Ερωτήματα σχετικά με ιο FIV και πορτάκι γάτας σε τοίχο!

oliver

Νεοφερμένο μέλος

Η Μιχαήλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Έχω ανατρέξει ουκ ολίγες φορές σε θέματα του site για να βρω λύσεις σε προβλήματα που με απασχόλησαν και πληροφορίες για απορίες που μου δημιουργήθηκαν από τη στιγμή που μας ‘κατσικώθηκε’ ο μαυρογατούλης μας ο Oliver (ακολουθεί φωτογραφία), δηλαδή από τον Ιούνιο που φετινού καλοκαιριού. Μας φανήκατε ομολογουμένως, χωρίς να το γνωρίζεται, ιδιαιτέρως χρήσιμες-οι και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε! Αποφάσισα λοιπόν να κάνω εγγραφή ώστε να μπορέσω να συγχρωτιστώ μαζί σας αλλά και για να είμαι έτοιμη σε περίπτωση που θα προέκυπτε κάποια απορία για την οποία δεν θα υπήρχε ήδη απάντηση στο site. Η στιγμή έφτασε λοιπόν κι εγώ έχω ήδη δύο σημαντικά ζητήματα να λύσω και για τα οποία ζητώ τα φώτα σας!

1ον. Ενώ αρχικά είχαμε επισκεφτεί την ευγενέστατη κτηνίατρο της περιοχής μας στην Αθήνα (η συνταγογραφούμενη θεραπεία της οποίας λειτούργησε μάλλον άριστα αφήνοντας ως μοναδικό κατάλοιπο των διαφόρων αρρωστιών ένα σχεδόν καθημερινό φταρνισματάκι) κατά την διάρκεια των διακοπών ‘αναγκαστήκαμε’ να επισκεφτούμε τον εξαίρετο κατά τη γνώμη μου κτηνίατρο της Σύρου για επαναληπτικό εμβόλιο και για κάποια επιπλοκή του εμβολίου. Ο τελευταίος λοιπόν εκτός του ότι υπολόγισε πως ο Oliver, αν και μικρόσωμος, ήταν τουλάχιστον πέντε μηνών, δηλαδή ενάμισι-δύο μήνες μεγαλύτερος απ’ ό,τι νομίζαμε, μας είπε πως επειδή υπήρξε αδέσποτος δεν είναι απίθανο να βρεθεί αργότερα θετικός στον ιό FIV και πως καλό θα ήταν κατά την διαδικασία της στείρωσης, να ζητήσω από την-ον κτηνίατρο που θα τον αναλάβει να κάνει και λήψη αίματος για την σχετική εξέταση. Μου είπε πως θα ήταν άχρηστο να την κάνει ό ίδιος τώρα γιατί ο ιός εμφανίζεται από μια ηλικία κι έπειτα. Όπως καταλαβαίνεται από τότε κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα αν και ο γιατρός καταλαβαίνοντας τον ‘σπόρο’ ανησυχίας που μου είχε φυτέψει προσπάθησε να με καθησυχάσει.
Τώρα αυτό που πρόκειται να πω δεν με τιμά αλλά είναι αλήθεια… Πριν ανεβάσω το γατί στο σπίτι κι ενώ προχωρούσε η θεραπεία του, ρώτησα την κτηνίατρο αν υπήρχε περίπτωση να είναι φορέας κάποιας θανατηφόρας λοιμώδους ασθένειας. Είχαμε χάσει στο πατρικό μου την εντεκάχρονη Λουκρητία μας από καρκίνο πέρυσι την ίδια εποχή και δεν ένιωθα πως είχα το σθένος να περάσω παρόμοιες καταστάσεις. Αυτή με περισσή άνεση κι αφού τη διαβεβαίωσα ότι δεν του έλειπε η όρεξη, μου το απέκλεισε. Τέλος πάντων, έτσι έκρινε έτσι έκανε. Μας βγήκε σίγουρα σε καλό μιας και λειτούργησε θετικά ώστε να κάνουμε το μεγάλο βήμα! Τώρα όμως, μετά από όλα αυτά δεν ξέρω αν μπορώ να της έχω την αναγκαία εμπιστοσύνη. Λοιπόν επειδή μακρηγόρησα όσο ποτέ, αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν στις περιοχές Πετράλωνα και Θησείο έχει παρατηρηθεί επιδημία αυτής της λοιμώδους ασθένειας. Γνωρίζει κανείς; Ξέρω πως είναι λίγο αλλόκοτη η ερώτησή μου αλλά η αναμονή είναι δύσκολη… Επίσης θα ήθελα αν γνωρίζεται να μου προτείνεται κάποια-ο καλή-ο κτηνίατρο σε λογική απόσταση από τις περιοχές που προανέφερα, για να έχω και άλλη επιλογή. Είμαι και σχετικά νέα κάτοικος Αθηνών…

