anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την αγόρασα πριν απο ενα μηνα απο μια κοπέλα η οποια την ειχε παρει δωρεαν απ'οσο εμαθα, τυχαια περνωντας τηλεφωνο στον αριθμο που υπηρχε στο βιβλιαριο για να ρωτησω κατι!!
Αυτη η κοπελα περα του οτι την ειχε 1,5 χρονο και τη πουλησε, περα του οτι της την ειχαν ζαρισει, περα του οτι μας ειπε οτι ειναι 9 μηνων η γατα - λες και δε θα το καταλαβαιναμε - (και επαιρνα τροφες για μικρες γατες!), περα απο ολα αυτα λοιπον φαινεται την ειχε τελειως παραμελημενη (ειχε πολλους κομπους, δεν ειχε κανει κανενα επαναληπτικο εβλολιο, ηταν 2 κιλα κτλ)
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι σε καλη κατασταση. Της εκανε δυο εμβολια και με καλεσε να παω σε δυο βδομαδες να κανει και αλλα δυο.
Ειχε τεραστικο προβλημα με τους κομπους. Ειδικα κατω απο το στηθος οταν την παρελαβα ειχε εναν τεραστιο κολλημενο στο δερμα... Αρχισα να κοβω σιγα σιγα και καθε μερα και ενα μηνα μετα καταφερα και το καθαρισα τελειως... (χωρις να αφησω τριχες...)
Ανακαλυψα διπλα στους κομπους ομως οτι σε δυο σημεια δεν υπαρχουν τριχες καθολου... Σε μεγεθος μονοευρου δυο σημεια.. Το δερμα ειναι ροζ καθαρο χωρις ιχνος κατι αλλου.. Λετε να φτενε οι κομποι που της αφερουσαν τριχες η λετε να ειναι κατι αλλο... Και να την παω στο γιατρο πριν τη μια βδομαδα (τοσο εμεινε,,) η να περιμενω τοτε??
Μια απορια που εχω ειναι: οταν την χτενιζω δημιουργειται στατικος ηλεκτρισμος και την τσουρουφλαει φανταζομαι. ριχνω νερο στη χτενα αλλα δεν αλλαζει κατι... επισης φροντιζω και βγαζω τις τριχες κατευθειαν ακομα και με ελαχιστες τριχες για να μην υπαρχει τριβή.. αλλα το προβλημα συνεχιζει... υπαρχει κανα κολπο;;
ευχαριστω@!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Περιποίηση-Περσικής.220626/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος

Ανακαλυψα διπλα στους κομπους ομως οτι σε δυο σημεια δεν υπαρχουν τριχες καθολου... Σε μεγεθος μονοευρου δυο σημεια.. Το δερμα ειναι ροζ καθαρο χωρις ιχνος κατι αλλου.. Λετε να φτενε οι κομποι που της αφερουσαν τριχες η λετε να ειναι κατι αλλο... Και να την παω στο γιατρο πριν τη μια βδομαδα (τοσο εμεινε,,) η να περιμενω τοτε??
Μια απορια που εχω ειναι: οταν την χτενιζω δημιουργειται στατικος ηλεκτρισμος και την τσουρουφλαει φανταζομαι. ριχνω νερο στη χτενα αλλα δεν αλλαζει κατι... επισης φροντιζω και βγαζω τις τριχες κατευθειαν ακομα και με ελαχιστες τριχες για να μην υπαρχει τριβή.. αλλα το προβλημα συνεχιζει... υπαρχει κανα κολπο;;
ευχαριστω@!
Λοιπόν...Αν και έχω λίγο καιρό το Μπιανκάκι,που είναι επίσης Περσίας...Θα σου καταθέσω την εμπειρία μου...
Αντιμετώπισα έντονο πρόβλημα με τριχόφυτα πρόσφατα και μπορώ να σου πω ότι έτσι όπως το περιγράφεις δε μου θυμίζει τη δικιά μας μυκητίαση.Γιατρός δεν είμαι φυσικά,και φυσικά διάγνωση μόνο αυτός κάνει!

Εμένα η Μπιάνκα μου ξυνόταν και στο σημείο που είχαν φύγει οι τρίχες είχε κάτι σαν πιτυρίδα.Ο γιατρός της μάλιστα πριν την δει στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι η έλλειψη τριχών σε μια περιοχή, χωρίς άλλο σύμπτωμα,ειδικά στις μακρύτριχες δε συνιστά από μόνο του πρόβλημα!Ειδικά αφού απ'ότι λες είχε τεράστιο πρόβλημα κόμπων!
Βέβαια καλό είναι να τη δει γιατρός!Και γενικά φρόντισε να παρατηρείς τις συνήθειές της,αν άλλαξαν και πως καθαρίζει την περιοχή αυτή,αν ξύνεται κλπ...
Όσο για το άλλο για το στατικό ηλεκτρισμό...
Δε μας έχει τύχει!Ελπίζω να βοήθησα!Να είστε καλά!

