Ερεθισμένα ματάκια σε γατάκια 8 ημερών

Elena_p

Δραστήριο μέλος

Ο Elena_p αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 610 μηνύματα.
Γεια σας. Η γάτα μου γέννησε πριν 8 μέρες και έκανε 5 γατάκια. Ολα ειναι υγιέστατα και παχουλά αλλά τα 2 έχουν πρόβλημα με τα ματάκια τους..ειδικά το ενα απ'αυτα και τα 2 ματάκια του έχουν τόσες εκκρίσεις που κλείνουν εντελώς. Εχω ρωτήσει 2 κτηνιάτρους και οι 2 μου είπαν ότι σε τόσο μικρά γατάκια απαγορεύεται το κολλύριο και να τους καθαρίζω τα ματάκια με πανάκια βουτηγμένα σε χλιαρό χαμομήλι. Αυτό και κάνω αλλά δε βλέπω βελτίωση και ανησυχώ. Οταν ανοίγουν τα ματάκια (καθαρίζουν οι εκκρίσεις δηλαδή), είναι κατακόκκινα και ερεθισμένα και δεν ξέρω τι να κάνω. Αν δεν καθαρίσω τις εκκρίσεις τα μάτια θα κλείσουν τελείως και φοβάμαι μην πάθουν καμιά ζημιά.
Μήπως κάνω κάτι λάθος? Δεν τα τρίβω δυνατά. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πρόβλημα σε τόσο μικρά γατάκια (η γάτα είναι του σπιτιού, δεν έχει βγει ποτέ έξω, οπότε δεν υπάρχει θέμα ασθένειας).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απ'οτι έχω ακούσει το χαμομήλι δεν βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Για κολύριο σε τόσο μικρά δεν το συζητώ. Αυτό που θα σου συνιστούσα και το έκανα και εγώ σε κάποια γατάκια είναι να τους καθαρίζεις συχνά τα ματάκια με μια γάζα καθαρή με φυσιολογικό ορό (θα τον βρεις στο φαρμακείο), κακό σίγουρα δεν κάνει...αν βεβαια συνεχίσουν να κλείνουν τα ματάκια από τσίμπλες καλό είναι τα πας και σε ένα γιατρό γιατί μπορεί να μολυνθούν..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ότι επιμένει ο ερεθισμός μάλλον σημαίνει ότι υπάρχει κάποια μόλυνση...:hmm:Νομίζω καλό θα ήταν να τα δει άμεσα ένας καλός κτηνίατρος, για να μην κολλήσουν και τα αδελφάκια τους. Αν θέλεις να πάρεις άλλη μια γνώμη, συνιστώ ανεπιφύλακτα τον Αίλουρο.

Σας ευχαριστώ. Εχω ξανακούσει για τον Αίλουρο και μάλλον θα τα πάω εκεί γιατί με βολεύει κιόλας. Ο κτηνίατρός μου δε βοηθάει και πολύ :|

Γεια σας. Η γάτα μου γέννησε πριν 8 μέρες και έκανε 5 γατάκια. Ολα ειναι υγιέστατα και παχουλά αλλά τα 2 έχουν πρόβλημα με τα ματάκια τους..ειδικά το ενα απ'αυτα και τα 2 ματάκια του έχουν τόσες εκκρίσεις που κλείνουν εντελώς. Εχω ρωτήσει 2 κτηνιάτρους και οι 2 μου είπαν ότι σε τόσο μικρά γατάκια απαγορεύεται το κολλύριο και να τους καθαρίζω τα ματάκια με πανάκια βουτηγμένα σε χλιαρό χαμομήλι. Αυτό και κάνω αλλά δε βλέπω βελτίωση και ανησυχώ. Οταν ανοίγουν τα ματάκια (καθαρίζουν οι εκκρίσεις δηλαδή), είναι κατακόκκινα και ερεθισμένα και δεν ξέρω τι να κάνω. Αν δεν καθαρίσω τις εκκρίσεις τα μάτια θα κλείσουν τελείως και φοβάμαι μην πάθουν καμιά ζημιά.
Μήπως κάνω κάτι λάθος? Δεν τα τρίβω δυνατά. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πρόβλημα σε τόσο μικρά γατάκια (η γάτα είναι του σπιτιού, δεν έχει βγει ποτέ έξω, οπότε δεν υπάρχει θέμα ασθένειας).

εγω ξερω οτι βαζουν βορικο οξυ.βαζουν και στα ανθρωπινα βρεφη μολις ερθουν στον κοσμο.της δικιας μου της μικρης το ενα ματακι δεν ανοιγε οταν ηταν ημερων και η κυρια που μου το εδωσε,επειδη ξερει,της εβαλε απ'αυτο.μην φοβασαι ειναι ακινδυνο.

Τελικά τι έγινε με τα ματάκια τους?

Τελικά άδικα ανησυχούσα...όσο άνοιγαν περισσότερο τα ματάκια τους, καθάριζαν κιόλας...απλά τους έβαλα ενα κολλυριάκι (το Tobrex) μόλις έφτασαν τις 20 μέρες...2-3 μέρες χρειάστηκε μόνο και τώρα είναι μια χαρά όλα τους:D

Πολύ ωραία νέα λοιπόν!:D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back