Επιτέλους θα αποκτήσω γατάκι

Sweet angel

Νεοφερμένο μέλος

Η Sweet angel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Ποτε δεν έτυχε να έχω γατούλα στο σπίτι,αφού είναι στο κέντρο της πόλης και οι γονείς μου είχαν ένα μικρό κόλλημα για ζωάκι μέσα στο σπίτι.Παρόλα αυτά πάντα ήθελα μια..Και πριν 3 μέρες το αγόρι μου βρήκε το πιο τέλειο δώρο για τα χριστούγεννα!Θα μου πάρει γατούλα!!!:DΚαι ανυπομονώ τόσο πολυ να ρθει η μέρα που θα δω το μικρό μου γατάκι:redface::DΘέλει να του πω περίπου τι χαρακτηριστικά να έχει του είπα οτι θέλω να είναι θηλυκό,μίκρο(1,5 με 2 μηνών,δεν ξέρω αν γίνεται να βρει τοσο μικρό σε petshop απλά θέλω να το φροντίζω απο πολύ μικρό και να το μεγαλώσω η ίδια) με πολύ φουντωτο τρίχωμα και άσπρο αλλά μου έχουν πει ότι οι άσπρες γατούλες είναι κουφές και δεν θέλω να είναι κουφό το γατάκι μου.:/:είναι ολά τα ασπρούλικα κουφά??:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω για όλα τα άσπρα γατάκια που ρωτας...αλλά θα σου προτεινα το εξης...
Να υιοθετήσεις ένα γατάκι αδέσποτο απο τα πολλά που χαρίζονται που έχουν ανάγκη για ένα ζεστό σπιτάκι!! Πιστευώ θα βρεις ένα μικρούλι όπως το ζητας!! Τα pet shops δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αγοράσεις ένα γατάκι (αν ψάξεις στο forum θα βρεις τους λόγους)
Ο φίλος σου μπορει να σου κάνει δώρο την προικα του !!!
Μη νομίζεις πως τα αδεσποτούλια δεν είναι φουντωτά....ο δικός μου που τον βρήκα μωράκι έχει γίνει αρκετα φουντωτός πιο πολύ πιστεύω λόγω διατροφής...ασε που μπορει να βρεις και ενα φουντωτο σε αυτά που χαρίζονται!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω πρόβλημα με τα αδέσποτα γατάκια ούτε θα είχα πρόβλημα για να αποκτήσω ένα :)
θα ψάξω το θέμα :) thanks :)

Δες φατσουλες....

https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-ο-μικρός-Χοσέ-με-τη-μεγάλη-ιστορία.228302/

https://www.mypetz.gr/threads/sos-Χαρίζονται-5-γατάκια-ράτσας.228339/

https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-η-Μουσίτσα.227350/

και έχει και άλλα...και εδω μέσα και στο facebοok....σε ποια περιοχή μένεις? Αν και αυτό μη σε προβληματίζει...μπορει να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορα.
Ειλικρινά το πιστεύω πως θα είναι πολύ όμορφο να πάρεις ένα αδεσποτούλι γατουλίνι...θα είναι ένα δώρο και για αυτό!!!
Καλή τύχη στην αναζήτηση της γατούλας που θα σου κλέψει την καρδιά!!!
και μετά μπορειτε να πατε με τον φίλο σου για κρεβατακι, παιχνίδια, λεκανίτσα κλπ κλπ...τελεια!!!!
(νομίζω πως ενθουσιάστηκα πιο πολύ και απο εσενα μονο στη σκέψη!!)

Απάντηση: Επιτέλους θα αποκτήσω γατακι

Καλησπερα.:) Λες ομως οτι οι γονεις σου ειχαν ενα μικρο προβλημα.Το εχουν ακομα;; το εχεις συζητησει μαζι τους;;..διοτι φανταζομαι οτι για να το αναφερεις..θα μενετε μαζι.Ειναι πολυ σημαντικη η αποφαση της υιοθεσιας ενος ζωου..και θα πρεπει να εχεις λαβει υποψην σου πολλα πραγματα.Και αν οι γονεις σου δεν το θελουν τελικα;;:)