Elena_p
Δραστήριο μέλος
Εκτός αν αρχίσει να ξύνεται εκεί που λείπουν τρίχες, μην ανησυχείς.
Σχετικά με το στατικό ηλεκτρισμό, συμβαίνει με μερικά είδη τρίχας. Μη φοβάσαι, δε σημαίνει ότι πονάει το γατί...κι εμείς όταν χτενιζόμαστε καμιά φορά, έχουμε στατικό ηλεκτρισμό

Ο γάτος μου που έχει μαλλί τύπου αρνί (περσικός κι αυτός) σπάνια έχει αυτό το πρόβλημα. Μια άλλη περσική που είχα όμως, είχε άλλη ποιότητα τρίχας (μακριά και μεταξένια) και μ'εκείνη πάντα είχαμε πρόβλημα ηλεκτρισμού.
Τέλος, είσαι σίγουρη ότι ηταν μόνο 2 κιλά και 2 χρονών? Θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 4. Απο πού κατάλαβες ότι τελικά ήταν 2 χρονών? Ο γιατρός στο είπε?
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οταν ηρθε σπιτι.. Την δευτερη μερα πηρα ενα ειδικο σαμπουαν για να τη πλυνω γιατι εχει τριχα που φτανει και τα 6-7 εκατοστα.. Επισης για να μαλακωσουν οι κομποι... Ετσι φουντωτη που ηταν δεν φαινοταν το βαρος της...Οταν την επλυνα ειδα οτι ηταν πολυ λεπτη.. (ξερω οταν πλενονται οι γατες μοιαζουν μικρες αλλα αυτη παραηταν) Την εβαλα στη ζυγαρια και ηταν 2,2. (Ηλεκτρικη).. Οταν την πηγα στο κτηνιατρο μετα απο μια εβδομαδα και πολυ φαι μου ειπε οτι ειναι πολυ λεπτη.
Οσο για το οτι ηταν 2 χρονων το ειδα στο βιβλιαριο.. Οταν αποφασισα να την παω κτηνιατρο ηθελα να δω αν χρειαζεται εμβολια.. Αυτη μας ειχε πει οτι ηταν 9 μηνων αλλα στο βιβλιαριο εγραφε ημερομηνια γεννησης και ημερομηνια που ειχε κανει τα πρωτα εμβολια... Και ηταν ακριβως πριν 2 χρονια.. Μας ειχε πει ψεμματα η γυναικα.. Λες και θα με ενοιαζε η ηλικια.. Απλα ειχα παρει τροφες σαμπουαν κτλ (κλασικκος χαζομπαμπας) για μικρα!
Παντως δεν ξυνεται στη περιοχη αυτη ουτε γλυφεται που εχει τα κενα σημεια... Εκοψα τελειως την τεραστια τριχομπαλα που κουβαλουσε 1 μηνα απο εκει.. Αλλα το εκανα αργα γιατι φοβομουν μη την πονεσω στο δερμα. Επειδη ηταν κολλημενο στο δερμα... Και εκοβα γυρω γυρω σιγα μεχρι να μεγαλωσουν οι κολλημενες και να βαλω ψαλιδι και χτενα που να ξεχωριζει το δερμα απο τους κομπους..
Οσο για τον στατικο ηλεκτρισμο εχει πολλη λεπτη τριχα (σαν μεταξι η υφη της χωρις υπερβολη) και πολλη μακρια! Αρα μαλλον δεν φταει η βουρτσα... Μου την ειχε δωσει η προηγουμενη. Ειναι αυτη με τις δυο οψεις (σιδερενια με πανω πιο κλειστα και κατω πιο ανοιχτα κενα αναμεσα στα σιδερακια)
Τσεκ απ δηλαδη? Ο γιατρος της εβαλε θερμομετρο, της ειδε αυτια, της ειδε δοντια, νυχια, την ακροαστηκε, της χαρισε κατι βιταμινες για τις τριχες, της εκανε τα εμβολια που δεν ειχαν γινει και αυτα.. Ειπε οτι ειναι σε καλη κατασταση αν και λεπτη! Αλλα μου πε σιγα σιγα με το φαι!
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Ναι, το μαλλί της πρέπει να είναι ακριβώς σαν εκείνη που είχα κι εγώ..μακρύ και μεταξωτό..θα'χεις δυσκολίες πολλές με κόμπους. Σκέψου και την πιθανότητα να την κουρέψεις (σε κτηνίατρο εννοείται)..για κανα χρόνο θα ησυχάσεις και το καινούργιο μαλλί θα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας.Οντως πολύ αδύνατο..μα νηστική την άφηνε? Ο γιατρός σου είπε σιγά σιγά με το φαί γιατί το στομαχάκι της θα είναι μια σταλιά και μπορεί να'χει προβλήματα αν ξαφνικά φάει μεγάλες ποσότητες. Εχε υπόψη σου ότι οι Περσικές έχουν και ευαίσθητα στομάχια!
Βάλε και καμιά φωτογραφία να τη δούμε αν μπορείς

anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Elena_p
Δραστήριο μέλος
). Αλήθεια είναι στειρωμένη?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ειναι στειρωμενη αι ψαχνει γαμπρο!! Ειδικα σημερα με επρηξε!
Elena_p
Δραστήριο μέλος

Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστώ πολύ εκ των πρωτέρων...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool