Ζητείται φιλοξενία για γατούλη

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Pandora

Νεοφερμένο μέλος

Η Pandora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Αγαπημενοι μου φιλοι,

σε ενα παρκο των βορειων προαστιων, εντοπισα εναν πανεμορφο γατουλη τιγρε, το πολυ ενος ετους (οπως ειπε και ο γιατρος μετα). 20 μερες του εφερνα φαγακι, παιχνιδια, τον αγαπησα πολυ βλεποντας ποσο φιλικος, ναζιαρης, εξυπνος, χαδιαρης και συννενοησιμος ηταν. Οταν μια μερα προσεξα οτι ξυνει το αυτακι του και διαβασα για τις ωτιτιδες, πηρα μια ειδικη τσαντα (στην οποια μπηκε μονος του για να φαει μια λιχουδια) και τον πηγα στο γιατρο, οπου και θα μεινει 5 μερες, μεχρι να ολοκληρωθουν οι εξετασεις του. Του εκανε και μια ενεση αντιβιωσης, η οποια ισχυει για 20 μερες.

Και τωρα σας παρακαλω βοηθειστε με, γιατι δεν ξερω τι πρεπει να κανω και εχω αγχωθει υπερβολικα:

1. Ο γατουλης αυτος, ενα χρονο στο παρκο ελευθερος, μπορει να συνηθισει το διαμερισμα, η θα ζηταει
συνεχεια να βγει εξω?

2. Υπαρχει καποιο σπιτι να τον φιλοξενησει προσωρινα, αφου ολοκληρωθουν οι εξετασεις του,
μεχρι να κανει τα εμβολια και την στειρωση ( δικα μου τα εξοδα) και να βρεθει καποιο σπιτι για οριστικη υιοθεσια??

Ειναι τοσο ομορφος και κυριως τοσο σπανιου χαρακτηρος γατουλης, που τρεμω στην ιδεα να τον ξανααφησω στο παρκο!
Δεν ειναι για τον δρομο το γατι αυτο... Και δυστυχως, εγω προσωπικα, δεν μπορω να του προσφερω τιποτα
περισσοτερο απο φροντιδα υγειας, στειρωση και προσπαθειες για υιοθεσια (μενω με τα υπεργηρα πεθερικα μου
που ουτε κουβεντα να γινεται για τα ζωα στο σπιτι θελουν).

ΚΑΝΩ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥς ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΤΟΥ SITE, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΣΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΑΤΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπική μου γνώμη, μην τον στειρώσεις αν δεν του βρεις πρώτα σπίτι ή κάποια οικογένεια να του ρίχνει καμιά ματιά. Ο στειρωμένος γάτος που ζει αδέσποτος μειονεκτεί σε σχέση με τους αστείρωτους και έχε υπόψη σου ότι έχει μικρότερη άμυνα σε πληγές, γρατζουνιές κλπ. Απλά κάνε του το εμβόλιο της λευχαιμίας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γιουλα εχει μια δοση αληθειας αυτο που λες,οχι οτι ειναι απαραιτητο δλδ,απλα σκεφτομαι ολα τα αδεσποτα που στειρωσα το χειμωνα,τα θηλυκα τα πηγαν μια χαρα,μειωθηκαν κι αισθητα οι γεννες,τα πατημενα απο αμαξια γατακια και τα υποσιτισμενα γατια,πλεον στη γειτονια μου δε θα δεις γατες να ψαχνουν σκουπιδια,ουτε θ ακουσεις γατακια να κλαινε απο μακρια,μεχρι περσυ γινονταν χαμος.
ομως καποια αρσενικα που στειρωσα,δεν τα πηγαν καλα,ο συλβεστρο που ηταν ο πιο αγριος γατος,εγινε τοσο μαλθακος,με λατρευε,τον λατρευα,αλλα δεν εμενε μεσα,παρολο που τον φροντιζα στην αυλη με εμβολια κλπ.
μια μερα βρεθηκε στη μηχανη του αυτοκινητου,για αγνωστους λογους κρυφτηκε εκει,κι εσκασε,δε μπορεσε μαλον να βγει ξανα.εχω τυψεις,δε ξερω αν εκανα καλα που τον στειρωσα.ενω για τα θηλυκα νιωθω περηφανη γιατι ειναι εμφανως πιο υγιη και πιο ζωηρα απο πριν.
ευχομαι τα καλλυτερα για τον γατουλη που βρηκες,αλλα οντως ειναι δυσκολα γιαυτον να στειρωθει και να ξαναμεινει στο δρομο.
καλη τυχη στο γατουλη!

Σας ευχαριστω τοσο πολυ που απαντησατε!

Να ειστε παντα καλα.

Σημερα Τεταρτη, βγηκαν ΟΛΕΣ οι εξετασεις του γατουλη. ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ !!!
ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!!! ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Περασε το αυτακι, και εγινε το ετησιο ΕΜΒΟΛΙΟ και
πληρης ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ.

Ομως ο γιατρος ειπε στειρωση απο Σεπτεμβρη, οχι τωρα με τοσες ζεστες.

Δεν ηξερα οτι εξασθενουν τα αρσενικα με τη στειρωση! Εαν βρεθει σπιτι και δεν
στειρωθει για να μεινει ζωηρος, τι θα γινεται ακριβως "στην εποχη του"??
Αντιμετωπιζεται η κατασταση?