Απάντηση: Επιτέλους θα αποκτήσω γατακι

μη κανεις το λαθος και παρεις γατακι απο pet shop. Τα περισσοτερα δεν ειναι σε καλη κατασταση και ειναι πιθανο να φερουν κληρονομικες παθησεις. Σιγουρα δεν θελεις να πληρωνεις εκατονταδες ευρω για προβληματα υγειας και σιγουρα δεν θελεις να στεναχωρεθεις οταν/αν ανακαλυψεις οτι το γατακι ειναι αρρωστο. Υπαρχουν πολυ ομορφα γατακια και γατες που χαριζονται. Δες αυτον τον θεο: https://www.mypetz.gr/threads/Χάρης-λευκός-γατούλης-6-μηνών-ράτσα-Αιγαίου.228331/

μερικα ακομα:
https://www.mypetz.gr/threads/Χαρίζεται-γατάκι.228546/
https://www.mypetz.gr/threads/Το-πα...ιτσάκι-ψάχνει-απεγνωσμένα-για-σπιτάκι.228551/

το αγαπημενο μου ειναι αυτο:
https://www.mypetz.gr/threads/Σταχτούλα-όνομα-και-πράγμα.228543/

ειναι πραγματικα φοβερο, εχει υπεροχο χρωμα!!!! Φαινεται επισης για ημιμακρυτριχο.

Είχαν δεν έχουν πια το συζήτησα μαζί τους θα το έχω σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιό μου...Αλλά με την προυπόθεση να το πάω απο την πρώτη μέρα κιόλας που θα το αποκτήσω σε κτηνίατρο:)και να το εκπαιδεύσω έτσι ώστε να είναι υπάκουο και να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες ζημίες μέχρι να συνηθίσει την ζωή στο σπίτι:)

Άκουσα ότι για αρχή θα ήταν καλό να του βάλω ένα κασετοφωνάκι δίπλα του ενώ κοιμάται(και να ακούγεται χαμηλόφωνα βέβαια ίσα ίσα δηλαδή),για να εξοικιωθεί στις ανθρώπινες φωνές και να μην μας φοβάται να νιώσει ανετα πιο σύντομα,ισχυει αυτό????

καλησπερα σου:)
αρχικα καλη τυχη στην αναζητηση σου για το ψιψινακι των ονειρων σου!!!
συμφωνω κ γω με το να μην παρεις απο petshop γατακι...
ενα αδεσποτο το εχει πολυ πιο μεγαλη αναγκη ενα σπιτακι;)
επισης,τα γατακια δεν ειναι σκυλακια για να τα εκπαιδευσεις και να ειναι υπακουα...αυτο εξαρταται απο το χαρακτηρα του γατιου!
οποτε για να αποφυγεις τις πολλες ζημιες,θα σου προτινα να ψαξεις για καποιο γατακι πιο μεγαλης ηλικιας και οχι μωρο...θα εξοικειωθει εξισου ευκολα,μην σε ανησυχει αυτο:)
για τις ασπρες γατουλες,δεν ισχυει οτι ειναι ολες κουφες!
τωρα δεν ξερω ποιες ακριβως ειναι και γιατι,το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι ολες...
Επισης,αν οι γονεις σου εχουν προβλημα με το ζωακι μεσα στο σπιτι,θα σου ελεγα να το ξανασυζητησετε,γιατι ενα γατακι να μενει κλεισμενο μεσα σε ενα δωματιο,δεν ειναι και οτι καλυτερο:(

Η δική μου γατούλα που βλέπεις στο Avatar είναι η Χιονάτη και είναι άσπρο γαλανομάτικο αλλά είναι κουφό. Ο γιατρός, μου είπε πως τα γατάκια με τα χαρακτηριστικά αυτά, είναι κατά 25% κουφά και οφείλεται σε ένα γονίδιο που τους κάνει ζημιά στα αυτάκια τους.

Λάβε σοβαρά υπ όψιν σου τις συμβουλές που σου έδωσαν οι κυρίες του Forum αλλά σημείωσε, πως καμιά γάτα στον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου κάνει κάποια ζημιά στο σπίτι όσο προσεκτική κι αν είσαι. Η γάτα δεν εκπαιδεύεται αλλά σε εκπαιδεύει να την δέχεσαι και να την αγαπάς όπως είναι.

