για σκύλους και για γάτες.

το ιδιο ισχυει και για το advantix,ειναι τοξικο για γατες ενω για σκυλους ειναι μια χαρα.για 48 ωρες αφου το βαλει ο σκυλος δεν θα πρεπει να ερθει σε επαφη με γατες.

Παιδια αυτα τα προϊόντα που λέτε έχουν κάποια προειδοποίηση πάνω σχετικά; Ή λένε απλά "Για σκύλους";

αν παρεις ολη την συσκευασια το γραφει το χαρτακι ,αλλα αν ο αλλος ειναι ασχετος και σου δωσει ενα ,απο οτι θυμαμαι δεν το γραφει πανω.

το advantix, έχει βγει και για γάτες αλλα δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Εμείς το είχαμε κάνει στον Τσε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα..

εγώ κάτι έχω ακούσει για το bolfo που ενώ το δίνουν και για σκύλους και για γάτες, κανονικά για γάτες είναι ακατάλληλο. Τώρα όρκο δεν παίρνω..

Το bolfo της Bayer κάνει και για σκύλους και για γάτες σύμφωνα με τη συσκευασία. Το είχα βάλει στα γατάκια χωρίς πρόβλημα, αν και δεν έκανε σπουδαία δουλειά.:hmm:

Θανατηφόρος ουσία για γάτες προσοχή

Αγαπητοί φίλοι, όσοι έχετε εκτός των σκύλων έχετε και γατούλες, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:

https://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7088397.stm

Μία μελέτη υπαινίσσεται ότι εκατοντάδες γάτες μπορεί να έχουν πεθάνει επειδή οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποίησαν κατά λάθος παρασιτοκτόνο για ψύλλους που προορίζεται για τους σκύλους. Η αρμόδια υπηρεσία δηλητηριάσεων στην Μεγ. Βρεττανία επιβεβαίωσε ότι μία στις 10 γάτες που αναφέρθηκαν, είχε πεθάνει μετά την έκθεσή της στην ουσία permethrin.
Εάν τυχαίως εφαρμοσθεί στις γάτες, μπορεί να παρουσιάσουν σοβαρά κλινικά συμπτώματα και να χρειασθούν δύο ή τρείς ημέρες παραμονής σε εντατική κτηνιατρική θεραπεία, στην περίπτωση βέβαια που καταφέρουν να επιζήσουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το λινκ που έβαλες δεν είναι το ίδιο με αυτό που έβαλε η dru πριν κάποιους μήνες???:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back