2ον . Όσο είναι ζεστός ο καιρός και μπορούμε να έχουμε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή όλα καλά με τα πήγαινε-έλα στο μπαλκόνι και τις επισκέψεις στην άμμο. Ο καιρός όμως αλλάζει και είναι ανάγκη να εγκατασταθεί ειδικό-πορτάκι για γάτες σε τοίχο ώστε να καλυφθούν και οι δικές του, αλλά και οι δικές μας ανάγκες που δεν πετάμε από τη χαρά μας με την ιδέα της άμμου στο εσωτερικό του σπιτιού. Έχει κανείς από εσάς εφαρμόσει πορτάκι σε τοίχο; Γνωρίζεται αν κάποιο pet-shop ή κάποιος τέλος πάντων αναλαμβάνει την τοποθέτηση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και λυπάμαι εάν σας κούρασα… :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 04082010200b.jpg
    04082010200b.jpg
    1,6 MB · Εμφανίσεις: 54
Δυστυχώς, το aids και η λοιμώδης λευχαιμία είναι πολύ διαδεδομένες σε όλους τους πληθυσμούς των αδέσποτων.:/: Είναι ένα ρίσκο που παίρνουμε όλοι όσοι μαζεύουμε ένα αδεσποτάκι από το δρόμο. (Είμαι παθούσα κι εγώ, έχω χάσει τη γατούλα μου από λευχαιμία :()
Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Δεν είναι όλα τα αδέσποτα φορείς, τα γατάκια που έχω εγώ τώρα βρέθηκαν και τα δύο καθαρά. Ακόμα και στην περίπτωση που ένα γατάκι βρεθεί να είναι φορέας κάποιου απ' αυτούς τους ιούς, δεν είναι απαραίτητο ότι θα νοσήσει. Μπορεί να μη νοσήσει ποτέ και να ζήσει όλη του τη ζωή κανονικά.
Θεραπεία γι' αυτές τις ασθένειες δυστυχώς δεν υπάρχει, επομένως ο λόγος για τον οποίο γίνεται το τεστ είναι κυρίως για να αποφευχθεί η μετάδοσή τους (γίνεται με το ζευγάρωμα και με τους σοβαρούς τραυματισμούς από καβγάδες). Αν στειρώσεις τον γατούλη σου εγκαίρως και αν τον έχεις αποκλειστικά στο σπίτι, κίνδυνος μετάδοσης δεν υπάρχει. Οπότε, αν αποφασίσεις να κάνεις το τεστ, θα είναι κυρίως για να σου φύγει η ιδέα και να ηρεμήσεις. Κάντο γύρω στους 12 μήνες ηλικίας του γάτου, για να είναι πιο αξιόπιστο.

Για το πορτάκι υπάρχει σχετικό θέμα εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

@ Aretha Eυχαριστώ για την άμεση απάντηση και λυπάμαι πολύ για το γατάκι σου… :( Είναι ευχάριστο το ότι τουλάχιστον τα άλλα δύο σου παρέμειναν γερά. Αν τα είχες παράλληλα στο ίδιο σπίτι και δεν κόλλησε το ένα από άλλο μάλλον έχεις δίκιο για την τραγικότητα της κατάστασης. Ίσως θα έπρεπε να ηρεμήσω για τους επόμενους επτά μήνες. Αφού μου λες πως δεν υπάρχει και κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω… Απλά τον βλέπω έτσι ‘αναστημένο’, να γυαλίζει επιτέλους σαν βινύλιο (!), να έχει εξελιχθεί σε καταπληκτικό γατί και δεν δύναμαι να διανοηθώ δυσάρεστα πράγματα γι’ αυτόν. Παρεμπιπτόντως το μαυρούλι στο avatar σου είναι ίδιο με τον Oliver! Πάντως αυτή η ιστορία με τους ιούς είναι κάπως καινούργια ή μου φαίνεται; Απ’ ό,τι θυμάμαι, γιατί έχει περάσει και πάνω από μία δεκαετία, με την προηγούμενη γατούλα μου δεν είχαμε ενημερωθεί για τίποτα απ’ όλα αυτά και ήταν κι αυτή γέννημα αδέσποτης, επαρχιώτισσας όμως... Τι να πω, όπως ήταν αναμενόμενο, τώρα δεν τον αλλάζω με τίποτα!

Για το πορτάκι θα τσεκάρω το link, ευχαριστώ! :)

Γειά σου κι απο εδώ Μιχαήλα και καλωσήρθες κι επίσημα πλέον στο φόρουμ
η ιστορία με τους ιούς δεν είναι καινούργια, απλά παλιά δεν ξέραμε γιατί "ξαφνικά" ασθενούσε και πέθαινε ένα γατάκι.
Κι εγώ τον Τούλη μου όταν τον πρωτανέβασα απο το δρόμο στο σπίτι, 2 μηνών γατάκι, πριν απο 5 χρόνια δεν ήξερα τίποτα γι αυτό και φυσικά και η γιατρός μου είπε ακριβώς τα ίδια που σου είπε και η δική σου. Όταν μετά δύο χρόνια, και πιο έμπειρη πια λόγω του γατοφόρουμ,ανέβασα την Πούπσυ μου και της έκανα αιματολογικές (aids, λευχαιμία και λοιμώδη περιτονίτιδα) είπα στον καινούργιο γιατρό μου πως δεν είχε κάνει εξετάσεις ο Τούλης και τότε του κάναμε. Σίγουρα σε νοιώθω γιατί ήμουν κι εγώ στα αναμμένα κάρβουνα αλλά ευτυχώς ο Τούλομαν είναι κι αυτός καθαρός.
Ότι σου είπε η Αλίκη (aretha) είναι πάντως "ευαγγέλιο" διότι είναι απο τα εμπειρότερα και πλέον αξιόπιστα μέλη του φόρουμ.
Να χαίρεσαι τον...βινυλιΟλιβερ και περιμένουμε πολλές φωτογραφίες του σε δικό του θεματάκι στο "οι γάτες μου", οκ?:);)

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, την κατανόηση και τις ευχές Μίκυ! Όσο για το θεματάκι του Oliver θα το φροντίσω με το που ξεκλέψω λίγο χρόνο! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back