Και το κυριότερο αν σπουδάζεις η είσαι μαθήτρια να ξέρεις πως το ζώο αυτό ως επί το πλείστον ξυπνά πολύ νωρίς πρωί κι αρχίζει να τρέχει πάνω κάτω και ίσως να νιαουρίζει προσπαθώντας να προκαλέσει την προσοχή σου δίχως αυτό να σημαίνει πως είναι κανόνας. Π.χ ο παιδικός μου γάτος με ξυπνούσε στις 7 το πρωί για να πάω σχολείο, ο δεύτερος γάτος με ξυπνούσε από τις 0430 το πρωί με παιχνίδια, κι η Χιονάτη με ξυπνά κάθε μέρα πριν τις 6 το πρωί. Έστω κι αν το βγάζεις από το δωμάτιο σου για να κοιμηθείς να ξέρεις πως ίσως με τα παιχνίδια του και τα νιαουρίσματα του να ενοχλεί τους γονείς σου εκτός κι αν ξυπνούν κι εκείνοι τόσο νωρίς για την δουλειά τους.

Και εν κατακλείδι, κατά την άποψη μου το θέμα δεν είναι να το αγαπήσεις μόνο εσύ (που πιστεύω πως θα το αγαπήσεις) αλλά αν θα το αγαπήσουν κι οι γονείς σου και δεχθούν τις σκανδαλιές που κάνουν τα γατάκια. Δεν θα είναι καλό για το γατάκι να το αγαπά ένας και να το ανέχονται οι υπόλοιποι γιατί ο ένας θα έχει σίγουρα υπομονή στις σκανδαλιές του, οι άλλοι όμως θα έχουν ?

Η μητέρα μου είχε όταν ήταν μικρή έναν γάτο που τον αγαπούσε πάρα πολύ για 15 χρόνια μετά πέθανε και στεναχωρήθηκε πολύ.Κυρίως γι'αυτό δεν ήθελε γατούλα,εκείνη το είχε ζήσει και ξέρει από αυτά..Αλλά το έχουμε συζητήσει και είπαμε να πάρουμε ένα όποιες και αν είναι οι συνέπειες.:)
Αρχικά θα το έχουμε στο δωμάτιο μέχρι να συνηθίσει τον χώρο και μετά θα το αφήσουμε να πηγαίνει και όπου αλλού θέλει μέσα στο σπίτι.

Η μητέρα μου είχε όταν ήταν μικρή έναν γάτο που τον αγαπούσε πάρα πολύ για 15 χρόνια μετά πέθανε και στεναχωρήθηκε πολύ.Κυρίως γι'αυτό δεν ήθελε γατούλα,εκείνη το είχε ζήσει και ξέρει από αυτά..Αλλά το έχουμε συζητήσει και είπαμε να πάρουμε ένα όποιες και αν είναι οι συνέπειες.:)
Αρχικά θα το έχουμε στο δωμάτιο μέχρι να συνηθίσει τον χώρο και μετά θα το αφήσουμε να πηγαίνει και όπου αλλού θέλει μέσα στο σπίτι.

Πολύ χαίρομαι που διάβασα τα παραπάνω. Κι εγώ έχασα τον Rico μου πέρυσι το καλοκαίρι. Έλεγα πως άλλη πίκρα δεν θέλω να γνωρίσω. Τελικά η ζεστασιά μιας νέας γατούλας σου απαλύνει κάθε πόνο και σου αφήνει για γλυκιά ανάμνηση από το παρελθόν.

Αν πάρεις το γατάκι από PetShop η αδέσποτο το αφήνω να το κρίνεις μόνη σου. Βέβαια εγώ την πάτησα γιατί δεν μπόρεσα να αντισταθώ στα γαλανά ματάκια της Χιονάτης και το παρακαλετό της νιαούρισμα κάθε φορά που πήγαινα στο μαγαζί για να αγοράσω τροφή για τα αδέσποτα της γειτονιάς μου. Και την αγόρασα δίχως χαρτιά και όχι εμβολιασμένο εν γνώσει μου αλλά τουλάχιστον είπα πως έσωσα μια ζωούλα από ένα κλουβί αν και οι γνώμες διίστανται για το θέμα αυτό.
Η πλειοψηφία των ζωόφιλων είναι αντίθετοι με τα PetShops και κατά κάποιο τρόπο συμφωνώ κι εγώ.

