Επιπεφυκίτιδα;

eliza_pot

Νεοφερμένο μέλος

Ο eliza_pot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Χτες βρήκα στο δρόμο παρατημένα δύο πολύ μικρά γατάκια, πολύ πεινασμένα τα οποία όπως μου είπαν τα παράτησε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο.. Τα πήρα στον κήπο μου και τους έβαλα φαγάκι και δείχνουν να έχουν πάρει τα πάνω τους, αλλά εχουν κλασσικά τσιμπλίτσες στα μάτια.. Αν θυμάμαι καλά, αυτό είναι επεφυκίτιδα, ξέρει κανείς να μου πει τι να τους βάλω? Έχω εδώ οφθαλμικές σταγόνες garamycin, κάνουν? Θυμάμαι παλιά σε ένα γατάκι είχα βάλει τομπρέξ, τι είναι καλύτερο?

Ευχαριστώ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανε ενα χαμομηλι και με λιγο βαμβακι βαζε τους στα ματια τους...αλλα και για καλο και για κακο να τα πας και στο κτηνιατρο:)...(αμα θελεις):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι σίγουρα επεφυκίτιδα.. μπορεί να είναι πολλά, και μόνο ένας γιατρός απο κοντά μπορεί να σου πεί, και να σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Μια λάθος θεραπεία, με λάθος κολλύριο μπορεί να τα τυφλώσει. Επίσης πολλές γάτες έχουν παρουσιάσει αλλεργία στο χαμομήλι... θέλει προσοχή, και φυσικά αραίωση.....:hmm:

Επίσης ΟΧΙ βαμβάκι, αφήνει ίνες στα μάτια και κάνει την ζημιά χειρότερη.. ΜΟΝΟ γάζα.

Επειδή είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να βάζεις σταγόνες στα ματάκια χωρίς συνταγή γιατρού (αν έχει κορτιζόνη πχ μπορεί να χάσει το ματάκι του) καλύτερα να πας στον κτηνίατρο να σου πει εκείνος τι κολλύριο πρέπει να πάρεις γιατί μπορεί να χρειάζεται κάποιο με αντιβίωση (πάντως το Τομπρεξ δεν έχει σίγουρα κορτιζόνη οπότε αν είναι να δώσεις κάτι δώσε αυτό) αλλά ρώτα κ τον γιατρό σου γιατί μπορεί να μην είναι αρκετό μόνο αυτό

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :) Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να τα πάω στο γιατρό :( Γι αυτό θα δοκιμάσω για αρχή με τομπρέξ που θυμάμαι ότι έχω ξαναβάλει στα αδέσποτα που φρόντιζα.. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως είναι χλαμύδια, κάτι το οποίο δεν μπορώ να το καταλάβω μόνη μου..

Ευχαριστώ και πάλι :D

Κανονικά, πάντως, στον γιατρό πρέπει να τα πας... Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα με πιθανές κακές συνέπειες μόνο για τα ίδια τα γατάκια.​

Πίστεψε με, αν μπορούσα θα τα πήγαινα :(

Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στον JohnDVM που είναι κτηνίατρος, με προσωπικό μήνυμα ή στο θέμα "Γιατρέ, αρρώστησε;" Βλέπω πως είναι online τώρα.

ευχαριστώ θα το κάνω :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back