καταρχην μπραβο που ολα πηγαν καλα,και συγχρητηρια σ εσενα που εκανες τοσα για εκεινον.
αν βρεθει σπιτι επιβαλεται να στειρωθει,το δυσκολο ειναι να ζει ενας στειρωμενος γατος στη φυση του,γιατι δεν τα βγαζει περα με τ αλλα αρσενικα που θα τον κυνηγανε και καμια φορα θα τον βιαζουν κι ολας,ναι το εχω δει αυτο,οταν εχει σπιτακι ομως αλλαζουν τα πραγματα,πρεπει να στειρωθει για πολλους λογους,ειχα γατο στειρωμενο 13 χρονια,εβγαινε κι εξω,αλλα ηξερε πως οταν τα βρει σκουρα υπαρχει το σπιτι του να κρυφτει,ο αδεσποτος τι θα κανει οταν τον κυνηγανε,που θα παει?δεν εξασθενει,απλα δεν εχει την ιδια δυναμη να αντιμετωπισει τη φυση του.
και παλι μπραβο!!!!!

Πανδώρα, χαίρομαι πάρα πολύ που όλα πήγαν καλά με τις εξετάσεις! :D
Όσον αφορά την ερώτησή σου:

Δεν ηξερα οτι εξασθενουν τα αρσενικα με τη στειρωση! Εαν βρεθει σπιτι και δεν
στειρωθει για να μεινει ζωηρος, τι θα γινεται ακριβως "στην εποχη του"??
Αντιμετωπιζεται η κατασταση?

Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αυτό...
Για παράδειγμα, μπορεί να έχει τάσεις φυγής ώστε να ζευγαρώσει και μπορεί να το σκάσει, ειδικά εάν έχει και πρόσβαση εκτός σπιτιού.
Εάν το σκάσει, μπορεί να κινδυνεύσει από φόλες, αυτοκίνητα, καβγάδες με άλλους αρσενικούς ανταγωνιστές που ίσως γίνουν αιτία τραυματισμών ή μεταδιδόμενων νοσημάτων, κάποιες ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τη θηλυκή κατά την ερωτική πράξη κ.λπ.
Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν γίνει τίποτα από όλα αυτά, ένα σημαντικό θέμα είναι ότι ο μικρός θα ψεκάζει κι η μυρωδιά αυτή είναι αρκετά έντονη... :/:

Δυστυχως, δυσκολα τα πραγματα για τον γατουλη...

Ποιος θα τον παρει χωρις να ξερει αμμο, και συνηθισμενο στη φυση 10-12 μηνες???

Πρεπει να βρεθει καποιο σπιτι με κηπο...

Και σε σωματειο να βρεθει, μπορουν να του μαθουν τουλαχιστον την αμμο??

Τοσο ομορφος και τοσο κοινωνικος... Τοσο παιχνιδιαρης και χαδιαρης...

Τι δραμα και αυτο με τα αδεσποτα! Αλλα και το δικο μου που
τον συμπαθησα και ασχοληθηκα τοσο πολυ, ενω ηταν εξ αρχης προβληματικη
περιπτωση και δεν το σκεφτηκα! Μονο αν ειχα δικο μου χωρο καπου επρεπε να ασχοληθω.
Ετσι μου λενε ολοι οι φιλοι τουλαχιστον... Εχει σκοτεινιασει η ψυχη και η διαθεση μου.

Παντως σας ευχαριστω και παλι για τη γνωμη σας.

Οχι,μην το λες αυτο.Εχω τωρινη περιπτωση γατου,αδεσποτου,μεγαλου(πανω απο ενος ετους σιγουρα),που προφανως γεννηθηκε στην εξοχη..εκει μεγαλωσε..τον βαλαμε σε σπιτι,δεν ζηταει καθολου το "εξω",και αμεσως εμαθε την αμμολεκανη.Τον εβαλα εγω μεσα στην αμμολεκανη,εκανα οτι σκαβω με τα μπροστινα του ποδαρακια...και το επιασε κατευθειαν.Βεβαια σαφεστατα δεν εχουν ολα τα γατια τις ιδιες αντιδρασεις,αλλα αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι το γεγονος οτι εχει ζησει εξω τοσο καιρο,δεν σημαινει οτι δεν θα προσαρμοστει στο σπιτι και ειδικα οτι δεν θα μαθει την αμμολεκανη.:)
ΥΓ.Στειρωση πρεπει να γινει,,οπου και να ζησει,γιατι εκτος των αλλων κινδυνευει αφανταστα απο θανατηφορες ασθενειες,που μεταδιδονται κυριως απο τους καβγαδες των αρσενικων για τηην κυριαρχεια στο ζευγαρωμα.

Pandora, μην απελπίζεσαι και μην χάνεις την πίστη σου! :)
Είναι εύκολο να μάθει την άμμο με τον τρόπο που σου υπέδειξε η Έφη, κάποιο γατί ίσως το συνηθίσει μετά από 2 - 3 μέρες αλλά θα το συνηθίσει.
Κι ούτε είναι δύσκολο να μάθει να ζει μέσα και να μην αποζητάει να βγει έξω, εάν μάλιστα στειρωθεί, ίσως το μάθει πιο εύκολα. :)

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Ρενάκι 13 για να μην το έχεις βαρος στη συνείδηση σου, να ξέρεις οτι οι γατες κρυβονται πολυ συνχα στη μηχανη του αυτοκινήτου γιατί εκεί είναι πιο ζεστά..ΜΠορεί να ηθελε να ζεσταθει και να μην μπορουσε μετα να βγει...
συμβαίνουν αυτά.

Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back