Σου εύχομαι καλή έκβαση στην αναζήτησή σου!
Και η δική μου γνώμη είναι να σώσεις ένα από αυτά που χαρίζονται, αδεσποτάκι, μην αγοράσεις από pet shop.

Είχαν δεν έχουν πια το συζήτησα μαζί τους θα το έχω σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιό μου...Αλλά με την προυπόθεση να το πάω απο την πρώτη μέρα κιόλας που θα το αποκτήσω σε κτηνίατρο:)και να το εκπαιδεύσω έτσι ώστε να είναι υπάκουο και να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες ζημίες μέχρι να συνηθίσει την ζωή στο σπίτι:)

Άκουσα ότι για αρχή θα ήταν καλό να του βάλω ένα κασετοφωνάκι δίπλα του ενώ κοιμάται(και να ακούγεται χαμηλόφωνα βέβαια ίσα ίσα δηλαδή),για να εξοικιωθεί στις ανθρώπινες φωνές και να μην μας φοβάται να νιώσει ανετα πιο σύντομα,ισχυει αυτό????

τι σε κανει να πιστευεις οτι θα κοιμαται στο κρεβατακι του στο δωματιο σου; :lol: Ο χωρος που επισκεπτονται πιο σπανια ειναι τα κρεβατακια τους :lol:
Το αν θα κανει πολλες ή λιγες ζημιες εξαρταται απο τον χαρακτηρα και ισως σε μικροτερο βαθμο απο την ρατσα του ζωου. Ισως να ηταν καλυτερα να επαιρνες ενηλικο γατι για να γνωριζεις αν ειναι υπερκινητικο, ζωηρο και αν τεινει να κανει ζημιες. Aπο την αλλη ομως αν το παρεις μικρο ειναι καπως πιο ευκολο να διαμορφωσεις την συμπεριφορα του, χωρις αυτο να σημαινει οτι τα ενηλικα δεν εκπαιδευονται.
Κατι αλλο που νομιζω οτι πρεπει να γνωριζεις σχετικα με το λευκο χρωμα στις γατες ειναι οτι αποκτα λεκεδες. Πχ οι περσικες εχουν ενα θεμα με τα δακρια και χρειαζονται συχνο καθαρισμα, αλλιως θα αποκτησει το τριχωμα κατω απο τα ματια καφετι λεκεδες.
Το γατακι θα συνηθισει μαζι σας απο την 1η κιολας μερα. Εγω ουτε κασσετοφωνο του ειχα ουτε τιποτα. Τον καλοεπιανα με λιχουδιες και παιχνιδια :P

Οι γατες που ειναι κουφες ειναι οι ολολευκες με γαλανα ματια.
Κι εγω συμφωνω να μην αγορασεις απο πετ σοπ. Ακομα κι αν οι υπαρχουσες αγγελειες δεν σε ικανοποιουν,αν κανεις λιγη υπομονη θα βρεις το γατακι των ονειρων σου. Οι αγγελειες διπλασιαζονται σχεδον καθημερινα στα φιλοζωα σαιτ.
Επισης, κι εγω προτεινω να παρεις μεγαλυτερο γατακι.Οχι απαραιτητα ενηλικο,αλλα απο 6-7 μηνων πχ γνωριζεις αν ειναι ζωηρο ή ησυχο.
Τα μικρα ειναι λιγο kinder εκπληξη! Πχ εγω τη Selena μου οταν την πηρα μικρη ηταν παρα πολυ γουργουριστη και καλουλα και εξελιχτησε σε ενα γατι που καθεται να το χαιδεψεις μονο μερικα δεπτερολεπτα και δεν καθεται αγκαλιες. Βεβαια τη λατρευω και δεν την αλλαζω με τιποτα,αλλα καλυτερα δεν ειναι να ξερεις τον χαρακτηρα του απο πριν?
Καλο θα ηταν να ενημερωθεις απο τωρα για τη στειρωση και τους λογους που πρεπει να στειρωσεις τη γατουλα/γατουλη σου ωστε να μη βρεθεις ξαφνικα αντιμετωπη με δυσαρεστες καταστασεις (μαρκαρισματα με ουρα,αγριοφωνες το βραδυ,τασεις φυγης,εγκυμοσυνη,πυομητρα κτλ).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back